Hirdetés

A tervezettnél alacsonyabb áron érkezik a Dell 5K felbontású kijelzője

Két hónappal ezelőtt bukkant fel az első hírek a Dell legújabb, 5120x2880 képpont megjelenítésére, azaz 5K felbontásra képes monitorjáról, azelőtt, hogy az Apple bemutatta volna a iMac Retina 5K asztali masináját, ami szintén 5K-s kijelzőt kapott. A Dell az UP2715K típusjelzésű monitorát az előzetes hírek szerint 2500 dollárért akarta értékesíteni, de az almás cég keresztül húzta a számításait, hiszen a friss és ropogós iMac Retina 5K legolcsóbb modellje is pont ennyibe kerül, ráadásul ezért egy komplett számítógépet kap a vásárló.


Dell UtraSharp UP2715K

Nyilvánvalónak tűnt az Apple bejelentése után, hogy a Dell válaszlépésre, konkrétan árcsökkentésre kényszerül, ha nem akar vásárlókat és piacot veszteni. Úgy tűnik, ezt a a cégnél is belátták, így a hírek szerint a decemberi rajtnál "2000 dollár alatti árcédulát" (ami vélhetően 1999 dollárt jelent) aggatnak az 5K-s kijelzőjükre, ami tehát 500 dolláros csökkenést jelent. Mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy a Dell weboldalán a monitor továbbra is 2500 dolláros áron rendelhető elő, a tervezett csökkenés csak a piacra kerülés első napjával lép életbe.

Apple iMac Retina 5K
Apple iMac Retina 5K

Ami a specifikációkat illeti, a korábbi hírünkben közzétett adatok helytállóak, és mára az is biztossá vált, hogy a panel az LG-től származik, akárcsak az iMac Retina 5K esetében, tehát IPS technológiára épül. Ebből fakadóan a betekintési szögek 178 fokosak, a kontrasztarány 1000:1, a maximális és minimális fényerő rendre 350 és 50 cd/m2, a válaszidő pedig 8 ezredmásodperc lesz. A színtérrel kapcsolatos információk is kiderültek: 100% sRGB és 99%-os Adobe RGB. A portokkal kapcsolatosan bővebb információt nem közölt a vállalat, de úgy tűnik, hogy a korábbi hírben említett dupla DisplayPort 1.2 csatlakozással kell majd számolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés