Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Sk8erPeter #3445 üzenetére

    És milyen célból? Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe.
    Nagy php-s keretrendszer, magas szintű absztrakcióval. Röviden: a file feltöltés ugyanolyan űrlap elem, mint a szöveges, checkbox, legördülő, stb.. Az űrlap elemeinek lehet értéke, az értéket el lehet menteni adatbázisba, tehát a file feltöltéssel felvitt bináris adatot és a szöveges mezőbe beírt szöveget egyenrangúan kezelem.
    Amúgy előnye például, hogy az adatbázisban található az összes adata a weboldalnak. Adatbázis automatikus mentése könnyen megoldható, az import/export is egyszerű, tehát ilyen előnyei vannak. Nem kell foglalkozni a filerendszer sajátosságaival, nem kell tudni, hogy melyik könyvtárban vannak a képek, nem kell odafigyelni, hogy különbözőek legyenek a filenevek, nem okoz gondot több százezer kép tárolása, ilyesmi. Természetesen figyelni kell a sebességre, ezért készült hozzá filerendszer alapú cache-elés is.
    Ebben a topikban főleg apróbb, egyszerű programokról van szó, ennek a módszernek az előnyei pedig inkább nagy rendszerekben érvényesülnek.

    (#3446) 8nemesis8
    Igen ilyesmire én is gondoltam, de hogyan állapítom meg, hogy visszahozták e!?
    Például a visszahozás dátuma az adatbázisban alapértelmezésként NULL. Ha visszahozták, akkor beállítod az aktuális dátumot. MySQL-ben a null-ság ellenőrzését valahogy így oldod meg:
    select * from tablanev where mezonev is null
    select * from tablanev where mezonev is not null

Új hozzászólás Aktív témák