Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Nyomtató topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisnyikhaj
csendes tag
Sziasztok elakadtam kicsit, valamiért amit radarr küld kérést qbittorrentnek nem akarja letöltani. Próbáltam úgy hogy én rakom be torrenetett qbitbe akkor is ez a baj. Szóval szerintem valami qbit beállításaiban van amit nem veszek észre. Qbittorrentet synology nason tűzfalon átengedtem portot, routerben is, nasnak vezérlő paneljén megfelelő jogosultságok a könyvtárakra megvannak. Naplófile-t megnéztem "permission denied". Viszont már tényleg nem értem mi baja, vagy mit rontok el. Valakinek ötlete esetleg? (konténerből futtatom qbittorrentet) Kösznöm előre is.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #89372 üzenetére
Alakul ez, csak épp letölteni nem tudok... Miután a félig feltelepült Transmissiont leszedtem, már a közösségi felment, el is indult.
A /volume1/T van megadva célkönyvtárnak. Félkész fájlok helye: /volume1/T/incomplete.
Elindul a letöltés, majd közli, hogy: Could't get '/volume1/T/...': Permission denied (13)
A /T jogosultsága :
drwxrwxrwx+ 1 root root 45700 Dec 22 16:30 TA downloads mappáé ugyan ez.
egy kis extra, hátha itt lesz a bűnös:
$ ps aux | grep transmission
sc-tran+ 12077 1.1 15.4 369628 152912 ? Ssl 16:12 0:39 /volume1/@appstore/transmission/bin/transmission-daemon --config-dir /volume1/@appdata/transmission --pid-file /volume1/@appdata/transmission/transmission.pid --logfile /volume1/@appdata/transmission/transmission.log
Most már tényleg nem tudom, merre keressem a hibát.
-
TFerenc07
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a download satation böngészős kiegészítőjénél (NAS Download Manager for synology) nem enged bejelentkezni? Megfelelő felhasználónevet és jelszót írok be, de mikor rámegyek a bejelentkezésre azt írja ki, hogy "permission denied" Mi lehet a probléma? -
Múltkor én egy Windows-os telepítővel szívtam, neves gyártótól.
A Hibaüzenet: I/O error - Permission denied.
A hiba: Az adott portot fogta egy másik applikáció.
Sajnos ez az az eset, amikor egy komponens programozója leszarja a hibakezelést, és mindenre a #sometin'happened rutint hívja meg... -
kmarci25
veterán
Kérnék kis segítséget, mert elakadtam. DS118-ra usb-n kötöttem egy HDD-t. A terveim szerint erre mennének a letöltések, amit Transmission-nel intézek. Már átnéztem mindent, amit tudtam, beállítottam minden jogot, de mégis, ha elindítok egy letöltést az usb-s tárhelyre, akkor pár másodperc múlva leáll, permission denied hibával. Ilyenkor előfordul, hogy maga a TM is leáll, manuálisan kell újraindítani. Mit hagyok ki, mi lehet a probléma? (A belső HDD-re továbbra is gond nélkül megy a letöltés.)
-
kgymac
őstag
válasz
brembo #76687 üzenetére
sudo -i nélkül max permission denied jár. Rootként meg a sátusz infó.
Gépelni meg pontosan kell, főleg win-hez szokottaknak. Nem mintha win alatt nem pontosan kellene gépelni a parancsokat powershellben vagy parancssorban.
Könnyítés: a putty jobb gombra beilleszti a vágólap text formátumú tartalmát. Böngészőből másolva is működik.
A szöveges leírásaid a "nem működik"-ről eléggé csapnivaló. Egy kép sokat segítene (win alatt alt-printscreen felteszi a vágólapra) abban, hogy mit nem sikerült megoldani.
A parancs 6.1.x és 6.2.x alatt is működik, 7-es DSM-em még nincs. -
CortezX
aktív tag
-
CortezX
aktív tag
A communitys Syncthing app úgy tűnt hogy hibátlanul működik, majd 1,3 TB adat szinkronizálása után mégis maradt ~4e fájl (7 GB) ami "permission denied". A jogokat újra kiosztottam a teljes mappaszerkezetre (az sc-syncthing felhasználónak is full), de az istenért nem akarja szinkronizálni őket... Valami ötlet? Illetve a @eaDir mappákat melyik alkalmazás generálja? Egyik média, audio, photo stb app sincs (még) használatban.
-
cigam
titán
Az NFS megosztással lenne egy kis gondom. Megosztottam a helyi hálózaton.
A csatolása mégsem megy:
sudo mount -t nfs 192.168.1.3:/volume1/h264 /Volumes/h264
mount_nfs: can't mount /volume1/h264 from 192.168.1.3 onto /Volumes/h264: Permission denied
mount: /Volumes/h264 failed with 13
Mégis milyen jogosultság nem stimmel? -
zsamiatt
őstag
hát ez tojik rám.
Találtam error viszont de nem értem. nginx könyvtárban.
2021/08/26 18:23:43 [error] 362#362: *2 "/config/www/gallery/index.html" is forbidden (13: Permission denied), client: 172.21.0.1, server: _, request: "GET / HTTP/1.1", host: "192.168.10.2:8633"Nézem de nem is hoz létre ilyen filet. Ezen felül viszont mindent létrehoz a mappákba. Nem is értem.
-
csiritel
csendes tag
válasz
Dzsekó #65922 üzenetére
Valami megzakkant. DS220J az alany. Korábban sikerült elb..nom egy DSM 7 béta telepítéssel, de aztán sikerült (?) visszaállítani 6.2-re.
Néhány csomagot (amit a béta "bétásított") le szedtem, újra telepítettem, így már majdnem minden működik.
Amivel baj van:
- Vezérlőpult-Felhasználó-Szerkesztés: mindegyik felhasználóra hibát ad: "Nem sikerült a kívánt erőforrások betöltése"
- Fájlszolgáltatások: "A csatlakozás nem sikerült. Ellenőrízze hálózati beállításait"
- Tartomány: szintén a fenti hibaüzenet.
- Megosztott mappa (bármelyikre kattintva)-Szerkesztés: a fenti hibaüzenet
- Jogosultságok: " A művelet nem sikerült. Jelentkezzen be magint a DSM-be, majd próbálja újra". TRermészetesen újra bejelentkezés után is ugyanez a hibaüzenet fogad.
Lehet ezzel összefüggésben:
- Belépek SSH-n Putty.val. Megadom a felhasználónevet, jelszót. Utána indítok egy MC-t, amivel még megnézni sem tudok olyan fájlokat, amihez root jogosultság kellene. Ha belépés után azt mondom neki, hogy su, kéri újra a jelszót, majd kis várakozás után: permission denied. Ugyanez, ha admin felhasználó névvel jelentkezek be.
A fentiek fényében úgy tűnik, valami közös ok lehet a bajok forrása.
Tud valaki segíteni? -
-
csiritel
csendes tag
válasz
Magnat #60232 üzenetére
Transmission torrentet használok. A letöltési mappa a Downloads mappa. A gondom az, hogy a Médiaszerver nem akarja indexelni ezt a mappát (hiába van hozzáadva és kijelölve az indexelendő mappák között), ezért a letöltött filmek addig nem jelennek meg a megosztásban (LG TV DLNA megosztásban nem látja őket, lejátszani meg csak innen tud), míg manuálisan nem indítok rá egy indexelést. Korábban itt írtátok, mit kellene a Transmissionban módosítani ahhoz, hogy letöltés után automatikusan indexeljen, ezt meg azért nem tudom megcsinálni, mert SSHban adminként belépve Midnight Commanderrel nem tudok módosítani semmit, "permission denied" fogad.
Azt meg végképp nem értem és fogalmam sincs, mi okozza, hogy a Plex lista nézetben látja az összes letöltött fájlt mappaként, de néhány elenyészően kevés kivételtől eltekintve a mappába nem lát semmit: üres mappa-t ír ki... -
Dolphine
addikt
válasz
gyugyo79 #53636 üzenetére
Szia!
Igen, jól emlékszel. A The Walking Dead felirata szépen letöltödőtt, az Elemetary is, de az NCIS-Los Angeles, a The Blacklist, vagy a Supergirl nem.
Ellenőrizni ezt is tudod, ha be van kapcsolva, hogy a PLEX -ből lehet törölni (beállítások-könyvtár-média törlésének engedélyezése). - Megnéztem ez már most is be van kapcsolva.
Azt megnézheted, hogy ha a guest -nek is adsz jogot megy e pld. - Ezt még nem próbáltam, lehet megér egy esélyt, de akkor nem értem, hogy a Plexnek miért van külön is.
De igazából a plugin készítőjét kellene megkérdezni, hogy a plex jogaival fut e egyáltalán a plugin. - Ezen túl vagyok, itt a válasz: The second one I can't help you with. SZ runs as the user that runs the Plex Server. Obviously there's something wrong with your permissions.
Ebben a pillanatban jött egy újabb üzenet:IOError: [Errno 13] Permission denied: u'/volumeUSB1/usbshare/Download/Series/Supergirl/Season 05/Supergirl.S05E03.720p.HDTV.x264-AVS.srt'
- you definitely have permission issues.
Nothing I can do here :( -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A Plex egyik bővítménye hibát dob, nem tud letölteni, engedélyezési hibára hivatkozik.
SError: [Errno 13] Permission denied: '/volumeUSB1/usbshare/Download/Series/NCIS - Los Angeles/Season 11/NCIS.Los.Angeles.S11E03.720p.HDTV.x264-AVS.srt'
Úgy gondolom, hogy mindent megadtam neki. Hol a csudába és mit kellene még engedélyeznem? -
-
Sziasztok,
Torrent Transmission Remote GUI-val kapcsolatban tudna valaki segíteni?
Egy adott mappába enged letölteni megy szépen.
Viszont másik mappa (más féle letöltések elkülönítése miatt) kiválasztásakor elindul és egyből átugrik "Leállítva" üzenettel (Hiba: Permission Denied).
Minden mappa beállítása a File Station-ben ugyanaz. Sajnos a Média szerverek miatt nem szeretném 1 mappába tölteni a különböződolgokat ezért van 3 mappám.Lenne valakinek ötlete?
-
fsdb
aktív tag
Ha be szeretnék lépni a nas-ba ssh-val user@local IP-vel megy, user@domain-nál, meg Permission denied.
Mit, és hol kell beállítani, hogy menjen? -
Sziasztok!
Transmission problémával kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.
Évekig jól működött egy DS213-on.
Nem régen fogta magát, és leállt „Permission denied
” hibával. És nem csak a letöltés, hanem maga Transmission is. Hozzátenném, hogy semmilyen beállításon, jogosultságon, semmin sem állítottam.
Hosszabb cicózás után, (reinstall, user újrakonfigolás, youtube, google stb) is ugyan ebbe a problémába ütköztem. A napokban rájöttem, hogy a kisseb fájloknál, (mondjuk 2 mega) kiválóan működik. A hiba akkor lép fel, ha 30+ megás fájlt küldök rá.Permission denied
, kliens leáll.
Megnéztem a kvótát. Ki van nullázva, tehát korlátlan. A lemezen van hely bőven.
Szóval ebben kérem a segítséget. Kifogytam az ötletekből. -
Met
nagyúr
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #43419 üzenetére
Nem értem mi a titka ennek az NFSnek. Beállítom, hogy bárki aki a helyi hálón van, érje el.
HTPCn Kodiban ehhez képest NFS-ben látom a megosztott mappát, de belemenni nem tudok.
Volume1/Pictures ott van, de access denied a logban, és nem enged belemenni.NFS nem arról szól, hogy beállított tartományon belül bárki bármikor bemehet és használhatja a mappákat? (Admin csoporthoz rendeli elméletileg automatikusan)
Kínomban már írás/olvasás jogot adtam mindennek ami szóba jöhet.
Admin nincs tiltva, írás olvasás és minden jogot adtam neki./Volume1/Pictures
Eddig látja is, belemenni nem enged már Kodiban, itt megáll.Error log
20:15:19.126 T:6060 DEBUG: NFS: Context for 192.168.0.150/volume1/Pictures not open - get a new context.
20:15:19.157 T:6060 ERROR: NFS: Failed to mount nfs share: /volume1/Pictures (mount/mnt call failed with "RPC error: Mount failed with error MNT3ERR_ACCES(13) Permission denied(13)")
20:15:19.158 T:2936 ERROR: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting nfs://192.168.0.150/volume1/Pictures/
20:15:19.158 T:2936 ERROR: CGUIDialogFileBrowser::GetDirectory(nfs://192.168.0.150/volume1/Pictures/) failed -
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Mivel holnap jár le a Let's Encrypt tanusítványom így gondoltam ma ránézek és megújítom. Mivel nem szeretném a 80-as portot hosszabb ideig nyitva hagyni csak emiatt, arra gondoltam, hogy kézzel felfrissítem. Ehhez ezeket a leírásokat találtam: [link1] ; [link2]. Kinyitottam a 80-as portot a nas felé, de érdekes módon a link1-ben leírt paranccsal (
/usr/syno/sbin/syno-letsencrypt renew-all
) root módban elég sokat kellett szórakoznom, azaz vagy legalább 10-szer be kellett beírnom mire sikerült megújítania (gondolom kellet egy kis idő mire felfogta a nas, hogy nyitva van a 80-as port). De lényeg, hogy megújult a tanusítványom.Viszont a link2 alatt linkelt fórumban megütötte a szememet, hogy putty-ban is tudnék logot olvasni a
/var/log/messages
paranccsal. Azonban hiába engedélyeztem a root felhasználót, ezt a hibaüzenetet kapom állandóan: -ash: /var/log/messages: Permission denied. Mivel rootként írom be a parancsot nem értem, hogy miért nem engedi olvasni a logot? Ha mc-vel megkeresem a mappát és megnézném a fájlokat akkor is ugyanezt a hibaüzenetet kapom.Lépések amikkel próbálom elérni:
1. belépek putty-ra admin felhasználóval
2. megadom a jelszavamat
3.sudo -i
-vel root jogokat adok magamnak
4. az admin jelszavamat újra megadom
5. a # jel jelzi, hogy root jogokkal rendelkezem
6. begépelem a/var/log/messages
parancsot
7. hibaüzenettel (-ash: /var/log/messages: Permission denied) nem enged továbbValamit én bénázok el?
Előre is köszi!
-
tomic
addikt
Kicsit visszaolvasva eddig jutottam. Felment a transmission. Fut is. Elérem böngészőből.Viszont mikor indítanék egy torrentet akkor elkezdi a letöltést és egyből megáll. Permission denied piros üzenet fogad.
Mit nem csinálok jól?A kérdés a konvertálásra továbbra is fent áll. MIt és miért csinálja ezt? Illetve kell ezt csinálnia?
-
RazoR
veterán
A NAS portjára ezt írta: Your ISP is not blocking port...
Következő gondom: Putty-val próbálok egy TS szervert csinálni a NAS-ra de wget parancs után permission denied fibára fut, olvastam hogy DSM6-tól nem lehet hozzáférni ssh-val a root könyvtárhoz. Erre van valami megoldás? -
Criton
veterán
válasz
McAdam6 #30131 üzenetére
Nos megcsináltam. Bármilyen torrentet rakok be, a transmission mindig elszáll , hogy "connection refused"...
A logban ahogy látom, "permission denied" üzenettel el is szál.Valamint adott egy 916+ 2GB RAM-al. Ebben a masinában van 3db wd red hdd és a nasra rákötve egy 120gb-os ssd valamint egy 1tb-os hdd is. A kérdésem, mibe érdemes rakni a három darab hdd-t? RAID5 vagy maradjon SHR-ben? A későbbiekben szeretnék egy negyedik wd redet is betenni.
-
_ak_
addikt
Bocsi lemaratd, hogy MacOS alól csinálnám. Az afp azért kell, hogy a Finder nyíljon meg az adott mappa. Anélkül helyből elhasal az egész, ill azzal működik lokálisan is (nyilván a a helyi hálózatban szereplő más névvel).
Innen jött a kíváncsiság, hogy ha tudom csatolni a webdavval is a NAS-t, akkor vajon azt az elérést vajon lehet-e használni a transmissionben.
Érdekesség, hogy ha az afp helyett https://-t írok (ergo ugyan azt a címet, amit felcsatoláskor is megadok), akkor megnyitja a böngészőt, az URL -ben látszólagosan jó eléri útvonal szerepel, kéri is felh.nevet/jelszót, de azt beírva permissions denied fogad. Sokra mondjuk amúgy sem mennék, hogy ha böngészőben látnám, csak meglepodtem, hogy ha már jelszót kér, miért dob vissza.
Illetve valamint ahoz a portforwardot felvetted a nasodra? Nem a routerre gondolsz?
-
Chrys_
addikt
Valaki telepített már transmission web control-t? Én most csinálnám, de a WinSCP-n keresztül nem tudom átnevezni az index.html.t, jogosultság miatt. Engedélyezzem az admin-t, és azzal jelentkezzek be, akkor menne?
Így sem megy:
Command 'mv -f "index.html" "index.original.html"'
failed with return code 1 and error message
mv: cannot move 'index.html' to 'index.original.html': Permission denied. -
Mokefic
csendes tag
válasz
Mokefic #27502 üzenetére
Lajos 75 - köszi, az újraindítás segített. De még mindig nem megy a dolog.
Bemásolom a megadott mappába a már korábban letöltött filet, hozzáadom a torrentet, várva, hogy ellenőrizze és elinduljon, helyette "Error: Permission denied (/volume1!..../.../file.mkv".
Aztán resume, majd már "Error: No data found! Ensure your drives are connected or..."
Az is előfordul, hogy kiírja, connection lost, majd leáll az app.
Gondolom megint vmi beállítás hiányzik. Ötlet esetleg?
A Videostation jól működök, így az esti filmezésem megoldva. Ez a 7vége sikere. Köszi srácok.
-
Pgabor79
aktív tag
Na szóval...
Feltettem a transmission-t. Szépen újraolvastattam a meglévő adatokat (betöltöttem a DS-ben már futó torrent fájlokat), végig is ellenőrizte őket, sorban áll mind seed-elésre. Viszont ha egy új torrent file-t adok hozzá akkor "Permission Denied..." Pedig el is jutott a letöltés 1.8%-ig... Ez mitől lehet? A létrehozott transmission user-nek teljes joga van a letöltési (Downloads) mappára.
Úgy néz ki a mappaszerkezet, hogy van egy Downloads mappa, ezen belül pedig Movies, Movie Series, ... mappák.
/volume1/Downloads/Movies
Downloads mappára R/W jog beállítva... -
justice84
aktív tag
válasz
gyugyo79 #24781 üzenetére
Ezt akarnám felrakni jgiovaresco/deluged
Átírta a ADMIN_NAME:root ADMIN_PASSWORD :jelszavam Pc kliens szépen csatlakozik
de így is "Permission denied: /volume1/downloads/..." -
justice84
aktív tag
Sziasztok!
Dockerbe feltettem a deluged-et , lérehoztam neki egy felhasználót "deluge" néven , írás/olvasási jogot kapott a /volume1/download mappára.Gépről a deluge klienssel simán rátudok csatlakozni IP:port "deluge"+jelszó párossal, majd megadom neki, hogy Letöltés ide:/volume1/downloads/ mappába de ezt dobja vissza "Permission denied:/volume1/downloads/" mit ronthatok el hogy nem tölt ide?
De ha csak simán a Letöltés ide:/downloads/ mappa van megadva elkezdi letölteni de ez a mappát az égvilágon sehol nem találom, de a tárhely méret lecsökken. Valami ötlet valakinek? -
A_ScHuLcZ
addikt
Transmission kérdés is jöhet?
Egyszer beállítottam jól a jogosultságokat, azokkal a torrentekkel nincs is baj, amiket a transmission-nel töltök le.
Viszont, ha valamit máshová, pl a saját PC-re töltöttem le egyéb torrent klienssel, és azt szeretném átmozgatni a NAS-ra majd ott beállni a seed-be a Transmissionnel, akkor az nem megy, permission denied üzenetet kapok rá, miután végigcsekkolta a torrentet. Próbáltam azt is, hogy átmásolás után beléptem a Synology felületre, és a File Station-on belül a letöltés mappámra jobb klikk tulajdonságokat nyomtam, majd újból leörököltettem a jogosultságokat, de nem segített.
Ha a saját gépemről megnézem valamelyik torrent jogosultságait, illetve a problémás torrent jogosultságait, pontosan ugyanaz jelenik meg mindkettőnél.Mi lehet a gond?
-
jozsi252
veterán
válasz
fogtunder #19671 üzenetére
Elején TM-el volt egy kis gond, mert pár alkalommal leállt a torrent hozzáadása után, de megoldódott már. Lehet hogy azért mert "Permission Denied" hibát is kiírt a tracker a torrent hozzáadása után. Adtam hozzáférést a TM-nek a célmappához, utána már nem volt vele gondom.
-
jozsi252
veterán
Volt jó hete 2 kérdésem, egyikre választ kaptam, de a másikra nem. Hátha most olvassa olyan a topicot aki tud mondani valamit.
"Amúgy páran itt a topicba panaszkodtak arra hogy TM nem működik nekik teljesen jól. Mivel Permission Denied-el el sem kezdi a letöltést. Na most ha csak szimplán létrehozok egy mappát a Torrent mappán belül, majd a torrent hozzáadásánál beírom hogy oda töltse le, akkor egyből el is kezdi. Nem kell semmilyen jogot adnom az adott mappának.
Elvileg így működik jól, vagy kellene hogy kérjen valamilyen jogot a TM?"Köszönöm előre is!
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
TM-et használok torrentek letöltésére. De eddig egyetlen 1 mappába töltöttem le, ezért nagy az összevisszaság. De most valahogy meg akarom oldani a rendszerezést. A következő megoldás ugye működő dolog, de mondom megkérdem hogy van-e ennél egyszerűbb megoldás?
Szóval a célmappánál ha beírom hogy /volume1/Torrent/x vagy esetleg /volume1/Torrent/y akkor ugye oda töltődik le az adott dolog.
Ti használtok Transmission-nél más megoldást?Amúgy páran itt a topicba panaszkodtak arra hogy TM nem működik nekik teljesen jól. Mivel Permission Denied-el el sem kezdi a letöltést. Na most ha csak szimplán létrehozok egy mappát a Torrent mappán belül, majd a torrent hozzáadásánál beírom hogy oda töltse le, akkor egyből el is kezdi. Nem kell semmilyen jogot adnom az adott mappának.
Elvileg így működik jól, vagy kellene hogy kérjen valamilyen jogot a TM? -
dzsonesz
tag
Szia!
Természetesen,
Itt vannak az anyagok:
Általános angol nyelvű wiki
Szájbarágós magyar leírás képekkelHa a fent linkelt beállítások ellenére is "permission denied" hibaüzenet fogad, akkor synon bemegyünk a vezérlőpult/csoportok, kiválasztjuk a "users" csoportot és a szerkesztés alatt adunk neki írás/olvasás engedélyeket a célmappákra.
üdv
-
dzsonesz
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem transmission működésre bírásában.
Minden egyes alkalommal "permission denied" hibaüzenet fogad torrent indításánál.
Mindent kipróbáltam ami eszembe jutott a gond orvosolásában, a szükséges r/w jogok meg vannak adva a célmappáknak, de ennek ellenére a végeredmény változatlan.Tippeket, tanácsokat előre is köszönöm!
üdv -
-
MrCsiT
addikt
válasz
Multibit #13927 üzenetére
Nem.
HA valami után még 1 vagy több órát kell olvasni a telepítést követően, hogy használatba bírd venni, akkor az - már ne is haragudj - szutyok.
- vagy a szoftver (itt ugye ez vélhetően nem igaz);
- vagy a dokumentáció (ez viszont biztos, hogy nem teljes, mert akkor nem írtam volna a fórumra. Tuti marha nehéz lett volna egy howto -ra mutató linket elhelyezni valahol, ami segíti a felhasználókat..);
..plusz, hogy ha rákeresek a fórumon a permission denied -ra, van 25 találat az enyémen kívül, ami számomra egyértelműen jelzi, hogy nem túl egyszerű a beállítása.
Nem mellesleg, a visszaolvasással - amit természetesen megtettem - sem voltam előrébb.
Nyilván a useremnek van RW joga a mappára, ahová ír.
Ez a DS-nek tökéletesen elegendő.
A 25 hibáról beszámoló közül többen tanácstalanul feladták, és segíteni sem tudtak nekik, mert minden jog (elvileg) meg volt adva, mégsem ment nekik.
Persze, hogy vissza kell olvasni. De ha az alapján sem megy a beállítás, hadd lehessen már véleményem a dologról, rendben?muranyig: nálam DSM 5.1-5022 -vel 15 mp alatt töltődik be teljesen a desktop. Nálad mennyi idő?
-
MrCsiT
addikt
Ez a transmission... ez egy szutyok.
Ugyanarra a userre, amivel a DS-sel kiválóan tudtam tölteni X mappába, nem tudom (azaz, tudtam) beállítani. Permission denied, meg connection meg anyámtyúkja error.. eh.. olvassak 3 napot, mire a fél jogosultságtáblát tekergessem szanaszét a nas-on, holott ha el tudta kezdeni a letöltést, tehát a connection akkor még megvolt, aztán meg "kötet not found" , lol.. egy vicc.
Igen, megadtam a useremnek a jogot az új appra. Igen, all user r/w joggal van a letöltési mappára, de még ez is kevés volt neki.
Majd egyszer, talán, megcsinálják telepíthetőre...más.. Midnight Commander csomag telepítve, alapból leállított, és csak eltávolítás van, indítás nincs.
Hogyan férek hozzá? -
AndrewTdi
addikt
Srácok!
Segítsetek picit légyszi!
transmissiont használok, eddig teljesen jól működött, egy vinyóm volt, minden arra töltöttem. nemrég bekerült egy másik, amire szintén szeretnék töltögetni. létrehoztam egy mappát rajta (/volume2/Mesékl/Mesék). Amint ide szeretnék tölteni egy torrentet, nem indul el, kiírja a transmission, hogy permission denied.
A régi vinyóra sikerül tölteni, az újra nem.
valakinek ötlete a megoldásra? -
mesehabbal
tag
válasz
Hausmeister #12972 üzenetére
Szia,
Nekem a Transmission elsőre felment és azóta is hibátlanul működik.
Én amit csináltam:
-Létrehoztam a gyökérbe egy Transmission nevű mappát,(azon belül egy incoming és egy Download mappát) amelynek teljes jogosultságot adtam mindenki (everyone) számára. (Mappa -> jobb klikk->Everonye-> Szerkesztés->Típus engedélyezés és az adminisztráción kívül minden engedélyt megadtam.
-Ezek után feltelepítettem a TM-et, telepítés közben kért felhasználónevet és jelszót (olyat adtam meg, ami nem szerepel DSM userek között), és kért még egy "figyelő" (incoming) könyvtárat és egy letöltés (download) mappát.
-Telepítés kész, már csak a portok engedélyezésére van szükség. Itt nem elég a routerben átirányítani a 9091-es portot, hanem a DSM vezérlő pulton belül lévő tűzfalon is engedélyezni kell, mert különben nem fog működni.
-Ezek után feltettem a Remote GUI-t, ahova beírtam az autentikációs fülre a telepítés közben megadott login/password párost és kész.
Rövid ennyit tettem, és minden hibátlanul müködik.
Szép napot!No. Végre megint van időm foglalkozni a nassal. Szóval lekaptam mindent. Transmissont a Nasról, a mappáit és a gépről a gui-t is. Elkezdtem elölről beállítani a leírtak alapján, lépésről lépésre. Most per pillanat ott vagyok megint, hogy berakok egy torrentet a figyelő mappába, majd pár másodperc múlva permission denied-al megáll az egész. Mappákra jogok-mindenki- beállítva, webes gui elérhető, tűzfalon átengedve amit át kell...
-
mesehabbal
tag
válasz
Multibit #12965 üzenetére
Persze, hogy user error. És nem panaszkodom, de ki csodálkozik ezen? Az itt lévő két tucat, transmission telepítésre vonatkozó kommentek rém egyszerűnek tűnnek. 4-5 mondatos lépések. Viszont egy hét fórum böngészés és nyomkodás után látom, hogy a hsz.-ek olyan szélsőségek között mozognak, hogy valaki például jogokat sem állított, mások meg egyenesen csoport jogosultságokról írnak. Én egy admin userrel indultam és lépésről lépésre haladtam az itt található tanácsok alapján, aztán most eljutottam odáig, hogy már szét van nyomokodva a DSM. Eddig tudtam, hogy mi a hiba, max a megoldásra kellett segítség. Viszont most már azt sem tudom, 'mi a hiba'. Csak a hibajelenség.
És félre ne értsen félre senki. Természetesen nem a tisztelt fórumtagokat hibáztatom -senkit nem hibáztatok és nem panaszkodom, csak aki először ül DSM előtt és a 16, igencsak szellős leírás alapján valami hibádzik még, az elég frusztráló. Aztán kdierül, hogy hiányzik még egy beállítás. Aztán még egy, és hirtelen a 4-5 lépésből alló -egyszerű ez, mint a faék- dolog máris 25-re hízott... Csak nincs összegyűjtve egy helyre, amit át lehet pörgetni, hanem 500.000 komment közül kell kikeresni, meg 15-ször rákérdezni.
Nah, de nem offolok tovább. Szóval a NAS-nak fix IP-je van természetesen. És nem. Nem ment elsőre sem, hisz, bár a 'connection refused' hiba megszűnt, viszont a letöltés el sem indul. A GUI-ban alul, a részletes infóknál a permission denied felirat látszódott. Ezután sokadszorra átnéztem mindent az itteni hsz-ek alapján a jogosultságokat is és hopp, megint connection refused.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Dragon27 #12958 üzenetére
Én XBMC-vel próbálnám meg ugyan ezt a felületet létrehozni.
+ NAS-ról NFS-sel osztom meg a tartalmat.
(#12961) AiRLAC:
Vettem. Jó tipp.
(#12962) hunaqua:
2 éve semmi gondom nincs vele. Szépen frissült mindig és soha nem kellett újra beállítgatnom hozzá semmit.
Lassan amúgy kezdem azt érezni, hogy a problémamentességem oka, hogy még DSM 4.1 alatt raktam fel(#12963) bosa:
"Leírtam már egyszer a tm telepítését illetve a permission denied megoldását is, kéretik azt betenni az első hszbe."
Jegyzetem.
-
bosa
tag
válasz
hunaqua #12962 üzenetére
Nekem tökéletesen megy simán probléma nélkül telepítettem elsőre kezdőként, sőt e mellett még fent van a rutorrent+rtorrent amihez kicsit turkálni kellett és az is ment elsőre... ds212j nasom van.kb 400-600 torrentet kezel a tm rutorrent meg csak az rss szűréses letöltésre megy, onnan teszem át manuálisan tm-be ahonnan seedelem. Itt olyan érdekes telepítéseket olvasok az hihetetlen.
Leírtam már egyszer a tm telepítését illetve a permission denied megoldását is, kéretik azt betenni az első hszbe. Sajnos sokan írtak sok butaságot ezzel kapcsolatban és sokan azok alapján még jobban félre mennek. -
válasz
mesehabbal #12957 üzenetére
Hozz létre egy "users" elnevezésű felhasználói csoportot és annak adj írásai/olvasási jogot ahhoz a megosztáshoz, ahova a TM töltene. Ha jól emlékszem, ez volt a megoldás a "permission denied"-ra.
Egyébként a Többieknek igazuk van. Én ugyanezt végigcsináltam, mint Te és kb. egy hónap használat után visszatértem a DS- re, mert a TM mindig csinált valami "meglepetést"... -
mesehabbal
tag
És a kálvária folytatódik: Végre úgy tűnt, minden klappol. Torrent letölt, gui-ban néz, ahogy elindul. Pár másodperc múlva leáll, majd látom, hogy permission denied. Hibára rákeres. Hát volt sokféle vélt, vagy valós megoldás... Okosabb nem lettem. Viszont már eljutotam odáig, hogy a GUI megint azt írja, connection refused. Ami azért vicces, mert lassan már csak a nem engedélyezett guest usernek nincs joga a transmission mappához, de rajta kívül minden felhasználónak és default csoportnak engedélyezve van.
-
mesehabbal
tag
válasz
Multibit #12944 üzenetére
Nos, a tűzfal beállításoknál nem volt engedve a 9091-es port...
Így már a GUI nem sikított, hogy valami gondja lenne.Tudom sok lesz belőlem, de még valami:
Be SSH-zva(admin userrel, amivel a TM-et is használnám) szerkeszteném a transmission settings.json-t, viszont a midnight commander asszondja, hogy cannot open for reading, meg permission denied. -
válasz
mesehabbal #12908 üzenetére
A webes felületen a 9091-es port van kiírva, ha jól sejtem. Ezt csak akkor kell forwardolnod, ha kívülről is el szeretnéd érni a transmissiont. A másik portot azért kellene forwardolni, hogy aktívnak lásson a tracket. De, ha nem forwardolod, az sem a világvége, attól még tudnod kellene csatlakozni a TM GUI-val.
Ha a webes felületen eléred a transmissiont, akkor a GUI-ban van valami rosszul beállítva szerintem.
Amiket be kell állítanod a TM GUI-ban:
host: a NAS ip címe
port: 9091
felhasználónév: akinek engedélyezted a NAS-on a TM használatát
jelszó: az előbbi pontban beállított felhasználóhoz tartozó jelszóHa azt írja ki kapcsolódáskor, hogy refused, akkor nagy valószínűséggel a felhasználó / jelszó párossal van gond, vagy annak felhasználónak nincs engedélyezve a TM a NAS-on.
Azzal a felhasználóval próbálsz a GUI-n keresztül kapcsolódni, amivel a webes felületen eléred a TM-et?
Egyébként sokáig én is TM-et használtam. Sokáig sz*ptam a beállításával, mert kapcsolódni tudtam, de a letöltésnél "permission denied" üzenet fogadott. Aztán sikerült belőni. Viszont néha-néha érdekes dolgokat produkált (pl. amit letöltött, azt percekig nem jelenítette meg, vagy az incomplete mappában hagyta annak ellenére, hogy kész volt).
Szóval visszaállta a Download Station-re, mert szerintem stabilabb... -
DuDieHUN
aktív tag
kis seitseget szeretnék kérni:
DS410
1. transmission
- adott egy teljesen uj rendszer, feltettem synocommunity-ből a transmission-t, megadtam azt a könyvtárat neki ami létezik (volume1/video), amikor elkezdi letölteni, 5 mp-en belül azt irja a transmission: Permission denied (/volume1/video....) - mi lehet a próbléma (a régi ds110j-nél nem volt ilyen probléma)2. jelenleg két db 1,5 TB-os üres HDD van a nasba, viszont van egy 2 TB-s teli HDD-m, hogy tudnám úgy betenni a nasba a 3 HDD-t, hogy megmaradjon minden adat, de a 3 HDD-ből legyen egy RAID-es 3 TB-s tömb?
köszi
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Most vettem én is egy ilyen NAS-t és az SMB fájlmegosztással vannak problémáim. Két könyvtárat szeretnék megosztani, az egyiket jelszó nélkül (public), a másikat jelszóval (private).
Windows-t és OpenELEC-et (Linux) futtató gépekkel szeretnék hozzáférni ezekhez a megosztásokhoz. A problémám az, hogy mindenhez jelszót kér a NAS, ahhoz is, hogy a megosztott könyvtárakat lekérdezzem. Hogy lehet beállítani egy megosztáshoz, hogy ne kérjen jelszót? Ez Windows alatt nem érdekel, de az OpenELEC-et futtató gépek sehogy se férnek hozzá, csak "Permission denied" érkezik.
Így vannak most beállítva:
Legyetek szívesek segíteni ebben.
-
bosa
tag
2 megoldás van a tm permission denied hibára:
1; belépsz vezérlőpult megosztott mappa, kiválasztod a tm-ben beállított mappát szerkesztés, engedélyek fül,bal felső sarokban lenyitod a Helyi felhasználók feliratot és átváltod Helyi csoportok-ra, users csoportnak írás/olvasás bepipál majd ok.
2 megoldás az kicsit macerásabb és tm frissítés esetén ismételni kell.
belépsz ssh-n a nasba majd mc. /var/packages/transmission/scripts/start-stop-status file szerkesztjük
10 sorban USER="transmission" átírod vagy USER="root" vagy valamelyik synology által létrehozott felhasználóra és onnantól tudsz jogot állítani.Visszatérek tm telepítés semmilyen macerát nem igényel.
1; Létrehozod a nason megosztoásként 1 mappát ahova le akarsz tölteni illetve még létrehozhatsz figyelt mappát is.
2; Csomagkezelési központba felvesszük a csomagforrások közé a http://packages.synocommunity.com (csomagkezelési központ>beállítások>csomagforrások>hozzáad)
3; Csomagkezelési központ>Közösség kikeresed Transmission majd feltelepíted, telepítés közben kérdezi meg a könyvtárakat, webui usert ezeket megadod és kész. -
madarasz92
őstag
Esetleg olyanban tudnátok segiteni hogy felraktam a Transmission-t beállitottam a mappákat mindent .
Viszont amint inditok egy torrentet megy pár másodpercig és ezt irja:
Permission denied (/volume1/Torrent/XY torrentnév
Miért lehet ez ? -
válasz
Multibit #11555 üzenetére
igen, ezért x-aktás - van, akinek simán megy, van akinek feljön a "permission denied", amiről Jim74 is ír.
gondolkodtam én is, hogy unix-ból oldom meg a jogosultsági problémát - de ott jutottam el arra a pontra, hogy ennyit nem feltétlen ér a transmission, jó lesz a DS is.
-
válasz
Multibit #11557 üzenetére
Ez így nekem kicsit magas
Gondolom ez valami Puttyon SSH-val belépéses, linux parancsos megoldás lenne, ugye?
Egyébként szó szerint, lépésről-lépésre megcsináltam, amit Patice írt, de ugyanúgy permission denied...
Ja, és amit a TM telepítésekor adtam usert, az sincs a DSM userek között, tehát jogokat sme tuodk neki adni DSM alól
-
válasz
devil-k #11472 üzenetére
Tudom, hogy google a barátom
, de nem sikerült még a TM-et belőnöm... Mindig jogosultság problémám volt... (elindult a letöltés és azonnal le is állt permission denied hibával)
Esetleg le tudnád írni "step-by-step", hogy mit hogyan állítsak be, hogy működjön rendesen a TM?
Jó, jó ez a DS is, de már nagyon hozzászoktam a TM-hez.
Előre is köszönöm a segítséget
-
spider23
senior tag
Üdv!
Olyan gondom van, hogy telepítéskor beállítottam a transmission-t hogy hova melyik könyvtárba töltsön. Működik is rendesen.
Viszont ha máshova akarok tölteni pl a video könyvtárba, elkezdi tölteni majd kiírja hogy permission denied. Ezt hogy lehet megoldani hogy legyen engedélye a transmissionnak oda is menteni? -
Chrys_
addikt
Megvan a megoldás:
A Chrys user benne van az "administrators" és a "users" csoportban. Emiatt a /volume1/Transmission-nál az administrators-nak adtam volna RW jogot, de ez ugye nem megy, mert ez a csoport automatikusan megkapja a jogokat. Még megpróbáltam úgy is, hogy a Chrys user külön is megkapja a jogokat. Sajnos a PERMISSION DENIED probléma így is fellépett.
A megoldás az lett, hogy a "users" csoportnak is meg kellett kapnia az RW jogokat. Talán a transmission daemon miatt kell ez?
De ez a megoldás nekem nem tetszik, mert nem akarom, hogy a users csoport összes felhasználója hozzáférjen a letöltésekhez. Eze ntalán most úgy lehet segíteni, hogy létrehozok még egy csoportot, aminek tiltva lesz az RW az adott könyvtárakhoz, és ebbe is belerakok minden más felhasználót. Bár ez elég fapados megoldás.Kipróbáltam azt is előtte, hogy leszedtem a Transmission-t, ezután létrehoztam egy Transmission nevű user-t, és megadtam neki az RW-jogokat a letöltési könyvtárhoz. De amint visszatelepítettem a Transmission-t, ez a felhasználó egyszerűen eltűnt a DSM-ből (gondolom a transmission daemon-ja miatt). Természetesen ezután sem működött még jól a letöltés.
-
Chrys_
addikt
Hi
Én is belefutottam ebbe a hibába. DHT kikapcsolva, a TM telepítésekor megadott user RW hozzáféréssel rendelkezik az alkalmazott transmission könyvtárakhoz. A letöltések elindulnak, és kb 3MB után jön a Permission denied hibaüzenet.
"transmission" nevű felhasználó nincs a DSM-ben a Transmission feltelepítése után sem. Az alkalmazott usernek a Transmission GRANT be lett állítva a PRIVILEGES alatt.
Mi okozhatja még ezt a hibát? -
n-tek
aktív tag
Sziasztok.
A transmission-nal akadt egy kis problémám. Telepítés előtt létrehoztam egy transmission felhasználót és a célmappán beállítottam az engedélyeket. Majd telepíteni akartam a transmission 2.80-at és futtatni. A telepítés után futtatni nem tudtam, mindig hibát jelzett. Letöröltem újraindítottam a nast és ismét feltelepítettem. Ekkor sikeres volt, futtatni is tudtam. Használni szeretném a transmissiont és permission denied üzenetet kapok. Megnéztem a transmission felhasználót, és nem szerepelt a listában. Megpróbáltam létrehozni, de nem tudtam transmission nevű felhasznált készíteni. Megnéztem ssh-n az etc/passwd fájlt és van benne transmission sor. Nem értem. Mit tegyek? Köszönöm
DS114 és DSM 5.0#8608 devil-k: telepítéskor megadtam a célhelyet, majd üresen hagytam a watch directoryt, ezután a következő oldalon a nem állítottam semmit (default is admin) és kész. de nem megy
-
e-zoli
tag
válasz
jozsi252 #6463 üzenetére
Szintén transmission kérdésem lenne. Feltettem innen http://packages.synocommunity.com a 2.82-es verziót, hibátlanul fut, de ha külső hálózatról lépek be a remote gui-val és beállítok letöltésre valamit, akkor gond van.
Elkezdi a letöltést, majd pár másodperc után permission denied hiba üzenettel leáll.A többi torrent fut hibátlanul, ha ugyan ezt a torrentet belső hálozatból állítom be akkor szépen leszedi.
Valami ötlet?
-
Hiperhuje
aktív tag
Ezt kapom, mikor elindul a torrent:
Error: Permission denied (/volume3/Downloads//a.la.CAR.2014.01.01.PDTV.XviD-DART/dt-alcar22.avi)
-
hriska
aktív tag
Mi a szar...t nem akar a transmission menni?
Most meg ezt hozza hibának,és megszakad a letöltés:
"Permission denied (/volume1/downloads/xxxxxxxxx.apk)"Valahol nem adtam neki engedélyt?
A volume1 a helyi merevlemezt akarja takarni ha jól sejtem.A pláne az,hogy ott létre sincs hozva downloads mappa
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest