Augusztusra csúszik a Zen Micro Photo premierje

A Creative ez év januárjában mutatta be Zen Micro Photo nevű kicsiny készülékét, amely nemcsak zenelejátszásra alkalmas, hanem – amint nevéből is kiviláglik – másfél hüvelykes LCD-kijelzőjén fotók megjelenítésére (inkább: előnézetére) is mód van. Az eszköz a 2005-ös Consumer Electronics Show-n az „Audio To Go” kategóriában elnyerte a neves Best of CES díjat, ám piacra azóta sem került.

Ennek oka a képességek és a tervezett árszabás ellentmondásában keresendő, hiszen míg a Zen Micro sikerrel veszi fel a versenyt az Apple konkurens iPod minijével, addig a Zen Micro Photo a két pad között a földre esett. 5 GB-os változatának tervezett ára ugyanis 299 dollár volt, míg a 6 GB-os merevlemezzel szerelt modell 349 dollárért lett volna elérhető. Csakhogy ennyi pénzért (pontosan 349 dollárért) azóta már megvásárolható az iPod Photo is – valamivel nagyobb (igaz, kevesebb színnel szolgáló) kijelzővel és kereken 30 GB tárhellyel.


Forrás: dapreview

A BetaNews értesülései szerint a Creative végül augusztust célozta meg a Zen Micro Photo piacra dobásával, ám az árak közlésétől egyelőre elzárkózik. Az Apple iPodjainak sikere persze nemcsak a Creative profitcsökkenésében és termékpozícionálási nehézségeiben mutatkozik meg, hanem – különösen Amerikában – a többi konkurenst is kihívás elé állítja.

A Zen Micro Photo egyébként MP3, WMA és WAV formátumú audiofájlok lejátszására képes, és rádiót is tartalmaz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés