Érkezik az internetkávézóknak szánt ASUS Radeon RX 570 Expedition

Az ASUS az Expedition termékvonalát egészítette ki az EX-RX570-O8G néven beazonosítható újdonságával. Az ASUS Radeon RX 570 Expedition 8 GB-nyi GDDR5 memóriát kapott, és internetkávézókban keresi leginkább az új otthonát.


[+]

Strapabírást szem előtt tartva, már a 4GB-os variánsnál is jelen lévő megoldások köszönnek vissza, így alapvetőnek számítanak a Super Alloy Power II alkatrészek, vagy az IP5X minősítésű porállóság. Ezek fontosak, mivel a célpiacon állandó terhelést kap a rendszer, vagyis gyakorlatilag arra kell tervezni, hogy szinte éjjel-nappal működni fog, akár erősebb terhelés mellett. A VGA Powertune órajele 1256 MHz (a referenciamodell 1240 MHz-en fut maximálisan, míg a 4GB-os variáns anno egy éve 1254 MHz-es paramétert kapott), míg a memória effektív órajele változatlanul 7 GHz.

Bár a hűtésről nincsenek konkrét fotók, de borítékolható, hogy nem változtatott az ASUS ezen a téren, a GPU-ról nikkelezett réz hőcsövek juttatják a keletkezett hőt az egyedi tervezésű alumíniumbordába, ahonnan két darab 80 mm-es golyóscsapágyas légkavaró oldja meg az aktív hűtést, ezek viszont 55°C felett lépnek működésbe. Emellett az internetkávézók külön meghajtót kérhetnek az AMD-től, amelyben a Radeon Chill állandó jelleggel aktív.


[+]

Mivel alapból 120 wattos TDP-vel rendelkezik a referenciamodell is, ennél a terméknél egy nyolctűs kiegészítő tápcsatlakozóról is gondoskodott a gyártó, videokimenetek terén pedig szokás szerint dual-link DVI, HDMI és DisplayPort trió áll rendelkezésre. Sajnos a 8 GB-os ASUS Radeon RX 570 Expedition ára még nem derült ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés