- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
Van 1 router, van 1 AP.. A 2 eszköz menü IP-je ugyan azon az ipn fut?
Mert ezt úgy szokták csinálni, hogy router mondjuk: 192.168.1.1 AP: 192.168.2.1És nincs nincs ütközés, magam is csináltam ilyen megoldást 2 üzletben.
1043ND v1-es 2db routerrel OpenWRT szofttal.. Nekünk müxik tökéletesen. -
törölt tag
Üdv!
Kérdésem,van egy wifi antennám usb modemra kötve amin fogom a netet,de szeretném megosztani,erre gondoltam veszek[ilyet] erre kötném az antennát
WISP módra gondoltam,vezetékesen megtudnám osztani a netet?mert van rajta 2db lan csatlakozó. -
Cekker21
csendes tag
Sziasztok!
Van 2 routerem amiket bridbe szeretnék kötni de úgy hogy a másik routerhez csatlakozó eszközök alhálózaton legyenek.Mind a két router tud WDS-tPélda:
A router1-re csatolt eszközök ipje: 192.168.10.1
A router2-re csatlakoztatott eszközök DHCP-n keresztül pedig 192.168.11.1 kapjanak.Ezt hogy tudnám megvalósítani?
-
lajxko
tag
Üdv!
Adott a házban egy router. Ehhez szeretnék kapcsolni egy másikat acces pointként, hogy az emeleten is jó legyen a jelerősség. Minden megoldva tecnhikailag(kábbellel össze vannak kötve), azonban dns-gateway-dhcp problémával küzdök, ha ebben valaki tudna segíteni hálás lennék.
Azt már sikerült elérni, hogy wifin bejön az acces point admin oldala, be is próbáltam állítgatni, de valamit nem jól csinálok, mert azt írja hogy ütközik az első router netjével.
Auto modban nem volt jó, statitkussal is próbáltam, de ott is ugyanezt a hibát dobja. Ötlet?típusok:
1.router linksys WRT54GL
2.router acces pointként tenda n3 router -
Zolcsi
csendes tag
Nincs tapasztalata senkinek ezen a területen?
-
Zolcsi
csendes tag
Most van egy Linksys routerem meg egy Linksys access pointom.
Amikor az AP-t beállítom pl. bridge módba, akkor a vezeték nélküli hálózatok listájából eltünik a jele és csak a router jel marad meg. Csak resettel tudom ismét működésbe hozni.
Mi lehet a baj?
A legújabb eszözöket használom.
(Mindkét eszköznek ugyanaz a biztonsági beállítása és az IP kiosztási mód) -
karib
addikt
Pontos leírást adnál, hogy mire gondolsz? Szerintem amire te gondolsz, ahhoz kell egy UTP kábel is...
Amúgy összeláthat két különböző gyármány is, ha netán ugyanarra a chipsetre épülnek és ugyanúgy lett megcsinálva bennük a WDS. Ha lesz egy percem, kipróbálom az Asust és az SMC-t összelőni, bár nem tudom pontosan milyen chipsetesek. -
Zolcsi
csendes tag
Lehet, hogy igazad van. WDS módban az AP ''eltűnt''. Csak a reset segít. Kipróbálom ezt is.
-
Zolcsi
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Ez jó kiindulási alap! -
karib
addikt
Erre való a WDS (Wireless Distribution System) üzemmód, ha az eszközök támogatják. Beírod mindkét eszközbe a másik MAC címét a megfelelő helyre a setupjában, és összecuppannak, mintha UTP kábellel kötötted volna össze őket.
Nálam itthon SMC WVBR2804W V2 router + 2870W bridge csinálja ezt, de az Asus WL-500g és WL-300g is tudják a WDS-t, sőt okosabban is, mint az SMC. Más gyártóknál is valszeg előfordul, utána kell nézni.
WDS üzemmód nélkül viszont szerintem nem fog menni. -
Zolcsi
csendes tag
Senkinek nincs tippje?
-
Zolcsi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném, ha valaki tudna segíteni egy problémában.
Van egy Belkin WLAN router a pincében.
Az emeleten pedig van egy Linksys WAP54-es access point. Fszt-en semmi.
Az AP-hez csatlakozik egy antenna 4 m. kábellel (H-155).
A kérdés az lenne, hogy hogyan tudom kábel nélkűl ''összekapcsolni'' a két eszközt? A routeren megosztott internetet akarom kilőni az éterbe. Viszont a pincéből az emeletre nem tudok kábelt kihúzni (UTP). A router jelét is jó lenne továbbra is fogni a pincében internetezése és hálóra.
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- PlayStation 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Formula-1
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest