- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
Farkas23 #10148 üzenetére
De ha versenyre kell tankolni, akkor megint ez lesz. Mert akkor meg kell majd tankolni rendesen. Illetve én még nem számoltam semmilyen taktikát. De nézzük csak a lehetőségeket: ha Ausztrált nézem, 35 kör lesz, durván 7-8 litert fogyasztott a kocsi 2x-es fogyasztással, mondjuk vegyük 7,5 literrel, akkor most olyan 3,75-öt fogyaszthat.
35 körre akkor 132 literre van szükség, tehát 1 kiállással lehet megcsinálni a versenytávot. Pl tankolok 75 litert első etapra, az 20 körre elég, aztán boxban meg tankolok a maradék 15 körre.
Vagy két kiállással csinálom meg: 15-box-10-box-10. Ez esetben csak 57 liter kell az első etapra, aztán 38, aztán megint 38. Annyival gyorsabb lehet az ember szerintem az egyes etapokban az 1 kiállásos taktikához képest, hogy szerintem megérheti bevállalni 2 kiállást, de akkor tisztességes köröket kell csinálni.
Vagy nézzünk 3 kiállásos taktikát (pole pozíció ez esetben biztosabbnak is mondható): 10-box-9-box-8-box-8. Ez esetben max 38 liter benzin lesz a tankban, aztán 34, aztán 30 és 30. Ez mondjuk már nem éri meg, mert nem lesz annyival gyorsabb a kocsi, hogy el lehessen tussolni 3 kiállás okozta időveszteséget. Úgyhogy azt mondom, a nyerő taktikák az 1 vagy 2 kiállásosak.
Vagy esetleg, amit én szívesen kipróbálnék, ha eltörölnénk a kötelező boxot, akkor végigmennék poénból 115 literrel, takarékos üzemmódba.Bár mondjuk nem kötelező eltörölni a boxot, hiszen lehet egyszer cserélnék gumit, de az gyors művelet, ha nincs mellette tankolás.
Mondjuk ha én gyengusz időre lennék képes egy pályán, az lenne a taktikám többek között, hogy keveset tankolni, mondjuk 5 körre, úgy meglenne a pole, és 5 körön keresztül szépen levédeni az íveket meg minden, egyben tartanám a mezőny elejét, úgy csak ők veszítenek magukhoz képest, és még az esély is megvan, hogy összekoccannak.
Meg kanyar kijáratoknál csinálnék ilyen kamu megcsúszásokat, olyankor sokan elveszik mögöttem a gázt.
Senki nem tudja meg, hogy direkt csináltam, majd mosom kezeimet.
Aztán bemegyek tankolok verseny végéig aztán szevasz.
Persze a fenti taktikába nem mértem bele, hogy milyen lesz a gumikopás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest