Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Zsiguli #5705 üzenetére

    Pár megjegyzés:
    1.) A wireless módnak nem kliens hidat kellene beállítani, ha a szolgáltató csak egy hozzáférést engedélyez, hanem sima klienst. Utóbbinál van címfordítás, kliens hídnál viszont nincs, ezért a kliens híd módban mindenki azonos címtartományban van (vagyis a kliens híd egy LAN-hálóhoz való). A wifi-kliens mód vezetékes megosztáshoz megfelel.
    2.) Ha vezeték nélkül szeretnéd továbbosztani a wlan-on kapott netet, azt inkább ne ugyanazzal a routerrel / antennával tedd, mint amelyikkel a szolgáltatódhoz csatlakozol. Ez ugyanis szerintem 'kiszúrás' a szolgáltatóval és a többi, ugyanazon a csatornán, ugyanarra az AP-ra csatlakozó felhasználóval. Olyan forgalmat is tolsz a szolgáltató irányába, amely nem neki szól és (mivel a csatornát foglalod) ezzel a többiek wifi-sávszélességét is csökkentheted.
    3.) Úgy néz ki, hogy a virtuális AP nem minden routeren / chipseten / DD-WRT verzión megy, ha a router wifi-módja kliens vagy kliens híd. Nem tudom a routered típusát, nálam (WRT54GL) például kicsit másképp néznek ki azok a Virtual Interfaces beállítások, és ha a router kliens módban van, eltűnik az egész. Mondjuk ilyenkor még mindig ott van a repeater mód, azzal kábé ugyanaz elérhető, csak az SSID-t és a kulcsolást nem tudom módosítani. De a 2.-es pont miatt amúgyis inkább használnék egy újabb AP-t a házon belüli vezetéknélküli eléréshez.

Új hozzászólás Aktív témák