Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Samsung LCD és LED TV

(#8001) Mathias-2120 válasza bogarfull27 (#7999) üzenetére

Mathias-2120
(lelkes újonc)

a 2010-es (C-s) modelleknek elég gyorsan esik az ára, egy hét alatt majdnem egy ezrest, ahogy nézem. Én a helyedben várnék egy hónapot és addigra már szvsz súrolni fogja a 150-et a 40c650, persze csak ha van rá igény. Én személy szerint is valahogy március közepére tervezem a TV vásárlást..

[ Szerkesztve ]

Segíts magadon, Isten is megsegít!

(#8002) Mathias-2120 válasza bogarfull27 (#7995) üzenetére

Mathias-2120
(lelkes újonc)

Ilyet lehet kérni egy cégtől, hogy kettőt vagy többet szállítsanak és amelyik "jobb" közülük azt kéred? :))

(#8003) bogarfull27 válasza Mathias-2120 (#8002) üzenetére

bogarfull27
(újonc)

Hali!

Köszi! Én is csak akkor tudok vásárolni kb., mert akkor jön meg a lóvém!
Tacsilaci írta hogy ő is kalocsáról rendelte a tv-t és mondta hogy tart a zúgástól ezért az üzlet a bizt. kedvéért 2 tv-t vitt ki!

Mindenkinek joga van a véleményemhez!!!

(#8004) Ton1 válasza Ton1 (#7978) üzenetére

Ton1
(kvázi-tag)

valaki ebben tudna segiteni? :F

(#8005) egerj válasza bogarfull27 (#7998) üzenetére

egerj
(újonc)

Van egy wifi routerem, de a TV be kábellel vittem. Szerintem se méri meg : felesleges áramfogyasztás, feles leges további beállítások, nem biztos működés ha nem a gyárit veszed ..

A felvételre van egy leirás valahol a net -en. Most nincs nálam az elérhetősége, de keress rá a hotel mode vagy az időzített felvétel szavakra itt a fórumon.

(#8006) kishoris válasza bogarfull27 (#7999) üzenetére

kishoris
(tag)

A 40C650 szerintem tutibb. Én inkább kérnék kölcsön egy tízest valakitől és a jobbat venném...

(#8007) kishoris

kishoris
(tag)

A Samsung oldalán visszakerült a letöltések közé az egyel régebbi 3005.1-es FW.
Talán elismerték, hogy bugos a 3006.2?

(#8008) Bondon

Bondon
(újonc)

sziasztok.
remélem valaki tud segíteni samsung csatorna hangolás ügyben (LE40C530). Leváltottam az STB-t egy technisat CA modulra (thome kártya bele ), minden okés, a korábban megtalált digitális csatornák szépen bejöttek. Viszont valamiért 1-2 kimaradt, új keresés behozott pár újat de még mindig hiányzik 1-2. (Nat. Geo Wild pl. nem található)

Mivel a család háklis a sorrendre, és fél óra beállítani a sorrendet, ezért naívan azt gondoltam hogy majd kézi hangolással megkeresem, na és itt jön az amit még egy TV-n se tapasztaltam, a kézi hangolás majdnem olyan mint a teljes, és az első 4-8 csatornát felülírja, semmi lehetőség hogy legalább a végére tegye vagy valami. persze amik eltüntek azokat nem lehet visszahozni hiszen újból felülírják az elsőket...

(az hogy milyen macerás a sorrend állítás azis megérne pár szót, de mindegy az most nem számít)

nincs valami módszer hogy a kézi hangolásnál csak 1 csatornát keressek ki és azt oda rakjam ahova akarom?

köszi

(#8009) StoneBridge válasza StoneBridge (#7983) üzenetére

StoneBridge
(senior tag)

Senkinél nem fordult elő ilyen?
Firmware frissítés segíthet?

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#8010) stimea válasza Vins (#7968) üzenetére

stimea
(kvázi-tag)

Nem kellett velük csinálni, beállítani semmit. Ez 40B650/SQ04!
A legeslegjobb Samu TV!!
Csak az nagyobb, amit kijelölök.
Most van: Időjárás, Index, News, Picassa, Twitter, YouTube és persze a Beállítások menü.
Lehet még azt, hogy ezek függőlegesen legyenek rendezve egymás alatt.

A C650-t nem ismerem.... még!

[ Szerkesztve ]

(#8011) stimea válasza StoneBridge (#8009) üzenetére

stimea
(kvázi-tag)

Én jártam így, amikor "időzített nézést" állítottam be véletlenül egy műsorhoz.
Persze, miért is nem 02:35-re.

(#8012) kishoris válasza StoneBridge (#8009) üzenetére

kishoris
(tag)

Mintha valaki írt volna hasonlót régebben, ha jól emlékszem szerviz lett a vége.
FW frissítéssel próbálkozhatsz (már ha sikerül bekapcsolni), nem veszítesz vele semmit.

(#8013) Vins válasza stimea (#8010) üzenetére

Vins
(lelkes újonc)

Köszi, gondolom a live tv gombra jön elő amire nekem simán kilép a tv csatornára, tehát a widgetek eltűnnek. Érdekes, szerintem megkérdezem az ügyfélszolgálatot

www.vins.hu - Freunde am Fahren

(#8014) StoneBridge válasza stimea (#8011) üzenetére

StoneBridge
(senior tag)

Igen, de a bekapcsolási probléma miatt ez nem állhat fenn.
Frissítek ma, ha egyáltalán be tudom kapcsolni, aztán meglátom mi lesz.

(#8015) eric.cartman

eric.cartman
(tag)

mai dátummal (Feb.7.) van fent újra 3006.2 FW

Talán javították?

eladó cuccok: http://href.hu/x/faa4 ...megbízhatóságom: http://href.hu/x/fabz .... Ha privátot írsz, írd bele miről beszélsz, ha linkeled akkor az még jobb! Köszi!

(#8016) eric.cartman válasza eric.cartman (#8015) üzenetére

eric.cartman
(tag)

07 Feb, 2011

1. Title
2010 Model Firmware for self-upgrade
2. Applicable Model
LE**C6, 7, 8 Series
3. Description
* T-VALDEUC-3006.2

. Power On error when CAM is inserted
(especially, Samsung CAM, T-REX CAM, Orecrypt CAM, Boxer CAM)
. Audio is cut off when playing recorded TV with specific stream in Poland
. Add ''Nordic'' region in PnP step with T2 Tuner
. Add Yahoo widget(Internet @TV)
. ''Digital text'' menu is not showed when selecting ''Estonia'' as country. (Estonia)
. Latch up sometimes when entering ''3D Optimisation'' with 3D ''on''
. [PDP TV] Judder with 3D ''smooth'' mode (24Hz => 60Hz)
. Recorded TV is stopped if TF1 widget is played on TF1 channel.
. When watching and turning off/on several times, network setting is failed.
(Mac address error)
. Add the requirement of SkyD (Germany)
. Add Slovenian

eladó cuccok: http://href.hu/x/faa4 ...megbízhatóságom: http://href.hu/x/fabz .... Ha privátot írsz, írd bele miről beszélsz, ha linkeled akkor az még jobb! Köszi!

(#8017) dgabro válasza gejala (#7997) üzenetére

dgabro
(újonc)

Hát lehet hogy realisztikusabbak a 2.meleggel a színek, de nekem pont ez nem tetszik, emiatt lesz olyan "kézikamerás" érzésem (illetve emiatt is:).
A filmeknek nem ilyen a színvilága, sokkal enyhébb, "hidegebb" ezért is állítottam vissza inkább normálra.

(#8018) princ

princ
(újonc)

Sziasztok! Belegabalyodtam ebbe a paneles dologba! Nemrég vettem egy LE40C530 tévét. Első perctől nem tetszenek a gyári beállitások. Ha pedig elállítom még rosszabb!
Szóval a panelon az AU40H32ACR és T400HW03 AU Optronics van. A szervizmenüjében pedig 40A6AFOC. Ez most akkor samsung panel? Ha igen akkor miért ragaszt rá valaki egy AUO matricát? :D Illetve jó vagy rossz?
Nagyon megköszönném valakinek aki ajánlana valami jó képbeállitási adatot!!!!! Köszi!!

(#8019) heyho21

heyho21
(lelkes újonc)

Tudja vki, hogy az mkv mellé rakva az ac3-as hangot lejátsza-e a media player?
PL így be tudja olvasni:
asdf.mkv
asdf.ac3
Ha nem akkor nem szednék le 14GB-ot feleslegesen!
Köszi!

(#8020) Ton1 válasza princ (#8018) üzenetére

Ton1
(kvázi-tag)

http://www.geeks.hu/tesztek/101015_32_colos_lcd_tevek_tesztje?page=0,3
itt van egy beállítási javaslat
Te pedig válaszolj légyszi az én kérdésemre nem sokkal a tied előtt tettem fel :)
köszi

(#8021) bulek válasza heyho21 (#8019) üzenetére

bulek
(kvázi-tag)

Szerintem nem fog menni, de a mkvmerge-dzsel hozzá tudod adni a hangsávot, feliratot (he kell).

(#8022) gejala válasza dgabro (#8017) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

A filmeket 6500K színhőmérsékletre masterelik és a 2. meleg van ehhez a legközelebb. Colorimeter is ezt fogja legjobb beállításnak adni, ha leméred. :K

(#8023) dgabro válasza gejala (#8022) üzenetére

dgabro
(újonc)

Hát tőlem Gobbi Hilda is mondhatja, hogy márpedig ez a beállítás a jó :)
Szemem van és látom, hogy távolább áll úgy a megszokott film élménytől a kép mint amit eddig megszoktam/megszerettem. De persze lehet, hogy másnak meg éppen így tetszik, engem nem zavar, csak szerintem úgy nem jó:)

(#8024) gejala válasza dgabro (#8023) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

Az lehet, hogy te a hidegebb színekhez vagy szokva (mint sokan), de attól még tutira a 2. meleg kell a C650-en a szabványos kinézethez. Ezzel nem lehet vitatkozni. :N
De ha elkezded először 1. meleggel, aztán később 2. meleggel nézni a filmeket, akkor pár hét múlva rájössz, hogy ezzel sokkal jobb és soha nem fogsz tudni utána visszamenni a "normálra". :K

(#8025) princ válasza Ton1 (#7978) üzenetére

princ
(újonc)

:) Igazából egy hete van nálam a tv de amit eddig próbáltam azzal tökéletes volt! A legnagyobb méret egy Blue-ray film MKV változat volt (25 GB) Nagyon király! Mint eredeti blue-ray ben. Eddig nem is volt olyan amit nem játszana!! Semmi szaggatás, csuszás!! ( Ja eladó a gép!!!!!) :P

(#8026) Mathias-2120

Mathias-2120
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Sokan írták a 40c650-ről, hogy viszonylag magas az input lagja, illetve, hogy az auo panelesnél egy fokkal jobb a helyzet. Nos én ezt a TV-t néztem ki, de mellé lenne egy PS3 konzol is. Akkor számomra felejtős ez a TV? Mennyire érezhető az inpu lag játék közben? Vagy valakinek van tapasztalata ezen típus + konzol-ról?

[ Szerkesztve ]

(#8027) gyemipapa válasza princ (#8025) üzenetére

gyemipapa
(kvázi-tag)

Hehe, annyira elégedett vagy vele, hogy meg akarsz szabadulni tőle? :C

(#8028) Ton1 válasza princ (#8025) üzenetére

Ton1
(kvázi-tag)

miért adod el, ha ilyen jo?

(#8029) lexuska válasza princ (#8025) üzenetére

lexuska
(lelkes újonc)

Gondolom most még jó áron el lehet adni!

(#8030) princ

princ
(újonc)

Gondolom hogy csak eladó is marad! Mert sokat bukni nem akarok! A média része egyébként tényleg tökéletes,de a képbeállítással nem boldogulok. A panelos kérdésemre nem válaszolt még senki. Bár lehet hogy csak tulreagálom a dolgot és idővel megszokom!
Bár ezt én inkább beletörődésnek veszem :D !

(#8031) BBéci válasza gejala (#8024) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Teljes mértékben igazad van!
A legtöbb emberkének fogalma nincs arról, milyen a tényleg valósághű, természetes kép. Coloriméterről meg nem is hallottak.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#8032) fatallerror válasza dgabro (#8023) üzenetére

fatallerror
(őstag)

Pedig gejala jól írja, a filmeket 6500K-s színhőmérséklethez igazítják. Tehát megszoktad a "rosszat".

(#8033) lexuska

lexuska
(lelkes újonc)

Tegnap néztük ismerősökkel az avatárt. Mondták nagyon szép a képe, csak kicsit fakó(film módban volt). Átraktam kiemelre, felkiáltottak "Most jó! Gyönyörű a képe!" Ennyit a beállításokról..

(#8034) BBéci válasza lexuska (#8033) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Inkább ennyit a rossz megszokásáról. Olyan, mint a loudnesses hangzás. Brrrrrr!

(#8035) dgabro válasza fatallerror (#8032) üzenetére

dgabro
(újonc)

Nem baj jó lesz nekem így, és lassan sikerül is visszaállítgatnom a rosszra.

Végre nem úgy néznek ki a filmek és műsorok mintha a Miami Helyszínelők-Brazil szappanoperák-Kézikamerás házifelvételek fura kereszt gyermekei lennének.

(#8036) dgabro válasza BBéci (#8031) üzenetére

dgabro
(újonc)

"A legtöbb emberkének fogalma nincs arról, milyen a tényleg valósághű, természetes kép."

Lehet, hogy tényleg nincs fogalmam róla milyen a tényleg valósághű, természetes kép, de szerintem az amerikai filmeknek alapvetően nem a természetes, valósághű kép a legfőbb ismertető jelei. És ez nem is baj. Talán pont ezek adják azt a filmes hatást amit mondtam is, hogy szeretnék vissza kapni.

A Nat.Geo-t biztos jobb így nézni, hogy úgy érezzem ott vagyok a szavannán, de majd ha arra vágyom, úgy állítom be:)

(#8037) Imifej

Imifej
(kvázi-tag)

Van valakinek tapasztalata az új ma kiadott frissítéssel kapcsolatban? Magoldódott e az Internet TV probléma vele? Én sajna nem tudom kipróbálni, mert még mindig szervízben van a készülékem.

Samsung LE40 C650 + Zotac ZBOX AD02 + Alcor HD1800 + Pioneer VSX-D512 + Wharfedale 8.2 oszt Szebb Jövőt!

(#8038) henesa válasza Imifej (#8037) üzenetére

henesa
(senior tag)

Ez engem is érdekelne .

Ha Lú Köll Hát Lössz !! A Lú A Bandi Gyeröké Lössz!!! Gamertag: CoverlessAtol72

(#8039) fatallerror válasza dgabro (#8035) üzenetére

fatallerror
(őstag)

Úgy használod ahogy neked tetszik :)

(#8040) Imifej

Imifej
(kvázi-tag)

Úgy látom ezen a honlapon, hogy sok felhasználónak már megoldódott az Internet TV-s problémája.
http://www.avforums.com/forums/3d-lcd-tvs/1402603-samsung-3006-2-ue-c6-7-8-series-firmware-2.html

Samsung LE40 C650 + Zotac ZBOX AD02 + Alcor HD1800 + Pioneer VSX-D512 + Wharfedale 8.2 oszt Szebb Jövőt!

(#8041) bogarfull27

bogarfull27
(újonc)

Köszönöm a segítséget!

Mindenkinek joga van a véleményemhez!!!

(#8042) ORCA58 válasza princ (#8030) üzenetére

ORCA58
(fanatikus tag)

100% AUO paneled van. A típusjel is AUO meg hát rá is van írva a gyártó is.

[link] Itt találod az AUO típus számokat. 40-es nincs közte de ezen ne csodálkozz!

(#8043) Carlo009 válasza eric.cartman (#8015) üzenetére

Carlo009
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen, valószínű javítottak rajta. Én még a régebben kiadott 3006.2-est tettem fel és nem megy a youtube meg a picassa..stb. Most letöltöttem a mait, de nem tudom rávarázsolni!
Vissza akartam tenni a 3005-öst és utána ezt az újat, de visszafelé nem engedi a frissítést.

(#8044) moat81 válasza eric.cartman (#8016) üzenetére

moat81
(újonc)

Ti láttok bármi változást a change log-okban az utóbbi firmware-eknél? :)
Nekem úgy rémlik, mintha a három legutóbbinál ugyan ez szerepelt volna...

Nem értem miért nem írja meg a Samsung, hogy min és mit javítottak.
Talán akkor el tudná dönteni az ember, hogy van-e értelme feltenni, vagy sem.
Valóban nem vírusírtó, hogy frissítgetni kelljen, de ha tudnánk, hogy (most ez csak egy példa) új felületet kapott a media player és kb ennyi a változás, akkor tudnánk, hogy akarjuk-e.
Vagy esetleg, hogy az automata képarány-átállást javították.
Apropó, ez utóbbi szolgáltató függő dolog? Van csatorna amin jól működik, van amin nem igazán...

(#8045) BBéci válasza dgabro (#8036) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Amennyiben moziban, celluloidról vetített film színeire gondolsz, azt elfogadom viszonyításí alapként. A kalibrálatlan, egyéni ízlés alapján beállított tévén...
Inkább hagyjuk!

(#8046) gyugyo79 válasza moat81 (#8044) üzenetére

gyugyo79
(tag)

Ha a tv megkapja a jelet akkor jól váltja a képarányt. Ha nem akkor nem tudja egy eszköz se kitalálni, hogy váltania kell.

(#8047) ORCA58 válasza moat81 (#8044) üzenetére

ORCA58
(fanatikus tag)

Sajna a legtöbb adó nem sugározza a képarányra vonatkozó jelet. Ezért a TV nem tud mit kezdeni vele.
A legszomorúbb, hogy az adók többsége 4:3-as jelet küld akkor is ha a sugárzott műsor többsége 16:9 es méretű. Ekkor a kép mérete is romlik, ha felnagyítjuk, mivel a tényleges információt tartalmazó sorok száma az elméleti 576 helyett kevesebb.

(#8048) StoneBridge

StoneBridge
(senior tag)

Ma jön a szervizes, az alig 1 hetes C650-em meg se nyikkan már, mikor bekapcsolni próbálom. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a megoldás...

(#8049) ORCA58 válasza StoneBridge (#8048) üzenetére

ORCA58
(fanatikus tag)

Nekem csere volt a megoldás, de 3 napon belül jelentkezett a hiba. Néha be lehetett kapcsolni, de akkor 20-30 másodpercig gondolkodott,

(#8050) StoneBridge válasza ORCA58 (#8049) üzenetére

StoneBridge
(senior tag)

Sajnos nekem nem jelentkezett 3 napon belül, igaz sokat nem is tudtam foglalkozni vele múlt héten. Azért így visszaolvasva úgy látom, hogy elég sokan kapnak hibás készüléket ebből a típusból... :F

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Samsung LCD és LED TV
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.