Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#14001) TomyLeeBoy válasza pityaa23 (#14000) üzenetére

TomyLeeBoy
(tag)

Természetesen megoldható amit felvetettél.

Annyi különbséggel, hogy én nem vennék ilyen modm+router kombót, hanem inkább egy olyan access point-ot ami tud repeaterként működni, és azt tenném az emeletre. Így nem kell az emeltre kábelozni, csak elhelyezed az emeleten (egy konnektor közelében) és a lenti router jelét felerősítve adja tovább.

Eredmény ugyanaz, kábelezés nélkül. (még talán olcsóbb is kicsit.. ha a kábel árát is figyelembe vesszük akkor tuti..)

grafmókus: Oprendszer?

[ Szerkesztve ]

Az idő sebessége: 1s/s

(#14002) mezis válasza hejhoo (#13987) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

"Time graph" vagy "2.4 GHz channels" módban tegyél ki egy screenshot-ot, gyorsabban fogunk haladni.
(Remélem megtaláltad rajta a start-ot.)

A térerőt (RSSI dB) sajátot és a "többiek"-et kellene megnézni. Meg a csatornák foglaltságát.

mezis

(#14003) pityaa23 válasza TomyLeeBoy (#14001) üzenetére

pityaa23
(fanatikus tag)

kábel van az emeleten, a router is csak azért lett véve, mert a barátnőm újított egy laptopot és hogy arról tudjon wifizni a szobámban. Meg én telóval a retyón :). Egy modem ára meg kb mint ez a modem routeré, ezért gondoltam ezt a megoldást, és így a földszinten is van wifi ahol kell, az emeleten meg lenne erősebb wifi.

(#14004) grafmókus válasza TomyLeeBoy (#14001) üzenetére

grafmókus
(kvázi-tag)

xp sp3

msn: kriszpet@hotmail.com

(#14005) TomyLeeBoy válasza pityaa23 (#14003) üzenetére

TomyLeeBoy
(tag)

Akkor ezek tudatában mostmár neked kell dönteni. :) De mint írtam működőképes amit felvázoltál a linkelt hozzászólásban.

grafmókus: küldtem privit

(#14006) Mauzes

Mauzes
(senior tag)

Sziasztok!

Mappa megosztásával van gondom. Egyik gép vezetéken, másik wireless kapcsolódik, és látják egymást rendesen, pl. a Users/Public mappába be tudok lépni, és azon keresztül rendesen megy a megosztás, de nem akarok mindent oda másolgatni, másik partíció egyik könyvtárát szeretném. A megosztott mappát látja is a másik gép, de "hozzáférés letiltva" üzenettel nem enged be.

Mindkét gép otthoni csoportban, hálózatfelderítés bekapcsolva, fájl- és nyomtatómegosztás bekapcsolva, jelszóval védett megosztás kikapcsolva

Próbáltam már többféleképp, megosztás ezzel: Otthoni csoport, megosztás ezzel: mindenki, de semmi, hozzáférés letiltva. Azt sem értem, hogy miután a megosztásra kattintok a mappánál, a mappa ikonja nem változik meg, és szerintem kellene lennie ott valami jelzésnek. Lent kiírja, hogy Állapot: Megosztott és Megosztva a következővel: Otthoni csoport...

Lécci segítsetek, hogyan tudok egy nyomorult mappát megosztani!

Előre is köszi!

Mauzes

(#14007) Mauzes válasza Mauzes (#14006) üzenetére

Mauzes
(senior tag)

No, sikerült megosztani, még pedig úgy, hogy a Guest számára osztom meg a mappát. Valaki magyarázza már meg nekem, hogy a Mindenki vagy az Otthoni kapcsolat mi az istenért nem jó, a Guest meg tökéletes???

(#14008) Fail3D!

Fail3D!
(őstag)

Udv, olyan kerdesem lenne hogy 1 t-home tol akpott pirelli drg a 225g wifis routert megtudom oldani ugy hogy a cabelnetes routert beldugom az adja a netet a gepemre? mert igy szomplan egyenlore nem jott ossze:( a gond hogy ude a router alap esetben adsl-re vann kielezve igy utp csak a link reszere tudom bedugni:( illetve van meg 1 usb kimenet mind a cabel modem mind a adsl router reszerol azzal lehet mahinalni esetleg?

(#14009) mezis válasza Fail3D! (#14008) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

"cabelnetes routert beldugom "

Bizonyára csak modem. Pirellidnek meg nincs UTP-s WAN portja. Cseréld el egy WiFi routerre.

mezis

(#14010) Fail3D! válasza mezis (#14009) üzenetére

Fail3D!
(őstag)

hat felig megoldodna de win7 re a upc modem usb n nemtudom a gepre kotni ... amugy ja wan resze nincs utp re gondolom a link reszen meg nemtudom bealitani hoyg megossza...:( szoval akkor ez mogoldhatatlan? mennyiert tudnam eladni akkor a thome s wifis routert... illetve usb-n ha mukodne a thome-s router rakotnem agepre az megoszthatna ra a netet wifire nem? bar annak az usb resze sem akar mukodni egyenlore..

[ Szerkesztve ]

(#14011) TomyLeeBoy válasza Fail3D! (#14010) üzenetére

TomyLeeBoy
(tag)

Én nem hinném hogy az az usb port használható lenne ilyesmire... Talán szoftverfrissítésre, flash-elésre esetleg... szvsz...

(#14012) .:Kristian:.

.:Kristian:.
(PH! addikt)

Sziasztok! telefonrol netezek, ezért nem tudok a kérdésemmel kapcsolatban visszaolvasni. Ip cimet hol tudok win7 alatt, net nélkül megujitani? ipconfig/renew-al nem sikerült. Valaki magyarazza el szajbaragosan.köszönöm elore is

Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gt9y || Ha privátban érdeklődsz valamelyik eladó termékem iránt, először is köszönj, másodszor pedig jelöld meg, hogy mi érdekel. Köszönöm!

(#14013) TomyLeeBoy válasza .:Kristian:. (#14012) üzenetére

TomyLeeBoy
(tag)

Mit jelent az hogy net nélkül?!

(#14014) Fail3D! válasza TomyLeeBoy (#14011) üzenetére

Fail3D!
(őstag)

hat a modemre irtak hogy hasznalhato csak xp-n mukodik :( a a thome-s routernal mar nemtudom biztosra de kep alapjan az is ugytunik mitnha mukodne halozatba a modemmel, de valszeg megnezem az arat es eladom mert ez nagyon nyugve nyelosen megy:(

(#14015) ro_bert17

ro_bert17
(őstag)

Sziasztok!
Bekattintok ide is, hátha valaki tud segíteni, milyen irányba is induljak el.
:R

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#14016) joe2005 válasza ro_bert17 (#14015) üzenetére

joe2005
(senior tag)

D-link DNS-320

"Have you tried turning it off and on again?"

(#14017) mezis válasza Fail3D! (#14010) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Vaterán nézz szét, hirdesd meg olcsóbban, hátha kell valakinek.

mezis

(#14018) Gábor2010

Gábor2010
(újonc)

Üdv. mindenki.

Szóval a kérdés a köv.: van két gép, az egyiken xp prof sp3 a másikon win7 ult. x64. ill. van még egy router BR-6204wg. Össze kellene őket hálóban kötni, de gond adódott. A gépek látják egymást, pingeléskor nincs elveszett adat, az xp-s géppel be tudok lépni a win7-es megosztott könyvtárakba viszont fordítva nem lehet. Win7-nél kiírja hogy az xp-s géphez nincs engedélyem hozzáférni pedig nem állítottam be se jelszókérést se semmi mást. A routert nem babráltam, az alapbeállítások vannak rajta. Illetve van még egy noti, de az csak a win7-es gépre van kötve és ott nincs probléma, működik a hálózat. Valakinek ötlet?

Csak azt ne hogy olvassak vissza, mert már megtettem és számtalan dolgok próbáltam, de nem jó akkor sem.

Előre is köszi.

450d

(#14019) bozont

bozont
(PH! addikt)

Sziasztok
Lecseréltem az SMC routeremet egy TP-LINK 1043ND-re. Most két gép van kábellel rákötve és az a problémám hogy nem látják egymást, pedig internetezni lehet mindkettőről, szóval a routert látják. Mindent úgy állítottam be ahogy az előzőnél, DHCP bekapcsolva, fix IP-t adtam mindkettőnknek bár lehet nem ugyanazt ami a másikban volt beállítva, a windowsban nem állítottam semmit. Mi lehet a probléma?

(#14020) ro_bert17 válasza bozont (#14019) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Pingeléskor látják egymást? Milyen windows-ok? Xp, vagy felette?

(#14021) ro_bert17 válasza joe2005 (#14016) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Köszi! :R Át fogom tanulmányozni.

Nincs esetleg valaki úgy konkrétan, aki ilyen, vagy akár ilyen jellegű megoldást használ?

(#14022) bozont válasza ro_bert17 (#14020) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Közben megoldódott, az új routernek más az ip címe mint az előzőnek és gondolom így a két gépen lévő tűzfal blokkolta a hálózatot. Az új routerben átállítottam a régire és most már minden tökéletes.

Viszont egy másik kérdésem lenne. A leírásban azt mondják, hogy a wifi antennáknak függőlegesen felfelé kell állnia a legjobb vételhez. Ez tényleg így van? A falra akarom felakasztani, de úgy lenne a legjobb ha a router hátulja, ahol a csatlakozók vannak a padló felé nézne, így viszont vagy lefelé vagy vízszintes állásba tudom állítani az antennának.

(#14023) Claude Leon válasza bozont (#14022) üzenetére

Claude Leon
(fanatikus tag)

Az attól függ, mit is szeretnél
Ezek a routerhez mellékelt körsugárzó antennák fölfelé-lefelé bizonyos szögön belül adják ki a cucc nagyobb részét, persze szóródik más irányba is.
Minél nagyobb az "erősítése", annál kisebb szögre koncentrálja a hullámokat.
Vétel detto.

Tahát ha épp az emeletet és a pincét céloznád, épp a vízszintes jó.

(#14024) bozont válasza Claude Leon (#14023) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Aha értem, akkor jó mert pont valami hasonló a cél, emeletes családi házról van szó, az én szobám az emeleten van és a lényeg hogy az alsó szinten rendesen működjön/menjen a net. Meg esetleg nyáron az udvaron, de azt majd tesztelem akkor. Aki meg a szobámból használná az úgy is közel van a routerhez, tehát akkor mindegy.

(#14025) Claude Leon válasza bozont (#14024) üzenetére

Claude Leon
(fanatikus tag)

Az a födémeken is múlik, ha sűrű a vasalat benne, lehet, hogy nem megy.
Nekem néhány válaszfalon nem megy át (rabicfalat ismered? :))

Ráadásul a rutered MIMO-s, ha a kliens is ilyen, a visszaverődött jelekkel jobban boldogul.

(#14026) .:Kristian:. válasza TomyLeeBoy (#14013) üzenetére

.:Kristian:.
(PH! addikt)

Semmit, hülyeségre gondoltam. Megoldódott a problémám.

Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gt9y || Ha privátban érdeklődsz valamelyik eladó termékem iránt, először is köszönj, másodszor pedig jelöld meg, hogy mi érdekel. Köszönöm!

(#14027) ///Krisz\\\

///Krisz\\\
(senior tag)

Erre valaki?

Ha azért nem válaszoltok rá, mert elrettentő, hogy részletes leírást kértem akkor beérem egy egyszerűbb leírással is, a többit meg majd megoldom valahogy. :)

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#14028) club1 válasza ///Krisz\\\ (#14027) üzenetére

club1
(PH! addikt)

A routeren semmit nem kell állítani, mivel egy alhálóba kerülnek.
A Windows 7 fájlmegosztás beállítása pedig ebben a topicban már le lett írva. Gondolom ezért nem reagált senki sem.

(#14029) ///Krisz\\\ válasza club1 (#14028) üzenetére

///Krisz\\\
(senior tag)

Köszönöm a választ! Esetleg be tudnád linkelni ahol le van írva a Win7 fájlmegosztás beállítása?

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#14030) club1 válasza ///Krisz\\\ (#14029) üzenetére

club1
(PH! addikt)

Nem találtam meg a linket, ezért googliztam:
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#14031) mandju

mandju
(fanatikus tag)

Sziasztok.

A következő problémára keresnék megoldást:

adott egy céges hálózat routerrel, aminek egyik pontja feljön a lakásba tehát csak egy kábel. adott egy notebook és egy wifis androidos telefon.

szeretném a laptop netjét valahogy elérni a telefonnal wifin keresztül. ha egyáltalán lehetséges.

sajnos nem vagyok nagy spíler, szájbarágós megoldás kellene. előre is köszönöm! :R

elfelejtettem, op rendszer: XP

[ Szerkesztve ]

######## TsunamICS 2.2 | Devil2_094_BLN_VC ######## *** Galaxy S I9000 *** Panasonic 42G30

(#14032) club1 válasza mandju (#14031) üzenetére

club1
(PH! addikt)

Vagy veszel és teszel a feljövő kábel végére egy wireless access point-ot (legegyszerűbb), vagy egy routert (bonyolultabb), vagy a laptopon keresztül megosztod a netet (garantált szívás).

(#14033) mandju válasza club1 (#14032) üzenetére

mandju
(fanatikus tag)

a harmadik megoldásra gondoltam egyelőre... aztán idővel lehet szó egy AP-ról...

######## TsunamICS 2.2 | Devil2_094_BLN_VC ######## *** Galaxy S I9000 *** Panasonic 42G30

(#14034) club1 válasza mandju (#14033) üzenetére

club1
(PH! addikt)

Ez nem csak neked szívás, hanem annak is, aki elmagyarázza neked szájbarágósan mit, hogyan állíts... (Bocs, de én ezt nem vállalom.)

(#14035) mandju

mandju
(fanatikus tag)

semmi gond :R ;)

(#14036) bozont válasza Claude Leon (#14025) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

A födémek nem tudom milyenek, de a falakat furkáltam már párszor, azok téglából vannak. De tettem egy körutat a lakásban (kb 110nm alapterületű, 2 szintes sok szobával és 20-40cm-es téglafalakkal) és mindenhol hozza a 95-100% jelerősséget és a jelminőségre általában 90-95% jön ki. Szóval nagyon jó kis router ez, meg az usb adapter ugyan nem MIMO-s, de az antenna biztos sokat segít a jelerősségen és minőségen. :C

(#14037) ///Krisz\\\ válasza club1 (#14030) üzenetére

///Krisz\\\
(senior tag)

Köszi a segítséget! :R

(#14038) skoos

skoos
(senior tag)

Sziasztok!
Tegnap vettem egy Dlink dns-320-as NAS-t és hozzá egy 2Tb-os lemezt.

Minden faja, szépen dolgozik, szeretem.

Azt el tudom érni, (és hogyan) hogy a ddns címet beírva a böngészőbe rögtön az FTP mappalistája jöjjön be? Most ugye ftp://ként kell beírni. Ha csak simán beírom a címet, a NAS bejelentkező felülete jelenik meg, ami ugye nem visz el a könyvtárstruktúrához.

Hogyan tudok programokat töröni a NAS ról? A jelenlegi P2P progit szívesen lecserélném egy Transmission-re, és az Ajaxexplorer-re sincs szükségem.

Ebből következik, hogy hogyan tudnám a Transmissiont feltelepíteni?

Köszi!

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#14039) apu57

apu57
(újonc)

Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
Két gép és egy wdtv(média lejátszó) van összekötve vezetékes hálózattal egy Linksys Befsr41 típusú routerrel. A két gép tökéletesen látja egymást (xp op.renszer) de a média lejátszót egyik sem,
pedig a média lejátszóval lehet internetezni és működik is.Upc internetem van.Mi lehet a probléma ?
Ha tudtok segítsetek.Előre is köszönöm. :F

(#14040) marko89

marko89
(újonc)

Helló!
Nekem olyan problémám lenne hogy van egy 15mb-os adsl netem. Ezt modemen keresztül egy TL-WR340G-s ruter osztja meg egy Lan-os és egy wifis gépre. És ha a Lan-os gép ki van kapcsolva a wifis gép akkor sem kapja a max sebességet. Lehet hogy a ruterem nincs rendesen beállítva. Szeretném kérdezni hogy mit állítsak be hogy jó legyen? A ruterbe be van állítva ilyen hogy a channel:13 mode: 54mbps(802.11g). A wifis gép egy TP-Link 54m Wireless USB Adapter model:TL-WN322G 2.4GHz 802.11g/b 54Mbps
Ezzel a kérdéssel jöttem párnappal ezelőtt és most tudok válaszolni a további kérdésekre.
Ha csak a modemet használom kábellal akkor 15mb felet mér de a wifivel már csak 7-8mb-t.
Van a helyi rádiós net a közelbe amit még érzékel a wifi.
Kipróbáltam InSSIDer programot de nem tudom mit kell néznem hogy mi a fontos belőle amit nektek tudni kell ezért itt a kép.

Még egyszer köszönöm előre a segítségeteket.

(#14041) mezis válasza marko89 (#14040) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Már priviben megírtam.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#14042) marko89 válasza mezis (#14041) üzenetére

marko89
(újonc)

Én, meg vissza írtam hogy az nem segített rajta.

(#14043) 30z.Samu

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szűkségem. Húgomnál a reggel folyamán elszállt a net, azt írja ki, hogy nincs bedugva a kábel, holott be van. Végig variáltam a routerben a kábeleket, de ugyanaz az eredmény. Mi lehet a bibi?

Köszi előre is!

Ha van egy kis időd, böngészd hirdetéseim, hátha megtetszik valami. :) Privátra hamarabb válaszolok!

(#14044) Andrewhouse

Andrewhouse
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Lényegében ha veszek egy TP-Link 741ND, UPC netemet megosztani kell valami lényegesebb beállítás Windowsban? Egyaránt az UTP csatlakozást is kihasználnám+a wifit az eszközön!Üdv.

Gigabyte P35C-DS3R 1.1 REV F11 BIOS, INTEL C2D E6550, EVGA 8800GTX, 4*1GB Geil Value, FSP400PNF, HP IPAQ914C, SANSACLIP

(#14045) Tosee válasza Andrewhouse (#14044) üzenetére

Tosee
(őstag)

Üdv!

Mekkora sávszélességre fizettél elő UPC -nél? Ha csak netet szeretnéd megosztani akkor csak a router-t kell beállítani a windows-t nem kell bántani!

(#14043) 30z.Samu: A "végigvariáltam a routerben a kábeleket, azt hogy érted"? Kipróbáltad a problémás gépet másik kábellel, vagy csak átdugtad a router másik lan portjába? Ha az utóbbi, akkor próbáld másik kábellel! Ha viszont másik kábellel is próbáltad, akkor ellenőrizd, hogy az eszközkezelőben látja -e a win, esetleg nincs letiltva?
Legrosszabb esetben elszállt az alaplapi LAN! De ezt lehet helyettesíteni egy pár ezer forintos lan kártyával...

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#14046) Andrewhouse válasza Tosee (#14045) üzenetére

Andrewhouse
(fanatikus tag)

A 120 / 10 Mbit/s vagyok! Lehet ez az eszköz kevés lesz? Ajánlanál egy másikat ha esetleg kevés neki! Üdv.

igen és csak netet osztom meg

[ Szerkesztve ]

Gigabyte P35C-DS3R 1.1 REV F11 BIOS, INTEL C2D E6550, EVGA 8800GTX, 4*1GB Geil Value, FSP400PNF, HP IPAQ914C, SANSACLIP

(#14047) 30z.Samu válasza Tosee (#14045) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"vagy csak átdugtad a router másik lan portjába?"

Igen, ezt csináltam. De azt is megcsináltam, hogy követlenül a modembe dugtam a kábelt és úgy sem ment.

Ha van egy kis időd, böngészd hirdetéseim, hátha megtetszik valami. :) Privátra hamarabb válaszolok!

(#14048) Tosee válasza Andrewhouse (#14046) üzenetére

Tosee
(őstag)

Ahhoz a sebességhez valóban kevés lesz amit írtál...
Ár érték arányban ezt (TL-WR1043ND) ajánlanám! Vannak más gyártótól származó eszközök is, amin gigabites portok vannak, de drágábban! Ez olyan 12 ezer huf körül mozog! Alternatív firmware (DD-WRT) is van rá!

(#14047) 30z.Samu: Próbáld ki másik kábellel...

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#14049) skoos

skoos
(senior tag)

Hol tudok Pesten cat 6a patch kábelt méretre csináltatni?

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#14050) bozont válasza skoos (#14049) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Én is sokat vadásztam, náluk kérdezősködj ez ügyben. Bár én úgy döntöttem maradok a cat5e kábelnél mert olcsóbb és a gigabites hálózathoz az is jó.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.