Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pluhi

    tag

    Üdv!
    Pár nap után vélemény a 40D5000-ről:
    A kép szuper, minimális bevilágitáshoz hasonló effekt a sarkokban, amit nem tudok mire vélni, lévén ledes. Nem zavaró, csak tök fekete képen látni, azt meg nem szokásom TVn nézni.
    Egyelőre csak filmeket/TVt néztem rajta, ma kipróbálom a PES2012-őt is, ott majd kijön, ha utánhúz vagy ilyesmi.

    DLNA+mkv gyenge pont, gyártottam pár tesztvideot MEGui-val, audio nem számit (csak ott tuti észreveszed az akadást), 8Mbites forrás már akad (ez alá nem mentem, az már nem HD). Tök ugyanolyan beállitás mellett kódoltam 18Mb/s-os mkvt és mp4et, mkv akad, mp4 folyik, tehát nem sávszél probléma. Ez Samu oldali problémának tűnik sajnos, persze ha hivatalosan nem is támogatott az mkv, akkor mit várunk. Különböző stream szerverek (Mezzmo, Serviio, PC share) kb. ugyanolyan eredménnyel dolgoztak, olyan 20secenként akad be, először a kép, majd rögtön a hang is, kb. 0.1 secre. Érdekesség, hogy az Openwrt routeren (300Mhz+32MB ram) futó miniDLNA-val volt a legjobb a cucc, ott akár percekig is ment akadásmentesen. Fene érti. Nem volt kedvem belemászni az x264 mélyére, hogy rájöjjek melyik opció okozza, gyanitom nem a forráskódoláson múlik, hanem a konténeren.
    Szumma: DVI - HDMI kábel, extended desktop és jóccakát, igy legalább a PCre kötött hangrendszeren szól a hang.

    Távirányitó: otromba, olcsó feeling, lötyög, nyiszog. Méltatlan a TV design-jához, minőségéhez. Nem is értem...

    Anomáliák: egy emlitésre való dolgot tapasztaltam eddig, ami fura volt. UPC Direct van rákötve SCARTtal, HUMAX beltéri. Kezdetben vala a várt blokkos szar kép. Egyszer mikor bemenetet váltottam, valami kattanás szerű hangot adott a cumó, és eltűntek a blokkok, helyébe kaptam finom zizit az egész képre, mintha valami trükkös szűrőt bekapcsoltam volna. Szépen látszott a HUMAX OSDjén is, ami addig tök tiszta volt. Végigmentem a menükön, nem sikerült eltűntetni. Service menü/Factory reset és lőn, visszaállt eredetibe, blokkos kép, tiszta OSD. Ezt majd még ki kell nyomozni, hogy mi lehetett.

    Összességében elégedett vagyok a cuccal, szép, jó, finom, pixelhibamentes. Tron Örökség 1080p-ben vizuális orgazmus. DLNAt sajnálom, szerintem FW upgrade kéne neki.

Új hozzászólás Aktív témák