Hirdetés

Trendkövető és olcsó Corsair miditorony került elő

Az 275R jelzésű modell a gyártó népszerű szériájának új tagja

A Corsair Carbide sorozatának belépőszintű tagjai letisztult külsővel, gépépítést segítő megoldásokkal és persze korrekt árazással azonosíthatók évek óta. A 275R modell a korábban megjelent 270R jelenlegi trendekhez való igazításával készült el, bár van pár jól eltalált részlet, amellyel kiemelkedhet a jelenlegi népes mezőnyből.


[+]

Miditorony jellegét méretei határozzák meg, 446 x 211 x 436,5 milliméteres kiterjedéséhez 8,56 kilogramm tömeg társul. Természetesen a mai divatot követő módon itt is edzett üveg oldalfallal találkozunk, amely az elődmodell ablakos megoldását váltja fel – persze választhatunk teli oldallappal készült változatot is. Az előlapot is átdolgozták, az alján lévő rések légbeömlőként működnek, a hűvös áramlatok ezen, majd a szűrőn át jutnak a gépház belső terébe. Gyárilag egy, hátulra szerelt, 120 mm-es ventilátort kapunk a házhoz, de ha ez nem elég, akkor az előlapi szűrő mögött van hely három 120 milliméteres vagy kettő 140 milliméteres szélgépnek, a gépház tetejébe két darab 120 mm-es légkavaró építhető. Kompakt vízhűtésekből előre maximum 360 milliméteres radiátorral szerelt variánsok közül lehet választható, fentre legfeljebb 240 milliméter hosszúságú szerelhető be, míg a hátoldali légkavaró helyére egy 120 milliméteres megoldás építhető.

 


[+]

Ha már a 275R belsejében járunk, az alsótápos elrendezés itt is meghatározza az összképet, a tápegység, illetve a 3,5"-es HDD-ket fogadó rekesz takarólemeze végigér a gépház aljában. Ez a blokk áramforrást 180 mm hosszúságig fogad problémamentesen, és ha már korlátozásokat említünk meg, akkor processzorhűtők közül 170 mm magasságig válogathatunk, míg a videokártya terén 370 mm a limit.

Alaplapokból ATX-től Mini-ITX-ig lehet válogatni, 2,5"-esmeghajtóknak négy helye is van – kettő az alaplaptálca hátoldalán, kettő pedig közel az előlap közelében, de csak két tálcát kapunk a gyártótól.

A Corsair Carbide 275R alaplaptálca mögötti rész, a kábelezés útvonala egészen kidolgozott
A Corsair Carbide 275R alaplaptálca mögötti rész, a kábelezés útvonala egészen kidolgozott [+]

Kellemes meglepetés lesz azoknak a gépépítőknek, akik ebben a házban gondolkodnak, hogy a kábelek elvezetésére szabad szemmel is jól kivehető útvonalakat készítettek elő, és a kábelkötegelőkhöz való karmokkal sem bánt szűkmarkúan a gyártó.

A Corsair teli oldallapos Carbide 275R számítógépházához 70 dollárért juthatunk hozzá, fehér, illetve fekete színben, míg az edzett üveggel szerelt modellekért 80 dollárt kér el a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés