Hirdetés

Dell monitor 5K felbontással és 27"-es képátlóval még az idén

A Dell San Francisco-i Modern Workforce (Modern munkaerő) rendezvény keretén belül szellőztette meg legújabb termékeit, köztük a még készülőben lévő UtraSharp UP2715K jelzésű asztali monitort, ami a hírek szerint 27"-es 5120x2880 képpont megjelenítésére lesz képes. Ez ugyan "csak" 218 ppi pixelsűrűséget jelent, ugyanakkor a képpontok száma meghaladja a 14,5 milliót, ami egy 4K-s modellhez viszonyítva 70%-nál is több plusz pixelt jelent.


[+]

A specifikációk egyelőre nem tisztázottak 100%-osan, de a hírek szerint az 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes, IPS-hez hasonló tulajdonságokkal rendelkező panelre (ami származhat az LG-től és a Sharptól is) a képi információk eljuttatása két DisplayPort 1.2 csatlakozón keresztül történik, kijelzőjét pedig egy üvegszerű réteg védi, amit fényvisszaverődés és ujjlenyomat elleni bevonattal látnak el. Továbbá lesz beépített kártyaolvasója, hat darab USB 3.0-s portja, valamint két darab 16 wattos hangszórót is építenek a házába, amely a neves (JBL-t is birtokló) Harman/Kardon terméke.


[+]

A képeken az is kivehető, hogy az állvány az UltraSharp modellek jellegzetességével mind rendelkezik, azaz a magasság állítható, van forgathatóság, dönthetőség és portrémód is, valamint a kábelek elvezetéséről is gondoskodtak.


[+]

Biztosak vagyunk benne, hogy az év végi megjelenés előtt hallunk még a Dell legújabb, nyilvánvalóan elsősorban munkára szánt csodájáról, amiért 2500 dollárt kell fizetni, ha be akarjuk rakni majd a (karácsony)fa alá. Ez ahhoz képest nem is drága, hogy az első 32"-es 4K modellek 3000 dollár körüli árcédulát kaptak.


Forrás: Maximum PC

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés