Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz canniball #27801 üzenetére

    2.) "azt írja a gyártó, hogy: "Extrém nagy működési távolság a nagyteljesítményű technológiával
    Ez az egyedi és hatékony kialakítás látványosan megnöveli a vezeték nélküli jelek hatótávolságát és minőségét a beépített jelerősítővel. [..]"

    A szokásos humbug a gyártó részéről (bár ez egy Asus-tól sem szép dolog). Ha a jelenlegi routered küszködik a két vastag fallal, akkor nagyon nagy valószínűséggel az új is szenvedni fog vele. Ezt sajnos hetente lehet hangsúlyozni, de wifi-n nincsenek csodák. 'Nagy teljesítményű technológia' - mármint a kifejezés eredeti, RF-teljesítményre vonatkozó értelmében - egyszerűen nem létezik, mivel a teljesítménynek a rendelkezések határt szabnak, és a WRT54GL is hozza a maximumot e tekintetben. Hiába az 5 dBi-s antenna (egyes TP-Link modelleken is olyanokat találhatsz), ha egyszer az antennanyereség is beleszámít a maximális EIRP-be, amire a limit vonatkozik. Mellesleg ha azok a falak ennyire árnyékolnak, akkor azt a hatást te semmilyen beltérre szánt (nem túl nagy nyereségű) antennával nem fogod tudni túlkompenzálni, mert a falak csillapítása sokkal nagyobb annál az értéknél, amelyet te a nyereség növelésével meg tudnál haladni. Szóval az ilyesminek nem szabad bedőlni: érhetsz el ugyan jobb eredményt, ha a gyári antennákat lecseréled, de ha azok eleve a szokásos dipólénál nagyobb nyereségűek voltak, akkor nem sokat. Áthelyezheted a routert kedvezőbb pozícióba (leginkább: magasabbra, bútorok és emberek által kevésbé árnyékolt helyre) is, ez is javíthat valamennyit, de önmagában a router cseréjétől ugrásszerű javulást várni nem szabad, bármilyen szép marketingrizsát is írjanak róla :(.
    Mod: Igen, egy jelismétlő is megoldás lehet, de ha az szintén gyenge jelet kap a távoli / falakon túli eszközöktől, akkor szenvedni fog tőle. Utóbbi esetben csak a kábelezés és újabb AP telepítése adhat normális jelszintet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák