CES 2022: ZenBook-újdonságok

Nem maradt frissítés nélkül az ASUS ultravékony szériája sem: az új komponensek mellett egy különleges modell is érkezik.

A ROG és TUF modellek mellett a prémiumkategóriás ZenBook széria sem maradhatott változatlan az új AMD, Intel és NVIDIA bejelentések után – lássuk hát mivel készül az ASUS 2022-re ezen a téren!

Kezdjük az ismerkedést a több, mint 10 éves család külsejével: az évforduló örömére új logót kap a sorozat, az összehajtogatott A betűre emlékeztető, 2020-ban kitalált ASUS Monogram minden készüléken fel fog tűnni valamilyen formában.


[+]

Az új modellekkel új formák és dizájnnyelv is érkezik – ezt az egyes termékeknél lehet majd jobban látni. Csomagolásnál fontossá válik a fenntarthatóság: újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok (például a gyári doboz hordtáskaként is bevethető) további elterjedésére számíthatunk.


[+]

A komponensek esetében a nyilvánvaló új platformok, CPU, GPU mellett az OLED is gyakorlatilag alapértelmezetté válik az idei modellekben, méghozzá Pantone és DisplayHDR 500 tanúsítvánnyal. A billentyűzetnél általános lesz az ErgoSense klaviatúra és tapipad, ami kényelmesebb szövegbevitelt és irányítást jelenthet.


[+]

Kezdjük akkor az új modellek ismertetését a „sima” ZenBook 14 OLED-del, amely nevének megfelelően egy 14”-es OLED panel köré épül, és 1,4 kg-os tömeggel illetve 17 mm-es vastagsággal rendelkezik. Az új színopciók az inteles változatnál az Aqua Celadon, ami egy világos pasztelkék, illetve a sötétszürkés Ponder Blue, az AMD-s modelleknél pedig a sötét Jade Black.


[+]

A vékony gépházban 75 Wh-s akkumulátor található, maga a képernyő pedig 16:10 képarányú és 2,8K-s felbontást kínál. Belül 12. generációs Core i7-1260P vagy AMD Ryzen 7 5825U processzor, 16 GB RAM és 1 TB SSD áll rendelkezésre.

[+]

A bekapcsológombba (amely a képek alapján már nem a billentyűzet szélére, hanem eggyel beljebb, a PrtSc és a Del közé került, szinte garantálva a véletlen lenyomást) ujjlenyomat-olvasót integráltak, a gépház oldalain pedig Type-C Thunderbolt 4 (Intelnél) vagy Type-C USB 3.2 Gen2 (AMD-nél), valamint Type-A (USB 3.2 Gen2-vel), HDMI 2.0 és microSD olvasó is található.

[+]

A „sima” 14 OLED mellett megújul a nemrég bemutatott ZenBook 14X OLED is. Ez elsősorban a 12. generációs Intel platform beépítését jelenti, viszont ami ennél érdekesebb, hogy lesz egy különleges Space kiadás is belőle, annak emlékére, hogy az első ASUS notebook, a P6300 a MIR űrállomásra is feljutott, ahol hibátlanul működött. Ez a Space változat egyrészt egyedi dizájnt (Zero-G Titanium színnel, vöröses szóköz- és bekapcsoló gombokkal), másrészt egy hátoldali, keskeny, 3,5”-es OLED ZenVision kijelzőt is kapott, amelyre kitehetjük az időt, személyes információkat, értesítéseket, stb.


[+]

Azon túl, hogy a külső más, az ASUS azt is hangsúlyozni szeretné, hogy ez a notebook (is) használható lenne az űrállomáson, és a MIL-STD810H teszteken túl az amerikai űrhivatal tesztjein (SMC-S-016A) is átment.


[+]

A hardvert illetően egyébként Core i9-12900H, 32 GB RAM, 1 TB-os SSD kerülhet bele. A kijelző a ZenBook 14 OLED-ből ismerős 2880x1800 pixeles 90 Hz-es frissítésű panelt használja, a hűtés két ventilátorra épít, és felkészítették a CPU 45 wattos TDP-jének kezelésére. Csatlakozóként az inteles ZenBook 14 OLED kínálata köszön vissza Thunderbolt 4-gyel, USB-vel, HDMI-vel.


[+]

Utolsó érdekessége a Space kiadásnak a különleges csomagolás, amelynél a kiegészítők doboza például laptopállványként, vethető be.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés