Hirdetés

Harmadik változatához ért a Shadow Rock

A Be Quiet középkategóriás hűtője az átdolgozott kialakításnak köszönhetően már 190 wattos TDP-ig használható.

Megérkezett a CES-en futólag már látott új középkategóriás Be Quiet! processzorhűtő, a Shadow Rock 3, melyet az elődhöz képest több ponton is módosítottak a mérnökök.

A módosítások már a talpnál kezdődnek, melybe az eddigi négy darab 8 mm-es hővezető cső helyett már öt darab 6 mm-es cső került, ezek pedig direktben érintkeznek a processzor kupakjával, ami gyorsítja a hőátvitelt. Lecserélték a ventilátort is, így most már egy 12 cm-es Shadow Wings 2 hajtja át a levegőt a bordák között (maximális fordulatszámon állítólag 24,4 dbA a zajszintje), melyek számát az előbbi változtatásoknak köszönhetően csökkenthették 51-ről 30-ra. Ez utóbbi jó hatással van a tömegre, mely 1120 grammról 716 grammra változott, miközben a maximális ajánlott TDP még némileg nőtt is, 185-ről 190 wattra.


[+]

Ezeken felül módosítottak a formaterven is, aszimmetrikus kialakítással közelebb vitték a bordákat a ház hátához, így a legtöbb alaplapon a memóriafoglalatokat már kevésbé takarja a hűtő, nem akadályozza a szokásosnál magasabb bordákkal, világítással szerelt modulok beépítését. Kompatibilitását illetően Shadow Rock 3 a TR4/sTRX4 foglalatokat leszámítva minden kurrens AMD és Intel platformra felszerelhető, érkezése pedig március 3-án várható, 50 eurós ajánlott áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés