Hirdetés

A be quiet! hosszú kihagyás után újra kompakt vízhűtéssel rukkolt elő

A hűtéseiről, házairól, tápjairól ismert cég bemutatta a Pure Loop hűtőt.

Hosszú idő óta ismét új be quiet! kompakt vízhűtésről hírezhetünk: a néhány éve általunk is tesztelt Silent Loop után, amit mostanra már kivezetett a cég a piacról, most bemutatkozott a gyártó új modellje, a Pure Loop. A „Pure” kifejezés palettájuk több más kategóriájában is felbukkan, és általában egy termékcsoport alacsonyabb árkategóriás modelljei kapják ezt a nevet, ebből, illetve a korábbi Silent Loop nevéből pedig arra tippelnénk, hogy később talán a zászlóshajó szerepébe érkezhet a Dark Loop széria, de ne menjünk ennyire előre, egyelőre maradjunk jelen hír főszereplőjénél.


[+]

Az AIO egység a cég többi termékéhez hasonlóan túl sok díszítést nem kapott, egyszerű fekete színű eszközről van szó, egyedül az egyébként nikkelezett talppal rendelkező CPU-blokkra került némi díszítés egy szálcsiszolt alumínium fedlap és néhány fehér színű LED képében.


[+]

A hűtőblokk az AIO-knál megszokottakhoz képest valamivel kisebb, ez pedig annak köszönhető, hogy a pumpa nem itt, hanem a harisnyázott vezetékeken kapott helyet, ezzel is csökkentve a vibráció okozta zajt, sőt, a biztonság kedvéért még a pumpa házának belsejébe is került néhány szilikonbetét, így valószínűleg nem sok, rezgés okozta zajjal fogunk találkozni, még a maximumot jelentő percenkénti 5500-as fordulatszám esetén sem.

A gyártó a tartósságot tekintve is biztosra ment, hiszen a rendszer bármikor újratölthető, így, ha csökkenne a hatékonyság, a – rézből és alumíniumból készült – radiátoron található nyíláson keresztül könnyedén adagolható bele folyadék. A sajtóközlemény két év után (vagy természetesen szükség esetén) ajánlja a művelet elvégzését, ráadásul mellékelnek is 100 ml hűtőfolyadékot, ami állításuk szerint hat alkalomra elegendő.


[+]

A Pure Loop széria 120, 240, 280 és 360 mm hosszú radiátorral szerelt verzióban érhető el, amelyeken modelltől függően 1-3 darab Pure Wings 2 ventilátor teljesít szolgálatot, ezek vételára rendre 85, 95, 105, illetve 120 euró lesz az október 6-i rajtot követően, a kompatibilis foglalatok listája pedig az AMD Socket AM3(+) és AM4, illetve az Intel LGA115x, LGA2011, LGA2011-v3, LGA2066 és LGA1200-ból áll.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés