Átalakult a Super Talent ultragyors SSD-je

A Super Talent még tavasszal leplezte le a RAIDDrive névre keresztelt, szélvészgyors SSD-jét, mely PCI Express csatolóval érkezett volna. A rendszer fejlesztése közben azonban problémák merültek fel, így a nyári start kivitelezhetetlen volt. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a mérnökök a hibákat gyorsan kijavították, és a RAIDDrive, ha átalakult külsővel is, de még idén megjelenik.

Az 512 MB-os gyorsítótárral működő rendszer elődjéhez viszonyítva sokkal nagyobb, 258 x 112 x 25 mm méretű, és aktív hűtést is alkalmaz rajta a gyártó. A PCI Express x8 foglalatba illeszthető SSD írási sebessége 1,2 GB/másodperc, ami megfelel a tervezett értéknek, de az olvasási tempót a mérnökök 1,4 GB/másodpercre növelték.

A másfélmillió órás MTBF élettartammal rendelkező RAIDDrive októberben érkezik három változatban, a modellek az I/O műveleti sebességben különböznek. Az SLC NAND flash lapkákkal működő ES és WS jelzésű készülék jelenti a csúcsot. Előbbi a számításigényes környezetekbe ajánlható, míg az utóbbi a komolyabb munkaállomások igényeit képes kielégíteni. Mindkét változat RAID 0 és 5 módba konfigurálható, a kapacitásuk pedig 256 GB-tól 1 TB-ig terjed. A GS verzió már MLC NAND flash chipekkel dolgozik és játékosoknak készült. Ennek megfelelően megjelenik a 2 TB-os kapacitás is a kínálatban, a lapkák pedig RAID 0 és 5 módba kapcsolhatók.

A Super Talent a RAIDDrive modellek árazásáról nem számolt be, de a teljesítményük miatt biztosan nem lesznek olcsók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés