- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Melyik az az nvidia driver, ami olyan stereo 3D-t csinál, hogy a jelenleg a mozikban használt 3D-s szemüveggel (vagyis nem a kék piros, hanem a szürke szürke) stereo 3D-ben lehessen látni? (márha van ilyen)
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Nekem Tridef 3d vel sikerült 3d t kicsikarni a gépemből egy 3d Samsung tv n. Viszont a gép a tv t általános pnp kijelzőnek ismerte fel és így csak 60 hz en ment 200 helyett. Próbáltam drivert keresni a tv hez de nincs sehol. Van valami módszer arra, hogy beállíthassam a kijelzőt 200 hz re? 60 hz el is kijött a 3d viszont 200 al biztos szebb lenne.
(#321) emiki6 Tridef 3d vel tud mindenből 3d t csinálni az amds kártya.
-
emiki6
veterán
Tuti kérdezték már, de a kereső nem segített.
Tehát:
Tud-e AMD kártya stereoscopic 3D-t pl. BF3-nál? -
Tigerclaw
nagyúr
Kár hogy a Fuji nem fejlesztette tovább a W1, W3 szériát. Én inkább lemondanék a macro távolságról, hogy meglegyen az optimális tér. Megoldhatnák azt is, hogy a fokusz vezérelhetné a lencséket és azok mozoghatnának a tárgytávtól függően, eltérve a párhuzamostól. A lényeg épp az lenne, hogy az emberi szemhez igazítanák az egész koncepciót. A legújabb most a Sony HDR-TD30, de ott is kicsi a lencsetáv. Ennyi erővel amatőrök hamarabb készítenek két olcsó kamerából normálisat, mint a gyártók. Talán hogy félig bedőlt a 3D TV-k piaca, nem éri nekik rendes kamerát csinálni a consumer piacra. Tesztek se nagyon vannak a neten, de eleve nehéz tesztelni valamit, ahol a kamera és a megjelenítők is csak amolyan kísérleti fázisban vannak, így nem tudja eldönteni az ember, hogy a kamera vagy a TV a hibás, ha nem néz ki valami jól.
-
Márton
nagyúr
válasz
Tigerclaw #318 üzenetére
A Sony TD10 is túl nagy, nehéz a vevők szerint, ezért lett kisebb a 20-as,
és persze kisebb bázistávolsággal.
Amúgy szűk szobában (szülinap, stb) nem hátrány a 3centis bázistávolság.
Gyerek belekukucskálhat a kamerába közelről, nem lesz még túl nagy a parallax.
Kisebb a szellemképesedésre való hajlam is..
Az 1millás Pana z10k-nak is csak 4 centi a távja.
Szóval nincs tökéletes megoldás egy kamerában, nekem is 3-ból
áll az arzenálom -
Tigerclaw
nagyúr
Fura, hogy amennyire felkapott lett a gyártók között a 3D videók és képek megjelenítése, mennyire nem veszik komolyan a tartalmak előállítását, vagyis milyen kevés a 3D fényképezőgépek és videokamerák száma, legalábbis ha a valódi egyidejű sztereó felvételre képes masinákat nézzük. Azok közül meg szinte egy kézen meg lehet számolni azokat ahol az objektívek távolsága az emberi szemhez van igazítva. Talán a Fuji Real 3D W1 és W3 ilyen, de már W3 is évekkel ezelőtt készült. Azóta csak olyanok készültek, amiknél a stereo base nagyon kicsi, legyen az Panasonic, Sony, JVC, legalábbis a consumer szegmensben. Nem igazán értem ennek a logikáját. Miért nem jó a cégeknek az, ha nagyobb távolságra van a két objektív? Az árat ez nagyon minimális mértékben növelné csak. Bár van 3D monitorom, de gyakorlatilag nincs olyan kamera, amit érdemes lenne megvenni, ahogy látom, legyen az akár a Sony "minap" bemutatott kamerája, vagy a JVC EISA díjas készüléke. Mi lehet erre a magyarázat?
-
gyulank
addikt
Azzal segítettél volna, ha adtál volna olyan programot, ami azt csinálja, amit már többször leírtam.
Te azon kívül, hogy vitatkoztál a 2D-s kép 3D-s képpé konvertálásának értelmén, és mikéntjén, semmit nem csináltál. Csakhogy a kérdésemhez semmi köze, hogy te látod-e értelmét, és tudod-e, hogy szokták csinálni.
Nem azt írtam, hogy hogy csináljon a 2D-ből 3D-t a program, mert nyilván az olyan programot úgy csinálják, hogy jó legyen. Ezen is csak te vitatkozol, hogy nem úgy kell csinálni, de igazából te szerinted sehogy sem lehet csinálni, mégis van ami csinál képből is, videóból is, szóval nyilván kameraképből is lehetne.
Az érdekel, mivel lehet 3D-vé alakított webkamerastreamet csinálni, amit mindenen lehet így használni?
Semmi más. -
Márton
nagyúr
"Nem érdekel, hogy elhiszed-e"
Egy példalinkkel bizonyíthatnád.."el kell színezni a 2 színre, és a 2 elszínezett képet tolják el."
Uhh, erről beszéltem, tologatod a síkbeli képet a monitor elé vagy mögé"amit olyannal csináltam, az 3D volt."
Ha neked az a 3D, akkor nem láttál még valódi, két nézőpontos 3D-t,
mint ami a topic címében is van. -
gyulank
addikt
Már megint olyanon vitatkozunk, ami nem visz közelebb a megoldáshoz...
Nem érdekel, hogy elhiszed-e, de amúgy nem csináltam konkrétan így képet.
Tisztáznám azt is, hogy az eltolás, csak egy részlete a folyamatnak, mert úgy gondoltam, hogy előbb el kell színezni a 2 színre, és a 2 elszínezett képet tolják el. Olyan program viszont van, ami ilyen képet csinál.
Azt meg én nem hiszem el, hogy az nem ezt csinálja, mert egy program se fogja kitalálni, hogy mit nem lát, de ha ki tudja, akkor az agy főleg ki tudja. Lényeg, hogy amit olyannal csináltam, az 3D volt.
De a megoldás szempontjából lényegtelen, hogy hogy kell 2D-ből 3D-t csinálni, mert a lényeg, hogy csinálja.
Úgy ahogy kell. -
Márton
nagyúr
Ha jól dekódolom amit írsz, akkor egy db korrekt minőségű monó képből eltolással, anaglif kimenettel kapsz egy "a 2D-hez képest sokkal nagyobb 3D hatású" képet?
Linkelhetnél példát, mert eltolással max azt állítod, hogy a monitor síkja előtt vagy
mögött legyen-e és mennyire a továbbra is 2D-s kép! Nekem az agyam az ilyet
nem egészíti ki 3D-sé, de biztos velem van a baj -
gyulank
addikt
De erről csak te vitáztál. Én csak azt írtam, hogy anaglif kimenete legyen. Nem írtam, hogy az ugyanolyan, mintha 2 különböző kép lenne összerakva. De az agy kiegészíti, és a 2D-hez képest sokkal nagyobb 3D hatása van az ilyennek. Az igazi 2 képből összerakottaktól nem feltétlen, de ha a 2 kép ennyire rossz, amilyen manapság lehetne, ahhoz képest sokkal jobb lenne az ilyen megoldás, arról nem beszélve, hogy kb. annyiba kerül egy 3D, mint egy autofókuszos HD, és a HD-t lehetne normálisan is használni, de a 3D akkor is béna marad, ha monó képet ad.
-
Márton
nagyúr
Bocs, csak sokan azt hiszik (remélem te nem),
hogy a 3d kép attól lesz térhatású, hogy a bal szembe menőt
eltoljuk vízszintesen kicsit erre, a jobb szembe jutót meg a másik irányba.
Ezért lesz anaglifben is vizszintesen eltérés a képek között, azt hiszik
egy Photoshop az egész! Holott semmit nem kell eltolni, a vízszintes
különbség mindössze abból adódik, hogy 2 különböző nézőpontot
mutat a bal és jobb kép. És ez nem teljesül "eltolással" ahogy te írod,
erre bonyolult algoritmusok vannak, amik megpróbálják kitalálni
a 2D-s képen mi van előrébb és hátrébb, de erre írtam, hogy nekem
(és sokaknak) még egyik sem jött be igazán. -
gyulank
addikt
Az válasz volt a kérdésedre, miszerint nem tudtad, hogy kell.
De az eltolás még mindig nem jelent tologatást, és semmi köze a megoldáshoz, sőt értelmetlen, lehetetlen fogalom a tologatás ebben a témában. Legalább, ha már írogatod, leírnád, hogy te hogy csinálnád a tologatást, hogy az legyen az eredmény amit akarok? Bár az lehetetlen, de ha szerinted ez a megoldás, akkor fejtsd ki teljesen! Egyébként én felsoroltam érveket a jelenleg kapható 3D kamerák ellen. Köztük volt a fix. szög is, ami szintén nem teljes 3D, mert a szem a tárgy távolság függvényében zár be valamilyen szöget, plusz mindkét képet külön kell élesíteni, ami nem hiszem, hogy pont egyforma éles, plusz manuális fókuszú.
A 3D hatás valamivel biztos jobb, de a többi dolog van olyan rossz, hogy a másik kellemesebb legyen szerintem. -
Márton
nagyúr
"A 3D webkamerától szerintem biztos jobb lenne a fókusz és felbontás miatt."
Szerintem meg nem, mivel nem 2 különböző nézőpontból van felvéve."neked vagy tökéletes kell vagy semmi"
igaz, ha 3D akkor 3D, nem ilyen 2.5D varázslat."attól még én akarhatok ilyet."
akarhatsz, azért fogod tologatni, látod? -
gyulank
addikt
Nézőpont kérdése. A 3D webkamerától szerintem biztos jobb lenne a fókusz és felbontás miatt.
Másrészt attól mert neked vagy tökéletes kell vagy semmi, attól még én akarhatok ilyet.
Nem azt kérdeztem, hogy szerinted mennyire nem jó a 2D-ből 3D-be alakított kép, hanem, hogy mivel lehet megcsinálni, hogy úgy streameljen bármin? -
gyulank
addikt
Sziasztok!
Van olyan program, amivel egy monó kameraképet 3D anaglif-be lehet streamelni skype-on, fb.-on, egyéb webes felületen? Csak mert gondolom, egy monó autofókuszos HD-ből előállított sztereó kép még mindig olcsóbb, és jobb, mint egy manuális fókuszú, fix szögű, és távolságú, kis felbontású sztereó kamera képe. -
ArcAngel_25
csendes tag
válasz
csabika0001 #295 üzenetére
hi,
ha a monitort nem kifejezetten erre a célra vetted, akkor valószínűleg nem fog menni. -
csabika0001
senior tag
Sziasztok
HD4850 , Samsung 22" FullHD monitor, és van egy Master Image 3D szemüveg ezzel tudok valahogy 3d-s filmet nézni ezen a gépen ?
Half sbs vagy valami ilyesmi ? -
válasz
marcsybaby09 #293 üzenetére
Legegyszerűbb+legolcsóbb az anaglif 3D, ez vörös-cián vagy magenta-zöld szemüvegekkel dolgozik. Lejátszóproginak meg ajánlom a legújabb PowerDVD-t.
Minőségibb élményhez 3D képes monitor/TV kell, aktív vagy polárszűrős szemüveggel. Ez egy mezei laptopon nem fog menni. (A laptopot viszont jó eséllyel hozzákötheted egy ilyen TV-hez hdmi-n keresztül)
-
marcsybaby09
csendes tag
Sziasztok!
Engem nagyon érdekelne, hogy itthon hogyan tudnék 3D-ben fimet nézni.....de annyira tudatlan vok e témában. Nem tudom milyen progit tudnék a laptopomra letölteni, vagy hogy egyáltalán lehet-e, és hogy milyen szemüveg kell hozzá, lehetőleg nem túl drága stb. Valaki tudna nekem segíteni? -
-
Tök jó, szállingóznak a kevésbé drága fullHD3D projektorok
[link]
Igaz, ezzel a delikvenssel sem lehet szemenkénti 1080p60-ban játszani
rakhattak vna rá egy displayport csatit.
-
-
Márton
nagyúr
üdv,
aki dlp link-kel 3D-zik, de szeretne játszani is nvidia vision-nel,
csak sokallja a kitet, van számára egy olcsóbb megoldásom! -
siva
aktív tag
válasz
easy...rider #280 üzenetére
Kicsit én is gondolkoztam ezen, hogy miért nem lehet váltott soros (lineáris) polarizált képet előállítani szoftveresen?
És akkor már csak polár szemüveg kell egy hagyományos Tv-hez
vagy:
http://www.tavcsobolt.hu/?o=termek&te=AM-440-PFM
kicsit húzós lenne egy hagyományos 46-os LCD -re felraggatni, 100e Ft talán be is takarná, bár a kínaiaktól minden kitelik... -
marcipan72
csendes tag
...vagy ha esetleg találkoztatok fórummal,ahol a PC-LCDTV-n való sikeres frekvenciaszabályzása szóba jött,akkor kérlek segítsetek.
-
marcipan72
csendes tag
Lehet nem egészen idevágó téma,de hátha tudtok segíteni:
Samsung LE46C750 200Hz-es 3D Tv aktív Samu szemcsivel. Az iZ3D sztereo-3D-ben döbbenetes (I-Max szintű mélység) tényleg remek
.
Csupán egy nagy gond van: 2x30Hz-en működik a dolog.Bármivel próbálkozom,a TV-re 75Hz-nél többet képtelen vagyok kiküldeni.(Asus HD6870)
Van esetleg valami alternatív megoldás? Vagy nem is képes a TV DVI,vagy 1.4 HDMI bemenete többre? -
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #279 üzenetére
közben találtam választ ezen az oldalon: [link]
" A polarizáción alapuló 3D-s képalkotást legtöbbször projektorral, vagy projektorokkal oldják meg. A technológia hátránya amellett, hogy egy drága vaggy két relatív olcsó projektor igényel, az az, hogy speciális vetítő vászonra is szükség van, olyanra, amely nem módosítja a fény beállított polarizációját. Az alkalmazott polarizáció lehet lineáris és cirkuláris is – ez a gyakorlati használatot nem befolyásolja.
Ez a rendszer alkalmazható LCD-tévékkel is (egy polárszűrő kerül a TFT panel elé), de ebben az esetben a felbontás feleződik.
A polarizációs elven alapuló 3D-s képmegjelenítés színes képek megjelenítését teszi lehetővé, s otthoni körülmények között két projektorral véleményünk szerint a legjobb minőséget nyújtja, mellékhatások nélkül. Polarizációs elven alapuló rendszert használ például az IMAX 3D is (de nem csak ezt). "
keresőszavak: polarizált, polarizációs, LCD TV
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Keresgettem a témában, és sok kérdésemre találtam választ, csak egyre nem. Remélem tudok segíteni
100Hz-es Full HD LCD TV-n lehet e polarizációs 3D hatást elérni?
Mert tudom hogy projectorból speckó kell, de azt sajna nem tudom hogy a mezei LCD tudja e ezt a technolóhiát. Számítógépről használom amúgy. (de lehet itt max 60Hz-et tudok kihozni belőle, mondjuk VGA kábelen elvileg megy a 100Hz is)Azért kérdem mert rendelek 3D szemcsiket, és veszek Red - Cyan, és Green - Magenta szemcsiket, de feleslegesen nem rendelek Polarized szemcsiket
előre is köszönöm a választ!
-
Coewer
csendes tag
sejtettem....
de egyszerűen nem találok konvertert amelyik ilyet tudna.
egyébként van egy tucatnyi ilyen (anaglif) filmünk és a WD HD-s multimédia lejátszója szépen játsza ezeket a plazmán, szemüveggel egész élvezhetőek...
de a mostani filmek ezzel az aktív 3D-s technikával jönnek ki... és ez nekem nem nyerő, valamit ki kel találnom...
ahogyan a Stereoscopic.Player meg tudja oldani ezek lejátszását, ugyanúgy gondolom át is lehetne konvertálni valamivel, hiszen ha röptében le tudja játszani, és egész jó minőségben szines anaglifként, ugyanúgy le is menthetné már....
kösssz -
Coewer
csendes tag
Kösssz!!!
a StereoscopicPlayer-t próbáltam már, le is játszotta szépen szines anaglifként, de így átalakítva nem tudtam vele lementeni a filmet.
Mert nem szgépen szeretném lejátszani, hanem plazmán, média lejátszóból, ehhez kellene egy szines anaglif film a dupla képes helyett.
üdv -
Coewer
csendes tag
és szerintetek fordítva lehet konvertálni?
(az volt az alap felvetés hogy lehet-e anaglif filmből aktív 3D szemüvegest csinálni)nekem van pár filmem ami két képernyősen jelenik meg és emit aktív 3D-s tv-n (állítólag) le tudnak játszani, de nekem nincs olyan (egyelőre nem is tervezem
viszont színes szemüvegből be vagyunk rendezkedve, mert jó pár filmünk van ilyen.
szóval, szerintetek lehet ilyen aktív 3D-s filmből red-cyan-os anaglif filmet konvertálni valamivel?
előre is kössssz -
A.tessz
senior tag
Igen elég jó cucc, van is itt phn egy srác aki használ ilyet, majd kikérjük a véleményét , mert engem is érdekel. Egyébként van egy másik 3ds projektor acernél, ami csak annyival jobb hogy akár 1 méterről is lehet vele vetíteni, ez kissebb szübában elég nagy előny pl! Majd bedobom a tipust!
-
Enton
addikt
válasz
SimonMágus #264 üzenetére
Baz nem is figyeltem egy ideje a projektorokat, és lám erre itt van ez: Acer H5360
Mostmár akarok egy ilyet. -
Márton
nagyúr
válasz
SimonMágus #267 üzenetére
És gtx460-on az volt a jelenség? gyakran felcserélődött?
Mert fix 2 kameranézetes videónál mást nehéz elképzelni,
mint pl. játéknál, hogy csak egy bizonyos távolságtól rossz, stb. -
Márton
nagyúr
válasz
SimonMágus #265 üzenetére
Ezekszerint az atit jobban szereti a player?
Nekem 4350-em (is) van ott is sokszor felcserélődik a bal-jobb kép.
Te is ezt a jelenséget mondod? Mondjuk én csak soft. pageflippinget próbáltam,
iz3d valahogy sehogyansem akart menni semmivel. -
SimonMágus
senior tag
válasz
SimonMágus #264 üzenetére
Új tapasztalat: megjött az új laptopom, ami mobility HD5650-vel is el van látva, Iz3d driver felrakom, 120Hz-es megjelenést beállítom, stereoscopic playert elindítom, és láss csodát, gyönyörűen, tűéles képpel megy a 3d mozizás is.
-
SimonMágus
senior tag
Sziasztok, következő kérdéssel fordulnék hozzátok:
Most állítottam össze egy otthoni 3d rendszert, főbb komponensei: HTPC (Q9400, 4Gb DDR2, GTX460), eMachines v700 projektor (alias Acer H5360) és hozzá Acer DLP Link szemüveg.
Tapasztalatok: Iz3d driver feltelepítését követően játékok gyönyörűen futnak, kifejezetten szépek.
De amikor video nézésre kerül a sor, akkor valami nincs rendben. Stereoscopic playert használok, több verziót is kipróbáltam 1.3-1.6.6), de mindegyiknél előjőn a hiba, miszerint vibrál a kép. A közelebbi képeéemek kevésbé, a távolabbiak jobban.Ha valaki ismeri az Iz3d beállítási segédjét, akkor tipikusan olyan jelenség, mint amikor a convergence és a separation rosszul van beállítva.
Azóta több driver is felkerült a vga-hoz, de egyik sem hozott változást.
Egyszerűen képtelen vagyok rájönni, hogy milyen beállításon kell változtatni.Ha bárkinek lenne tippje, hogy mi lehet a gond, várom a javaslatát.
Szép estét: SM
-
DAeRK
csendes tag
Hi All !
Az lenne a kérdésem, hogy az X3D szemüveg együtt tud e működni ATI kártyával ( pl.:IZ3D-vel )
A választ előre is köszi -
Márton
nagyúr
wireless x3d szemcsit keresek
akinek van eladó ->privi -
Spirit
őstag
Nem tudja valaki, hogy a Dolby3D otthoni megvalósításának milyen technikai nehézségei vannak? Ugye színszűrős eljárás, 1 vetítő, 144 fps, és színszűrő kereket forgatnak. Ez mind okés, de Pc-ről szerintem meg lehet oldani amolyan "anaglyph" módon, csak a szemüvegre lenne szükség. Vagy rosszul gondolom?
-
Márton
nagyúr
kb. felejtős.
vannak próbálkozások, de sajna az anaglif már egyszer agyon van csapva egy chroma 4:2:0 subsampling-gel, ami a kontúroknál szellemképesedést eredményez.
Ha megvan a 2D verzió, ill. az anaglif, akkor picit jobb a helyzet, vannak tutorialok a neten ezügyben. De szerintem ezt az időd inkább valódi 3D tartalmak keresésére használd -
csaba_6
csendes tag
"162.50-es stereo és 163.71-es forceware drivert" kipróbálom ezt is majd crt vel.
Esetleg nem tud valaki olyan programot amivel a színes szemüveges
videókat le lehetne játszani vagy át lehetne konvertálni X3D szemüveggel nézhető és élvezhető színű videóra?
vagy ez is felejtős?akkor marad a "side by side" vagy "over/under" vagy "interlész"
-
csaba_6
csendes tag
Akkor sajna vennem kell egy crt-t is.
Sebaj, még jó hogy 3 kimenetes a videókártyám! 1.-őn a tv figyel (s-video), 2.-on a tft moncsi lesz (digi izé vga átalakítóval), és mellette az asztalon még van hely egy crt-nek is amit a 3.-ik kimenetre kötök (vga)
Köszike
Akkor crt-nél csak rákötöm és tökéletes lesz a 3Dkép és a szinkron is?
Amúgy játszani szeretnék, de 3D filmeket is néznék a "Stereoscopic Player" nevű programmal is.
-
Márton
nagyúr
El kell keserítselek, a 75Hz-es tft nem azonos 3D szempontjából
a 75Hz-es crt-vel! Hiába késleltetnéd, akkor is szellemképet látnál, hidd el!
(és a 75 fele, pár perc után fejfájást okozna még sötétben is, nekem a 85 is kevés)Vegyél 5 ezerért egy frankó 19"-os 120Hz-es monitort
-
csaba_6
csendes tag
Win XP SP3
Inno3D 7600GS
93.71 driver CDjéről (vagy valami ilyesmi számú)
91.31_forceware_3dstereo (ez tuti)
monitor 75Hz max* (nekem most ez is megteszi)sokféle driver kombinációkat kipróbáltam mire végre sikerült összehozni hogy legyen 3Ds kép és belehessen állítani a 3Dszemüveg kiválaszthatóságot is. (Volt hogy csak anaglif volt 3Ds, szemüveget meg nem lehetett kiválasztani. Volt hogy mindenfélét ki lehetett választani de semmi nem volt 3Ds)
Nem is beszélve mire az nvidia vezérlőpultot sikerült a klasszikusra átváltoztatni hogy legyen benne 3Dstereo beállítgatási lehetőség.
Ja és az hogy van, hogy az nvidia vezérlőpultban nincs 3Dstereo beállítási lehetőség, pedig próbálgattam hozzá mindenféle 3Dstereo drivereket? (XPn és Win7en is)* Igazságszetint lcd-m van és csak próba képpen akartam összehozni az lcd-t a szemüveggel. Az lcd-s plarizációzavart már megoldottam (a szemüveg elé raktam egy "real-d" polárszemüveget amit a mozikban osztogatnak és már vizszintesen nézve is látható a monitor képe)
A 3Dstereo tesztnél rendesen látom a két szemnek küldött elcsúsztatott képet felváltva villogva és a szemüveg is vibrál rendesen. A baj az, hogy ha a baloldali szemüveglencsébe nézek akkor látom mind a két képet de az egyik (1.) kép kicsit halványabb. Ha pedig a jobb oldali szemüveglencsébe nézek akkor is látom mind a két képet de akkor a másik (2.) kép ami egy kicsit halványabb. Ha szemüveg nélkül nézem a képet akkor mind a két kép azonos fényerejű.
A szemüvegnek külső progival is tudok monitoros szinkronjelet küldeni (e-d.exe stb...)de azzal sajnos nem tudok késleltetést beállítani
Ha lenne rá mód valahogy valamilyen programmal késleltetni tudnám a monitortól kapott szinkronjelet, akkor el tudnám úgy tolni hogy egyszerre csak egy képet lássak lencsénként.
utóirat: crt monitoroknál ugye nem lenne ilyen szinkronizációs probléma?
-
csaba_6
csendes tag
Sziasztok!
Van egy X3D szemüvegem amit már csatlakoztattam előírás szerint a géphez. Nagy nehezen találtam hozzá olyan drivereket amivel működik is a 3D kiszámolgatás rendesen és a szemüveg is vibrál aránylag stabilan (néha erősebben lehet látni az egyik oldali szellemképet).
Az a bajom a szemüveggel hogy mind a két szemnek lévő képet látom mind a két lencsével szinte azonos erősséggel. Ha valahogy késleltetni tudnám mondjuk egy szoftver által a szemüveg szinkron jelét, akkor összetudnám hangolni hogy az egyik lencsével csak az egyik oldali képet lássam a másikkal pedig csak a másik oldali képet.
Ha valaki tud segíteni ez ügyben akkor előre is köszönöm a segítséget.
-
Márton
nagyúr
válasz
Devil Smile #250 üzenetére
hát azt sejtjük
Nem, nem lehet átteni semmi 2d-t tökéletes 3d-vé.
Legalábbis olyan látványt nem kapsz, főleg ilyen realtime
konverziókkal mintha 2 kamerával rögzítették volna.
Vannak kísérletek, de engem még egy módszer sem győzött meg.
Keress inkább valódi 3d videókat a neten.
(dualstream, side by side, over under, interlaced, stb a kulcssszavak)
Anaglifből már vannak 300 ft-ért jó minőségűek, pl. nálunk
Írj privit ha érdekel. -
Devil Smile
őstag
Koszi
tehat akkor csak anaglif szemcsibe gondolkozzak
Melyiket kell/erdemes venni?
a konvertalo programmal barmit atéehet "allitani" 3D hatasura?
legyen az film jatek kep?
bocsa a sok esetleg lama kerdesert csak ebben a temaban annyi a tapasztalatom mint utcasepronek az idegsebeszetben.. -
Márton
nagyúr
válasz
Devil Smile #247 üzenetére
Anaglif szemcsi 3-500 Ft.
Többi említésre sem érdemes.
Cross view-ra én nem vagyok képes, parallel meg 5-6 centi széles képet jelent, ugyanis
a bal és jobb kép egymás mellett van, a távolba kell nézni, és a monitor síkjára fókuszálni.
Középen megjelenik egy harmadik, térhatású kép. De mondom, korlátozott a mérete. -
Borkai
tag
hol lehet magyarországon ilyen monitort venni? Acer GD235HZ v. GD245HQ ??
-
Márton
nagyúr
válasz
Devil Smile #245 üzenetére
A lehetőségeid:
anaglif, parallel és cross view -
Devil Smile
őstag
Udv all
elore is sry ha hulye kerdesem lesz
de 60Hz es monitorbol kilehet csalni vmi 3d hatast? 22" es tft t hasznalok es sajna a penztarcam nem engedi meg h Nvidia 3D setet vasaroljak 120Hz es Samu monitorral igy ha van vmi megoldas jelen eszkozeimmel akkor szivesen fogadnam az infot ezzel kapcsolatban..
Elore is
-
Márton
nagyúr
Egész jó áron van már szemüveg nélküli megoldás is.
[link] -
Mogyorospele
csendes tag
Sziasztok! Végigolvastam az eddigi bejegyzéseket és nagyon hasznosnak találtam őket. Én egy X3D shutterglass-szal, Nvidia 7300GS VGA-val és egy CRT moitorral nyomom. Az iránymutatásoknak megfelelően fel is tettem az IZ3D drivert és minden szuperül ment, de mivel ugye próbaverzió, 30 nap múlva letiltott jól. Tekintettel arra, hogy pimaszul drága a driver ára (még ha 10-20 EUR lenne, istenuccse megvenném), nem tudtok valami alternatív megoldást hogyan lehetne mégis használni a cuccot? Az nvidia stereo driver nem 100%-os, szinte minden játék villog vele. előre is köszi a válaszokat.
-
Vajga
tag
te mondtad azt a napsütéses délutános dolgot, azt hhittem h rám célzol de akk félreértettem.
3d ready a 120Hz értem, de fel kellene tüntetniük h megy alacsonyabb frekin is csak b4ssza az ember szemét, mert ezt az emberek nem tudják, így kicsit becsapósnak érzem. Pl most nekem arra tökéletesen elég, hogy belenézzek abba az 1-2 filmbe h milyen 3d-n. 2d-ben már láttam, arra meg elég h belekukkantsak 1-2 jelenetbe érted... -
Vajga
tag
melózok... van aki azt is szokott... nem egy 12 éves vagyok aki itt gubbaszt a gép előtt, ez a dolgom, hogy itt legyek.
A 60Hz-et köszi, pont csak erre voltam kíváncsi, gondolom ettől felfelé megeszik mindent, így a 85Hz-et is. A plazma topicban mondták h a tv megkajálja a 100Hz-et, de tech infoban sajna erre vonatkozó leírás nincs csak hogy 100Hz double scan, ami fogalmam sincs mit jelent, ill hogy 600Hz képalkotás (IFC), de hogy mennyi lehet a bemenő jel... csak arra a topicra tudok támaszkodni. Mindegy legalább már tudom hogy a 3D ready is csak egyfajta parasztvakítás, inkább egyikre azt írnák, hogy 3D 100 vagy 85 vagy 60Hz-en de nem ajánlják, másikra meg hogy 3D 120Hz-en. Persze kérdéses hogy ennyiért ki cserélné le az új tv-jét. -
Márton
nagyúr
Jó, menj át.
A szemcsi megy 60hz-en, de ezzel csak a szemorvosod fogod gazdagítani.
Hidd el.10MHz? Ember, miről beszélsz?
"volt e már crt-m, pedig nem is azt kérdeztem"
segíteni próbáltam, vazz.Volt itt egy szép, napos hétvége, amikor az emberek inkább szeretnek szabadban lenni, mint a gép előtt gubbasztani
-
Vajga
tag
én meg átmegyek megkérdezem plazma topicban hogy elindul-e a szemcsi alacsony frekin és ha igen mi a tapasztalatuk, mert bár hiába szól erről a topic, választ senki nem tud adni csak annyit, hogy miért nem veszek észre 10mhz külömbséget meg volt e már crt-m, pedig nem is azt kérdeztem. jó lenne ez a topic de sok a fölös info és hiányoznak a szakik, mert beszélgethetünk mi róla ha egyikünk sem ért hozzá...
-
beni3d
aktív tag
na letöltöttem mindent amit lehetett, végül sikerült megoldani nemtom hogy...
-
beni3d
aktív tag
még annyi plusz, hogy xp-t használok
-
beni3d
aktív tag
Sziasztok!
egy kis problémám akadt a játékok anaglyphezésével:
Nvidia GeForce 6600gt-m van + sima TFT monitor.
letöltöttem a drivert az Nvidia honlapjáról (Zalman Stereoscopic 3D Driver) illetve próbálokztam az 1. hozzászólásban megemlített oldalon lévő driverrel is. a drivert az nvidia control panel olyan szinten ismeri csak fel, hogy a Help->System information->Components->display menüben kijelzi a dll-eket. ezen kívül még a your uninstaller! látja.
sajnos nem tudom hol lehet ezt beállítani, kérlek segítsetek -
Vajga
tag
Ahhh rájöttem, de hülye vagyok... tehát villogni akkor is fog hiába csinál a tv magának 600Hz-et, a szemüveg attól még alacsony frekin vált képet, és a szemüveg villogását látom. Akkor mindegy is, a kérdésem továbbra is csak anyni, hogy ha tud rá válaszolni valaki, hogy elindítható-e a szemüveg kisebb frekin, pl 60 vagy 85Hz-en? Mert szemkifolyás ide vagy oda, inkább nézem úgy, minthogy cseréljek megint tv-t.
-
Vajga
tag
na összezavarodtam... 1024*768 85Hz elvileg tud fogadni, 100Hz-et passzolom, mostmár nem tudom. Mindegy, kérdésem lényege tulajdonképp csak anyni lenne, hogy megy e a szemüveg ezeken a Mhz-eken is (fejfájást, villódzást, stb leszámítva) vagy nem? Másik kérdés ami felmerült bennem, tegyük fel letöltöm az avatart 1080p 24p-ben...
-3D-n feltételezem 2x24 képkockát mutat
-ha 85Hz-en megy elvileg egy képkocka többször kell hogy felvillanjon, hisz szerencsétlenből csak 24 van 1 másodpercre
-ha bekapcsolom a sub field drive-ot a tv-n, egy felvillanó kép és a következő kép közötti eltérést megnézi, és alképeket képez le, így jön ki a 600Hz (magyarán elvileg tényleg 600-szor villan fel), így aztán elvileg a fejem sem kellene hogy fájjon nem? végeredményben úgyis csak 24 képkocka van másodpercenként.Ez így van, illetve ha nem értem, akkor hogy van?
köszi előre is a segítséget.u.i:
NEM letöltöm, megveszem!!!!!!!!! -
Vajga
tag
hali, elolvasgattam a fórumot, de teljesen összezavarodtam. Egyszer azt írjátok megy még 60Hz-en is csak fejfájós, utána írjátok h 3D ready kell meg nagyonkötelező a 120Hz meg hogy nem jó 50i-ben... Most akkor mi az igazság, rá tudom küldeni a plazmámra a cuccost, vagy nem?
(TX-P46G10E) Nem akarom elhinni hogy az a szemenként 10 Hz miatt ne lehetne megoldható, vagy annyira elviselhetetlen lenne...
Thx előre is a választ, Avatart akarok rajta nézni de nagyon és nem anaglyphben
-
Kenza1
csendes tag
Sziasztok....Ne nézetek szökének,de segitség kellene...Van plazma nagy tv ..szeretnénk rajta 3d fimet nézni van film is szemüveg is....de nem jo...mindenböl 2 db ot látunk...miért marad ott az árnyék???min vátoztrassunk szin kontraszt..vagy hajuk a fenéba..Elöre is köszönöm.
-
NÉMÓ510
tag
THX,műxik
Az Iz3d,és egy red/cyan papírszemüveg egyenlőre a kisérletezés két kelléke.Igen hatásosnak tűnik.L4D 1-2 ben hihetetlen jól kijön a 3d.Néha a szőr felállt a kezemen amikor a dögök rohamoztak.
Kipróbálom még egy-két kedvenccel,és ha nyerőnek tűnik a dolog (egyenlőre az) akkor lehet hogy a 4830as kap egy 8600gt-t társnak.Csak az sajna oprendszer cserével is jár,úgyhogy még azt is ki kell próbálni win7 alatt mennyire stabilak a dolgok.
De valószínű meg kell oldani a kérdést,mert 3d-hez nagyon kellenek a képkockák.
Meg lehet hogy akkor nvídiás 3d programokat is be lehet indítani.Majd meglátjuk a jövő hét erről fog szólni itthon(bár ennek nem mindenki örül ).
-
NÉMÓ510
tag
És még egy kérdés,ha erre járna valaki.Milyen szemüveget kell vennem?
-
NÉMÓ510
tag
Valaki tudna nekem tanácsot adni,hogy ATI kártyához milyen programok(akár csokorba szedve) kellenek+szemüveg a 3d kipróbálásához?
A monitor 160mhz,vga 4830-as.Esetleg valami játékajánló is jöhet,de a L4D van most agépre telepítve.
Előre is: -
Márton
nagyúr
válasz
ArcAngel_25 #216 üzenetére
üdv,
Sajna ebben nem annyira vagyok otthon, nekem edimensional van a crt-hez.
Vannak olyan vga-k, pl. quadrok, amiknek van 3 pines szinkron kimenete is.
Talán ez megoldás lenne.
Láttam már checkerboardos képet egy barátomnál, nem volt zavaró a felbontáscsökkenés,
illetve egy picit feltünt, de a 3D kompenzálta az élményt
Privátban megadom az elérhetőségét, ő okosabb szemüvegek terén is. -
ArcAngel_25
csendes tag
Hali Márton,
látom otthon vagy a témában, remélem tudsz válaszolni néhány kérdésemre, megköszönném:Vettem egy samsung pazma tv-t, ami 3d Ready, szemüveget is szeretnék hozzá venni, nem tudsz véletlen ajánlani valami megfizethető árút?
A másik kérdésem, hogy szerinted bármilyen szemcsi jó hozzá?
(A tv szinkronizálását a szemüveggel a crt-knél gondolom a vga kábelen keresztül egyszerűen megoldja az adó, itt viszont hdmi-n megy a kép, és a tv adja ki a szinkronjelet. Ez szerinted szabványosított valamennyire? )
A harmadik kérdésem, hogy te láttál már ilyen checkboard-os képet? Ez teljesen felezi a felbontást, vagy olyan ügyes az algoritmus, hogy nem annyira érzékelhető?
A 4. kérdésem, hogy szerinted az nvidia driverében be fogom tudni állitani, hogy így menjen ki a jel (checkboardban)?Előre is köszi
-
Márton
nagyúr
-
dz1
tag
Hali!
Ehhez a NVIDIA GeForce 3D Vision dologhoz a szemüvegen+ az NVIDIA karin kívül elég egy 100hz-es CRT monitor is vagy mindenképpen 120hz-es samu vagy wiewsonic lcd monitor kell hozzá, hogy tökéletes 3D-és látványt kapjak a 3D-ét támogató játékok alatt?
Azért érdekel ez mert Van egy 19"-os Proview CRT monitorom ami tudja 1024x768-ban a 100hz-et ezért erősen gondolkodom az NVIDIA-ás 3D-és szemüveg vásárlásán.
Előre is köszönöm a hozászolásokat!
Üdv. dz1 -
lacus_18
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy hülye, de kérdésem lenne, az NVIDIA 3D Vision-nel kapcsolatban.
Ez az NVIDIA 3D Vision működne egy TruMotion 200 Hz-es Full HD LED LCD TV-vel, ha a PC-ről HDMI-vel viszem át a jelet a TV-re?
A PC-m Quad Core-os 4GB RAM-al, Win 7-el, Nvidia 8800GT-s videkarival.
Mi kell hozzá, hogy 3D-ben lehessen játszani, vagy filmet nézni a TV-n ilyen kialakításban?
Előre is köszönöm a választ!!!
-
Márton
nagyúr
válasz
Lacimacika #210 üzenetére
2. eset mondom csak pepita mintát támogat jelenleg. Nincs meg a full felbontás.
"Pc-vel miért nem lehet sima filmből 3D készíteni?"
Miért, miért, mert nincs meg a 2 külön nézőpont, ami KELL a 3d hatáshoz.
Lehet próbálkozni, algoritmusokat írni rá, de mondom ez akkor működik ha van vízszintes elmozdulás a képen, különben honnan tudná hogy melyik pixel milyen mélységben helyezkedik el?"Tudom hogy bizonyos dolgok a filmeknél jobban elvannak tolva "
Nincs semmi eltolva, egyszerűen különböző nézőpontokból készül a két kép, ezért az eltérés. Ha tologatod egymáshoz képest a videókat akkor azzal lehet szabályozni, hogy a vászon síkjához képest elől vagy hátul legyen-e a látvány. -
Lacimacika
csendes tag
Köszönöm a gyors választ.2 esetében is már 120hz 3D DLP tv beszélek ugyanúgy mint a projektoroknál.Pc-vel miért nem lehet sima filmből 3D készíteni?Lehet kicsit láma vagyok,de van ugye Nvidia részről a stereo driver abba van olyan plul dual projektor stereo mirror és még pár db 3D vonatkoztatva.Ugyanez van ATI-nál is IZ3D Driver alatt 3DLP meg Ati 3DLP meg Side by side plul.+ van ugye IZ3D lejátszó is ami ugye media player feltúrbózva.Stereoscopic Player abba is van külön beállítás 3D ready DLP Nvidia 3D vision + még egy kettő beállítás.Már nézegettem ezeket Anaglyp szemüveggel de csak papírral nem annyira színhű,meg ugye a szemnek se a legjobb hosszútávon.Ja és van már az Nvidiának is filmlejátszója csak azt még nem néztem.Tisztába vagyok vele hogy nem olyan egy így előállított film mintha direkt 3D készített,de a egy bizonyos mélységérzet már az anaglyph szemüveggel is megvolt.Nekem játékra kisebb részbe filmhez nagyobb részbe kellene.Ahogy a lejátszók beállításával szórakoztam sok fajta képet sikerült már behoznom egymáshoz eltoltat remegőset zizegőset duplát stb.Tudom hogy bizonyos dolgok a filmeknél jobban elvannak tolva mint a kép többi része egy képkockánál ezért nem olcsó egy filmet úgymond hollywood 3D tenni
.Ja és erről hallotál már? http://www.vidimensio.eu/web/index.php?m=3dcomponents&pId=10
-
Márton
nagyúr
válasz
Lacimacika #208 üzenetére
1-es esetben ma már inkább az Acer 5360 jobb.
2-es esetben csak fele felbontást kapsz (pepita minta)
3-as eset: simán elég egy dual kimenetes vga kártya.
ezüstvászon nem olcsó mulatság, 150-200e-től indul egy 3m széles..
Sima filmekkel nem megy, stereo 3d filmek kellene, külön bal és jobb kép. -
Lacimacika
csendes tag
Üdv.Már egy ideje foglalkoztat engem is egy kisebb 3D rendszer kiépítése (házimozi szinten).3 lehetőségen gondolkodok.
1. Nvidia 3D szemüveg + ViewSonic PJD-6210-3D
ViewSonic PJD-6220-3D kivetítő.2. Nvidia 3D szemüveg + kompatibilis Samsung vagy Mitsubishi FullHD DLP HDTV
3. Polárszűrős 2 kivetítős vásznas megoldás .Ezüstvásznas
természetesen.
Ti melyiket ajánlanátok?Bár még elég sok a homályos folt amit nem tudok (értek).Plul a 3. lehetőségnél hogy lehetne 3D tenni a képet PC-vel?Volt valahol valami eszköz ehhez a verzióhoz Vidimensio dualprocesszoros cucc nem olcsón.Feltétlen kell hozzá az is?
Márton írta hogy összeraktak ők is egy hasonlót ugyanazt nem tudom amit említek 3 lehetőségnek.Ezt tőled kérdezem Márton.Vásznat (milyet) polárszűrőt szemüveget honnan vásároltátok .Kb mennyiből jött ki jöhet pm-be ha nem publikus.Ezüstvásznat hol mennyiért lehet kapni nem nagyon találtam.A tiétek már működik?Lenne rá valami lehetőség élőbe megnézni?3. lehetőség PC játékokkal is megy sima filmekkel Pc-vel vagy speckó filmre van szükség? Válaszokat hozzászolásokat köszönöm előre is.
-
Márton
nagyúr
válasz
gery dee #206 üzenetére
A piros kék nem jó hosszútávon.
Pár percig viselhető, fotókhoz jó, és működik mindenfajta monitorral, papírra nyomtatva, fotót előhívva, stb.
Nekem van edimensional szemüveg CRT-vel, volt Zalman soronként polarizált moncsim, és épp nemrég állítottuk össze haverral a 2 HD projektoros, polárszűrős rendszert. Mondanom sem kell, sokkal jobb a hatás 3m-es képet nézve!
Ezt a HMD-t még nem próbáltam, de azt hiszem amig nem csinálják min. 1024-es panellel addig nem is fogom. -
gery dee
aktív tag
hát azt sem most fogják még kiadni
, de amit még kifogok próbálni az a nvidiás 3d vision a szemüveg+ monitor kombó csak még anyagilag gyüjtök egy kis erőforrást
. A piros-kék szemüveget már kiproáltam. Hát mit mondjak érdekes látvány csak a szemem kiakar esni a helyéről amikor leveszem nah meg aztán nem akora élmény vele a játék mint én gondoltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One UI zápor szórta meg Európát
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nem lesz One UI Watch 7
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest