Hirdetés

A be quiet! emlékeztet mindenkit az MC1 SSD hűtő PS5-barát méreteire

A passzív megoldás elég alacsony ahhoz, hogy a Sony legújabb konzoljának tárhelybővítésekor is bevessük.

Többször is írtunk arról, hogy a Sony legújabb szoftverfrissítésével lehetővé teszi a PlayStation 5 belső SSD-vel való tárhelybővítését, az eddig csak béta verzióban elérhető firmware pedig a mai napon a tömegek számára is letölthetővé válik. Nem véletlen, hogy a be quiet! most emlékeztette a sajtó képviselőit még a márciusban leleplezett termékére, ugyanis az MC1 névre hallgató, passzív SSD-hűtőt kifejezetten szűk helyeken való használatra tervezték, ami így – hogy szándékosan vagy véletlenül, azt nem tudjuk – megfelel a Sony által a beszerelendő SSD-kkel kapcsolatban felállított méretbeli feltételeknek.


[+]

A fekete színű hűtőborda egy- és kétoldalas, M.2 2280 formátumú meghajtókra is felapplikálható, utóbbi esetben pedig az egység mindössze 11 mm magas lesz, ami épphogy, de a japánok által kitűzött 11,25 milliméteres felső határa alatt van.


[+]

Természetesen annak sincs akadálya, hogy a bordát asztali számítógépben, vagy akár arra alkalmas notebookban fogjuk munkára (ahogy azt a vásárlók eddig is megtehették, ugyanis a bemutatókor hivatalosan még nem volt szó a PlayStation 5 bővítésének támogatásáról), erre a feladatra viszont talán érdemesebb lehet a valamivel nagyobb, 15 mm magas MC1 Pro variánst választani, ami funkcióját tekintve megegyezik az új MC1 modellel, ám a nagyobb bordának köszönhetően nagyobb hűtési teljesítménnyel számolhatunk.

Az MC1 hazánkban jelenleg hiányterméknek számít, és nincs is pontos információnk arról, hogy a korábban 7000 forint körül beszerezhető eszköz mikor lesz újra elérhető, az MC1 Pro esetében viszont találtunk olyan webáruházat, ahol 4-7 napos szállítási időt ígérnek, így nem tartjuk kizártnak, hogy a gyártóval szorosabb kapcsolatot ápoló webáruházak külön kérésre a kisebb verziót is képesek beszerezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés