Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
Nekem is volt egy hasonló gépem ( Compaq Evo D510 ), az bőven 100 watt alatt fogyasztott egy 2.4ghz-es processzorral és egy Geforce 6200-es vgaval.
Távirányító kb kétezer forintból megoldható pl ezzel, de némelyik tunerkártyához is van olyan programmal amivel annak a távirányítójával az egész gépet lehet vezérelni.
Monitornak pedig ez is megfelelne: [link], igaz ehhez lehet már kevés lenne a processzor ereje, valamint ha nem 2.0-ás az usb a gépen akkor be kell szerezni egy bővítőkártyát is.Most látom közel egy éves hozzászólásra válaszoltam
Azért talán még valakinek hasznos lehet pár info. -
kiskakas
senior tag
Uj totyikot nem akartam nyitni, remelem ezt a mostanit sikerul felporgetni
Nemreg tettem szert egy ilyen lapra, elsosorban nas-nak fogom hasznalni, kesobb lehet,h
medialejatszonak.Otletek,tippek johetnek, a bios nehany menuje eleg komoly fejtores mar most is!
-
Gerrryy
csendes tag
http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=477
Ebben tulképpen ez az alapvan + ram és winyó meg egy szép ház ? mert akkor nagyon megéri az árát a csupasz laphoz is képest :$
Azért egy ilyen komoly alternativa Popcorn Hour vagy WD live vagy ACryannek !! Ráteszek egy ubuntut és XMBCt és biztosan visz mindent. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Most leltem erre a cikkre, nagyon hasznos most pont nekem mert szeretnék építeni egy Ion+Atom-os gépet és pont egy Zotac ITX-F -fel szemezgetek.
A mostani gépemet meg valószínű eladom, úgysem játszok már, ha meg netán később, mégis egy cím miatt kellene akkor ott van rajta egy PCI-E.
-
szabi__memo
nagyúr
Bocsi, elöbb is gondolkodhattam volna...
-
-
vtechun
veterán
Ezen a képen :
a videokártya által támogatot lejátszás prociigénye látszik? Vagy csak prociból kitolva?
-
LakiTomi
tag
Nekem [Pegatron ipx7a-ion] lap is tetszik.
Valakinek tapasztalata ? -
greg863
csendes tag
Saját tápos ION rendszerhez ModeCom Feel 202 miniITX számítógépház eladó táp nélkül. Érdeklődni a publikus mailcímen lehet!
Ára 6500 Ft. -
"Van-e olyan TV-kártya-program, amivel időzítetten fel tudok venni programokat.
Van HTPC program, ami használható?"Igen, van. Attól függően, melyik gyártó kártyáját választod, lehet az akár a Windows Media Center is, de pl.: Leadtek kártyákhoz létezik egy WinPVR 2 nevű program, ami teljes körű szolgáltatást nyújt. Tud időzíteni, wake-up, kikapcsolás, timeshift és midnent, kezel, amit a kártya tud, akár távirányítóval is. (én legalábbis Leadtek kártyát ajánlok és ezt a szoftvert)
Az LCD-hez sokat nem tudok szólni. Pénz és igények szabják a korlátot, de amit linkeltél, jónak tűnik.
a 3,5" HDD kérdésére ott az USB-s külső ház megoldásként. Nekem is van "kinti" házban HDD.
Honkydoo:
Ezek szerint mégiscsak 50K környékén mozog... picit azért lehetne olcsóbb. -
Davzone
senior tag
Elképzelhető hogy megérkezett?
http://www.ramiris.hu/termekek/31031/Zotac_ION_ITX_nVidia_ION_Intel_Atom_N330_CPU_90W_tap_Mini_ITX_alaplap.htmlValaki egy árat nem tud?
-
HenrikH
újonc
A saját tapasztalatomat írom:
Tökéletesen megfelel HTPC-nek a Compaq Evo P1.5GHz
- kb. 6 éve selejtezte le egy cég, akkor 20eFt-ért vettem... ma kb. 17eFt-ért láttam egy kicsit gyorsabb, 2.0GHz-es gépet az Expresszben...
- halkan működik, stabil, nem szaggat a kép, általában Divx megy rajta
- nincs HDMI kimenete, de a hangot amúgy is az erősítőre megy
- külön 3D kártya van rajta, ezért a legtöbb régebbi játék is fut rajta (mi SWINE-t játszunk, úgy hogy ez a servergép)Ami mégis gond:
elsősorban a fogyasztás: kb. 150-200W-ot fogyaszthat...
Egész nap szinte be van kapcsolva, mivel a zenét is innen hallgatják a gyerekek, a letöltés is ezen megy (filmnézés közben is). Ha egész nap megy a gép, talán elfogyaszt 2,5kW/h-ot, ez 45Ft/kWh árnál kb. 112,5 Ft, havonta 3375 Ft, évente kb. 40.500 Ft. Zotac Ion alaplappal kb. ennek az 1/3-a lenne a fogyasztás, azaz megspórolható lenne évi 27.000 Ft.
nincs távirányító, nincs kijelző
igen kellemetlen a falra szerelt tv alá bekúszni, amikor számot váltanánk zenehallgatás közben... és emiatt mennie kell a tv-nek isTehát összefoglalva, amiért mégis vennék új HTPC-t:
- zenehallgatásra,
- divx-filmek nézésére,
- központi háttértárolónak (+archiváló szerver)
- távoli fájlelérés
- tv-sorozatok felvételéreAmin gondolkodom:
Zotac Ion (Ramirisban 38.5eFt+ÁFA)
modecom feel 202 ház
(Amúgy a M350 a legjobb szerintem (a legjobban átszellőztetett ház) de nem fér bele 3.5" HDD, és nem tudom, hogy hova lehetne beleszerelni még LCD kijelzőt)amit még be kellene szerelni, de nem tudom, hogy megoldható-e:
LCD kijelző, pl. picoLCD 256x64 Sideshow (CD ROM helyére, hogy TV bekapcsolása nélkül is lehessen zenét hallgatni, lássam, ha hibaüzenetet küld a letöltés). Van olyan is, ami tudja kezelni a távirányító jelét: picoLCD-20
TV-kártya, hogy
- a TV-sorozatokat fel tudjam venni
- távirányítóval tudjam kezelni
Van-e olyan TV-kártya-program, amivel időzítetten fel tudok venni programokat.
Van HTPC program, ami használható?Az otthoni gépparkunk elöregedett. Arra is gondoltam, hogy ilyen gépet vennék, és a monitor hátoldalára csavaroznám fel.
Ha nem szempont a 3.5" HDD, akkor a M350 elég lenne, az biztosan felszerelhető monitor hátoldalára is. Klassz lenne, ha végre nem lenne a láb alatt és nem zúgna a gép...Tehát a kérdések:
LCD
TV-kártya
3.5" HDD
HTPC program, időzített felvételek
Ha valaki már épített ilyet, kérem válaszoljon! Köszi -
-
Davzone
senior tag
Hello mindenki.
Egy HTPC stzerü gépet készülök összerakni.
Egy 40" FullHD LCD-re lenne kötve HDMI-n,hang 5.1 de sima jack-dugós creative hangcuccra.
Ezt néztem ki:
ZOTAC IONITX-A-U Atom N330 1.6GHz Dual-Core Mini ITX Intel
http://www.zotacusa.com/zotac-ionitx-a-u-atom-n330-1-6ghz-dual-core-mini-itx-intel-motherboard.html
vista 64bit menne rajta majd pedig win7,elméletileg elbírja a rendszer.
Menne bele min 2*1gb 800mhz ram vagy 2*2gb 800mhz.
Mindenképpen ilyen külső táposat akarok nem akarok azzal vacakolni.
egy 32gb-os ssd lenne az opredszernek és egy 500as az adatoknak.
Nem házba kerülne a gép hanem egy szerkrénybe lenne beépitve a kialakitott helyre egyedi hűtéssel hogy mehessen 24/7-ben.Letöltésre is használnám,ezért jó lenne minél halkabban megoldani hogy ne zavarjon alvásnál.
DVD-t meg avi filmeket nézbék rajta de egykét HD-t is akár,ahogy néztem a tesztven elbirkozik pár 1080assal is de akkor a 720asok simán futnának igaz?
Neten böngészni,photoshop, office,msn azért elfutna rajta normálisan igaz?
Mikortól lesz kapható ez a lap kb?Nem nagyon találom sehol.
Ilyen feltételek mellé esetleg elég lenne az egymagos atom is ,ez? [L:ZOTAC%20IONITX-C-U%20Atom%20N230%201.6GHz%20Mini%20ITX%20Intel%20Motherboard]ZOTAC IONITX-C-U Atom N230 1.6GHz Mini ITX Intel Motherboard[/L]
Ha nincs nagy különbség az n230 és n330között akkor nekem elég lenne az n230 is.
Valaki világositson fel mert nem vagyon nagyon képbe se az atommal se az ion-nal -
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #150 üzenetére
A ION fórumba már beirtam, de ide is illik.. Meglep a teszt eredménye.
-
Cyrin
addikt
úgy néz ki, hogy a nyerő kombináció egy MODE COM Feel 302 ház, amihez van táp is, és egy IONITX-D-E 330-as atommal.
-
törölt tag
Valóban csak az volt a szándékom, hogy alternatívaként olyanoknak, akik tartanak az Atom kisebb teljesítményétől, és/vagy esetleg kicsit másra is használnák a gépet, mint filmnézésre. Mivel 1 héten belül én is hasonló gépet veszek, ezért kezdtem el nézegetni. Kifejezetten házimozi, net, de olykor-olykor transzkódolás is. Tehát, ha már a film fenn van a házimozi gépemen, ne kelljen már áttenni egy másikra a transzkódolás miatt. De úgy néz ki, a Zotac micro-ATX-es lapja lesz beszerezve. Mivel, csak abba tudok VGA karit betenni, ami most kell az analóg TV-kimenet miatt. Az inteles miniITX verzió pedig már túl drága lenne.
-
zso79
őstag
válasz
#27483136 #143 üzenetére
De látom, de az marhára nem ugyan az! Hangot ugyanis sehogy nem fogsz rávarázsolni a HDMI-re! Köszönjük, hogy megemlítetted alternatívaként, de szerintem ebben a topicban ennyinek elégnek kellene lennie! Nem igazán értem miért kardoskodsz még mindig amellett a lap mellett...
Gyakorlatilag az üres alaplap árán kívül nem tudsz pozitívumot felmutatni a ION-oshoz képest. Ha mindennel felszereled, már messze lemarad árban! Amint beleraksz egy kártyát, a kisméretű házak fele kiesik a használhatók köréből. Egy valamiben lesz csak előnyben, CPU teljesítményben, de arra meg ezen a területen a jelek szerint nincs szükség. Ez már itt off...
-
törölt tag
Még így utólag: van ennek inteles verziója is, azon van PCI-e16x (kb 33kHUF). Bele egy kis ATI, és teljes értékű kép-hang minden van digitálisban. Persze árban már nyűgösebb....
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #139 üzenetére
Lehet elnéztétek, mert a boltot nem akartam kiírni.
Szóval mi nincs ezen?
KÉPOptikai valóban nincs....bennem is felmerült egy külső USB hangkártya....de úgy néz ki más lesz, mert kellene analóg tv-out is.
-
zso79
őstag
-
törölt tag
Ezt a mini-ITX lapot láttátok?
23kHUF!!!ZOTAC GF8200-C-E típusú alaplap Socket-AM2 foglalattal, nVidia GeForce 8200 chipsettel, nVidia GeForce 8200 integrált videókártyával, 2db DDR2 memóriafoglalattal (max 8GB). LAN: 10/100/1000Mbps /Gigabit/. 10db USB port.
Egy 45W-os X2-essel, 96W-os Mode Com házban....esetleg még fsb-t, cpu feszt kicsit visszafogva sem lesz teljesítmény probléma.
-
szabi__memo
nagyúr
ez a nagyon kemény emberek: OmniBSI
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem tudja valaki, hol lehet kapni ezt a M350-es univerzális mini-ITX házat? Magyarországon nem látni sehol, ausztribában már lehet kapni 50€ -ért.
-
dabadab
titán
En az egymagosra hajtok
Ha van turelmed varni, akkor szerintem ugy masfel-ket het mulva be is tudok szamolni az eredmenyrol (marmint arrol, hogy HTPC-kent hianyzott-e barmi a teljesitmenybol, ha az egymagos Atom office/fotosopp/stb teljesitmenyere vagy kivancsi, azt kerdezd meg vmelyik netbookos topikban).
-
Ernest
csendes tag
Hahó Mindenki!
2 változat van jelenleg a Ram_r_s-ban: az egyik 330 azaz duo, a másik 230-as, viszont táp is van hozzá.
Cél: Pana fullHD plazma mellé HTPC. A háza általam építendő lesz, 55-70 mm magas 440 mm széles "Hifi" . Feketére eloxált szálhúzott előlapúra gondoltam.
Vinyó: noti 3-500 GB körüli, később NAS.
Filmek DVD-től BlueRay-ig mindenféle. Nem film alatt, hanem attól eltérő időkben szörfölés, download,mail, egy kis office, nagy ritkán valami fotósopp v. corel 12. NoGames
Kérdés: elmegy a 230-as, v. inkább 330. ?
mert a 230-hoz hozzáadott táp azért az csábító...A 330-ashoz eléggé bonyi lenne : pl .: Pico PSU, +táp így már sokkba jönne.Viszont a 2 mag meg megnyugtatóbb teljesítményileg.Szerintetek melyiket?
-
zso79
őstag
Az a kiskereken múlik mikor lesz, nagykerben már kapható
Eleninte én is A-ra gondoltam a táp miatt, de azt adnak ugye az általam már említett házhoz is, szóval felesleges lenne hozzá. Ráadásul annak a teljesítménye is nagyobb, biztos nem lesz gond teljes terhelésnél sem.
-
koma106
senior tag
Nem tudom miért nem képesek az "A" szeriából hozni. A környező országokban már rég lehet kapni.
-
dabadab
titán
Meg az egymagos (teljesen passziv hutesu), viszont tappal szerelt valtozat is: IONITX-C-E
-
koma106
senior tag
A nagykerben már feltűnt a kétmagos, de sajnos a táp nélküli változat:
-
zso79
őstag
Szerintetek befér ez a lap a modecom feel 202-es házába egy slim dvd-vel és egy 3.5-es vinyóval?
-
zso79
őstag
Ha valaki megtudja hol és mennyiért lehet ezt itthon beszerezni legyen szíves ossza meg velünk! Konkrétan ez a típus érdekelne.
-
válasz
szabi__memo #113 üzenetére
Ezért írtam, hogy talán saját tápos is jöhet majd.
Még a végén lesz egy HTPC-m.
-
dabadab
titán
válasz
lensington #110 üzenetére
Nem, nincs: a guenstiger.de (az olyasmi, mint a depo.hu) adatbazisaban ugyan ott van, de nem arulja senki se.
-
koma106
senior tag
B-E típus már kapható itthon, 35k. Gondolom nem kell már sokat várni az A-B/C/E/U típusra sem, ami a B-E árából kiindulva kb. 50k lesz.
-
Chaser
legenda
A IONITX-A-B/C/E/U változat különösen tetszik
Végre nem kell azon filózni miből oldjuk meg lehetőleg olcsón egy kicsi psu beszerzését ami halk is legyen persze, vagy passzív AC-DC+DC-DC ami tényleg passzol egy ilyenhez, ami ehhez a laphoz alapból jár, külön legalább 10-12k. Szóval nem rossz ez
Ha jól tudom ráadásul a zotac 5 év gart ad ezekre a lapokra.
-
sirdond
őstag
nem zotac, de itthon is kapható már ion
http://www.ipon.hu/webshop/akcios/asrock_nettop_ion_330_feher/114367kicsit drágállom az árát
egy húszassal olcsóbban viszont már best buy lenne -
lensington
újonc
Szerintem elmegy hütö nelkül is. Ok, 7/24-ben lehet nem mernem ugy hagyni, föleg nyaron. De en mar hetek ota nezegetem ezt a cuccot
es hütes nelkül erdekelne csak. Sok helyen lattam mar, hogy opcionalis a 330 ra a hütes. Pl.:[link]
"Cooler: Passive(Optional Low-Noise Fan)"[link]
"optional auf den Kühlkörper schrauben kann."Es amugy egy hömerseklet teszt, szenzoros itt van:
-
Honkydoo
őstag
Hello!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy melyik az a konfig (már ha van ilyen) ami atom 330-as procival van szerelve, és ATX alaplapi csatlakozó van rajta.
Ezt nem igazán tudtam kihámozni a cikkből. -
aDamker
aktív tag
Tok jo ez a cikk, felkeltette az erdeklodesem a platform irant
De vajon ra lehet erre dugni meg 1 dvd-rw-t, plussz 2 winyot? -
A gyártó leginkább szerintem azért tette oda a ventit, hhogy biztosan ne melegedjen túl. A legjobb az lenne, ha valamelyik labor letesztelné mindkét esetet.
Ha tippelnem kellene, akkor mehet passzívan is, de biztosabb ventivel. A képen, ami a cikk utolsó képe, szintén ventivel van beszerelve a házba.
-
Hmm...hát ez szomorú. Illetve talán annyira nem. Jó lenne a gyártótól hallani némi információt, illetve kideríteni hogy mini-itx.com-ék mivel mértek.
Mert nekem gclf2-őn a szenzorok igen sokat "csalnak". A bordát mérve, ami feltételezem megegyezik a cpu külső hőmérsékletével tapintásra is 10-20°C-al hűvösebb. A hőmérséklet mérése lehet a mag környékén történik, így ez elég lutri.
Ha a bordát mérték 60°C-on még melegedőnek, az kellemetlen. Ha a szenzor mutatott ennyit, ami a mag körül van akkor ez simán jó még. Márpedig ez ránézésre a speedfan grafikonja. A szilícium nem szenved olyan hőmérsékleti pozitív visszacsatolásban mint a germánium tranzisztorok anno, így fűthető kb. amíg bírja. Márpedig meglepően sokáig bírja.
Tehát ha úgy mértek mint ahogy gclf2-ben az atom hőjét mutatják a szenzorok, akkor ez a borda olyan 40-45°C hőmérsékletű volt. Az meg mehet tovább is.Alapvetően meg abból jutottam arra a következtetésre hogy passzívon is megy, miszerint a bordán van embléma. Ha muszáj lenne ventilátornak takarnia a bordát, akkor nem kerülne oda gyártónak logója....szerintem. Persze a logika vezethet arra is, hogy leveszed róla bordát, mert a mini-itx ház saját ventilátorával hűtöd. De majd ha veszek egy ilyet, úgyis első dolgaim közt lesz hogy borda nélkül megfűtöm és tapogatom a bordát.
-
-
Az a baj, hogy egyelore csak A-t es B-t lattam, pedig egyre inkabb ugy nez ki, hogy a C lenne a jo: az egymagos atom elmegy venti nelkul (az A nem) es van hozza tap is.
Nekem úgy tűnik menne az A is passzívan. Alapozom ezt arra hogy ha tényleg kisebb az összfogyasztása mint gclf2-nek (igaz, azt nem picopsu-n át mérték), akkor ezzel arányosan a melegedése is. Márpedig ekkora teljesítményhez ez a borda hatalmas. Én rendelkezem gclf-el és gclf2-vel is...utóbbin cseréltem hűtést is, és tudom mennyire melegednek ezek és milyen körülmények közt. Ezek alapján bőven elégnek tartom ezt a hűtést rá. Valószínűleg forró/meleg lesz (két noctua chipsethűtőt simán felforral a gclf2), de tökéletesen menni fog.
-
sirdond
őstag
akárki akármit mond, most ez a htpc a "legény a gáton"
én várok amíg kijön egy újabb revision,meg kicsit lejjebb megy az ára és beruházok egyre
aki okosan használja ki az "adottságait" annak mindent tökéletesen lejátszik majdamúgy hdmin keresztül tud hangot küldeni?
-
Rez_Grof
őstag
Na ez kell nekem otthonra!!
-
Na jó, igaz, a lehetősége már megvan annak, hogy beszerezze a nép.
A külső táp tényleg vonzó, a Wi-fi meg úgysem kellene, de azért én mégis leginkább az A mellett döntenék, még ventivel is, mert az a 330 azért erősebb - igaz, így oda a hangtalanság. Másik kérdés, hogy házat lehet-e jó áron kapni hozzá...
-
Nos, még a hsz-ek elején volt szó és a cikkben is a VIA Nano-ról. Szerintem a CPU nagyon jó, jobb, mint az Atom (tesztek is bizonyítják), viszont grafikus chip-ek terén a VIA le van maradva. Mosta zonban a Nano-vl üthet egy nagyot a VIA, mert a Dell apró szervereket készített a Nano-val és ha beválik, az jelentős bizalmat szavaz a cégnek.
-
válasz
parandroid #81 üzenetére
Ez természetes
-
parandroid
félisten
Kérek mindenkit, hogy a vita ne menjen át személyeskedésbe. Egymás érveit, ellenérveit, véleményeteket természetesen ütköztethetitek, hiszen ezért fórum a fórum, de mindeközben maradjunk a kölcsönös tisztelet talaján.
p
-
válasz
Jim Tonic #79 üzenetére
Nem értelek... az a hsz, amire reagáltál, nem függ össze sem a témával, sem a HTPC-vel, csupán arra reagáltam, hogy a laptop mennyire terjed... nem volt az butaság, szerintem. Nem mondtam, hogy gy HTPC-nek több értelme van, mint egy laptopnak... én is laposon dolgozok, nem HTPC-n.
Szerintem félreértettél. Amúgy nem a levegőbe beszélek, sokakat ismerek, akiknek azért van fiatalon laptopja, hogy legyen és utána meg szidja, mert nem megy csak a CS 1.6 rajta...
Ezt az ágat és a sok off-ot zárjuk le inkább mindenki részéről.
-
-
Sajnos nem tudom megállni....
25 éves vagyok, és dolgozunk a laptopon. Egytől-egyig. Programozunk C, C++, Assembly kódban, elsősorban mikrovezérlőkre, de van olyan kolléga aki épp egy 6 szabadságfokú robotot valósított meg opengl-ben. És én speciel érzem a hiányát hogy sajnos nem telik laptopra.
A laptoppal "menőzés" nálam, és szerintem ma már a világban ismeretlen fogalom. Amikor bagóért utánad dobnak egy p3-as laptopot amivel lehet dolgozni (és az általad említett felsőoktatásban is kijelenthetem hogy nem mindenkinek telik új "menő" laptopra, és ők se mutogatni hordják magukkal), akkor már nincs mivel felvágni mint 10 évvel ezelőtt amikor még a pc sem volt gyakori, nem hogy a hordozható. Ahogy szerintem ma már az sem menő akinek mobilja van. De javíts ki ha tévedek.
Ezek után megkérdőjelezem hogy az "5% használja laptopját értelmes célokra" valós tartalommal bír. Akikkel te általánosítottad a laptop tulajokat, az egy igen szűk korosztály vékony szelete. De 10-15 év múlva már az iskolába se füzetekkel fognak járkálni az általános iskolások sem, és az elsősök tárgyai közt ott lesz a Számítógép-használat is.De visszatérve a Zotac alaplaphoz hogy kevésbé legyen off: Ezek után akkor ki menőzik? Aki laptopon szerkeszt szöveget, vagy a fullhd tv-n a htpc-n keresztül? Miközben a htpc-k elterjedése a 0-val korlátos felülről, amíg a laptopoké meg lassan-lassan általános.
-
bizi990
senior tag
Pedig nem csak a diákok(nak) vesznek notebookot. Sok családot ismerek, ahol az első vásárolt gép már nem desktop, hanem notebook. Gyakorlatilag nem drágább, ha általános célra veszel gépet.. A kisebb bill-t és kijelzőt kompenzálja a hordozhatóság.
De hogy ON is legyek:
Én azért raktam össze htpc-t, hogy a nappaliban is lehessen internetezni, ha a többi gép foglalt illetve hírek (RSS), ajánlók, időjárás az ami többletszolgáltatása egy lejátszóhoz képest. Az emlegetett WD-s azzal hogy nem támogatja a hálózatot megint csak nagy hiba, mert nálam egy helyen (jelenleg egy ASUS routeren) van szinte az összes media. Másrészt pedig egy htpc sokkal időtállóbb; szvsz a következő 3-5 évben nem lesz a HD videóhoz hasonló ugrás, max a kodekek változnak, amit egy lejátszó nem biztos, hogy tud követni, míg htpc-vel egyszerűen megteheted. -
Nem tudom, hány éves vagy és nem is ezt firtatnám, de sajnos ma nagyon sok fiatal már a középiskolában laptopot kap és azzal menőzik a suliban, ez igaz. Meg az egyetemre is csak azért viszik, mert menőzni kell. Talán ha 5% használja is értlemes célokra, módon a laptopot. Ha innen nézzük, akkor ezeket én nem számítom értelmes felhasználóknak... főleg, hogy mindenféle gányt megvetetnek a szülőkkel, csak hogy legyen.
Ez nagyon off, ne indítson hsz-hullámot. -
Na az sem nevezheted "rendes gépnek" mert nem a laptop van elterjedve a családok otthonaiban ezért a te esetedre nem általánosíthatsz.
Aha..tehát a htpc viszont el van terjedve a lakásokban, szemben a laptoppal amivel már minden 3. velem kb egykorú ismerősöm jár (gyk.: akik potenciálisan rendelkezhetnek htpcvel). Nomeg amúgy is pont annak fog mindenki örülni hogy a nappaliban írod a szakdolgozatod főműsoridőben? A tv-n persze, hogy lássák mennyire fontos ember vagy ;-]
-
band1103
őstag
Egyszóval mindenki adja el a 150 e Ft-os desktopját és vegyenek helyette laptop-ot ami viszont azonos teljesítményben kb.dupla annyiba kerül mint a desktop? Akkor tényleg nem kell külön HTPC-t építeni
És mehet minden a WDTV-ről
jó ötlet ha össze akarod omlasztani a használt PC piacot
Tanulság: Aki nem teheti meg (ezek vannak többen) az kénytelen HTPC-t építeni, aki meg megteheti az tegye meg de ne nézze hülyének a többséget csak mert olyat tehet meg amit a többség nem.
-
csizzah
aktív tag
Ki az, aki egy HTPC-n internetezni meg officezni akarna?...
Mondjuk ezzel én is egyetértek, de haEgy HTPC szinten csak egy lejatszo. De annak ezerszer jobb.....
Kenyelmesebb - a wd-t is az ágyból fekve távirányítom, vagy hogy értetted?
szebb - igen ez az amin sokat lehetne vitatkozni csak nem érdemes.
tobb formatumot ismer - pölö?, mi az az átlaguser számára hozzáférhető anyagok közül ami kifog a wd-n?, csak azért kérdezem mert kb 4 hónapos használat után nekem 99%-ban lejátszott/ik mindent gond nélkül, ja de egyszer volt valami asf kiterjesztésű videó amibe ha beletekertem újraindult
jobban konfiguralhato - no igen a wd-t nem kell konfigurálni.
Fejtsd ki ezeket bővebben légyszi, nem kötekedésből csak érdeklődésképpen kérdezem, mi lett volna ha htpc-t építek.
-
törölt tag
Pl. én.
Ha már itt a gép, akkor miért ne? Família nézi a filmet, én meg nem, mert netezek, vagy programot írok, vagy árajánlatot készítek, stb, épp mi a dolgom. A kettő nem zárja ki egymást. Számomra legalábbis ez is fontos volt, mikor összehoztam a gépem, mert az előző gépnél bizony beakadt a film már a netezéstől is.
(Cerka2400+R9250 volt) -
band1103
őstag
"...Ki az, aki egy HTPC-n internetezni meg officezni akarna?..."
Mindenki akinek van annyi esze hogy ne a min.80w-ot de néha több 100w-ot evő "rendes gépét" indítsa el (amin inkább játszani vagy autocad-elni szokott), ha éppen internetezni vagy szöveg szerkeszteni támad kedve, mert teljesen fölöslegesen pörgi magát halálra a villanyóra, mikor egy 30w-os HTPC-t is használhat arra a célra.
-
dabadab
titán
"Tehát a wdtv soha nem lesz jó htpc-nek mert pl.:nem tudok vele internetezni meg office alkalmazásokat futtatni."
Ki az, aki egy HTPC-n internetezni meg officezni akarna?...
Egy HTPC szinten csak egy lejatszo. De annak ezerszer jobb, mint a WDTV. Nem arrol beszelek, hogy azert jobb egy HTPC, mert azon tudok Excelt futtatni (mi a fenenek akarnek egy HTPC-n ilyet csinalni? arra ott a rendes gepem), hanem azert, mert sokkal jobb lejatszo, mint egy WDTV. Kenyelmesebb, szebb, tobb formatumot ismer, jobban konfiguralhato, ilyenek.
stevve: ezek a Popcorn/WDTV/egyeb cuccok gyakorlatilag PC-k, Popcornon pl. Linux fut.
-
Olyan mint egy suzukit hasonlítanánk egy kamionhoz.
Ez tetszett. Egyébként én is pontosan így látom. A WD TV a maga kategóriájában jó, jobb a Popcorn-nál, ahogy eddig olvasgattam róla, de HTPC-nek nem nevezhető, mert hiszen alapból nem PC, ergo nem vehető egy kalap alá ezekkel.
zrek:
ELP válaszát kiegészíteném annyival, hogy a kétmagos Atom ha nem bírna el egy flash játékkal, az szomorú lenne.A DivX-en nincs mit gyorsítani, mert az nem terheli meg a CPU-t túlságosan, a youtubeHD meg teljes mértékben a forrástól függ, de én eddig nem néztem utána igazán eddig ezeknek, mert nem nagyon hiszek ezeknek a "HD" videóknak.
-
band1103
őstag
válasz
MrTwister #52 üzenetére
A WDTV EGY LEJÁTSZÓ. NEM TÖBB NEM KEVESEBB annak viszont talán a legjobb. Ezért hát egy lejátszót hasonlítani egy HTPC-hez: tanulatlan badarság. Olyan mint egy suzukit hasonlítanánk egy kamionhoz.
Tehát a wdtv soha nem lesz jó htpc-nek mert pl.:nem tudok vele internetezni meg office alkalmazásokat futtatni. -
zrek
csendes tag
Én is gondolkodom ilyen nappali-pcben, de nemcsak filmézésre, hanem netezésre használnám. Két kérdésem lenne:
Ha netezek, akkor flashjátékokkal is akarok játszani. Az ilyeneket bírja a konfig? Egy-egy combos flashjáték sokszor szaggat az 1.8 Ghz-es athlonomon, és az atom procik nemigazán erősebbek... (vagy mégis?)Másik kérdés, hogy divx-es filmeket is gyorsít-e az ion? Naés HD youtube fullscreenben?
Köszi! -
törölt tag
Na jó. Ajánlott / a Kispuha által legalábbis a vistához.
szerkesztve: Hja, most látom, Te a Linuxról... Az más tésztaA filmek lejátszásához pedig mindenképpen ajánlott a korszerű VGA. Nemcsak a hardveres gyorsítás miatt (processzor tehermentesítés), hanem a képminőség javító fjúcsörök miatt is.
(erről eddig nem nagyon volt szó) -
MrTwister
őstag
"Egy normalis HTPC-hez kepest rettenetesen." Na ebben látod igazad van és mégsem, mert engem pontosan az egyszerűsége fogott meg.Pl. egy agyonbonyolított Popihoz képest felüdülés: egyszerű és nagyszerű. HTPC vs. WD TV: ez egy célhardver és annak tuti jó, teszi a dolgát ennyi. Persze nem mindenható. A HTPC mondjuk szoftveresen és kompatibilitásban előnyben van. Na de ne offoljunk ennyit, a lényeg: Kinek a pap kinek a papné.
-
Ez egy must-have cucc. Úgyis el akarom adni a "nagy" desktop gépemet. Lecserélem egy olcsó laptopra meg egy ilyenre a filmeknek + tárhelynek. (kezdésnek: nem kell vkinek egy antec p180?
)
-
válasz
Jim Tonic #44 üzenetére
Hát, kinek-kinek. Nálam a kis fogyasztás elengedhetetlen tényező.
Az ION meg azért nem nyomul még annyira laptopokban, mert az Intel és az nV igencsak összekaptak manapság és az Intel, mivel nem képes a G945-nél jobbat előállítani, inább hadakozik, mintsem ION kerüljön az Atom mellé. Persze ezt a vitát a gyártók kb. ennyire értékelik...
Azért lassan terjednek majd mindenfelé már az Atom-ION párosok. Az Asus eee is lehetne jobb, ha egy ION dolgozna benne.
nixx-21: Ennek nem a játék a lényege, mint látható is.
vamzi: Ha még ennél is lejjebb viszik a fogyasztást, akkor lassan a szolgáltató fizet a gépezésért.
. Mondjuk egy 20 W terhelés alatti fogyasztást én is elviselnék, de azért az sem kutya, hogy ez nem fogyaszt annyit, mint egy 40 W-os izzó!
-
vamzi
senior tag
válasz
Jim Tonic #44 üzenetére
..de mivel konnektorba van dugva, sokat nem számít..
Ezzel a résszel szerintem sokan nem értenek egyet, ahogy én sem. Sajnos nem mindenkinek megy olyan jól, hogy ne törődjön ezekkel a kis pluszokkal. És mivel a htpc-k egyik figyelembe vett tulajdonsága a minél alacsonyabb fogyasztás mellett is zökkenőmentes média lejátszás.
Egyéni véleményem:
a teljesítmény már jó, már csak a fogyasztást kell még ennél is lejjebb húzni és akkor még tökéletesebb lesz. Nekem egyenlőre felesleges, de ha ezt a teljesítmény 20wattra vagy ne tán alá tudnák vinni, az asztali gépem tuti kikukáznámJajj és igen, a netbookokban is igazán elterjedhetne az ion, kicsit pofásabb teljesítménye van mint a g945-nek
-
dabadab
titán
-
MrTwister
őstag
Saját tapasztalat nélkül ne beszélj marhaságokat: 6 firmware frissítésen átesett már és azóta kinőtte gyermekbetegségeit, nekem minden filmet vitt eddig fagyás nélkül és nem is fapados, a hálózati kapcsolat pedig egy 3rd party firmmel és egy USB-s 10/100-as hálókártyával megoldható. Jó nem egy Popcorn de az ára sem annyi, sőt.
No flame. -
Nyilván mindenkinek más az igénye, de mivel konnektorba van dugva, sokat nem számít a valamivel nagyobb fogyasztás. Nyilván nem feltétlenül szükséges több erő, ha csak videolejátszásra használom, akkor meg ez is felesleges.
Az ION-t én netbookban látnám inkább szívesen, szemben az Intel nevetséges megoldásaival, csak nem nagyon akarnak ráállni a gyártók. -
eziskamu
addikt
Mi a fene az a DX_Sok?
Amúgy a CoreAVC-nél a CUDA támogatás azt jelenti, hogy nem csak azokat a filmeket tudja gyorsítani a videó"kárya" (itt ugye integrált gpu), ami adott kártya hardveres DXVA megvalósítása tud, hanem nVidia esetén az összes h264-es formátumút (amit a CoreAVC szoftveres módban is támogat)?
-
válasz
#27483136 #35 üzenetére
Na igen, épp a CPU alacsony terhelése és a kis fogyasztás miatt sokan a HTPC-t használják letöltésre. Ez pedig, mivel passzívan is mehet, annyira halk - főleg, hogy a táp sem tud zúgni - , hogy 24/7-ben is mehet, észre sem lehet venni.
A 2600 Pro már egész jó, még játékra is használható kisebb felbontáson.
brumesz:
Csak akkor már nem ennyit fogyasztana és melegedne is eléggé.
-
törölt tag
A fent olvasottak alapján akkor azt is mondhatnánk, hogy az ideális HTPC egy USB-s Yamada asztali készülék 10.000 Ft-os árban. ??? vagy mégsem ???
Ez azért kicsit többet tud. A DX_Sok pedig már az oprendszernél is követelmény.
Az analóg videó kimenet hiánya pedig addig érdekes, míg nem LCD-TV-re dolgozik.
Nálam egyébként sosem lógatja a proci a lábát filmnézés közben: lehet addig netezni, letölteni. (Bár az enyém mATX+BE2350+2600pro, de ez a kisgép egy izgalmas megoldás. aszondom: végre van ilyen) -
brumesz
aktív tag
ilyenből kéne olyan, ami az integrált vga-val elviszi a cod4-et medium grafon olyan 40-50 fps-el, és ez lenne az álomgép nekem
-
Izé. engem a külső táp a macerássága miatt zavar. Még egy doboz amit el kell valahova suvasztani, még 2 drót ami gabalyodik, stb.
Felőlem fűthet akárhol is az a dög, lehetőleg minél kevesebb drót menjen be a gépnek nevezett dobozba, és minél kevesebb doboz legyen az asztalon, vagy alatta. Szóval én kényelmi szempontokból a belső tápok híve vagyok
-
Igen, nagyon jó és árban is kiváló, sok jót olvastam róla de ez mégis inkább lejátszó, mint HTPC. (vagy rosszul gondolom?)
Tény, hogy a Sigma Design processzora, ami az egészet viszi, nagyon jól teljesít. Mondjuk az 1080p24 állítólag kicsit akadozik vele, de ez legyen a legnagyobb baja.
-
EmThor
addikt
-
Miért, az ION mit csinál DXVA mellet? Dekódol és a proci a lábát lógatja.
Az nem is lenne akkora baj, hogy Dx7 (bá manapság egy Dx9 alap lenne), de nem tud semmiféle támogatást nyújtani H.264 cuccokhoz (sőt! semmilyen HD-hoz sem), ergo máris csak félkarú rabló.Nem, kompozit és S-video nincs rajta, csak VGA, DVI, HDMI, de vannak átalakítók is, amik jól működnek.
hcl: A külső tápnak pont az a lényege, amit bambano is írt, nem foglal helyet és nem fűt.
@stevve : Viszont vannak oylan helyek (letöltőgép, iroda) ahol mindegy hogy milyen a grafikus hardver, csak képet adjon.
Igen, de azokat nem HTPC-nek hívják. Egy szóval nem állítottam, hogy a VIA megoldása mennyire szar és semmire nem jó, de HTPC-re való alkalmazásánál ezer jobb rendszer van. Nem kell mindennek minden szegmensben megállnia a helyét... az az IONITX se jó játékos konfignak, de ez kit érdekel? A VIA is nagyon jó kis fogyasztású irodai gépnek akár vagy letöltésre.
-
bambano
titán
csakhogy a via cuccoknál a videokártya szokta a dekódolást csinálni, a nano meg a c7 közben lábat lóbálgat. A grafikus vezérlőjük hibátlan htpc szempontból nézve. Az tény, hogy nem kezel dxsokat, de ez kell htpc-be? Minek?
Ezen a lapon van valami kompozit vagy svideo kimenet?
-
Ezt külső tápot soha nem fogom megérteni.
Bár mondjuk egy kisebb dobozba bele lehet szuszakolni még a lap mellé a tápot is.Engem hihetetlenül tud idegesíteni még egy 25. kis doboz drótokkal az asztal alatt.
Ettől függetlenül kéne a cucc, akár külső táposan is!
Meg persze a kis házzal együtt, az nagyon tetszik.
@stevve : Viszont vannak oylan helyek (letöltőgép, iroda) ahol mindegy hogy milyen a grafikus hardver, csak képet adjon.
-
Igazából nem is a VIA Nano-ra gondoltm, mert az jó, sőt! az egy magos Atomot kenterbe is veri, ám a grafikus vezérlőjük nem valami fényes, hogy enyhén fejezzem ki magam. Az UniChrome Pro II eleve Dx7-es és az ION kb. 3x veri meg minden tesztben. A VIA ITX platformja így összességében nem alkalmas HD filmezésre, tehát gytra, hiába a jó CPU.
Egyébként erre a cikker utaltam: [link]
Kicsit átírtam a cikk ezen részét, mert valóban gy lehetett érteni, hogy a VIA Nano-ra célzok a gyatra szóval.
-
bambano
titán
Engem érdekelne, hogy mi a gond a via processzorokkal, amitől "gyatra teljesítményt" nyújtanak? Ez a cucc nagyjából 2.5x annyit zabál, mint a via-s gépem, úgy látom, többe is kerül.
Lássuk már az előnyöket is.
-
^Clown
addikt
Kösz a cikket, már lehet érteni, miért haragszik az Intel
-
Typhoon47
senior tag
Nah, nem is rossz
Lassan gondolkodnom kell mit vegyek, WD TV-t vagy Ion-t -
GIJoe
addikt
Már igen rég ilyet tervezek, csak olvastam hogy elvileg a samsung legújabb ultra alacsony fogyasztású ramjai milyen csodásak, no meg mintha ha az ion is elbánna a ddr3al, csak azt nem tudom hogy, illetve annyira nem vagyok jártas benne hogy az atom mit szól a ddr3hoz...
most öltem meg véletlen a fogyasztásmérőm, káflispisztoly szaga van
-
GIJoe
addikt
Most nekem kerülte el a figyelmem hogy nincs tisztázva a fogyasztásnál hogy milyen háttértárral mérték? SSD, sima HDD...?
-
törölt tag
A kis Zotac lap SATA csatlakozói felett az a zöld kártya a Wi-Fi adapter?
-
dabadab
titán
Az AspireRevo alapvaltozata 150 font, mig az olcsobbik ITX-B 140 font - es 10 fontbol nem fog kijonni az AC/DC es a DC/DC adapter sem, nem hogy a memoria (es persze az SSD meg a haz sem).
Szoval nekem az Acer egyertelmuen olcsobbnak tunik.
-
sanzi89
addikt
Ezekkel a cuccokkal mindig olyan nagy bajban vagyok, mert amikor elolvasom a tesztet rögtön előjön a gondolat, hogy egy ilyen kell nekem, aztán végiggondolva valúszínűleg nem is használnám ki. Letölteni routerrel töltök, azt a kevés filmet amit meg megnézek, azt megnézem az ágyban a laptopon. Talán egy nagy TV-vel és vezeték nélküli bill egér párossal netezni és StarCraft-ozni jó lenne.
-
Khaal
őstag
Magyarországon is kapható ez valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest