Feltűnt egy számítógépben Oroszország saját tervezésű processzora

Az elmúlt év közepén írtunk arról, hogy célegyenesben van Oroszország saját tervezésű processzora, amely a Baikal-T1 névre hallgat és Imaginationtől licencelt processzormagokat használ. Azóta a termékről nem volt túl sok új adat, de a Nürnbergben lezajlott Embedded World rendezvényen feltűnt egy T-Platforms által gyártott Meadowsweet Terminal névre keresztelt számítógépben.

Magában a gépben van még 4 GB memória, amit 32 GB-ig lehet bővíteni, míg az adattároló 500 GB-os vagy 1 TB-os merevlemez lehet. A 21,5 hüvelykes, IPS panelre épülő kijelzőt alapértelmezetten egy nem meghatározott, de eléggé alap képességekkel rendelkező grafikus vezérlő, vagy egy 2 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti tárral rendelkező NVIDIA GeForce GTX 850M hajthatja meg. Nyilván utóbbi opció jóval drágább.

A rendszert Linux-alapú vékonykliensnek szánják, ezen belül is a terminál mód érhető el. A T-Platforms a gépet a második negyedév során kezdi el szállítani természetesen Oroszországon belül. A vállalat a fentebb említett rendezvényen megjegyezte, hogy a jövőben új verziók érkeznek, de ezek szimpla minigépek lesznek, vagyis a kijelzőt a potenciális vásárló választhatja ki.

Előzmények

Hirdetés