Gyorsabb FireWire a Windows Vistában

A Microsoft be kívánja építeni a 800 Mbps sebességet nyújtó IEEE 1394b (FireWire-800) szabvány támogatását a Windows Vistába. A szoftveróriás következő operációs rendszere a jelenlegi ütemterv szerint széles körben 2007 januárjában válik elérhetővé, ám ez a Windows XP-hez hasonlóan még csupán a feleakkora sávszélességet biztosító IEEE 1394a (FireWire-400) szabványt fogja ismerni – a frissítés később egy szervizcsomag alakjában érkezne.

A gyors kommunikációs csatorna iránt főként a PC-gyártók felől mutatkozik komoly igény – mutatott rá a Microsoft illetékese. A FireWire-800 interfészre egyebek mellett a nagy felbontású videózás terjedése, illetve a külső tárolóegységek népszerűsége teremt piaci keresletet, de professzionális audiovizuális alkalmazásokban is elő kívánják mozdítani felhasználását.

A csatoló számítógépekbe és szórakoztatóelektronikai berendezésekbe való beépítését népszerűsítő és támogató szövetség, az 1394 Trade Association tagjaként a Microsoft támogatja a sebesség további növelését (1,6 és 3,2 Gbps sávszélességről hallani), másrészt szeretné elérni az interfész anyagköltségének csökkenését és a csatlakozó kisebbé tételét is.

Előzmények

Hirdetés