Gyorsan továbbfejlesztette a Quick Charge 4.0-t a Qualcomm

A Quick Charge 4+ három területen kínál újítást, de csak a legújabb Snapdragon lapkákkal.

A Qualcomm még az elmúlt év végén beszélt a Quick Charge 4.0-ról, amely az első, USB Power Delivery szabványnak megfelelő Quick Charge rendszer, elvégre a Google korábban úgy döntött, hogy csak szabványos gyorstöltést szeretne látni az androidos eszközökön. Emellett persze számos újítást kínált a korábbi verziókhoz képest, és az első linken szereplő hírünkben erről részletesen beszámoltunk. Jön azonban a frissítés, méghozzá Quick Charge 4+ néven, amely még többet kínál.

Egészen pontosan a Quick Charge 4.0 három újítással lesz kiegészítve. Egyrészt megújul a dual charge, amely eddig is egy lehetséges opció volt. Ez megkövetel az adott eszközön belül egy második menedzsmentáramkört és felosztja a töltéshez használt áramerősséget, így alacsonyabb hőtermelés mellett gyorsabb töltést biztosít. Ehhez kapcsolódik az intelligens hőkiegyenlítés, amely a dual charge hatékonyságát növeli, ugyanis az adott áramerősséget a leghűvösebb úton vezeti be az eszközbe. Ezekkel az újításokkal a Quick Charge 4+ 3°C-kal alacsonyabb hőmérsékletet tud kínálni a 4.0-s verzióhoz képest, miközben 15%-kal gyorsabban és 30%-kal hatékonyabban tölti fel az akkumulátort.

A harmadik újítás nem a hatékonyságot és a sebességet növeli, hanem a biztonságot, ugyanis a Quick Charge 4+ már nem csak az eszköz házának, hanem az USB Type-C konnektornak a hőmérsékletét is monitorozza, így megelőzhető ennek az esetleges túlhevülése és az ebből eredő meghibásodása.

A Quick Charge 4+ egyébként nem tipikusan egy szoftveres frissítés, így a gyártóknak az eszközeiket esetleg módosítani kell az új specifikáció támogatásához. Azt azonban már lehet tudni, hogy a Qualcomm Snapdragon 835-ös rendszerchippel dolgozó ZTE Nubia Z17 megkapja majd a Quick Charge 4+ minősítést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés