Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
noblem1983
senior tag
válasz
Zsolto #114473 üzenetére
Köszönöm a választ. Annyiért jól jártál vele, szórólapon láttam én is. Samsung EH5000-es van otthon az megfelelt de költözünk és kell majd másik.MU7-es szériában van már Motionrate 240 fricsőr amivel állítólag jobb a mozgás megjelenírtése. Remélgetőleg annak is esik valamennyit az ára addig de ez is szimpatikus továbbra is
-
Flashget
félisten
válasz
lowzor #97170 üzenetére
Az baj, mert akkor másikra rá se nézel.
Családban valaki megkérdezte milyen tévét vegyen 130K körül, mert a samsungban csalódott ami elromlott a javítása 30K lenne..Pana cs630e-t mondtam neki...2 napja mindig rám ír fb-on, hogy ennek nagyon szép képe van...EH5000 volt neki előtte ami beszart..persze hogy szép képe van ahhoz
-
Ku'leth
tag
Egy samu TV -ben mitől mehet ki az olvadóbiztosíték ?
Nem mai darab, EH5000 -res, gari már rég nincsen rá. Szétkaptam, méricskéltem és úgy tűnt az olvadóbiztosító szakadt meg. Nem láttam mekkora volt benne, de a TV -re 240V 60W van írva, tehát ~250mA -t vehet fel max. Jobb híjjján a multiméterből kiszedtem a 200 mA -eset, de bedugva a 220 -ba az is elszállt.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Flashget #74236 üzenetére
2012 ben venntem a 32eh5000 tévém, hát ahhoz képest most a 40h6200 elég jó -látványos- ugrás volt korrekt áron... méretben, képminőségben, funkciókban pl.smart
/32 es eh5000 fél óra alatt elkelt az o...-en...
/
annak külön örülök, hogy bár 10000L több volt a mediamarktban mint a legolcsóbb netes webshopban, de cserébe gond nélkül regisztráltam a +1 év hivatalos garit...
[40H6200]-hoz mit szóltok? 169 eFt-ért nem is olyan rossz vétel.
májusi hozzászólás volt. - 45k .... a megtakarítás. igy vegyen valaki új modellt. 2015. ugye -
kk831228
addikt
Üdv!!
Kérnék Tőletek egy kis segítséget!!
Mi a különbség a 32 eh5000 és 32h5000 között az évjáraton kívül??Melyiket érdemes venni??Képernyő átmérőben van -e különbség??Köszi!!!
Üdv!!
-
oimuka
tag
Sziasztok! Ma megkért a szomszéd, hangoljam újra a tv-jét (EH5000), mert a szolgáltató bővítette a csatornák számát. Sikeresen újra is hangoltam, viszont a digitális csatornákat nem ábécé sorrendbe rakta. A hangolást automatikus hangoláson végeztem (keresés mód: teljes), ahogyan eddig többször is.
Hazajöttem, újrahangoltam a saját tv-met is (EH6030), sajnos itt sem teszi ábécé sorrendben a digitális csatornákat. Mindent ugyanúgy csináltam, ahogyan eddig, akkor miért vannak össze-vissza a digitális csatornák? 71 analóg csatorna van, 131 digitális.
Vajon a központban volna a hiba? Azt azért kétlem, hogy két tévénél valamit rosszul csináltam volna. A szolgáltató egyszerű városi, nem UPC, DIGI vagy ilyenek. -
>Deego..
senior tag
Adott egy 32" EH5000 televízió.
DVB-T2 / C tunerrel. Mely képes fogadni CI+ is (common interface).
A kérdésem az lenne, hogy t-home SAT-tv kártyát a CI-ben használhatom koax kábellel a tv-vel összekötve?
-
Az évjáraton kívűl mi a difi az EH5000 és az F5000 között? Megéri a + pénzt az idei sorozat?
-
Zotwoo
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Venni szeretnék egy LED Tv-t. Van pár kritérium ami nekem fontos: ne legyen laggolás, (PS3 használat miatt), tudja a FullHD-t, 40"-os legyen, és a legfontosabb: ne cloudos Tv legyen. Elolvastam pár cikket. Azok alapján, ami jó lehet: EH5000, EH6030.
Árban kb 130-ra gondolta.Köszönöm!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Csak tanulság képpen írom; jobb félni mint megijedni:
Haverom kinézett itt egy igen kedvező árú UE 32 EH5000 TV-t. Csak vasárnapig valami nagyon kedvező ára volt. Kikérte a véleményem.
Közösen, elkezdtünk turkálni a neten:
Tulajdonos: Seregélyes Zsolt EV., de Seregélyes Zsolt nevű egyéni vállalkozó nincs:
- sem a kamarai nyilvántartásban (országosan)
- sem a NAV nyilvántartásban
Ráadásul a KMOBILOUTLET.COM domaint 2013.augusztus 28-án jegyezték be.Szerintetek mennyire megbízható egy ilyen forrás
Én minden esetre lebeszéltem a havert a vásárlásról! -
oimuka
tag
Nem tudom, miért ódzkodnak sokan a külső merevlemez használatától... Én egy 500 gigás Adata CH 94 típusú HDD-t használok, ami tökéletesen működik mind az eh5000-es, mind az eh 6030-as készülékekkel is. Mindkettőnek csak 0,5 amperes az USB csatlakozója. Az viszont való igaz, hogy ha egy 1,8 méteres USB hosszabbítóval használtam, már nem kapott elég áramot, és nem működött a merevlemez. Aztán végül találtam a neten 20 centis USB hosszabbítót, és ezt használom a TV USB csatlakozója kímélése céljából. Vagyis a kis méretű hosszabbító állandóan be van dugva. Szinte minden formátumot lejátszik a HDD-ről: az egyszerű avi-tól a 3D-s mkv-ig mindent visz. A DTS hang sem jelent problémát, mondjuk erre nekem nincs szükségem, mert csak a TV hangszóróján hallgatom a hangot.
-
JamesHun
addikt
sziasztok
Valakinek van rossz tapasztalata ezekről a készülékekről?
UE 32 EH5000
UE 32 EH4003
UE 32 F4000AWXXH
UE 32 EH6030 -
Spirit
őstag
Azt meg tudnátok még mondani, hogy képminőség és input lag tekintetében van-e különbség a három között?
ES5500, EH5300 és EH5000 -
nightshadow
veterán
válasz
Spirit #45758 üzenetére
D5003 utóda az EH5000
D5000 utóda az EH5300 [link]Az EH5xxx képminőségben viszont mindenképp visszalépés a D5xxx sorozathoz képest, mert az EH5xxx már nem Ultra Clear Paneles.
Találtam még elérhető közelségben egy W nélkülit
A végén lévő betűknek nincsen jelentősége, csak valahol kiírják a teljes típusszámot, valahol meg nem.
-
oimuka
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a Samsung ...eh5000 modellnél, ha a kábelszolgáltató bővíti a csatornákat, újra kell hangolni a tv-t? Állítólag be van téve az RTL HD is. Hogyan tudnám megkeresni?
Másik kérdésem az lenne, ha tegyük fel újra kell hangolni a tv-t, én is meg tudom oldani? Úgy értem, hogy legelőször a kábeltévé egyik munkatársa végezte, és mondta, hogy be kell írni valami frekvencia adatokat, amit én nincs honnan tudjak.
-
ultio
aktív tag
Na én is megnéztem azt a tesztképet az EH5000-es tévémen.
Nem volt kalibrálva, a netről szedegetett beállítások alapján lőttem be.
Mind a médialejátszón, mind a tv usb-jéről nézve Film (ezt állítottam be) módban olvashatóak a szövegek.Azért jó lenne egy kalibrálás.
-
sandró60
addikt
válasz
Daffni2 #41776 üzenetére
Elnézést igy utólag,hogy előbb járt a kezem(irás)mint a tájékozodás.Igazad van a kollégának nem alkalmas a EH5000.tévéje arra amit itt egy páran próbáltunk jó indulatúlag ajánlani A bizonyiték itt olvasható.Ezúton kérem #chester99# forumozó kollégát,hogy ő is olvasa el a linket amit ide tettem.Sajnos nincs benne hálózati lehetőség.Autómatikusnak vettem a D szériához hasonlitva,mert ott még volt ilyen az 5000 széria számnál
-
BBéci
legenda
válasz
Wind-Storm #41720 üzenetére
106 centis képátló 100 pénzért? Nem egyszerű eset. Az Árgép szerint két tévé kapható annyiért, én egyiket sem merném ajánlani. Az EH5000 108-tól indul, teljesen alap képminőségű tévé, nézd meg valahol, hátha megtetszik!
Áramfogyasztásban 10-20 W/h különbségekről beszélhetünk, ami annyira csekély, hogy szóra sem érdemes.
HDMI és USB bemenet mindegyik Samsung LCD tévén van. -
gyurigyerek
csendes tag
-
ultio
aktív tag
válasz
nightshadow #41409 üzenetére
Az EH5000 egy erősen butított modell, sima 50Hz-es, minimális csatlakozókkal ellátott tévé.
Ez valóban így van, viszont amire szánta a Samsung, arra tökéletes.
Van akinek nem kell, hogy okos legyen a tévéje, pl. én kifejezetten alapkészüléket, mindenféle smart nélkülit kerestem.
Eddig elégedett vagyok vele. -
nightshadow
veterán
válasz
gyurigyerek #41408 üzenetére
Az EH5000 egy erősen butított modell, sima 50Hz-es, minimális csatlakozókkal ellátott tévé. EH5300 alá nem érdemes menni. Pontosabban fogalmazva én az EH6030 alá nem mennék.
2013 -as modellek megjelenése mikorra tehető és vajon a belépő szintű tv kb milyen árat fognak véleményetek szerint képezni.
Március-április, s a megjelenéskor több tízezerrel lesznek drágábbak, mint a mostaniak.
Vajon a jelenlegi modellek ára fog e még lejjebb menni ha azok megjelennek a piacon?
Szerintem már csak nagyon minimálisan.
-
gyurigyerek
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy az eh5000 és eh5300 között csak az okos tv funkció a különbség vagy van lényegesebb paraméter különbség is? Illetve még annyit kérdeznék hogy (Lehet ez hülye kérdés)
a 2013 -as modellek megjelenése mikorra tehető és vajon a belépő szintű tv kb milyen árat fognak véleményetek szerint képezni. Vajon a jelenlegi modellek ára fog e még lejjebb menni ha azok megjelennek a piacon?
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
32"-os olcsó Samsung TV-t szeretnék venni.
Az EH4000 és EH5000-es darabok mennyire ajánlottak?
Árban nem nagyon lehet feljebb menni. -
nightshadow
veterán
Fogadjuk el akkor az állításodat, hogy az ES65xx és az ES6800 nem valódi 200Hz-es tévék. A 40ES6300-nak a mozgóképfelbontása 600sor, a 46ES6800-nak viszont 1080 sor. Akkor mi az oka a különbségnek? Ugye erre jöhetne a válasz, hogy az interpoláció kombinálása a villogtatással. Ezt viszont cáfolják a kamu 100Hz-es tévék tesztjei. Az ES5500 és az EH5000-nek is csak 300sor a mozgóképfelbontása, ami megfelel a sztenderd 50Hz-es tévéknek. Tehát a villogtatás semmivel se javítja a mozgóképfelbontást. És ha ez igaz az 5-ös sorozatnál, akkor igaznak kell lennie a 6-osra is.
Viszont a Sony HX753 az egy valódi 200Hz-es tévé. Ezen nincsen vita, mert egyértelműen fel van tüntetve a sony.hu-n. Ennek a mozgóképfelbontása 1080sor, tehát megegyezik az ES6800-éval. Kérdés: ha nem valódi 200Hz-es az ES6800, mint ahogy állítod, akkor hogyan egyezik meg a mozgóképfelbontása a valódi 200Hz-es Sony-éval?
UI: A mozgóképfelbontásról az adatok a hdtvtest.co.uk-ról valók.
-
BBéci
legenda
Az volt a kérdés, hogyan kaphatott erősen ajánlott minősítést, arra válaszoltam.
Egyetlen szóval nem mondtam, hogy a drágábbat kell megvenni.
Az pedig egyértelmű, hogy fogalmad sincs, mit jelent a jó ár/érték arány.
Az ES6800, vagy az ES8000 ár érték aránya - szerintem - egyáltalán nem jó, 5-ös skálán legfeljebb 3,5-öt érdemelnek. Viszont az EH5000 és az EH6030 megkaphatja a maximumot.
Nem a szaggatás az 50 Hz hátránya, hanem az alacsony mozgóképfelbontás: kb. 300 soros.(#40872) Iginotus
Van némi tapasztalatom, konkrétan mire vagy kíváncsi? -
katalin888
aktív tag
Hat az igen elismert hdtvtest.co.uk tesztbol nem ez derul ki!
Amazingly, this deep level of blacks was retained even on an ANSI checkerboard pattern: our light meter returned the exact same figure of 0.035 cd/m2 (ok, 0.0351). To put the EH5000′s outstanding black-level performance into perspective, the numbers recorded on the ES8000 and ES7000 – Samsung’s high-end models costing several times more – were 0.05 and 0.056 cd/m2 respectively (the lower the number, the deeper the blacks, and vice versa).
-
BBéci
legenda
válasz
katalin888 #40856 üzenetére
Az EH5000 csak árkategóriájában nevezhető ajánlott vételnek, képminősége elmarad a 6030-tól, ahogy az a 6800-tól és így tovább.
(#40859) _Ata_
Megpróbálnak lerázni, ne hagyd magad! -
JoeYi
őstag
allshare bekapcsolása eh5000-en: [link]
mondjuk ha jól tudom nincs is rajta hálózati interfész, szóval értelmetlen
-
JoeYi
őstag
-
nightshadow
veterán
Majdnem másfélszer annyiba kerül a 6030-as, mint az 5000-es.
Ez azért erős túlzás, 110k körül van az 5000-es, míg 135k körül az EH6030. Ha az 5-ös sorozat mellett döntesz, akkor szerintem az EH5300[link] alá ne menjél, mert az EH5000 minden tekintetben egy erősen butított modell.
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
Képélesítésnél az reális,hogy csak a csatornalogo-t illetve a karikákat élesíti,a képet nem?
Olyan homályos az egész kép(nem vészesen,de zavaró kezd lenni)(Eh5000).Vagy mit kellene állítani? -
druzil
tag
A samsung eh5000 és eh5300 modeljei között csak a smart funkciókban (és csatlakozók számában) van különbség? Olvastam h páran panaszkodtak az eh5000-re h lassú az USB kezelése. Az eh5300-ban ez gyorsabb (mondjuk mert a smart képességek egyébként és megkövetelik a gyorsabb processzort), vagy ugyanolyan lassú?
-
JoeYi
őstag
válasz
gyurigyerek #39529 üzenetére
e490 a plazmák között is a legalapabb ha jól tudom, érdemes volna megkérdezdned plazmás topikban hogy jó ötlet-e pénzt kidobni rá, vagy csak a szívás lesz vele (utánhúzás, beégés, vibrálás stb). Ahogy fentebb írták eh6030 játékra alkalmatlan, akkor már inkább eh5000 vagy eh5300 legyen a kiválasztott. Mondjuk ezeknél nem olyan jó a videó megjelenítés, de szintén felhőmentesek és felhasználói tesztek alapján játékra is jók
-
Atomantiii
addikt
Sziasztok!
Nézegetem a Samsung tv-ket, szeretnék venni egyet. Most ezt nézegetem: SAMSUNG UE 32 EH5000. Tudtok róla valamit, hogy lejátssza-e usb-ről az mkv, avi, ts formátumokat, illetve úgy általánosságban a Samsungokról, hogy általában mindegyik viszi ezeket?
Illetve most még csak nézelődöm, de olyan tv-t keresnék, amin van legalább 2 HDMi csatlakozó, 1 USB aljzat, Full HD felbontású legyen, illetve ne legyen magasabb talppal együtt 51 cm-nél és ne legyen szélesebb 78 cm-nél. Tudtok ajánlani valamilyen típust, ami megfelelne ezeknek a kritériumoknak?
-
BBéci
legenda
válasz
maxika2004 #37435 üzenetére
Egyik haverom 420-ast vett anyjának, én tanácsoltam, mert szintén messziről nézi, nincs szüksége full HD-ra és nem érzékeny a képminőségre, inkább az ár számított.
Tévéadást nézve, engem az EH5000 képével büntetni lehetne, a 420 valahogy kevéssé bántott.
Anyagminőség és tartósság tekintetében passzolok.(#37436) meganorbi
Külső, mobil merevlemezt vegyél, a pendrive-ok nem arra valók, bizonytalan, hogy működni fog-e, vagy sem. -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Őseimnek néznék valami occsó tévét!
nagyon nem lehet nekik megmagyarázni semmit...
" (nézési távolság az hülyeség... olyan közelől... stb) "
szóval 32-es lesz : (3m ről nézve)A kettő a kiszemelt !
Samsung LE32E420 lcd
Samsung UE32EH5000 ledKérdésem, hogy a csatlakozókat leszámitva,
jobb e a ledes, gondolok itt panel tipus, bevilágitás .....ilyenekre !
Ami nekik fontos az a mediaplayer része ,
illetve a fogysztás, mert ugye a e5000 res 17 w al kevesebbet eszik
a e420 ast probáltuk, az szinte mindent visz
Szóval az eh5000 -es, jobb vagy rosszabb e téren ?Illetve még szóba jöhet kicsit többért a eh5300, ha azt mondjátok, netezni lehet vele normálisan, vezeték nélküli bill+egérrel..???
-
catalunyavis
csendes tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, vagyis inkább a tanácsotokat. Hetek óta nyomon követem a fórumot nézegetem a tv-ket, melyik lenne a számomra a legmegfelelőbb. 2 TV-re szűkült a kör, főleg azért is mert a "tacskónál" kamatmentes részletre tudok venni készüléket, ami számomra egy elég kedvező tényező, hogy nem egyben kell leraknom az összeget.
SAMSUNG EH5000 95.000 Ft
SAMSUNG EH6030 140.000 FtTudom, hogy ennél a két tévénél van jobb is, meg spóroljak kicsit stb., de nekem megfelelőnek tűnnek, megnyertek maguknak!
A kérdésem felétek az lenne elsősorban, hogy van e tapasztalatotok a 6030al kapcsolatban, valamint, hogy megéri-e a plusz pénz a két tévé közötti különbséget?!Egy más jellegű kérdés. Ha a két tv közül valamelyik itt lesz a szobában, akkor ahhoz milyen asztali lejátszót esetleg médiaboxot érdemes néznem? Nagyon köszönöm, sokat segítenétek vele4!
-
Brady86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung eh5000-es tv-m, eddig rendesen ment, de pár napja néztem usb-ről filmet, és kikapcsoltam a feliratot... Ma pedig újra szerettem volna nézni filmet felirattal, de azt írja ki h nem elérhető... a film és felirat neve ugyan az , egy mappában vannak és még se látja v egyszerűen mintha nem lehetne a "felirat be" lehetőséget választani!
Volt már vkinek ezzel problémája??
Köszönöm! -
nightshadow
veterán
32"-ban a 82 éves nagypapámnak tudtok ajánlani TV-t?
-Nem kell 3D
-Nem kell smart
-nem néz hd filmet
csak kizárólag analóg vagy digitális tv adástÉn a 32EH5300 [link] alá nem mennék, az EH5000 kb. 10k-val olcsóbb ennél, de az már erősen butított, szerintem azt nem érdemes venni. Az EH5300 viszont Smart, max. nem használjátok ezt a feature-t.
-
nightshadow
veterán
válasz
Zozo55 #36263 üzenetére
A tv rész(képminőség, hang...) ugyan az ott semmi kül a kettő között.
Ez így ebben a formában nem igaz, mert az EH5000 az 50Hz CMR, míg az EH5300 100Hz CMR. Magyarul, az egyik valódi 50Hz-es, míg a másik kamu 100Hz-es. Az EH5000 egyébként is egy teljesen butított készülék (a 39EH5003-al együtt), ezért ezeket - legalábbis én, meg itt még jó páran - nem szoktuk ajánlani. Az EH5300 alá nem érdemes lemenni. Aki meg egy picit többet rá tud szánni, annak meg az EH6030 a minimum ajánlott a 100Hz miatt.
-
BalaNce87
addikt
Én is ilyesmire tippeltem. Láttam még akciósan az EH5000-et, de az csak 50Hz-es panellel van szerelve és attól kicsit tartok. Rosszul teszem?
Illetve ami fura nekem, hogy ezek már tudnak 3D-t is, ami eléggé feleslegesnek hangzik így elsőre. Mármint tudom, hogy úgyse lenne kihasználva. -
papaya69
csendes tag
Üdv.
Egyik ismerősöm vett egy Samu UE 39 EH50003W led televíziót. Olyan probléma akadt vele,hogy a tv hangját a scart csatlakozóval rca átalakítással ki tudtuk vinni a régi pana hifijére (ezen csak rca bemenet van egy régi fajta kb 10 éves), viszont ha az usb -ről lejátszottunk egy filmet a tv média lejátszójával akkor a hang a hifin nem jött ki csak a tv-n volt hajlandó szólni. Mi lehet a probléma , próbáltam mindenféle beállítást, de hát elég sovány a menüje meg hát spóroltak is a csatlakozókon rendesen. Két hdmi, egy usb, egy szerviz, és egy scart csatlakozón kivül más nincs rajta. Ki lehet az usb-ről lejátszott film hangját is csalni valahogy a hifire, vagy ez ilyet nem tud, és elégedjünk meg a tv hangjával.
Ha valaki tud kérem segítsen?
-
-
gyikhus
tag
Sziasztok!
Nyár óta egy EH5000-es boldog tulajdonosa vagyok és mostanáig semmi gondom-bajom nem volt a készülékkel, azonban pár napja azt csinálja, hogy videó fájloknál (főként 720p MKV, de sima DivX-nél is előfordul) lejátszás közben (filmenként van úgy, hogy akár többször is) fogja magát, és ugrik a következőre.
Csak úgy tudok végignézni ilyenkor egy filmet, ha "átugrom" azt a részt, ahol a leállás bekövetkezett.
Szerintetek mi lehet a baj? Valami kódolási probléma a fájlokban (gép pl. zökkenőmentesen viszi a fájlt) vagy a TV a ludas? -
nightshadow
veterán
válasz
szimisi #34249 üzenetére
Egyik se valódi 100Hz-es, az csak EH6030-tól van. Az EH5000 nem Smart, kevesebb csatlakozó, s az csak 50Hz CMR-es, míg az EH5300 100Hz CMR (nem valódi 100Hz).
Dictator^: Az OLED nem tudom, hogy mennyire lesz jó monitornak, mert állítólag ugyanúgy beég, mint a plazma. Úgyhogy marad az LCD ilyen célra, vele együtt a clouding.
-
nightshadow
veterán
válasz
Qadron #33683 üzenetére
Ha megnézed a samsung.hu-n az adatokat, láthatod, hogy az EH5000-nek 50Hz-es a Clear Motion Rate-ja, az EH5300-nak pedig 100Hz. Magyarul az EH5000 50Hz-es, az EH5300 pedig "kamu" villogtatós 100Hz-es, tehát az eladó jót mondott. Érdemesebb az EH5300-at venni.
Sandró60: Ha nem kell a smart funkció vedd meg az 5000-est,mert képileg ugyanaz mind a 2-ő.
A fent leírtak miatt nem ugyanaz képileg a kettő.
-
BronzIsten
csendes tag
Sziasztok, tudnátok mondani valami jó és megbízható webshopot, ahonnan megtudnám rendelni az eh5000-et jó áron?
-
-
JoeYi
őstag
mindkettő jó választás, mindkettőben valódi 100Hz-es panel van.
Azt kell tudnod a 6030-ról, hogy csak két HDMI és csak 1 USB csatlakozó van rajta. Viszont mivel te rákötöd a számítógéped ezért ezek a korlátok lényegtelennek tekinthetőek. Szóval a 6030 is tökéletes számodra.
Esetleg érdemes megfontolni 149600-ért a 40 colos változatát.
Saját elfogult vélemény szerint nem érdemes ezek alá adni a szintet, de esetleg látogass el egy media marktba, és nézd meg hátha kielégíti az igényeidet az eh5000-es széria képminőségben. Azt ugyanis már 89ért kapni
-
nightshadow
veterán
válasz
alex devil #32606 üzenetére
Az idei miért nem az igazi?
A tavalyi D5000/5500 egy igényesen kinéző készülék volt, pl. üveg talp, stb.. A idei 5-ös sorozatnak pedig ilyen olcsó műanyag feeling-je van. Az EH5000-ből a csatlakozók jó részét is kispórolták. Az ideiek nem Ultra Clear Panelesek, s (lehet emiatt is) szerintem gyengébb a képminőségük.
Az általad kinézet 40EH5300-hoz képest a 40EH6030 mindössze kb. 20k-val több, a 40ES5500-al pedig egy árban van, viszont 100Hz-es, amil már önmagában jobb képminőséget eredményez. Plusz ebben a 20k-ban benne van a 3D is, meg 2db szemüveg is, tehát jobban megéri, mint a 40EH5300.
szponzor: +20k-ért jobb választás a 40EH6030 [link]
-
Tippmix46
senior tag
Ha az Euronicsban ezt mondta az eladó, akkor abban a percben kirúgtam volna az állásából:
1. 3-4 méterre nemhogy a 46os, de az 50 colos se nagy.
2. egy eladónak lehetne annyi esze a cége érdekében, hogy ha egy vevő 42 és 46 között vacillál, akkor a drágábbat adja el, ha kell akkora ha nem.De mondom, 46' a nagyon minimum. Ha Samsungot akarsz és se netezés, se 3d nem kell, akkor elég az EH5000 vagy EH5300as.
HD tartalomra vannak ezek kitalálva...ez esetben ezek is megfelelőek. -
Tippmix46
senior tag
válasz
dandadude #32296 üzenetére
Próbálok én is segítséget nyújtani:
46 colost tv-t akartál Samsungot 200e-ért először? ha jól tudom ebbe az EH5000 és az EH5300as fér bele csak.
ES széria nem fér bele ebbe sem már.Igen, picit gyengébb a panel, na és? Szerinted ez látható, feltűnő? ugyan....főleg nem 3 méterről és főleg nem a faterodnak...hidd el, tapasztalatból beszélek. Nem éri meg a faterodnak, aki lehet most lát elsőként lapos tv-t drágát venni....nálunk ugyanez volt most, semmi értelme. Smart és 3D?? na az végképp nem....Persze nem akarom leírni a faterodat, egy átlagos magyar 60 év körüli emberről beszélek. Persze lehet te egy 10 éves srác vagy, faterod meg 35 éves fájt szemű sas, aki mellesleg tv őrült is...na neki kellene a 300 ezres is...de abból indultam ki, hogy akkor nem a fia kérdezgetne egy fórumon.
Magyarán hasonló lehet a helyzet mint nálunk volt,.
3D: szerinted egy olyan világban, ahol a 2D adásokat se tudják ellátni normális mennyiségű HD anyaggal, gondolok itt a kábel tv szolgáltatók bénaságára és gány minőségű adókra (kivétel pár hd adás) szóval egy ilyen világban kell már a 3 D? A fenét...talán 5 év múlva, de nem most. Kipróbálná a faterod is, meg a szomszédnak ha átjön lehet megmutatná és vagizna vele picit, de amúgy úgysem használná...
Samsung, Sony, Panasonic, Philips...talán ezek közül illik választani.
És amit én tanácsolok, ha nem is EH szériát, de egy 46ES5500as bőven elegendő faterodnak...szerintem.
Ja igen, plazmát ne!!! Tv szerelő ismerősöm van, azt mondja megszerelhetetlen egy plazma, ha elromlik...+ egy 46 colos plazma fogyasztása kb 3xosa egy LED-nek minimum....ez bármilyen hihetetlen, de ha napi 5 óra tv-zést veszünk, akkor olyan 300 kW/év különbség, ami újabb 15 ezer Ft/év plusz költség...és csak a fogyasztás különbségben! Vicces így kiszámolni, de ennyi...ha meg 10 órát megy, akkor évi 30 ezer Ft!!! -
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Segítségre/tanácsra lenne szükségem. 82-es ledes tv-re váltok. Két tészülék között vacilálok. Az pedig a d5000 és az eh5000. Utánaolvastam itt, és egyértelműen a d5000-t írta mindenki. Képminőségben is van különbség a 2 tv között, vagy csak csatlakozókban meg vastagságban.
A legfontosabb kérdés, hogy lenne most egy ajánlatom: egy bontatlan 3 év garis 32eh5000 75k-ért. Vagy inkább vegyek ennyiért egy szintén garis, de használt d5000-est?
Előre is köszi!
-
Logic83
csendes tag
válasz
nightshadow #31216 üzenetére
En is eppen TV vasarlas elott allok es mar hetek ota nezem a kulonbozo TV-ket, forumokat, teszteket.
Nem ertek hozza, de en azt olvastam, hogy EH=50Hz ES=min100Hz es mindegyik edge LED-es([link]). Lehet, hogy nincs igazam, passssz...Ha mar irok megkerdezem, hogy tudnatok-e TV-t ajanlani nekem:
Minimum 40", full HD, csak PC-rol hajtva(filmek+jatek). Semmi extra(3D, smart, ...) nem erdekel. Igazabol a legjobb ar/ertek erdekelne ebben a kategoriaban.
Eddig az 5-os szeriat neztem(annak is az aljat(D5000,EH5000...), mert az extrak nem erdekelnek), de nem tudok donteni.Valaszokat elore is koszonom.
-
probizz
tag
LED-es TV-ből a hátsó vagy az oldal világításút ajánljátok? Pl. EH5000-es vagy ES5500-as sorozat jobb képminőségre (meg úgy általában). Köszi!
-
csigabiga123
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy eh5000 készüléket és ha rádugom az 1 TB külső winchestert akkor az egész médialejátszó része a tévének belassul. 10-15 mp mire beolvas egy könyvtárból 10-15 képet. Lejátszik mindent. 16 GB MKV is elindult, menet közben lehetett tekerni és ott nem volt lassú. Ha megállítom megint 15-20 mp mire visszaér a menübe.
8 GB pendriveról megy tökéletesen. A vinyót is kipróbáltam másik tv-n ott jó volt.
Esetleg valakinek valami tapasztalata ? -
Z10N
veterán
Valamit nem ertek. Korabban linkeltek az EH5000 mainboard kepet, miszerint a platform X9 es csak az EH5000/EH5005 hasznalja. Mikozben mindket tv smart funkcio nelkuli a pcb-n ott van a LAN port, illetve a leirasnal levo kepen csak a helye van meg. Viszont a leirasnal szerepel a Web Browsing. Szerviz modban elo lehetne-e hozni vagy FW modositassal?
-
Z10N
veterán
válasz
sandró60 #30912 üzenetére
40"-rol volt szo
Az E-Boltot jonak tartom, de a Samsung tv-k arai most eleg magasak naluk, illetve ue40d5000 nincs is a webshopban. A smart es netes reszet a tv-nek nem nagyon hasznalnam, szerintem felesleges. Inkabb ugy vagyok vele, az "also-kozepkategoriaban" igazan kihagyhatjak ezeket a sallang "feature" dolgokat es inkabb a kepminoseget emeljek evrol evre egyre magasabbra ebben a szegmensben, Akinek meg kell a flashy csilli-villi stuff az vegye a magasabb kategoriasat. Lassan itt is az lesz mint a telefonoknal, hogy mindent tud csak a kepminoseget hanyagoljak. Inkabb szerenyebb tudas, de stabil minoseg es elegans szolid design, robosztusabb kivitel, ilyen kontstrukciokra mindig lesz vasarlo reteg. Szoval a kerdes az uj ue40eh5000 meger 121k-t vagy inkabb a d5000-t valasszam. Vagy esetleg az alabbiak kozul vmelyik (max 140k, 40-42") :
lg 42lv375s (130k)
sam ue40eh5300 (131k)
lg 42ls3400 (134k)
pana tx-l42e5e (139k)
lg 42ls5600 (139k)
Mivel 140k a plafon es ezek kozul a legolcsobb jelenleg a 40"-es eh5000 (illetve van meg egy philips 40pfl5606h 116,6k-ert viszont phil-nel szerintem csak a nagyon dragak jok). Bar lehet ezt a kerdest nem itt kellene feltennemKoszonom a valaszokat
#30913: Igy van
-
nightshadow
veterán
válasz
Gerigerinho #30449 üzenetére
A D5000 a jobb választás, mert az EH5000 az inkább a D5003 utóda, ami egy butított D5000.
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Az EH5000-es széria az 100hz-es vagy kamu 100hz? -
csigabiga123
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Vettem egy EH5000 led tv-t, és ha rárakom az 1 TB külső vinyót nagyon lassan olvassa be az adatok. Lejátszani mindent lejátszik (16Gb mkv), de ha belépek egy mappába amibe van 12-15 jpeg 15mp mire beolvassa. Szerintetek ez normális? Egy másik tv-n D450-en tökéletesen működik. Ja és 8GB pendrive-al is jól megy.
Előre is köszi!
-
Patentcsávó
tag
SZiasztok,
Az UE32ES5500 tv már 100Hz-es és valóban teljes értékű böngésző van benne?
Vagy csak az alap face, youtube, gyári alkalmazások stb... és nem érdemes vele foglalkozni... A másik jelölt az eh5300 lenne vagy smart nélkül az eh5000.
D5000-t akartam venni pár hónapja, most már lecsúsztam róla és felkeltette a figyelmem a "smart".
Nem ezen eszközön élném az életem, de néha jól jönne rajta egy kis index, prohardver, farmerama, haldorado, amig a gyerek a másik sarokban játszik...
Köszi a válaszokat. -
attamero81
senior tag
Hello ALL!!
Itt egy kis info a mai oktatási anyagomról!!
Az E szériás tv-k 4 csoportba oszthatók.A négy csoportból 3 van igazából csak a közép osztály kétfele van véve és a FW-je bútitva van.Íme a csoportok és a típusok:
1.csoport (buta semmire való)
X9-es verzió flash-el szerelt lapok:
EH5000,EH5005 és a 4000-es összes.
A LAP
2.csoport (butábbak)
X10-es flash-el szerelt lapok:
EH5300 (EH5305),ES5500 (ES5505),ES5700 (ES5705),ES6100,ES6300 (ES6305)
A LAP
3.csoport (közép,de okosított)
X10-ES flash-el szerelt lapok (maga a flashben van egy apró változtatás kb. annyi,mint a C modellben a VAL6DEUC és a VALDEUC közt)
ES6530-ES6535,ES6540-ES6545,ES6560-ES6565,ES6570-ES6570,ES6710-ES6715
ES6800-ES6805
A LAP
4.csoport (frankók)
ECHO-P panelek
ES7000,ES7005,ES8000,ES8005
A LAP -
nightshadow
veterán
válasz
oliver7777 #27966 üzenetére
Különbségek a csatlakoztathatóságban a D5000-hez képest:
- az EH5000-ből hiányzik 2db hdmi, 1db USB, nincs PC bemenet (D-sub), nincs CI-slot, nincs LAN bemenet (nincs DLNA)
- nincs sok jelentősége, de oldalról nézve pedig jelentősen vastagabb a tévé. Ráadásul lehet, hogy a panel is gyengébb, vagy szoftveresen butított a magasabb 5-ös készülékekhez képest, korábbi években erre is volt példa.
-
Flashget
félisten
válasz
oliver7777 #27966 üzenetére
az új modellekről nem nagyon van tapasztalat..még tesztek se nagyon íródtak.
de ha azt írják mindenhol a D5003-nak a 2012-es megfelelője az EH5000 akkor lehet teszt se nagyon kell, hogy szegényes a tudása.
D5000 helyett az LG LK530 is jobb választás volt a tavalyi/idei évben. -
Flashget
félisten
válasz
syler123 #27276 üzenetére
az eh5000 gagyi hatású, mármint a keret.
Korábban volt szó róla keress vissza rá.
EH jelölésűek a "vastagabb" az ES a "vékonyabb" készülékek.DVB-T2 az milyen? azon kívűl, hogy föld felszini vétel.
Tudom van DVB-S2 de T2-ről nem hallottam eddig. -
syler123
veterán
Aki most akar tv-t venni alsó kategóriában még most csapjon le a d5500asokra ami még van. Most néztem kirakva egymás mellett az Eh5000-est a d5500as mellett, a d5500-nek sokkal természetesebbek voltak a színei alap helyzetben is. A kinézete meg egyértelműen a d5000esnek jobb, az eh5000 gagyi hatású, mármint a keret.
-
Flashget
félisten
válasz
syler123 #27236 üzenetére
D5500 igen smart funkcióval tud többet. Ha olcsóbb azt vedd.
Azért nem írunk mert még igazán tesztek sincsenek az ezévi modellekről, venni meg elég kevesen vehettek eddig. Ezért nincs válasz a kérdésedre.
Az EH5000 kevesebbet tud mint az elődje a D5000..kb. a D5003 szintjén van ami egy butított verzió a D5000-hez képest. -
syler123
veterán
Samsung d5500 annyival tud többet a d5000-től, hogy rá lehet kötni a netet meg van youtube stb...?
Igazándiból olcsóbb lesz mint a d5000 ezért fogom venni, de nem látom értelmét...EH5000-ről írhatnátok már tényleg valamit senki sem vett még olyat? Annyi biztos, hogy jó vastag lett... meg 2hdmi.
-
syler123
veterán
Én is kitartó leszek, hátha valaki válaszol azzal kapcsolatban, hogy miben különbözik az eh5000 és a d5000? Már 5 milliószor feltettem, de mindenki...rá
Azt tudom, hogy 2hdmi van csak az újon.
Érdekelhet egy teszt is ahol játékkal tesztelik. -
syler123
veterán
Samsung eh5000-t vett már innen valaki?
Konzolhoz szeretném, erre és a d5000-re szűkült a lista. D5000 tökéletes játékra, de ez újabb és nem sokkal drágább, nem tudom megéri-e kockáztatni. -
syler123
veterán
válasz
nightshadow #26651 üzenetére
Akkor ezek szerint nem vagyok érzékeny az input lag-ra, mert én nem game módban játszom, és több képjavító is be van kapcsolva
Megnéztem a Samsung eh5000-es tvjét, gondolom ez a d5000-nek felel meg csak ez idei kiadás, elég jó képbe volt. Az a baj nem láttam egymás mellett a d5000-el, melyiknek lenne jobb a képminősége?
-
L4ller
tag
Sziasztok!
LED-es TV vásárlása előtt állok, és gyorsan kellene döntenem.
2 Alternatíva merült fel:
UE 40D6000, ill. UE40 EH5000
Javarészt film, sorozatok 1080-as filmek nézésére használnám, van egy külső winchesterem, ill. egy pendrive-om, és azokról. Néhanapján egy-egy focimeccs vagy forma1 is bejátszhat.
Van egy 5 éves a kortársaihoz képest izmosnak mondható notebookom, amit néhanapján rácsatlakoztatnék, de nem játék szempontjából. Nagyjából ezekre a célokra használnám a leendő TV-t.
Félek egy picit az EH-tól, mivel még elég újnak számít, ezért még nem tudom milyen hibái lehetnek. Nem tudom viszont, hogy a 100 Hz CMR az ő esetében mit jelent. Azért a D6000 mégiscsak 200 Hz-es CMR-el bír.
Melyik lenne a jobb vétel szerintetek? Az árkülönbség olyan 3-4 ezer forint.
-
nightshadow
veterán
válasz
Flashget #26297 üzenetére
Ha esztétikailag nézzük, akkor igazad van, de a gyakorlati különbség az EH és az ES között, hogy az ES az edge-Led-es, míg az EH esetében a Led-ek a képernyő mögött helyezkednek el, azaz backlit-es. Tehát elvileg clouding tekintetében az EH jobb, hogy a gyakorlatban is így van-e, az majd a tesztekből kiderül.
„Interestingly, Samsung is completely abandoning CCFL (fluorescent) backlights in favor of LEDs in all of its new 2012 models, though there will be a few 2011 models with CCFL carried over to this year. And in the lower-end models, the LEDs are behind the LCD panel, not at the edges of the screen, though they do not implement local dimming. This design encompasses all the "EH" lines (EH4000, EH5000, EH5300, and EH6000), which range in size from 26 to 65 inches and in price from $330 for the UN26EH4000 to $2650 for the UN65EH6000.” forrás: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz
kori18t #25293 üzenetére
a slim dizájn helyett jó vastag, mint a régi CCFL-esek
A CES-ről az első hírek arról szóltak, hogy EH-val fogják jelölni a 2D-és, s ES-el a 3D-és készülékeket. Azóta kiderült, hogy ez nem igaz: ES-el a slim Led-et jelölik, EH-val meg a vastagabb kialakítást. Az EH azért vastag, mert a LED-ek az LCD panel mögött helyezkednek el. Amit én se értek, hogy eddig ez a felső kategóriára volt jellemző, most meg megcserélték. Hogy ebbe mi a logika? Azt nem tudom.
„Interestingly, Samsung is completely abandoning CCFL (fluorescent) backlights in favor of LEDs in all of its new 2012 models, though there will be a few 2011 models with CCFL carried over to this year. And in the lower-end models, the LEDs are behind the LCD panel, not at the edges of the screen, though they do not implement local dimming. This design encompasses all the "EH" lines (EH4000, EH5000, EH5300, and EH6000), which range in size from 26 to 65 inches and in price from $330 for the UN26EH4000 to $2650 for the UN65EH6000.” forrás: [link]
-
Totheground
addikt
Kezdek nem érteni valamit. Állítólag a tvnek simán kéne kezelnie az 1Gb-nél nagyobb fileokat is usb-ről.
Ehhez képest nézek egy sorozatot, minden része ugyanúgy van encodeolva. Mennek a ep-ek probléma nélkül, majd ahogy egy 1 giga feletti jön, azt írja, hogy a kiválasztott file jelenleg nem támogatott. Sima 1080p-s h264 mkv, nincs se flac hang se Hi10.
A Tv egy Samu EH5000-es.
Mi lehet a gond? -
Totheground
addikt
Ha wifit akarok a tv-re (EH5000), akkor csak a Samsung saját wifi stickjét hajlandó elfogadni, vagy jó másféle is? Utóbbit próbáltam 2-t, de csak nem akarta látni, hogy van benne valami.
-
Totheground
addikt
Hali!
Nemrég vettem egy Samsung tvt (eh5000). A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen felső korlátja annak, hogy közvetlenül pendriveról mekkora fileokat tud lejátszani? Nálam az 1 gigánál nagyobb H264 mkv-kra azt mondja, hogy "filetype not yet supported". Lehet, hogy a méret a gond?
-
nightshadow
veterán
válasz
Richard! #24767 üzenetére
Én azok közé tartozom, aki azt vallja, hogy egy 32"-es tévéért, akármilyen jó is a képminősége, 100k-nál többet nem adna.
Más: valaki megtudja mondani, hogy ebben mi a logika?:
-
kori18t
tag
válasz
Csabifater #24378 üzenetére
Nem vetted észre, hogy a MM újságban az új EH5000 teljesen úgy néz ki, mint a D5000???
Nekem nagyon furcsa, lehet, hogy összecserélték a képeket? -
nightshadow
veterán
válasz
Gabesz1019 #24298 üzenetére
EH5000 specification sheet: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest