Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz asadasad22 #4895 üzenetére

    Pedig jól mondja a szervizes...
    Az újabb telefonok SW-e szegmensekre, CG-kre van osztva. Ez alatt van egy külön bootloader. Ha valami miatt a firmware frissítése megszakad, hiba van, a bootloader az érintetlenül marad, a telefon be tud indulni boot módban, és úgy is fel lehet rá tenni a firmware-t.
    Ráadásul pont a Symbian telók (ha minden igaz 8.0-tól felfele) azok, amik induláskor egy az egyben a flash memóriájuk teljes tartalmát beolvassák, ahol az oprendszer van, azt szépen a memóriába másolja, és elindul. Ezért van, hogy nem bootloader módban frissülnek az OS részei, hanem futás közben írja be egy átmeneti tárolóba, és ha a végén a hashelés megfelel akik a felülírja magának a régit.
    Házi frissítéskor nem legyalulja a telefon a firmware-t, hanem szépen azokat a szegmenseket írja felül, amelyek a gyártó által frissítve lettek. Külön szegmensben vannak a szótárak, és a nyelvek, a GUI elemei, külön amik a hálózati vagy a adat kommunikácval foglalkoznak, stb.

    Ettől lesz hülyebiztos az egész.

    Szervízben viszont szépen elindul a telefon bootloader módban, és minden engedélyezés, ellenörzés nélkül, kompletten a teljes belső tartalmat szűzre gyalulják, majd írják újra.

    Ha kell, írok róla még. Egész érdekes téma egyes telefonok arhitektúrái és oprendszereinek felépítése.
    Aki komolyabban belemerült a Motorolák, linuxos korszaka elötti Synergy 2.0 vagy éppen 2.1-es OS-ekbe, vagy netántán a kódba is bele láttak, azok tudják miről beszélek / írok (csak hogy, nyelvtanilag helyes legyen :) ).

    [ Szerkesztve ]

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák