- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- Mini PC
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
véleményem szerint nem a tömeg számít, hanem a felület, illetve a lamellák között áramoltatott levegő mennyisége. egy ekkora rendszert is meg lehet úgy tervezni, hogy szálljon közte a levegő.
-
Tipikus példája amikor a "lehetetlen" találkozik a megfelelő mennyiségű "hülyeséggel" és elszántsággal. Gratula!
-
zsozsi33
csendes tag
Királyság! Nagy meló, nagy cucc, gratulálok
-
minden elismerésem
Ez már vallás
-
copass
veterán
gratula! nagggyon dúrva az egész. kíváncsi leszek az üzleti cuccra majd.
-
Stargun!
tag
Komoly munka., le a kalappal.
Azért szeretném megkérdezni, hogy látván a passzív VGA hőfokát szőrös fánk alatt nem gondoltál-e rá, hogy nem ártana egy (két) Peltier elem is a hőcsövek és a GPU közé?
Akkor legalább a GPU nem melegszik annyira, a csövek meg oldják meg a hő elszállítását ahogy tudják. -
Szoszibá
tag
Nem semmi munka egy ilyet összehozni, gratulálok. Tetszenek a passzív megoldások, de nekem ez már sok. Kicsi a szobám, szoktam is néha hurcolni a gépet, szóval az ilyen (ekkora) megoldás nálam nem pálya. Szerintem nem kényelmes, meg úgy egyáltalán. Egy átlag konfig méretét megkétszerezve lehet csak passzív gépet csinálni??
-
szab.tam
nagyúr
mindenkinek nagyon köszönöm!
(#13) -=Ghost=-
vízhűtés. vártuk, vártuk....(#19) apollo12
vga feszt elvből nem emelek. alapfeszen 800/4000-et tud. nem látok melegedésbeli különbséget..."ez mellet már lehet aludni"
lehet, de nem érdemes. nem főz reggel kávét....(#25) Egon
nézegettem a gyári megoldásokat. hemzsegnek a tervezési hibáktól. nagyságrenddekkel nagyobb butaságok vannak benne, mint az én cpu hűtőm aljában a hőtorlódásnál. de természetesen nem mondom meg, mik ezek. találják ki a jól megfizetett mérnökeik...(#31) TheChos3nOne
lehet, hogy egy 570-et könnyebb lett volna lehűteni. de itt pont ez is benne volt a kihívásban.
volt egy "b" terv: 2*6850 powercorlor passzív, eyefinity lehetőséggel. de az nulla feladat lett volna...(B)(#35) stratova(/B)
a tervezés az nem egy konkrét lépés volt. folyamatos ötletelgetés az itteni ph-s fórumtársakkal. még a marónál is változtattunk, szinte a gép alatt...a "villástargonca" felvetésre egy elég friss kép:
ezen látható, hogy egy 6 görgős polcon megoldott a kihúzhatóság. a mostani helye zártabb, mint kihúzva a tesztekkor, de nem látok lényeges hőmérésklet emelkedést. (gyakolatilag eyelőre inkább semmilyet... - de a hétvégén majd újból megnyúzom.)
-
Robi BALBOA
őstag
Nagyon jó cikk lett kedves szab.tam kolléga!
(Már nagyon vártam)
A cikket végigolvasva egy nagyon komoly ötletem támadt. -
vallas
őstag
Grat a cikkhez, én végigkövettem a születést, de jó így egybe látni.
-
echterion
nagyúr
Gratulálok! Engem is zavarnak a ventik, de nem ilyen mértékben. Ehhez igen erős elhatározás és türelem kellett.
-
PCrevRM
tag
válasz
patex1983 #29 üzenetére
Vagy még alapvetőbb kérdés: hova rakják? MEGALOL ez a nofan a gravírozott felfekvőfelülettel együtt, amúgy is csak 100w-ot tud elvezetni, vicc.
Volt a zalmannak passzív háza, csillió ft-ért, de az sem ez a kategória. -
Angel1981
veterán
Hát ez aztán tényleg szinte páratlan!
GRATULA! -
pschio
őstag
beteg
-
stratova
veterán
Minden elismerésem! Elég komoly tervezés lehetett mind előtte mind alatta, nem kis pénz és idő. Cserébe nem hiszem, hogy létezik még egy olyan passzív hűtőrendszer PC-hez, ami ennyi hőt képes elvezetni. Köszönjük
-
vivike77
tag
Ez kemény nagyon
A VGA hűtés hát ....
-
arn
félisten
respect, csak kar, hogy ezt nem 10 eve kezdted
nincs tul nagy jovoje a draga pcknek.
-
havasa
aktív tag
Vártam ezt a cikket, kegyetlen ez a hűtés.
-
Chosen
addikt
Sok kiló alut spórolhattál volna, ha GTX 480 helyett nagyobb teljesítményű, de kisebb fogyasztású karit használsz, pl GTX 570-et.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szab.tam!
Őcsém, Te nem vagy normális!
De minden tiszteletem a Tiéd!!! -
NagyBandi
csendes tag
Ez az ember az a fajta őrült, akit tisztelek
-
LackoMester
addikt
Nagyon komoly, volt vele munka, látszik. Grat.
-
Egon
nagyúr
Nem semmi meló, de azért van gyári alternatíva is
-
IreN!CuS
őstag
Hát ennyi
-
atti_2010
nagyúr
Gratula nagyon tetszett, vigyázz a színesfémtolvajok nehogy meglássák mert széfet is kell bérelned.
-
G.I.JOE
senior tag
Szép munka. Grat.
-
Zodicus
senior tag
Nem semmi, nagy munka volt, gratulálok!
-
patex1983
őstag
Nos akkor minden elismerésem fejezem ki itt is.
Erre nincs más szó, mint brutális -
apollo12
veterán
hát grat hozzá, vga tuningot is majd nyomhatsz rá, nagyon le van hűtve
ez mellet már lehet aludni
-
lorcsi
veterán
ez nem semmi...ott leszel a koreaiak között is
a linkekben az tuti..iylen házzal és konfiggal...baró
-
EneMy84
tag
Hát ez brutális nem kis munka és időbe kerülhetett. jah és pénzben sem utols.
-
kop8
őstag
nagyon álat
ma elolvasom az írást! -
Chiller
őstag
"Nagy tételben felvásároltam az egész készletet. Amiket használtam, azok második revíziós bordák, nagyobbak az eredetinél, de nincs bennük hőcső. Van még 40 kisebb, első revíziós példányom hőcsővel egy későbbi projekthez."
Itt azért felnevettem
-
asztak____va!!!!
nagyon komoly lopakodót hoztál össze!
az én gépemben táppal együtt 5 db venti van 3x12 és 2x9 mindegyik 500-600 rpm-en és azt hittem hogy halk, de full passzívhoz képest ezek szerint hangos!
-
-=Ghost=-
őstag
Nem semmi meló, bár ennyi pénzből, ekkora munkával inkább egy vízhűtés... Megfelelő méretű (ha kellőképpen megalománok vagyunk, több -megfelelő méretű- ) radiátorral az is lehet "passzív" - azért egy pumpa kell bele.. Viszont nem lesz tőle hangos.
Mellesleg ha takarítani szeretnénk a gép körül, nem kell villástargoncát bérelni a megmozdításához. -
mghltm
addikt
most ebredtem fel es a cikket atfutva, meg mindig azt hiszem, hogy csak almodom. de nem!
delutan lesz mit elemezni. minden elismeresem a tietek!
-
Ejha!
Nem semmi......árba sem meg időben sem!
Grat -
Grat
Emlékszem még anno elborult koromban huzalszikrán vágtam vörösréz tömbből procihűtőt
Majdnem kibasztak a cégtől, mikor már 24 órája az futott a gépen, aztán olyan finom bordázása lett, hogy a levegő se ment át közte
-
P.O.W.
tag
Minden elismerésem...
-
Lewzke
őstag
Brutál ...
-
orochi_gold
tag
Nagyon igényes körülményes munka,mindenki megirigyelheti
-
Jani18
aktív tag
Grat nagyon jó lett.
-
grunge
addikt
Zseniális! Gratula hozzá! Mindígis tetszettek a passzíiv megolgások! Ez valami irtó baróra siekredett
-
PR0JECTNR56
addikt
Nagyon igényes munka, gratulálok hozzá.
A cikk kellőképpen részletes volt, nem gondoltam volna, hogy valaki megpróbál egy Scythe hűtő alapjaira egy egészen új szerkezetet építeni, ami ilyen jól működik. -
JoolsNOS
veterán
Komoly lett, nem jött még a pénzügyőrség az illegális színesfémlerakat miatt?
-
Beteg állat
-
Devid_81
félisten
Ez igen!
Nem semmi meló ezt így megcsinálni!Cikket nem olvastam el csak gyors átfutottam de engedjétek oda bacsis-t majd süt rajta ezt azt garden party alkalmával
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Tomato firmware
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest