Hirdetés
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prezentálta a Rubin CPX-et az NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A VBIOS az oka a Radeon RX 9070 és az X99-es alaplapok inkompatibilitásának
Aktív témák
-
_seth_
veterán
[link]
Szal adott egy ilyen WLAN AP/Bridge/Repeater de nem tudok belépni a manager részére192.168.100.100 lenne ugye az IP amit be kell írni és ott kérné a felhnevet/jelszót de nem jön be semmi
Mit kellene álíltanom, hogy behozza? Opera, IE amivel próbáltam. TCP/IP-nél már csináltam úgy, hogy automatikusan kapja az IP-t és csináltam úgy is, hogy én írtam be valamit + azt is, hogy az AP IP-jét írtam be de persze úgy sem jóItt van egy 30K-s cucc és semmit nem tudok vele kezdeni
HELP MEEE!!! -
Shalala
senior tag
tegnap vettem egy d-link 524 routert es a problemam az lenne hogy a router fent van az emeleti gepnel a laptop meg a foldszinten, de ott mar nincs jelerosseg.
Ez azert erdekes mert a fenti gepben levo surecom wlan kartyanak a jelet latta es tudott is csatlakozni siman a lenti laptop.
Lehetseges hogy meg egy wlan kartyanal is gyengebb ennek a routernek az jelerossege??
wpa-psk titkositassal van. esetleg az rontja a teljesitmenyt? -
_seth_
veterán
válasz
-=Valium=- #195 üzenetére
Találtam 13-as és 18-as antennát szal akkor a 18-ast fogom megvenni. H155-ös kábel lesz hozzá 7M szal olyan lesz mint egy 15-ös antenna
-
VladimirR
nagyúr
válasz
-=Valium=- #195 üzenetére
pontosabban 1.58W-tal fog sugarozni, de inkabb ne tegye, mert ez mar egy cseppet tulmutat a legalis kereteken
egyebkent a keplet: 1 dBm= 10*log10(P/ 0.001), ahol P a teljesitmeny Watt-ban -
-=Valium=-
aktív tag
Szerintem elég lesz egy 15dB körüli panel is.
Minden 3 dB megduplázza a kimenő zaftot.Tehát a 12dB-es antenna elvileg 3+3+3+3dB ami = kimenő zaft x2x2x2x2 =16 szoros
tehát a 0.1w-os kütyü az antenna vételi irányába ~1.5W-al fog sugározni.És elvileg a vett antenna jel teljesítményét is ennyivel növeli. -
_seth_
veterán
Milyen antenna kell az alábbi esetben:
Táv: 200-300 M
Kapcsolódási pont: Hotspot (feltehetőleg egy körsugárzóval)
Akadály: Bérház + bérház (vasbeton)
Jel már usb-s és pcmcia-s wlan kártyával is van de csak küldött addat van mert az enyém ugyan fogja a jelet de a hotspot nem fogja az enyémít így nem is küld nekem adatot.
Grid? Körsugárzó? Panel? -
bio
csendes tag
hali
én két családi ház között szeretnék wlan-t(kb 250m). a probléma az hogy nem igazán látják egymást.kimentunk a tetőre,és sajna nincs rálátás.marad két megoldás ha kivitelezhető...az egyik hogy megprobáljuk az utban levő tetőkön keresztüllőni a jelet.....ami sztem nem biztos hogy jo megoldás...vagy át lehet lőni néhány cserep-betoncserep tetőt?
a másik megoldás hogy a kéményekre egy magasító csövet szerelünk(kb 1-1,5 talán elég),így sikerül a rálátást biztosítani (remelem). viszont ezzel a megoldással aggályaim vannak....a villámokról eddig senki nem írt.....mi a véleményetek? egyik házon sincs villámhárító.. -
Matt-OPT
aktív tag
Zyxel P-334 WT-n nem lehet cserálni az antennát ...
Csak házilag, ami egyrészt garivesztéssel jár, másrészt félek belefogni, úgy hogy lehet hogy nem is fog működni ... -
_seth_
veterán
válasz
-=Valium=- #188 üzenetére
Értem, a linksysel semmi bajom csak ez most 10K az electroworldben de ha ez nem jó akkor már el is felejtettem
-
_seth_
veterán
Topcom SKYR@CER WBR 254g
Lehet veszek egy ilyen routert és érdekelne, hogy az antennája cserélhető-e mert erről infót még nem találtamMinden roteren lehet cserélni az antennát??? Az,h ogy ez csak router és nem AP akadályozhat abban, hogy egy hotspothoz csatlakozzak vele?
-
Matt-OPT
aktív tag
Te honnan tudnál ilyesmi árért egyébiránt?
-
Matt-OPT
aktív tag
Találtam újonnan bruttó 15-ért. Valószínűleg ezt veszem. Jókat írnak róla itthon is, külföldön is.
-
Matt-OPT
aktív tag
És ez miben jobb, mint a Linksys? Kicsit húzós az ára is...
-
Matt-OPT
aktív tag
A G és a GS között mi a különbség? A GS pár ezressel drágább...
-
hobizoli
nagyúr
Olyan Router kell, ami kepes a PC-d halokartyajanak MAC address-t leklonozni -vagy a sajatja helyett egy tetszoleges kezzel beirt MAC-t hasznalni-, mivel a Chello-t erre az ugynevezett MAC-re szurik. Igy a kozpont a Router-t fogja a PC-d halokartyajanak hinni, es engedelyezni fogja ra a net szolgaltatast, a Router meg tovabbosztja a masik ket gep fele.
hobizoli -
Sephia
csendes tag
Sziasztok ! Chello megosztása 2 gépre , lehetséges ??? Mi kell hozzá, ha lehetséges ? Előre is köszi a segítséget !!!!
-
Sephia
csendes tag
Sziasztok ! Chello megosztása 2 gépre , lehetséges ??? Mi kell hozzá, ha lehetséges ? Ekőre is köszi a segítséget !!!!
-
Matt-OPT
aktív tag
Oké, oké. Végülis a printserver nem fontos, mert ha jól tudom mezei hálózatból is lehet nyomtatni, csak a főgépnek (amire a nyomtató van kötve) mennie kell. Az adatforgalomkorlátozást meg lehet, hogy szoftveres úton is meg lehet oldani IP cím alapján pl. Netlimiter vagy cfosspeed. Így már van ötleted/ötletetek?
-
Matt-OPT
aktív tag
Heló!
Wireless Routert és WLAN hálókártyát szeretnék venni. Kissé tanácstalan vagyok a témában. A routernél az a fontos, hogy megbízható jó márka legyen (pl. Linksys, Asus, esetleg Gigabyte) legyen rajta printserver, ezek a titkosítós izék, és sebességkorlátozás a csatlakozó gépek irányába és max. 20k legyen. Melyiket ajánlanátok? WLAN hálókártyából melyiket vegyem? -
_seth_
veterán
válasz
-=Valium=- #168 üzenetére
Nekem kell a router is, előreláthatólag 3 gép lesz wlanon + 1 utp csatin hozzákapcsolva (az utp-s és egy wlanos az enyém) utp csatin hozzákapcsolva. (árban amit én néztem: 19.800 huf a WAP54G pedig 17.899 szal sztem megéri a jobbikra költeni)
-
_seth_
veterán
válasz
-=Valium=- #162 üzenetére
Pl a Linksys WRT54GS megfelel erre a célra?
kábel/DSL Router, 4 portos switch és AccessPoint
[link]
Ára/tudása alapján nekem jönak tűnik. -
And
veterán
válasz
MikySoft #164 üzenetére
Hi! Megoldható, de a hangsúly azon van, hogy nem ''valahogy rábiszbaszolod'' a csatlakozót, hanem korrektül rászereled v. szerelteted (kiviteltől függően krimpelőfogóval, forrasztással, stb.: igen sokat számít), esetleg kompletten szerelt hosszabbítókábelt veszel. A kábel sem lehet akármilyen, wlan-hoz 50 Ohm-os hullámimpedanciájú kell, pl. H155. Ja, és a hosszabbítás természetesen veszteséggel jár, szóval a lehető legkevesebb pluszkábelt iktass be.
-
MikySoft
tag
hy,
-Az lenne a kérdésem, hogy sima koax kábellel meg lehet e hosszabítani a Wireless antennám kábelét? ha valahogy rábiszbaszolom a csatlakozót a koaxra sikerülhet? vagy reménytlen? -
sszever
őstag
válasz
bagoly86 #158 üzenetére
Kell egy WiFi Broadban Router. Ez megcsinálja a net megosztást is, és a WiFi-t is. Kb. 30.000 Ft.
Ha nem nagy a távolság akkor már csak WiFi adapter kell a aszomszédnak, oszt csókolom. Egyszerűbb nincs. Nyílt terepen simán átlősz vele 300 m-t.
Ha nagyobb a távolság akkor elképzelhető, hogy kell külső antenna is, legrosszabb esetben a szomszédnál is egy AP + antenna. No ez már drága lenne... -
_seth_
veterán
Egy kis segítséget kérnék:
Van egy hotspot tőlem kb 2-300 méterre légvonalban és ahhoz szeretnék csatlakozni WLAN-on és már mindkét gépemen veszi a jelet (az egyik usb-s a másik pcmcia wlan adapter (xmicro)) de csak veszik mert túl messzire vannak és vissza nem megy semmi ezért gondoltam, hogy veszek egy wirelles routert + egy antennát 18-24 dB (grid24) és akkor reményeim szerint tudok majd rendesen csatlakozni a hotspothoz. Azt el kell mondanom, hogy szemben egy 5 emeletes bérház árnyékolja a jelet nagy sikerrel ugyanakkor mégis fogom a jelet kis vacak adapterekkel és sztem egy nagy antennával már menne oda-vissza a jel. (4-en lakom).
Szal sztetek menne egy antennával+routerrel a net a hotspoton keresztül? (nem szívesen áldozok ~30K-t a bizonytalanra) -
-=Valium=-
aktív tag
válasz
bagoly86 #158 üzenetére
Az UTP ''hatótávolsága'' 100m.A vezetéknélküli meg eléggé környezetfüggő,ha az antennák ''látják egymást'' akkor kb.150-300m külső antennákkal esetleg ez elmehet 10Km-ig is.Ha van egy két fal akkor párszor 5-10m.Minkét esetben kell egy router wlan-os vagy kábeles.Wlan esetében még wifi hálókártya is kell.Mondjuk akinél a router van ahoz mehet kábelen és akkor csak a másikba kell wifi-s hálókártya.
-
bagoly86
csendes tag
Helló mindenkinek. Egy kérdésem lenne! Szomszédommal közösen akarunk Adsl internetet, és ezért egymás közötti hálózatot szeretnénk kiépíteni. Milyen lehetőségeink vannak? Gondlokoztunk kábelesen, de a vezeték nélküli hálózat jobb lennne. Mind a két megoldás érdekel, ha kábelen kötjük öszze egymást, mennyi a utp kábel ''hatótávolsága''? Vezetéknélkülinél milyen berendezésből mennyi kell?
A válaszokat előre is köszönom!
Balogh Ádám -
4d
aktív tag
válasz
-=Valium=- #156 üzenetére
Köszi ez eléggé megnyugtatónak hangzik..
-
4d
aktív tag
Sziasztok! Vajon ezek az otthon barkácsolt antennák nem sugároznak nagyon? Egészségügyi szempontokra gondolok. Hány mw-tól mondható károsnak egy antenna, ha mondjuk az ablaknál helyezem el?
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz
macilacika #153 üzenetére
2005-03-16 14:34:11
Azóta már el is adta. -
Lui76
őstag
Nem tudom melyik topicba kéne ezt megkérdeznem ,
Nálam nincs jelenleg ADSL-re lehetőség.
Találtam egy céget aki talán mikrós -de
vezeték nélküli internetet tud- max 640/128Kbps sebesség van.
Az 512/96 Kbps 8990,- ha 3 évre leszerződők...
VAJON ez a sebesség elég minden online
játékhoz?
a felfelé 96kbps nem kevés ?
Vagy mi számít ? -
petlas
csendes tag
Visszatértem, köszönöm az eddigi választ.
Beszélem a pacienssel, elmagyaráztam, hogy nem megoldható, nála is hővisszaverős cserép van, így maradt az antenna a tetőn. Optikai rálátás még így sincs, mert egy nagyobb fa van az útban.
A router, ami van a feladathoz (Netgear FM114P) lecsavarható antennás. Az a kérdés, hogy hogyan tudom a tetőig felvinni a jelet? Koax jó? Kb 5 méter, nem romlik ezúton túl sokat a jel?
A másik házban milyen antenna kell? (PCI kártya lesz a gépben, ha tudom, milyen kell)
Mennyibe kerülhet ez összesen? -
And
veterán
Nem teljesen értem, mivel Baskiria esetén wlan-routerről van szó, az meg ''all-in-one'' megoldás. Külső antennára pedig az egyszerű, olcsó routerek elég ritkán vannak gyárilag felkészítve (azaz nincs rajtuk csatlakozó, az antennájuk fixen be van építve). Ja, antennákhoz, antennacsatlakozás készítéséhez még mindig ajánlott Supercow őstopikja (is): Bővebben: link, sok képpel fűszerezve. Az abban kitárgyalt házi antenna egyszerűen elkészíthető, a #138-ban említett összegnél így sokkal olcsóbban is kihozható a rendszer.
-
And
veterán
válasz
User64476 #142 üzenetére
Egy megoldás: veszel egy külső körsugárzót (nem komoly, de a céljaidnak megfelelő pl.: Bővebben: link), egy pár (rp)sma-csatlakozót meg néhány méter H155 kábelt, és felkábelezed egy szinttel az antennát. Ha nincsen antennacsatlakozó a routereden az gond lehet, de kevés forrasztással megoldható. Szvsz. még mindig a legolcsóbb megoldás.
-
User64476
őstag
Nem, nincs bebetonozva. A falból kilógó 6db 100mbites kábelt viszont nem tehetem a nappali közepére mert nem esztétikus. Ennek okán a router kb. 10 centis sugarú körben mozdítható a jelenlegi helyéről, mondanom sem kell, hogy egyik állásban sem javul a helyzet.
Egy szó mint száz, a rúter ott marad ahol van, viszont nekem az emeleten is szükségem van vezeték nélküli hálózatra. Legrosszabb esetben veszek még egy wlan routert, és fent rádugom az egyik 100mbites kábelre, de ez a végső eset lenne.
Tud valaki javasolni nekem megoldást? Hogy tudok átlőni 10 métert 2-3 falon keresztül? -
Jégbor
tag
Körsugárzót csak a legvégső esetben tegyél fel. Ha belefér a szektorantenna nyílásszöge (max 180°) akkor inkább azt.
Nézz szét a Bővebben: link -n vagy a Bővebben: link -n. Itt antennák is és AP-k is vannak. -
OtheriS
csendes tag
Jah és azt is meglehet oldani hogy, két haver csatlakozzon hozzam és nekem egy ilyen körsugarzó antennám van?
-
OtheriS
csendes tag
Sziasztok!
Haverral szeretnénk megoldani egy vezeték nélküli hálózatot!
Sajna nem vágom ezeket a 2,4Ghz meg 2dBi meg hasonlók!
Kb: 2km-es légvonal es 10mb-re gondoltam.
Hogy lehet ne ezt megoldani es mennyi zsé?
Elöre is köszi! -
Jégbor
tag
Azt írtad, hogy mindkét ház ugyanazon az oldalon van az utcában, így hiába teszed az ablakba az antennákat még így is keresztül kellene mennie a jelnek jónéhány falon, nem? Így nincs esélyed. Pont most csináltam egy haveromnak WLAN linket hasonló gonddal. A rokonánál van a router, de az nem akarta kirakni az antennát a tetőre. Sőt még először azt akarta, hogy a tetőn belül (cserép, hőtükrös fólia!!!) legyen az antenna! Hiába magyaráztam neki, hogy vak lesz az antenna mint egy bányaló, nem érdekelte. Aztán belátta, hogy ez így nem megy.
Ennyi. -
petlas
csendes tag
Az antennák kívülre nem tehetők, ezt a verziót töb okból is letiltották, pedig én is ezt preferálnám. Mit gondolsz, ha ablak közvetlen közelében helyezem el az antennákat? És ha valami nagyobb antennát kötök a gépekre? Házilag is eszkábálnék, de szeretném tudni, hogy juthatok-e valamire, különben nem állok neki...
-
petlas
csendes tag
Sziasztok! Help!
Internet-hozzáférést szeretnék megosztani, a távolság miatt kérnék véleményt, ill. tapasztalatot.
A két ház között 280 méter van, az utca egyenes, csak családi házak vannak útközben. A két ház azonos oldalon van. A falak normál vastagságúak, tégla mind. Az antennákat házon belül kell elhelyeznem, mert optikailag nem megoldható az összeköttetés néhány fa miatt, valamint külső szerelgetésre sem kapok engedélyt. A forrásnál be tudok üzemelni egy normál Netgear routert, ezt már jól ismerem, a konfigolással biztos nem lesz gond. Mindkét antenna ablakhoz közel elhelyezhető, ha ez segít. Desktop PC-kről van szó, a célgépnél PCI kártyában vagy USB-s adapterben kell gondolkodnom.
Az a kérdésem, hogy a fenti feltételekkel létrehozható-e a kapcsolat, és ha igen, milyen kártyát vegyek, kell-e speciális antenna? -
-
User64476
őstag
A problémám, hogy családi házba költöztünk, és a wlan routerem a földszinti kazánházba került. Így az emeleten nem műxik a wlan, nincs érzékelhető hálózat.
Mit tudnék tenni, hogy működjön? A router nem mozdítható, és 1 szint, valamint pár fal és kb. 10m választ el tőle.
Szerk: Elég ennek az áthidalására egy antenna? Ha igen, milyen? Irányított? Körsugárzó?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Átneveztem a témát, legyen ez ezentúl a WLAN antennák topikja.
Egyúttal up neki.
p -
And
veterán
Egy kétéves, 11Mbit-es wlan router (1 wan + 4 lan-portos router + AP + switch), moddolt antennacsatlakozó - lengő N-alj - 8m H500, biquad. Túloldalon meg egy (korábban két kliens is volt, a távolabbit már leszerelték) egyszerű usb-adapter, szintén kihozott lengő csatlakozó, H155/H500-as kábel, biquad.
-
And
veterán
A natúr AP egy csomópont, amire kliens módú eszközök, adapterek tudnak csatlakozni infrastructure-módban. Két gép közötti kapcsolat működik akár két sima kliens között is, ad-hoc módon. Az átjátszó/repeater mód is csak egy plusz, amit az ''egyszerű'' AP-k nem tudnak. Ha mindkét oldalon van wds/bridge-t ismerő AP, akkor minek a pci-os wlan-kártya? Gondolom azért van rajta RJ45-ös ethernet csatlakozó, mert azzal tudod sima hálókártyára kötni.
-
mbit
tag
Elméletileg az AP mire van kitalálva?
AP nélkül is megy a háló Ad-hoc módon, vagy átjátszóként működik.
Ha a haveron és az én kertemben is van 1-1 AP (brige módot tudva)+parabola, és a gépeinkben van egy pci-os wlan kari, akkor menne a háló?
Az ap-k 1 utp tartalmaznak mi megy abba portba gyárilag? -
And
veterán
Bármilyen access point vagy wireless router, amely ismeri a WDS, bridge vagy kliens módot. Csak az ''alap'' AP-k / wlan-routerek nem tudnak egymással kommunikálni, amelyek nem támogatják a fenti fícsöröket (ilyenekre csak egyszerű kliensek tudnak felkapcsolódni, másik AP nem). Nézz szét a depo.hu wlan-rovatában, ott biztos találsz megfelelőt.
-
And
veterán
Hogy miért nem jó az RG58? Mert 1dB/m körüli a csillapítása. Ez 30m-re 30dB veszteséget jelentene 2.4GHz-en (betáplász 20mW-ot, a ''végére'' már csak 20mikroWatt maradna!). A H155-nél ugyanez 0.5dB, H500 vagy H1000 esetén 0.25dB méterenként.
''A koax kábel: úgy tudom egy vezető ér szigeltve fut egy árnyékolőhálóban központosan. Hogy van mégis ezerféle, ill oké van, de tulajdonképpen semmiben se különböznek. Mint tudom az rg58 jó h-155 helyett ill. rg58 jó 75 ohm helyett is, ill fordítva stb.''
Azért ezt így nem jelenteném ki. Nem véletlenül van annyi féle koax, nyilván értelme is van. Nálunk pl. kábé 7m RG58-cal, BNC-csatlakozókkal szarakodott a rendszer, H500-ra és N-csatira cserélve stabil lett a kapcsolat. Az 50/75 Ohm-os kábelek sem azért nem csereszabatosak, mert valaki azt mondta. A nem megfelelő hullámimpedanciájú kábel illesztetlenséget (visszaverődés, rossz állóhullámarány, többletcsillapítás) okoz, különösen hosszabb távon. -
mbit
tag
Van vkinek ilyene? ill használt már ilyet:
-
mbit
tag
Szóval mivel utp wlan adapter nincs, mivel tudnám kiváltani? Wlan router nem tud kommunikálni Wlan routerrel, vagy igen? Azthiszem tudnia kell a brigde módot(persze, hogy nem tudják, kilőve!), mert csak wlan kártyákkal tud csak kommunikálni. Nekem meg pont nem így kéne: hanem a gépemmel kábelesen, és a másik routerrel wirelessként. Így: A. gép-UTPkábel-Wlan XXX-----2.45GHz----WlanXXX-UTPkábel2-B.gép:
XXX heylére illene pl az usb-s wlan adapter AD-HOC-ként, de ez nem jó az USB kábel hossza túl kevés lenne, ezért mit ajánlsz?
AP brigde módban oké lenne?
[Szerkesztve] -
mbit
tag
nem értem ezt az egészet!
Miből van az a h-155-ös hogy ennyibe került? Miért nem jó a rg58?
Én már tv-nek koax helyett két sima vezetékkel is adtam antennajelet és működött. Koaxos téren teljesen más az elmélet, mint a gyakorlat.
rg58ből 12 m elvileg igen nem erre van kitalálva, csillapítás xy méterenként stb., és mégis műxik. Elméletileg nem kéne, tudom, de gyakorlatban simán megy.
Most hogy van ez?
A koax kábel: úgy tudom egy vezető ér szigeltve fut egy árnyékolőhálóban központosan. Hogy van mégis ezerféle, ill oké van, de tulajdonképpen semmiben se különböznek. Mint tudom az rg58 jó h-155 helyett ill. rg58 jó 75 ohm helyett is, ill fordítva stb. Szóval miben is különböznek ezek a kábelek egymástől, úgy nagyvonalakban (elméletben), mert gyakorlatban eddig nekem úgy tűnik tök mindegy, hogy milyen célra és, hogy melyiket használom/használják?!
[Szerkesztve] -
And
veterán
Igen, emlékszem supercow topicjára, én is onnan loptam az ötletet
. Le is írtam, hogy nekem rosszabb tapasztalataim voltak az RG58-assal. 30m koax már nagyon durva. Még H500-as v. H1000-es kábellel is 7,5..8 dB csillapítást jelent (mindkét irányban!), az ára pedig egy vagyon lenne. A H155 -ös 250Ft/m körül van, H500 kb. a duplája. Más megvalósítás: erősítős USB-hosszabbító (mondjuk ez sem olcsó), vagy olyan wlan-eszköz (kliens módot tudó AP, wireless router) használata, amelyet utp-háló+tápkábellel közel tudsz vinni az antennához.
-
mbit
tag
6 km-t akarok átlőni optikai rálátással (pont to pont kapcsolat, biquad+parabola) és egy usb adapterrel próbálkoznék. A gond az, hogy az usb kábel max 5 m lehet és még kéne akkor vagy 30m koax, ez nem lenne túl hosszú? Azért kérdem mert elvileg igen, de supercow kolléga rg58 as kábelt használt 12 m-t és 2 km-r átlőtt vele (de még azthiszem 5-öt is). Én ha jobb minőségű kábellel próbálkoznék (H-155, H-1000, mennyi m-e ezeknek?), akkor mit gondolsz érdemes próbálkozni, vagy felejtsem el?
-
-
Jozi
tag
Létezik h-500-ra rpsma csatlakozó?
Nem találok csak h-155 -höz.
Udv Jozi -
Jozi
tag
Sziasztok
Kicsit off a hozzaszolas, de nem talaltam jobban hozzaillo topicot.
Hol lehet Budapesten H-500 kabelt kapni?
Ha tudtok cimeket irjatok legyszi.
Udv Jozi ! -
daniii3
csendes tag
Hello Micro pontasan megtudnád nekem írni, hogy hol vetted ezt a Senao modellt, ill ha valaki tud ilyen márkájú bármilyen készüléket az érdekelne (pci,usb,pcmci) érdekelne válaszaitokat nagyon szépen köszönöm!!!
-
csizs
aktív tag
up
-
csizs
aktív tag
up
-
csizs
aktív tag
up
-
csizs
aktív tag
up
-
csizs
aktív tag
up
-
csizs
aktív tag
nem lehetne már tényleg egy kis antenna gyártás is.Nekem nagy szükségem lenne egy 24 decibeles 2.4GHz-s antennára mármint a leírására.
-
csizs
aktív tag
elvileg nem kell tudnia simelyen extrát
-
csizs
aktív tag
up
-
csizs
aktív tag
up
-
csizs
aktív tag
Szia Aurum!
Én már tudod, hogy eléggé benne vagyok a témában sőt enélkül nem is lenne netem kilóméterekről, mert itt max GPRS menne az meg tudod, hogy milyen, de hajt a kiváncsiság és szeretnék egy saját antennát csinálni, de ehez szükségem lenne magyar oldara, mert ugyan 10 éve beszélek angolul, de nem minden szakszót értek meg. nem lenne kedved egy magyar oldalt megcsinálni, akárcsak tükrözni is.nekem már az is jó, de a szakszavak ne maradjanak ki, mert pont amiatt nem értek mindent.aki esetleg segítségre szorul az jó helyen jár aUrum és én biztosan tudunk segíteni -
csizs
aktív tag
Na valaki nem magyarosította le ezeket az oldalakat, mert nem mindenki akar fordítgatni.
-
Mabus
csendes tag
Hali!
Nem teljesen passzol a témához, de:
Vettem egy Wlan routert, és lecseréltem az antennáját, egy házilag gyártott körsugárzóra. Eleinte működött jól, aztán egyszer csak meghalt, és nem volt többé jel. A router funkció továbbra is megy, csak a wlan nem műxik.
Mi lehet a baj?
köszi
Mabus
u.i: persze a garanciális csere már nem jön szóba -
micro
addikt
Ma vettem SENAO SL-2511UB Wireless LAN USB Adaptert.
Ez van most a másik oldalon és elég jól megy.(KOPP-KOPP)
A Win XP szerint a Jelerősség: Rossz. De ezt stabilan tartja, és netezéshez elég. -
micro
addikt
Megvan az antenna a Skycontól. 12,5 dBi nyereségű. Rajta van a routeren és megy elég jól. Most próbálgatom.
-
micro
addikt
Visszavittem az usb-s eszközt. Szó nélkül visszavették. (Nem Mistr@al ügyintézés
)
Most még kell vennem antennát. A http://www.skycon.hu-n láttam jókat és nem túl drága a cég. -
micro
addikt
Starchip termékekről hallott már valaki. Elég kedvező az áruk.
-
Veron
addikt
csak tipp volt, nekem nem ment ugy tul jol...
-
Veron
addikt
ne tedd egymashoz nagyon kozel a ket cuccot mert ugy tudom hogy attol kicsit romlik a jelerosseg...
-
micro
addikt
Holnap sajnos vissza kell vinnem a microstrip antennát az egyetemre.
Megkérdezem mennyiért csinálnak nekem. Remélem olcsóbban mint amit a boltokban lehet venni. -
micro
addikt
Ma vettem egy USB-s wireless adaptert, de nagyon gyenge a beépített antennája.
Mellé rakva a notebookot a PCMCIA kártyával, a noti nagyon jól megy (kíváló jelerősség) az usb cucc meg nagyon gyenge, vagy nem is megy.
Holnap viszem vissza, úgy beszéltük meg, ha nem működik, akkor visszaadják a pénzt.
Az a kérdéserm, hogy milyen típusú USB WLAN adaptert ajánlotok, aminek jó a saját antennája, és nem méreg drága. -
bijesz
aktív tag
Esetleg annyit tudnek, hogy az en tetomre egy antennat felrakok,
ez segithet, de ralatast igy se tudok csinalni, mert ahhoz tul magas
antenna kellene, akkor meg nem sokat erne. -
Vami
csendes tag
A Trewol Marsall féle bicuad antennát én is elkészítettem amit egy 45cm es parabóla tökörre helyeztem , és majdnem megeggyező teljesítményel üzemelt mint a 24db-es Grid antenna ami 30+Áfa. Ja és hiába raksz fel nagy teljesítményű írányított antennát nem fog a falon átmenni. Nálam is acces point a padláson , onnan 10méter H-500 az antennáig.
-
faster
nagyúr
Megjött a mail. SZép darab ez az antenna. Bevált?
-
bijesz
aktív tag
Udv
Latom itt vannak gyakorlott wifi-sek.
Szoval adott a szitu.
Negyemeletes haz harmadik emeleten vagyok kb 100m-re az elso emeleten van
egy iroda amivel kapcsolatot kellene teremteni, koztunk van egy negyemeletes
haz. Mellekelek egy kepet a jobb megerteshez.
http://bijesz2.uw.hu/wifi.JPG=
Az irodaba kulso antennat nem nagyon tudnank kotni.
Szoval mik a lehetosegek? -
bijesz
aktív tag
Udv
Latom itt vannak gyakorlott wifi-sek.
Szoval adott a szitu.
Negyemeletes haz harmadik emeleten vagyok kb 100m-re az elso emeleten van
egy iroda amivel kapcsolatot kellene teremteni, koztunk van egy negyemeletes
haz. Mellekelek egy kepet a jobb megerteshez.
http://bijesz2.uw.hu/wifi.JPG=
Az irodaba kulso antennat nem nagyon tudnank kotni.
Szoval mik a lehetosegek? -
micro
addikt
DLink DI-624 router
DWL-G650 PCMCIA karesz.
Szerinetem a notebook kártyának nem túl erős az antennája.
Együtt vettem kitben a 2-t. 69000,- ért bruttó. Sulinetben. visszajár 60000.-
1 km-re csak erősen irányitott antennával próbálkoznék.
Van egy jó bolt, holnap megyek hozzájuk tanácsért, milyen USB Wlan cuccot vegyek. Azt mondták, hogy meg lehet beszélni, ha nem jó nekem arra amire kell levásárolhatom. Ez szimpi!
http://www.accesspoint.hu -
micro
addikt
Itt vagyok! Folytatom a témát.
Ma kaptam egy egyelemes microstrip antennát a tanáromtól. (kölcsön)
Felraktam az állványra, belőttem. Nem tökéletes a kapcsolat, DE SOKKAL JOBB!
Abban a szobában még nem megy, ahol a gép van, de a másik szobába áthúzok egy USB kábelt és oda fogok tenni egy USB-s wlan cuccost.
Elvileg igy fog menni? -
aurum
senior tag
kominalt fogovan nagyszeruen ra lehet krimpelni. az antenna oldalon meg egszeruen a dugd at a koaxot es a vegere forasszd a 8-ast. en ugy csinaltam, hogy addig mizgattam amiig a legnagyobb let a jel es akkor raforrsztottam a reflektort is a koaxra. persze nekem van 2.4ghz-s spektrumanalizatorom
-
supercow
őstag
2 órája semmi jel, mi lett a pákáddal és veled?
Egyébként a konzervdobozt én is megpróbáltam, és tapasztalataim szerint a biquadot sokkal könnyebb megcsinálni és sokkal jobban ''hibatűrő'', vagyis kisebb eltéréseket méretben, elhelyezésben gond nélkül elvisel. És elég hozzá a sima 1.5mm2-es (vagy 2-es) villanyszerelői kábel is, ami szinte mindenhol van kéznél (zöld-sárga, barna, kék kiszerelésben) -
salazol
őstag
Amit láttam az mind réz volt. Ez azt jelenti, hogy fogalmam sincs, lehet-e másból csinálni. Amit átküldtem linkeket, valamelyiken láttam a méretet, de már nem emlékszem. Jó vastag volt. Szerintem rezet a legegszerűbb szerezni, és azt a legkönnyebb forrasztani a csatlakozóhoz.
-
micro
addikt
Elkezdtem csinálni a konzervdobozos antennát.
Csak réz sugárzó jó, vagy esetleg horganyzott vashuzal?
MIlyen vastag legyen? -
micro
addikt
Tegnap beszéltem az egyetemen egy régi tanárommal, aki microstrip antennákkal foglalkozik, és kedden megyek be hozzá.
Biztos fog segiteni. Majd irok részleteket. -
micro
addikt
Amugy ma vettem SMA csatikat, meg kábelt, meg nyáklapot, de sehol nem tudták rákrimpelni a csatit a kábelre. Jövő héten lesz egy csávó, aki megcsinálja.
-
micro
addikt
Úgy meg lehetne oldani, hogy az egyiken marad a kis monopol, az szolgáltatna itt a lakásban, a másikra meg egy irányitott, és az nézne a szomszéd ház felé.
-
supercow
őstag
Szia, örülök hogy hasznos volt amit leírtam
Kábel és csatlakozó vásárlásra ajánlom ezt: http://shop.wnet.hu/ szinte mindig akciós a H500 koax. (ez nem reklám csak megfigyelés) -
And
veterán
Üdv!
A másik topicod ötlete alapján létrejött a kapcsolat, de tényleg szükség volt
RG58 -> H-500, ill. BNC -> N váltásra, mert ha csak az egyik oldalon
is RG58/BNC volt, már bizonytalankodott a link (kb. 7m kábel, ~600m táv,
biquad parabola nélkül, nagyjából optikai rálátás). Így viszont egész jó
micro: RF-cuccok, csatlakozók, kábelek rengeteg típusa kapható
a Gigatechnik Kft.-nél Bp.-en, persze olcsónak nem mondható. Egy pár N-,
SMA-, vagy másféle alkalmas RF-csati kb. 3ezerből hozható ki. -
supercow
őstag
-
supercow
őstag
én csináltam wlan antennát és még most is fenn van a tetőn
keresd meg a ''Wireless lan nagy távolságra'' topicot az egyéb hardverekben, ott benne egy leírás néhány képpel.
-
salazol
őstag
Többnyire ezek úgynevezett krimpelős csatlakozók, spéci szerszám van hozzájuk. A kábel sem egyszerű, mert ilyen frekin kis csillapítást nehéz elérni. Teflonos vékony koax jó lenne, de aranyáron van. Legjobb talán, ha minél közelebb helyezed el az antennához a kütyüt és azt a koaxot használod, amit a GSM antennákhoz használnak. De ha a fővárosban keresel egy olyan műszaki boltot, ahol értenek hozzá, az lenne a legjobb. Talán a HAM Bazár. Azt rádióamatőrök csinálják, talán értenek hozzá. A Lomex-ban a szőke faszi is nagyon sok mindent tud, bár nem bízok abban, hogy ott tartanak nagyfrekis koaxot.
-
micro
addikt
Miért van két monopól a Dlink DI-624-es routeren? Diversity vagy adó, vevő külön. Ez nem mindegy az antanna szempontjából.
-
And
veterán
Üdv!
A gyakorlatban is bevált antenna:
http://www.trevormarshall.com/biquad.htm
nyeresége nem túl nagy, max 10-12 dBi, de elég szép távolságok
áthidalhatók vele, rálátástól, kábeltől, csatlakozóktól, meg a WLAN-
eszköztől függően. -
salazol
őstag
http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
Kezdetnek, amíg belenézel, összeszedem a komolyabbakat is. -
micro
addikt
Kéne nekem a WLAN routeremhez egy nagy nyereségű irányitott antenna. Esetleg kölcsönbe is jó lenne 1-2 napra. Vagy bolt cim, ahol nem túl húzós az ára.
Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest