CES 2022: már az ASUS is kínál összehajtható gépet

A cég történetét ismerve igazából az a meglepő, hogy nem hamarabb jöttek ki a ZenBook 17 Folddal.

ZenBook 17 Fold néven mutatta be az ASUS első összehajtható notebookját, amely egy 17,3”-es, BOE gyártmányú OLED képernyőt használ, és összecsukva egy 12,5”-es noteszgépnek felel meg. A 4:3-as képarányú, 2560x1920 pixeles, Pantone tanúsítvánnyal rendelkező és 100% DCI-P3 lefedettséget kínáló panel fele egy 3:2-es, 1920x1080 pixeles kijelzőt ad, tehát „normál” használatban ezt látjuk, az alsó részen jelenik meg a virtuális billentyűzet, illetve ide tehetjük a mellékelt fizikai klaviatúrát is – pontosan úgy, ahogy a nevében is hasonló ThinkPad X1 Fold esetében már láttuk.


[+]

Bár a képek alapján a két készülék hasonlónak tűnhet, ne feledjük, hogy a Lenovo készüléke 13,3”-es, ennek megfelelően kisebb és könnyebb is, a ZenBook Fold ugyanis 1,6 kg tömegű a billentyűzet nélkül. Persze egy 17,3”-es notebooktól ez sem rossz (ráadásul az összehajtott állapotban mért 17,4 mm-es vastagság is elfogadható), és ami fontos, hogy ebben a gépben egy 12. generációs Core i7-1250U processzort, 16 GB memóriát és 1 TB-os SSD-t találunk. Csatlakozóként két Type-C konnektor áll rendelkezésre, ezek Thunderbolt 4 interfészt kínálnak, továbbá töltésre is szolgálnak – a belső áramforrás egy 75 Wh-s akkumulátor, gyorstöltéssel.


[+]

Ami az extrákat illeti, természetesen vannak bőven: Harman/Kardon tuningolta hangsugárzók, Dolby Atmos, HD IR webkamera biometrikus azonosításhoz, külön érzékelő a képernyő színeinek és fényerejének finomhangolásához, 5 megapixeles webkamera és Wi-Fi 6E is rendelkezésre áll.


[+]

A ZenBook Fold 17 érkezését a második negyedévére ígéri az ASUS (a demózott példány prototípus, a hivatalos bejelentés is a Computexre marad), árat egyelőre nem tettek közzé.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés