Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Gorbesz #2412 üzenetére
Hát most épp 6GB-os nincs, egy 8,81GB 720p van kéznél a kártyán, illetve egy 17,72GB-os mkv.
Az ésszerűség kedvéért a 720-ről írnék inkább:
Video:
Codec..........: x264
Resolution.....: 1280x534
Bitrate........: 9393 kbps
Fps............: 23.976
Audio:
Format.........: AC3
Bitrate........: 640 kbps
Channels.......: 6 (5.1)
Frequency......: 48,000 HzA tabin kizárólag MX playert használok, szoftveres dekóderrel gyönyörűen egy röccenés nélkül szalad a film (720p) és tökéletes a hang is.
Amibe még nem nagyon ástam bele magam, de bevallom lehet nem is fogom, az a HW dekóder, ugyanis itt nekem sosincs hang (Ace2 telón se), ellenben itt még a ~18GB 1080p mkv is gyönyörűen megy, csak ugye hang az egy szál sincs. Nem mondom, hogy nézhetetlenül, de ahhoz közelítő produkciót csinál, ha átváltok szoftveres dekódolásra, cserébe viszont van hang.Igazság szerint elég gyengus internetem van és a tabi kényelmesen töltögethet a közel zero fogyasztásával felőlem akár napokig is, ellenben a villany zabáló PC-t nem erre fogom használni, a notit pedig nem tudom mindig nélkülözni, hogy otthon töltögessen
. Anno összedobtam egy P2-es letöltőgépet és csupán 6 ezerrel csökkent az akkori 17ezres villanyszámlám, igaz akkor még egy jó étvágyú Prescott magos cucc volt 4,4Ghz-re húzva vízhűtve...
Csak ugye a PH-n kényes téma a p2p meg sok más is, ezért nem feszegettem, hogy miért örülök én annak ennyire, hogy szereti a tabi az ntfs partíciót...
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
~1,5 hónapja kérdezősködtem kb. hogy milyen partíciókkal lehet összebarátkoztatni ezt a remek kis tablettát.
Engem főként a microsd-vel kapcsolatos része érdekelt a 4GB-nál nagyobb állományok miatt, hogy vajon kezel-e a FAT32 partíción kívül mást is
Most volt időm próbálgatni:
- FAT16 - működik
- FAT32 - működik
- NTFS - működik
- exNTFS - működik
- EXT2 - nem szereti
- EXT3 - nem szereti
- EXT4 - nem szereti
- LinuxSwap - nem szeretiPár napja volt kérdés, hogy lassítja-e kütyüt a nagy SD kártya, válasz nem. Én felváltva használok Samsung Plusz 32GB UHS1 Class10 és egy Sandisk Ultra 32GB UHS1 Class10 kártyákat, tökéletesen működik minden, semmi lassulás vagy más zavaró dolgot nem vettem észre, pedig nem kímélem őket (p2p --> 720p és 1080p download...
)
Mindegyik kártya bontatlan újan 6K volt postával együtt tavaly vásárolva egyik egy PH tag-tól a másik ebay-ről. A Sandisk 10MB / 47MB / sec (ír/ olvas), a Samsung 17MB / 65MB / sec (ír / olvas).
Szerk.: a kártya sebességek természetesen nem a tabletben, hanem egy Asus X550CC noti beépített Realtek RTS5289 PCI-Express kártyaolvasójával sikerültek valós TC másolással...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
emerzee #1551 üzenetére
Köszi a gyors választ! Sajnos azokból a csoda alkalmazásokból még nem találtam normálisat --> magas hardver terhelés, adatvesztés, mountolt partíciók random eldobása és hasonló kellemetlen dolgokkal találkoztam.
Persze nem ragaszkodom én az ntfs-hez, főzött rom-al pl. a régi kis zte blade tök jól megette még az ext4 partíciót is. Csak valahol a youtube-on láttam régebben ntfs partíciós pendrive-ot usb otg-vel és simán olvasta valami noname gyártótól származó tablet, innen jött az 5let, hogy rákérdezek. -
Mr.Skynet
senior tag
Hali Mindenki!
Eddig csak read only -ban nagy nehezen végig olvastam az egész topicot...
Tervezek venni egy ilyen masinát és bár nem ez fog dönteni, de megtudná valaki mondani, hogy milyen partíció "van" a gépezet belső memóriáján? Nagyon boldog lennék, ha nem fat32 lenne, igaz megmondom őszintén én sem nagyon hiszek ebben.Hogy is mondjam szépen
-->csak a peer to peer használat és a 4GB feletti állományok miatt érdekes ez számomra.
Más: sosem használtam usb otg -t szóval légyszi áruljátok már el, hogy hogy megy usb otg esetén az adattárolók partíciós támogatottsága. Konkrétan arra gondolok, hogy van pl. egy pendrive amin ntfs partíció van, ezt képes olvasni xy teló. Ellenben ha egy ntfs p. microsd-t benyomok a telóba, akkor azonnal köpköd rá és formázni szeretné. Most akkor, hogy is van ez az egész igazából? Plusz kérdés, hogy usb otg esetén csak olvasni lehet a csatlakoztatott eszközről vagy írási jog is van?
Köszi!
-
Hawk67
csendes tag
Az otg-ről eddig nem sok infó jelent meg, most megosztom a tapasztalatomat.
Másfél hónapja használom a tabot.
Előtte volt egy noname gépem, amihez vettem egy magyar billentyűzetes tokot.
A boltban a kipróbálásnál még működött, de később semmi. Azt eladtam és megvettem a HD7-et, mert azt olvastam, hogy a 4.2.2-es frissítéssel lesz otg. Nem lett.
Vettem egy CANYON CNR-USBHUB06N külsőtápos hubot. A billentyűzet így már jól működik, csak sajnos 220V-hoz vagyok kötve. Majd megpróbálom kocsi szivargyújtóról is, de kell valami átalakító. Működik az usb egér is. A pendriveot viszont nem látja.
Próbáltam FAT-al, FAT32-vel, NTFS-el, különböző méretű pendriveokkal, egyik sem volt jó.
Egyáltalán nem érzékeli. Ugyan ez a helyzet az E173 Huawei T-mobile-os mobile stick-el is.
Lehet, hogy valamit be kell állítani? Ha valakinek van ötlete, szívesen veszem.
Én nem tapasztaltam semmilyen hibát a leírtak közzül, sem a frissítés előtt, sem utánna.
Összességében (amire használom) nagyon meg vagyok vele elégedve, csak a pendrive hiányzik. -
zsola32
őstag
érdemes ntfs-re formázni a memóriakártyát?
-
moli.hu
őstag
fat32-re lehet filmet felrakni.
ha a 4GB-nal nagyobb filmeket kerdezed, akkor ha a jelen tableten levo android nem hajlando kezelni az ntfs,ext2,yaffs2,exfat filerendszereket az sdkartyan, akkor fel kell darabolni a filmet (ujrakodolas nelkul, pl mkvtoolnix). Vagy romot kell cserelni a keszuleken, amiben van ilyen kezeles. Vagy vannak kulso appok, amik mountoljak pl az ntfs-t, de ez egyreszt magas foku ganyolas, masreszt ezek alpha verzioban vannak, igy az adatvesztes szinte biztos.
filmet lejatszani filmlejatszo apppal tudsz. (mxplayer)
-
jszab52
csendes tag
Sziasztok!
az érdekelne hogy nálatok olvassae a NTFS-re formázott sd kártyát mert nekem csak a FAT32 olvassa sajnos
előre is köszönöm a válaszotokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- Csökkentik a fogyasztást a Google AI-adatközpontok, hogy ne legyen áramszünet
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Futárcégek
- További aktív témák...
- szinte új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi 64GB silver ezüst Apple garancia
- iPad Pro 12,9 hüvelykes128gb wi-fi (4. generációs)+ üvegfólia
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Galaxy Tab S10+ 5g és Gyári Smart Folio keyboard Samsung vásárlás
- Apple iPad Pro 12.9 5th gen Wifi 128GB Space gray (A2378)
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest