Látni, mit a drón kamerája lát, valós időben, egy VR szemüvegen át

Sikerrel zárult a Flybi Indiegogón futtatott közösségi kampánya, hiszen összegyűlt a megfelelő mennyiségű pénz, így ha minden jól megy hamarosan megkezdődik egy rendkívül különleges drón gyártása. A fejlesztők szerint ugyanis ez a világon az első olyan repülő masina, amelynek kamerája virtuális valóság szemüveggel mozgatható. Magyarul annak függvényében mozog, hogy a felhaszánló hogy forgatja a fejét, és ezzel párhuzamosan a videószemüvegbe épített HD lencséken keresztül látja azt is, amit a kamera "lát".

Flybi
Flybi [+]

Ezáltal az élmény olyan, mintha egy madár szemével néznénk a világot, legalábbis a cég ezt állítja, de persze mivel ők sem tudják, hogy pontosan milyen az, így ez csak feltevés marad. Az mindenesetre tény, hogy mód van akár Full HD (60 fps) vagy HD (120 fps) videók felvételére is ilyen módon, illetve akár 12 megapixeles fotók is lőhetőek az eszköz segítségével, valamit használható timelapse módban is.

Maga a quadrokopter nem túl nagy (40 x 36 x 25), mindössze egy kilogrammot nyom, a maximális repülési ideje 25 perc, a legnagyobb sebessége 50 km/h. Egy hagyományos távvezérlő mellett akár egy mobil eszközzel is lehet irányítani egy alkalmazás segítségével. Sőt még arra is mód nyílik, hogy előzetesen beprogarmozott utat repüljön végig a robot. Kék, zöld, piros és lila színben vásárolható majd meg tavasztól 730 dolláros áron.

Flybi
Flybi [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés