- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Üdv Szakértők!
Olyan alap tuningos kérdésem lenne, mely kis gépemre vonatkozik. Adatlapomon minden megtalálható.
Nem sürgős a dolog, de arra gondoltam, hogy előbb-utóbb jönnek keményebb játékok (AC4, GTA5...stb), ahol lehet, hogy elkél majd az erősebb proci támogatás.
De a lényeg:
H61M chipset / i5 3470 proci, és GEIL Corsa Enhance memóriák. (geil)A lényeg:
1. a memóriák mehetnek 1600 MHz-en, bár most XMP módban vannak, 1400-on.
2. A processzor Turbo boost technológiával bír, azaz 3200-3600 MHz között dolgozik, a legnagyobb érték gyártói ajánlás szerint csak 1 vagy 2 magra vonatkozik, alkalmazás függvényében.
3. Az alaplap nyilván kevés lehetőséggel bír...Tehát:
- A CPU ratio -t meg lehet-e nyugodtan változtatni az alap 32-ről 36-ra, minden egyéb módosítás nélkül? Ekkor ugye alapból 3,6 GHz-en megy a processzot. (a módosítások minden olyanra vonatkoznak, mint fesz...stb)
- A C1e, C3, C6, C state módokat kell-e változtatni? Most mindegyik Auto-n, vagy Enabled-en van.
- Intel Speedstep technology -t kell-e letiltani, azaz folyamatosan a legmagasabb órajel legyen érvényes?Itt megtalálható az alaplap kézikönyve, ha esetleg szükséges.
Elnézést, ha kérdéseim egyszerűek, nem nagyon változtattam az alapbeállításokon eddig életem során...
Várom a szakértő válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android szakmai topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged