Holnap megszólal az X-Fi

Alig egy nap választja el a vájtfülű közönséget attól, hogy megtapasztalja minden idők legkomplexebb audioprocesszorának képességeit – írja a VR-Zone hírmagazin. A Soundblaster termékcsaláddal híressé vált Creative Labs új jelfeldolgozójának nem mindennapi képességeiről májusban láttak napvilágot az első részletesnek mondható hírek, a gyártó ekkor már a X-Fi lapka közel hároméves fejlesztési fázisának a végén járt.

Az új audioprocesszor számítási teljesítményét jól érzékelteti, hogy az X-Fi-be körülbelül ugyanannyi – 51 millió – tranzisztort zsúfolt bele a gyártó, mint amennyi az első Pentium 4-es (Willamette) processzorokba került, ezzel a hangfeldolgozó egység teljesítménye közel 24-szerese lehet elődjének, a népszerű Audigy család hangkártyáin található EMU10Kx processzornak. A megnövekedett számítási teljesítmény új, a hangképet tovább gazdagító funkciók integrálását is lehetővé teszi a gyártónak, így az X-Fi-vel debütál az EAX várva-várt új verziója, az EAX 5.0 Advanced HD, mely az EAX MacroFX, PurePath és Environment FlexiFX effektekkel egészíti ki az eddigi repertoárt, mindemellett itt jelenik meg először a 24-bit Crystalizer névre keresztelt újítás, mely a játékok hangminőségén igyekszik javítani.

Az egyelőre nem világos, hogy a Creative pontosan milyen, X-Fi processzort tartalmazó termékkel jelenik meg először a piacon, ugyanakkor vélhetően csúcskategóriás – elsőként PCI interfésszel kommunikáló – hangkártyákon találkozhat először a nagyközönség az új technológiával. A Creative weboldalán – a divatnak hódolva – a gyártó már fel is tüntette a megjelenésig hátralévő időt számláló órát, ugyanitt részletes technológia bemutatók és letölthető videók demonstrálják az X-Fi képességeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés