én sima c-t tanulok jelenleg, néha még ez is hajlamos kiborítani, szóval asszem ebbe még inkább nem vágok bele, majd talán később 
forum nokia előadással kapcsolatban? hol tartanak ilyet? annyira jó, vagy annyira rossz volt, hogy blogot írnál róla? 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
asadasad22
(PH! addikt)
Most volt a Forum Nokia Code Camp itt Budapesten. Én csak a mai, BME-s előadáson voltam, ahol a finn előadó bemutatta, hogy hogyan váltja meg a világot az S60 5th Edition - azazhogy megmutatta diákon mindazt, ami a FN wikin fenn van már jó ideje: milyen vezérlőelemek vannak, és hogy hogy kell csavarni a kecske beleit, hogy táccsos legyen a Hello World alkalmazásunk. Többre nem túlzottan jó. Meg persze itt ez a fennkölt hangnem, hogy megváltják a világot...
Ahogy egyre inkább fogy az energiám ettől a sok szívástól, egyre erősödik bennem a gondolat, hogy van itt valami perverz politikai húzás, ami miatt az S60 fejlesztőket szándékosan szivatják. A földesúr emberei fojtják bele a pocsolyába a jobbágyokat...
Már nagyon OFF lenne, ha itt fejteném ki. Szerintem nagyon a szakadék szélén táncol a Nokia.
Nem tudom, az emberek hány százaléka tudja egyáltalán az S60-as telefonjáról, hogy okostelefon?
Break Driven Development

asadasad22
(PH! addikt)
ajajj. hát igen, az eddigiek alapján engem sem nyűgözött le a dolog, hogy úgy mondjam, csak hozza azt a kötelező minimumot, amit már egy jóideje meg kellett volna lépniük, persze mondjuk még így is lehet sikeres. pont most nézegettem egy androidról készült videót, sokkal inkább hasonlónak képzelem a jövő okostelefonját, abban viszont no comment korlátozások vannak: nincs rendes filekezelő alapból, bluetooth letiltva, nincs videó, multitouch szerűség hardveresen lenne, szoftveresen letiltva.. ebből a szempontból az s60 MÉG sokkal jobb, de ki tudja, hogy mikor veszik el ez a (szerintem) egyetlen valamirevaló előnye. igazából az S60v5, Android, WM (6.1, 6.5, 7.0), iPhone négyes közül mindegyik erős a maga nemében, és mindegyikben van potenciál, kiváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek a vége. az viszont biztos, hogyha az 5800 után a Nokia nem áll elő sürgősen E/N szériás touch-os villámgyors csodákkal, akkor nem lesz ez így jó.
az utolsó kérdésed pedig jogos, nagyon sok olyan embernek van s60 telefonja, aki azt sem tudja, hogy mi az az s60, és miben más ez, mint egy hagyományos telefon. papíron lehet, hogy összességében az s60 telók a legnépszerűbbek, de a valós s60 felhasználók jóval kevesebben vannak, míg kevés emberkét lehet látni pl WM-es telóval a kezében, akiről nem látszik, hogy tudja, hogy mire használja azt a készüléket.
"Nem tudom, az emberek hány százaléka tudja egyáltalán az S60-as telefonjáról, hogy okostelefon?" Azt még csak talán-talán, más kérdés, mennyire lesz tisztában azzal, milyen lehetőségeket rejt magában az S60 platform. De a legnagyobb baj ott van, az emberek igen kicsi százaléka tudja, mi az "okostelefon" és az S60-as széria. Ha kapiskálja, akkor sem tudja, akarja kihasználni. "Minek, beszélni, esemesezni ez is tud" jeligére veszi a fapados S40-et. Egy éve vettem meg az első S60-at a 6120 képében. Azóta mellé még egy E51-et. És még mindig tudok meg róla új dolgokat, kihasználatlan lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
(#9005) Napfénysüti válasza old rocker (#9004) üzenetére
Jó reggelt
Hát elég baj ha valaki csak úgy vesz s60-as telefont de semmit nem használ ki rajta.Persze az illető baja de akkor minek veszi meg?
Eredetileg én is s40-est akartam (6300 tetszett) de mivel körültekintő voltam és sokat olvastam mire költsem a pénzem E51 lett belőle.Igaz a tervezett költségkereten nem kicsit túllőttem.
De direkt azért vettem mert olvastam milyen jó az s60. És igyekszem is kihasználni.Apám elég furán nézett anno amikor sok pénzért vettem a telefonom(majdnem lehülyézett minek költöttem ennyit
), aztán mutattam neki ezzel miket lehet csinálni és egyből jött hogy az övén nem lehet? Mondtam neki nem mert az nem okostelefon
Szóval nagyon jó dolog ez a symbian ha kihasználja az ember.Ha nem akkor meg totál fölösleges.Aki csak telefonál meg sms-ezik annak elég egy sima telefon jóval olcsóbban.
Szerintem 
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

jokerone
(tag)
reggelt!
próbálom a kikerülős módszert... addig megvagyok, hogy fent van a Carbide, sikerült a C:\sys-be belépni, de a ROMpatcher-t nem akarja telepíteni valamiért..
ROMPatcher FP1 v3.1 és ROMPatcher PreFP1 v3.1-t próbáltam, egyik sem működik, azt írja ki, mikor telepíteni akarom pc suite-tal, hogy:
Nem telepíthető! Beépített összetevő!
Légyszi segítsen valaki!
YNWA! - A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz elő.

GML
(senior tag)
az érdekes. alőször nekem sem akart összejönni, de megnéztem mégegyszer és siker....
A naphal először, a remény hal meg utoljára...
Szuerintem ne a PC-Suite-al telepítsd, hanem másold fel a telepítőt a telefonra, aztán onnan futtatsd...
"Nehéz eset vagy. De ne add fel a reményt. Előbb-utóbb mindenki meggyógyul. A végén agyon fogunk lőni." Orwell - 1984

jokerone
(tag)
pedig csak simán telepíteni kéne az ...app_trk.sisx file-t, nem?
egyébként a Carbide telepítése, indítása után kell egy restart a telefonnak?? mert egyébként meg nem csinál semmit, nem tudok belépni sehova
Ne a ROMPatcherrel verekedj. Keress egy FP1-es installserver.exe-t (valahol már biztos volt rá link, talán én is küldtem), és másold be a C:\sys\bin-be.
Break Driven Development

jokerone
(tag)
ok, azt már megtaláltam. cselekszem 

jokerone
(tag)
kész is van.. viszont ilyenkor telefon restart nélkül nem tudok sehova belépkedni. Az normális dolog?
Igen, ez a HelloCarbide mellékhatása.
Mivel a Platform Security-t felülbírálta, nem tudja az OS az alkalmazások jogait ellenőrizni, ergó semmi se tud elindulni.
Indítsd újra, és jó lesz.
Break Driven Development
Elnézést kérek azoktól, akiknek ez már megmosolyogni való információ; akik nálam még kezdőbbek, s pláne most ismerkednek a Handy Taskman nevű progival, azoknak írnám:
Az egy dolog, hogy hosszan nyomva a házikós billentyűt, előjön ennek a proginak az ablaka. Attól függ, mit választottál, a beállított kedvenceiddel, vagy pl. a futó programokkal. Tegnap fedeztem fel - ne röhögjetek ki - hogy ha megnyomom hosszan a menügombot, majd utána a használni kívánt program kezdőbetűjét, sepillanat alatt telefonkönyv-szerűen ott sorakoznak egymás alatt az adott betűvel kezdődő progik. Aztán már csak ki kell választanod az előugrott listából. Könnyen előfordul, hogy hamarabb hozzáférsz, mintha a menüben turkálnál ... Hogy ez mekkora ötlet!! Minden tiszteletem az S60 platformnak.
A Handy Taskman fejlesztőit dícsérd. 
Break Driven Development

cabii
(tag)
Asadasad, Karma:
Köszönöm a tanácsokat, ötleteket, kicsit elbizonytalanítottatok ugyan, de remélem, hogy azért csak túljutok a hello word részen.
Aztán ha mégsem, hát így jártam
Isten igazából lehet én sem tudom mi a különbség egy hagyományos, és egy okostelefon között. Hiszen ha szigoruan vesszük, akkor ma már a legtöbb telefonra telepíthatünk sokféle programot java alkalmazást. Akkor meg? Persze az S60 mint platform, lényegesen jobban testreszabható, sokkal rugalmasabb, de most komolyan, mi a definíciója az "okostelefon" -nak? Az oprendszertől ami rajta fut? A többinek is van valami beágyazott rendszere, amit betölt bakapcsoláskor...
Üdv Cabi
Linux is like a wigwam: No windows, No Gates and an Apache inside
(#9017) old rocker válasza Napfénysüti (#9005) üzenetére
Én is olvasgattam előtte sokat itt róla. Nézegettem, milyen alkalmazásokat lehet hozzá feltelepíteni. Eredetileg a dokumentumok olvashatósága miatt cseréltem le a 6233-at, meg az e-mailek teljes letölthetőségéért. Rohadt szokatlan volt. A 6233 sokkal felhasználó barátabbnak tűnt, könnyebb volt eligazodni benne. Kedvencek menü, 4 soros aktív készenléti ablak stb. A naptár programja pl. határozottabban jobb volt. Itt a születésnapokra és arra az opcióra gondolok: telefonhívás emlékeztető. Most meg... lásd lentebb. Szinte naponta rácsodálkozok valamire. A munkámhoz ... jó, semmi sem nélkülözhetetlen, de nagyon sok cucc nagyon jól jön benne.
Még azt hiányolom bennük, hogy sörért nem megy le a boltba.Egyébként...
Azokat is, meg azokat is, akik ilyen "tanítható telefonokat" terveztek. Meg Dexter kollégát, aki sokat segített nekem.
(#9019) Napfénysüti válasza old rocker (#9014) üzenetére
Jó hogy mondod ezt én se vettem eddig észre

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

jokerone
(tag)
Köszönöm a gyors válaszokat!!! 

Pajoz
(senior tag)
Akár több betűt is írhatsz és pontosabb lesz a találat.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn!

Pajoz
(senior tag)
Akár több betűt is írhatsz és pontosabb lesz a találat.
A Symbian miatt hívják okostelefonnak. A leglényegesebb különbség, hogy multitask, tehát egyszerre több program is futhat (váltogathatsz köztük), meg nem csak java programokat képes futtatni, hanem Symbian-ra írt programokat is (tehát ezzel gyakorlatilag bővítheted funkciókkal az oprendszert). Szóljatok, ha kihagytam valamit. Minden más fícsőr szempontjából lényegtelen, hogy S40-es vagy S60-as a telód, mert az S40-esekbe is be lehet tenni bármit (bár még nem találkoztam wifissel). És persze több alkalmazást írnak Symbianra, pl. Adobe Reader is csak erre van, S40-re sajna nincs (van ugyan 3rd party PDF reader, de az nem tökéletes, és nem is ingyenes).
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

GML
(senior tag)
kérdésem annyi, hogy tudtok valami megoldást a fóliára? azt tudom, hogy a speedshopban 2k, de nincs valami olcsóbb megoldás? 
6300i wifis s40-es telefon ha jól tudom. Azt hiszem teszt is van róla.
Közben megkerestem: [link]
[ Szerkesztve ]

GML
(senior tag)
na ja, de ez is valami öszvér dolog, és itthon nem is nagyon kapni.. mmint szolgáltatótól...
meg különben is. a szpídsoppnál 54 a 6300i 55 az e51..
ki akar venni egxy butább készüléket, csak azért, mert 1k-val olcsóbb???
Szerintem senki
Az árát nem néztem de ha tényleg annyi akkor a kutyának se éri meg. 
Van akinek jobban bejön az S40, de ennyiért tényleg nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

GML
(senior tag)
na meg az a másik, hogy a kicsi 6300i nem rendelkezik 3G/HSDPA képességgel. emellett már tényleg nehéz elmenni, főleg, ha azt nézzük, hogy ez a handset egy pre E-series telefon akarlenni, erős üzleti ambíciókkal. de kérdem én, hogy egy üzletember ha már vesz telefont, és kommunkálni akar vele (email, net stb) akkor vagy GPRS vagy WLAN. ehhhh..
csúnya nagy feketepötty érte...
már írni sem tudok...
[ Szerkesztve ]

Pajoz
(senior tag)
Olvasd el és nagyjából választ kapsz az S40-S60 közötti különbségről,operációs rendszerről

Pajoz
(senior tag)
Olvasd el és nagyjából választ kapsz az S40-S60 közötti különbségről,operációs rendszerről

cabii
(tag)
Hmm az e51 elég sok helyen 50 alatt van már. Én spec 49-ért vettem. /edigital/ Mondjuk tényleg közel azonos árért nagyon nem éri meg a rosszabbat venni.

asadasad22
(PH! addikt)
önmagában a multitasking a leglényegesebb pont? mert sok sima telefon például tud háttérben zenét lejátszani, ez is nevezhető valamilyen szinten multitaskingnak. ha pedig arra gondolsz, hogy bármit futtathatsz egyszerre, akkor ebből a szempontból az iphone például nem is okostelefon, mert ott sima telefon módjára csak azt tudod futtatni a háttérben, amit jobs bácsi enged.
nem tudom most, hogy mi az okosteló pontos meghatározása, de szerintem valami olyasmi, hogy oprendszer szintű programokat tehetsz fel rá, oprendszer szinten bővítheted az egész rendszert.

Pajoz
(senior tag)
Besz@rok,hogy ma minden postom dupla!

cabii
(tag)
Szia, köszi, elolvastam, hmmmmm hát igen. Valami ilyesmire gondoltam én is.
Üdv Cabi
Ámen, a natív alkalmazások a vízválasztó.
Az Android egy érdekes eset, mivel mégiscsak egy virtuális gépen fut minden, de szerintem ilyen még eddig nem volt, így kivétel erősíti a szabályt 
Break Driven Development
Épp frissítek. El lehet szarakodni vele egy ideig
Remélem megéri majd.
(#9038) Napfénysüti válasza Napfénysüti (#9037) üzenetére
Kész lett de érdekes módon némely programok amik megmaradtak működnek némelyek meg nem
Ez nem túl logikus nekem. Azt hittem újra kell mindent telepítenem. De lehet hogy mégse csak végig kell próbálni mik működnek.
Fene se érti 
Telepítettél a memóriakártyára programokat?
Ezesetben nyilvánvalóan nem vesztek el a programok, hiszen a kártyát nem formázza le. Viszont elromolhattak, ha a C: meghajtóra is raktak valamit...
Break Driven Development
Kártyára csak a játékokat telepítettem. De van olyan program amit a telefon memóriájába tettem anno és megy!
Ezen meglepődtem pozitívan. Pl. WeFi, Opera mini, meg még egy kettő másik...
A MicroPoollal amúgy szerintem úgy jártam ahogy mondtad, az is a memória kártyán van de valamit tehetett a C-re mert nem indul.
[ Szerkesztve ]

dpetiba
(fanatikus tag)
Hello,
az opera mini mitől jobb a beépített böngészőtől? Én tudom használni simán a gyárit, de ha jobb az opera, akkor kipróbálnám!
Feltételes módban, mert a honlapon le sem tudom tölteni E51-re, ugyanis nincs ilyen választási lehetőség -> http://www.operamini.com/download/wap/nokia/
Na ilyenkor mi van? Ehh

jokerone
(tag)
http://nokiaprogramok.hu/ ???
A teló böngészőjébe írd be webcímként: www.mini.opera.com
Innen egyből le tudod tölteni.
Kb 5 perce szedtem le a 4.2 béta változatát. Asszem az opera kevesebb adatforgalmat csinál. Nem tudom még mik az előnyei de ez a legnépszerűbb szóval csak jó lehet 
Na megy a HelloCarbide-s okosság is szóval nincs gond a szignózással ![;]](/dl/s/v1.gif)

Dexter68
(PH! addikt)
Leszedheted innen. Ennek nem az a kis ványadt ikonja van, hanem tettem bele rendeset
Én azért szeretem, mert frissebb-lágyabb-jobb
beforgathatom a képernyőt vízszintesbe, szinkronizálhatom a pc-s operával a könyvjelzőket, stb.
Amúgy a beépített sem rossz. Meg a Skyfire sem (pl. simán lejátsza a flasheket).
[ Szerkesztve ]
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
Dexter te mondtad hogy van Jukeboxod. Nem tudnád elküldeni, mert amit én szedtem az b**ik menni már bocsánat. 
Nokia Maps viszont nem megy, ezt dobja a gép nekem: A hálózat használata nem engedélyezett.Az alkalmazás beállításainál lehet engedélyezni.
Nah ezt sehol nem találom,esetleg valaki tud segíteni? Hálás lennék 

Dexter68
(PH! addikt)
Az ilyeneket inkább privátba, mert még azt hiszik, hogy warezolok... 
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
(#9049) Napfénysüti válasza Napfénysüti (#9047) üzenetére
Megoldottam egy újratelepítéssel. Úgy néz ki a szoft frissítés miatt meggajdult 
hogy micsinálsz??