néhány észrevétel a javítás témához:
Applause belinkelte korábban a service manualt, ami abban van (level 1-2) az kb. az amit a szerviz helyben, legyen akár Nokia akár T megcsinál. Vagyis burkolatcserék, hangszoró és esetleg kisebb forrasztási munkák lásd 26-os oldal). Persze ehhez még hozzájön az fw flash, de az ugye inkább szoftveres munka.
Nem akarok vitatkozni, de szerintem a főpanel csere túl nagy "munka" a helyi szerviznek, annál is inkább mert ez a legdrágább alkatrésze a telónak. Emiatt ezt csak úgy nem cserélgetik helyben és ha lehet inkább javítják (ez az ún. level 3-4).
Nekem alapvetően független telóim voltak, emiatt kevésbé ismerem a szolgáltatós mókákat, de velem még sohasem fordult elő, hogy gari papír nélkül csakúgy megjavították a telefont. Annál is inkább, mert a főbb javításokat rá is írják a gari papírra. Másrészt nekik is el kell számolniuk házon belül a felhasznált alkatrészekkel.
Eddigi okostelefonjaim: iPhone 2G, Nokia 5530/5800/C7-00/N70/N78/N79/N80/N82/N85/N900/N95/E51/E52/E66/E71/E75, valamint Samsung Omnia/i7110/i8510, SE M600/P990i/Xperia Arc, HTC Touch Diamond/Legend/Tattoo

Bementem a téhez, hogy azért megmutatom, de veszek egy E51-et! Na kiderült, hogy 2 év gari van és nem kell hozzá papír. A telefonszámom és a telefon kódja alapján látta a gépből, hogy mi a szitu és mondta, hogy nem kell papír! Az csak akkor kéne, ha a maradék 10%-ba esne a hiba, amit ők nem csinálnak meg, hanem tovább kell küldeniük a Nokiának. Szóval ilyen is van.