Hirdetés

Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Dobi 562 #32437 üzenetére

    Egy jó tanács, annak aki tervezi a francia heavy vonal kifejlesztését: ezt a tankot mindenképpen érdemes kihagyni, free xp-ből menni tovább a következőik, a BDR-re már azt mondják top ágyúval elég élvezhető tank lesz. Ez a B1 ez nem az. Respekt és tisztelet azoknak akik még a kreditért gold ammo korszak előtt végigszenvedték!

    TDikhez is sok turelem+freeXP kell.

    FT, FT AC konnyen vegigszenvedheto, mert keves XP kell a kovetkezohoz, par csata alatt megvan.

    UE 57 zsebTDt lehet poenra venni, mert gyorsabb, mint az elozoek, meg a legkisebb bokorban is elfer, de az agyut max vizszintesig lehet lehuzni, lejjebb nem, igy extrem modon limitalt, hogy honnan, mire lehet loni.
    Lasd Province, ott felvillantanak egy ellenfelet, aztan mire talalsz egy olyan pontot, ahonnan ra tudod forgatni az agyut, addigra mar nincs a terkepen, aztan varhatod, hogy mikor villantjak ujra.

    Somua SAu-40: back to FT, FT AC feeling, stock allapotban annyira lomha, hogy mire odaersz valahova, addigra vege a meccsnek, mert mindenkit kilottek a tobbiek.
    10 meccs utan annyira beragtam ra, hogy freeXPbol atleptem.

    S-35 CA, alias furdokad. Tobbi otos TDhez kepest kevesbe mobil+lassabban fordul, igy ha tul kozel ert egy light tank, es nekiall korultancolni, akkor imadkozhatsz, hogy a tobbiek levakarjak rolad, kulonben game over.
    Szembol erkezo tankok ellen nincs ertelme riszalni az orrat, mert barmilyen szogbol atlovik az agyu koruli alufoliat a kisebb tankok is, csak magadat szopatod a celzasnal.
    Extrem magas 400m latotavja van, ez tobb, mint a tavcsoves Stugnak, igy az optika vagy periszkop nem feltetlenul szukseges hozza.
    Eleg szeles szogben+lefele is tudja mozgatni az agyujat, igy kb. mindegy, hogyan allsz fel kempelni vele.
    Mivel kabrio, igy a venti kiesik a felteheto extrak listajarol, felfer ra az EGLD a rammer+izles szerinti harmadik melle. Nalam szokas szerint periszkop volt rajta. :DD
    Stock agyuja meglepoen jol teljesit, nagyon magas, 171 pennel rendelkezik, ez tobb mint a Stuge.
    Ennek megfeleloen nagyon jol viszi a nagyobb tankokat is, kevesbe erzekeny arra, hol talalod el az ellenfelet.
    2.3 sec aim timeon meg lehet faragni EGLDvel.
    105mm agyunak 2.9 sec a celzasi ideje, ez meg EGLDvel csokkentve is sok, plusz nagyon lassan tolt ujra, igy nagyon faj, ha a pontatlansaga miatt melle/lepattanot/lanctalpat losz vele.
    De ha hebe-hoba betalal, az -300HP az ellennek.
    165-os penje kb. annyi, mint a Hellcat/Slugger paros top agyujanak, szoval boven hasznalhato kategoria lenne.
    90mm agyunak meg a masik kettohoz kepest keves a penje (kb. Wolverine/T49 szint), igy eleg sokat pattan.
    Sokat probalkoztam mindharom agyuval, de a stock agyu valt be a legjobban.

    ARL V39: sajnos nem maradt eleg freeXPm az atlepesehez.
    Alacsony epitese miatt kozel van a foldhoz az agyuja, emiatt a Stughoz, JagdPz IV-hez hasonloan korlatozott az agyu fuggoleges mozgastartomanya, valamint a kisebb terepakadalyok (pl. az itt-ott elszort autok, Siegfrieden, Arcticon levo betontuskek) is kitakarjak a latoter jo reszet, ami folott a legtobb TD kenyelmesen el tud loni.
    Vizszintes mozgastartomanya sem sok, 7-7 fok. (JagdPz IV-e 10-10!)
    Hatan levo pupban helyet foglalo radiost viszont allandoan ellovik mire felersz egy dombtetore, vagy probalsz visszatolatni onnan, vagy sikerult benavigalni egy kisebb bombatolcserbe, ahonnan nem tudsz kiloni...
    Top motorral eleg gyorsan tud egyenesen menni, viszont a 22-24fok/sec-es fordulekonysaga extrem lassu, meg clutch brakinggel sincs eselyed a scoutok ellen. (JagdPz IV: 32-34!)
    75mm agyuknak+90mm DCA 30 AC-nak kicsi a penje, igy ezek szoba sem johetnek.
    S-35CA-rol ismeros 105mm Schneider aim timejan szerencsere faragtak, itt 2.3 sec, meg a toltesi ido is sokat rovidult.
    90mm DCA 45 AC-nak extrem magas, 212mm penje van, de mivel itt top agyu, igy szokas szerint 2.9 sec az aim time, ez kombinalva a szuk forgathatosaggal azt jelenti, hogy a keresztben mozgo kozepesnel gyorsabb tankokat nem tudod becelozni. :(
    Igy mindenkeppen kompromisszumot kell agyu valasztasban kotni: vagy turheto pen+2.3 sec aim, de pontatlan, vagy nagy pen+2.9 sec+pontos, ha van idod celozni.
    Nekem az elobbit kepviselo 105mm fajt kevesbe.
    Mindent osszevetve sokkal rosszabb TD, mint a tobbek altal nem szeretett JagdPz IV.

    AC Mle46: errol mar irtam reszletesebben, hogy a tobbi hetes TDnel vastagabb 120mm front pancelja sokat pattint ha beforgatod vagy riszalod, viszont a tetejen levo kupolakat nehez elrejteni, domboldalon fel/le vagy kisebb terepakadaly mogott allva mindig azt lovik el elsonek...
    Sebessege eleg jo, barhova oda lehet erni vele, de a fordulekonysaga jellegzetesen francia.
    Agyu le/fel tartomanya nagyon jo, vizszintes tartomanya jobbra picivel tobb, mint az ARL V39-e.
    Agyuk tulajdonsagai is franciasan valtoznak: ARL V39-rol orokolt agyuk (DCA 30 AC, DCA 45 AC) gyorsabban celoznak, meg gyorsabban toltenek, mint korabban.
    Uj 100mm agyu meg szokas szerint 2.9 sec aimmel bir, de brutalis a penje.
    Nem meglepo modon itt is a kisebb pen+kisebb alpha dmg, de gyorsabban celoz volt a nyero nalam.
    3 felszereles/tank elegge korlatozo tenyezo, igy a franciakon kotelezo EGLD+rammer melle valasztani kell, hogy vagy ventit teszel, ami 5%-ot javit mindenen, ami nem elhanyagolhato a jellegzetesen francia gyengesegeknel, vagy periszkop, ami nelkul nem tudsz magadnak spotolni...

    AC Mle48-at meg nem vettem meg, de a tulajdonsagait elnezve valoszinuleg erre is igazak az AC Mle46-ra irtak, csak kisebb a tetejen levo celtabla.

    Nemreg neztem egy tizes meccsben, hogyan jatszik egy AMX 50 Foch, AC Mle48-tol orokolt egy szem 120mm agyujanak 400 alpha sebzese ezen a szinten mar vicc kategoria, nem sok elrettento ereje van, hogy fedezekbe menekuljenek elole...

    Ugyhogy elment a kedvem a francia TDktol, szerintem hagyom oket a francba.
    Nemetek vagy amerikaiak sokkal jatszhatobbak, azok gyengesegei sokkal kevesbe fajnak egy magamfajta, atlagos jatekosnak.

    Zeratul alairasaban olvashato "A francia tankok nem szarok, másképpen jók..." beszolason lehet rohogni, de a TDikre is igaz.

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Aktív témák