Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#11001) KicsiUbul válasza [HUN]Tyson (#11000) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Két javaslat:
- a server oldali gépen konfolni egy openvpn-t, majd openvpn klienssel csatlakozni
- egy cisco routert teszel abba a hálózatba, és azon beállítasz egy easyvpn-t, majd cisco VPN klienssel csatlakozol. talán az első megoldás olcsóbb, és egyszerűbb.

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#11002) _stick_

_stick_
(senior tag)

Üdv!
Olyan gondom lenne, hogy átköltöztettem a gépet, modemestűl egy másik szobába, ahol eddig sose volt használva a dugaljzatból a net. Gép, modem összerak, nincs ineternet. Addig kavartam, mire észrevettem, hogy a szerelődobozban ahol el van osztva a bejövő kábel 3 felé, 2 ágra be van szerelve egy EZHP-88/65/50 028 elnevezésű kütyü. Utánnanéztem, hogy ez egy visszirányszűrő és ha vége a melónak ki is próbálom, hogy az az egy ág, amelyikben ez nincs beszerelve, az e ahol korábban volt e a net, mert akkor lenne egy felvetésem, hogy amelyik ágon akarom a netet, arról le kell szerelnem ezt a szűrőt?

(#11003) dzsambo válasza _stick_ (#11002) üzenetére

dzsambo
(kvázi-tag)

Hát az megeshet, ha jól gondolom ennek pont az a lényege, hogy ne engedjen semmilyen jelet se vissza a hálózatba.

(#10996) mezis: Nagy valószínűséggel azért nehéz/lehetetlen elérni a netet, mert az ap erőforrásait teljesen lefoglalja a 2 gép közötti másolás, ennek nincs köze a titkosításhoz csak az ap képességei korlátozottak.

[ Szerkesztve ]

(#11004) shev7 válasza _stick_ (#11002) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

pontosan

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#11005) jaja1981 válasza Bandi18 (#10997) üzenetére

jaja1981
(PH! addikt)

Igen, de a gép az adott, a 2140-es procival.
Előtte Nekem is P3 volt, de az kevés volt, hogy gyorsan tudja rá másolni, meg lassú is volt a vinyó kezelése.
Szóval akkor nem írtok pár sort, hogy kezdjem el?

Összes eladó termékem és MODDING --> www.mutyipc.hu TESSÉK LIKE-OLNI!

(#11006) dzsambo válasza jaja1981 (#11005) üzenetére

dzsambo
(kvázi-tag)

És hogy szeretnéd, csak hálókártyák vagy switch + ap?
Én a másodikra szavaznék a helyedben, sokkal könnyebb configurálni és az összes gép kapcsolatban lesz egymással, nemcsak a szerverrel.

[ Szerkesztve ]

(#11007) mezis válasza dzsambo (#11003) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

De az AP-nek ebben a buliban csak annyi dolga lenne, hogy a router egyik LAN portjáról a WAN portba küldje, illetve fogadja onnan az adatokat és mindezt továbbítsa az 1-es csatornán egy WiFi-s PC-hez (titkosítással). A nagy tömegű adatmásolást a router WiFi-je végzi a 4-es csatornán két másik WiFi-s PC között (titkosítással).

[ Szerkesztve ]

mezis

(#11008) jaja1981 válasza dzsambo (#11006) üzenetére

jaja1981
(PH! addikt)

Nem akarnék sem switch-et, sem AP-t.
Arra gondoltam, hogy egy modem, amit a szerver gépemre kötök, és onnan osztja meg a netet LAN-on és WIFI-n, meg a helyi hálózat is rajta keresztül menne.
Ez megoldható?

Router-t és switch-et ki akarnék iktatni, hogy ne legyen annyi alkatrész a dologban és ne legyen szűk keresztmetszet.

Router-eket néztem, de a Cisco és Linksys elég húzós árban van.
Nem tudom, hogy megérné-e.

mezis:
A WIFI-n nem lenne nagy adatmozgás.
A WIFI-n csak net menne (5MBps), meg néha filmnézés, fénykép nézegetés a központi szerverről.
A nagy adatforgalom a LAN-okon lenne.

[ Szerkesztve ]

(#11009) jaja1981

jaja1981
(PH! addikt)

Erről a router-ről mi a vélemény?

Vagy inkább ilyet?

[ Szerkesztve ]

(#11010) benedekco

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Van egy problémám a hálózattal. Először leírom milyen eszközökkel van probléma
-alaplapi hálókártya: As-Rock M3A785GM-LE/128M alaplapon Realtek RTL8111DL vezérló (pci-e, gigabit)
-oprendszer: Windows XP SP3

probléma a következő:
Win telepítés után felkiáltójeles az alaplapi vezérlő. Driver telepít, hiba marad. Eszköz töröl reinstall, letilt visszakapcs, trallala-sallala, semmi. Fix IP megadása után viszont minden patentul működik ami 192.168.1.2, mert szerinte az 1.1 már foglalt. Ami azért is fura, mert még a kábelt se dugom beléje. Namost így megy is megminden még net is van PPPoE-s modemmel. De most jött a nagy buli. Ma megpróbáltam elékötni egy routert. Míg fix IP-s volt a kütyü addig minden működött, de az internet nem. Ha viszont rábízom a DHCP-re az IP kiosztást és visszaállítom automatikusra az alaplapi LAN IP-jét (hogy a DHCP ki tudja osztani a megfelelő címet) akkor megint a régi história, bukik minden, felkiálltójel, nincs lan baromi sok idő míg a win rendesen feláll, mert még buzgerálja a lan-t amivel a bajok vannak.
Valakinek ötlete van ilyesmire?

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#11011) dzsambo válasza jaja1981 (#11009) üzenetére

dzsambo
(kvázi-tag)

Én a Netgeart nem venném meg a helyedben, a nagy sebességet csak azokkal az eszközökkel tudja ami RANGEMAX-os, a többivel csak 54Mbit/s-mal képes kommunikálni, illetve csak 10/100-as és ez igaz a Linksysre is. Mivel te sok adatot mozgatsz mindenképp gigabites routerre van szükséged. Például erre , ez csak 20k körül van de megéri. N-es wlannal egy következő gép/hálókártya cserekor sem kell úr routert venned vagy kompromisszumokat kötnöd. Az összes prot gigabites és auto senses. Nem sokkal drágább mint a WRT54GL viszont a plusz tudása megéri azt az 5-6k forintot.

Mezis: Elmagyarázod még egyszer, esetleg rajzzal így nem igazán értem.

(#11012) mezis válasza benedekco (#11010) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Az alaplap drive-reit installáltad ?

mezis

(#11013) benedekco válasza mezis (#11012) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Minden alaplap driver telepítve van. Majd a hiba kiküszöbölésére próbáltam, hogy a realtek oldaláról leszedtem a sajátjukat, de azzal is ugyan ez a probléma.

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#11014) Gurgarow

Gurgarow
(újonc)

Sziasztok!
Egy problémával fordulok hozzátok nagy reménnyel!
Routerem van itthon és 3portba be van dugva a kábel, amiből kettő közvetlenül a gépekbe megy, 1 meg megy tovább és egy switchbe csatlakozik, ahol további 2 gép van.
Nos a problam a az egyik switchen túli géppel van!
Jobb alul állandoan villog az üzenet hogy a Hálózati kábel nincs bedugva/be van dugva!
Folyamatosan villog, amikor meg nagyon rövid időre abbahagyja akkor kap ip-t meg minden tehát van hálozat is de mire bármit is csinalnék megint kírja hogy nincs bedugva egy hálózati kábel!
Tudja valki mi lehet a probléma meg mi a megoldás rá?
Másik gépeknél nincs semmi probléma!
Csak ennél hogy össze vissza villog ez a "hibaüzenet".
Köszönöm szépen előre is a gyors válaszotokat!
Üdv:Gurga

(#11015) sziada5925 válasza Gurgarow (#11014) üzenetére

sziada5925
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv!
Szerintem egyszerűen azzal van a probléma, hogy nem erre való a switch, amire Te használni szeretnéd. Ha vennél egy olcsóbb routert, azt be tudnád úgy állítani, hogy switchként üzemeljen, és az internetet is továbbítsa.

(#11016) dzsambo válasza Gurgarow (#11014) üzenetére

dzsambo
(kvázi-tag)

Ez azért van mert szakadozik a kapcsolat vagy a kábel, vagy a hálókártya esetleg a switch portja rossz. Próbáld szisztematikusan kizárni őket. Kábelcsere - switch másik portja - hálókártya csere.

sziada5925: A switch-et arra használja amire kell, router után elég egy/több switch a hálózat növekésére.

(#11017) Gurgarow válasza dzsambo (#11016) üzenetére

Gurgarow
(újonc)

KÖszönöm szépen a gyors válaszokat!
A switchel volt probléma, haldoklik pár port:)
Köszi még1x a válaszokat.
üdv!

(#11018) VIBO

VIBO
(senior tag)
LOGOUT blog

hi

egyik spanomnak akadt egy kis parája
remélem tudtok segiiteni

router: Belkin F5D7230-4 ismert modell
chello - upc vonal
két gép, egy vezetékes, egy wifi
wifi laptop.
router beüzemelve, vezeték még nem volt, laptop érzékeli, korlátozott kapcsolat, skype oké, más semmi, a laptopon minden végignézvem, hálózati, internet kapcsolat, stb. stb. nincs változás.
router "restore factory default" -ra rányomva, ezután semmi. Érzékeli mindig a laptop és a gép is hogy van router, ipconfig, meg minden, és végig korlátozott kapcsolatot mutat, net nem érzékelhető.
A router belsejébe beírva jelszavak, felhasználó, végig nézve menüpontok, ez-az probálkozva, de semmi eredmény. Pedig biztosan valamit én nem állítok be jól.
chello user, password is beírva, nem megy, stb. valahol el van dugva a megoldás.
a rouer szépen villódzik, azzal nincs gond.
a "restore factory default" óta a skype is ki van ütve.
szóval ezek vannak. Valami mágus mondja meg mi van.

szorgalmasan újra indítgattam a routert, gépeket amikor állítgattam valamit, de nem. A Belkinről is letöltöttem videót, végigcsináltam, az se segített.
Ennyi. Uff.

Eladó Toshiba laptopokhoz vadonat új alaplapok(i7 stb). OMNIA 7 :)Eladó Cuccaim ---> http://tinyurl.com/62wk2ry <-- ugyan itt kacatok is eladoak :)

(#11019) sziada5925 válasza VIBO (#11018) üzenetére

sziada5925
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv!
Chello-s internetnél nem kell klónozni a MAC címet?
Azt próbáltad?

(#11020) VIBO válasza sziada5925 (#11019) üzenetére

VIBO
(senior tag)
LOGOUT blog

őőőőő

kicsit bővebben kifejtenéd
nagyon nem vágom :B

Eladó Toshiba laptopokhoz vadonat új alaplapok(i7 stb). OMNIA 7 :)Eladó Cuccaim ---> http://tinyurl.com/62wk2ry <-- ugyan itt kacatok is eladoak :)

(#11021) VIBO válasza VIBO (#11020) üzenetére

VIBO
(senior tag)
LOGOUT blog

sikerült közben :R

(#11022) themebuilder

themebuilder
(őstag)

Sziasztok
szeretném ezt megcsinálni WinXP-ben

akár 2db Acces Point-ot is tudó vevővel is

Internet megosztása wifi-n, avagy hogyan csináljunk hot-spot-ot gépünkből

wifis telefonon is szeretném ha tudnék netezni, nem csak a pc-n

a pc-s Wifi-vel veszem a netet, egy másik Wifivel Acces Point-ban megosztanám telefonra
winXP-ben
próbáltam, látta a hálózatot, de nem csatlakozott
valószínűleg nem oszt ki IP címet :(

[ Szerkesztve ]

♫ Xears Bazár Számla/1év Garancia! -> xears.com + ebay.de ♫ Turbo Devices TD II/TD III v2/XE200Pro, XN1-2, Motion XMPro, Giant Force XGF500Pro, XR120Pro III/Resonance, iPhone 3/3GS/4 Headset href.hu/x/f41b ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#11023) themebuilder válasza themebuilder (#11022) üzenetére

themebuilder
(őstag)

úgy néz ki sikerült, ezeket kellett be kattintani a vevő wifin
de valamiért nagyon lassú lett 1kb/s :(
pedig a vétel 60-70%-os annak jónak kéne lenni

[ Szerkesztve ]

♫ Xears Bazár Számla/1év Garancia! -> xears.com + ebay.de ♫ Turbo Devices TD II/TD III v2/XE200Pro, XN1-2, Motion XMPro, Giant Force XGF500Pro, XR120Pro III/Resonance, iPhone 3/3GS/4 Headset href.hu/x/f41b ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#11024) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Otthoni (nem hálóba kötött!!) gépemről meg tudom nyitni a szomszéd cuccait :F Ez normális? [link] :DDD Mit csináljanak, hogy az enyémbe ne túrjanak bele? :F

All Black...

(#11025) mezis válasza Stalker-2572 (#11024) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Nekem úgy tűnik, hogy a géped "Hálóba" van kötve. Ha nincs engedélyezve a nyomtatómegosztás és csak az alapbeállításkénti alkönyvtárakra van engedélyezve a hozzáférés, akkor nem sok mindent látnak a számítógépedből. Talán egy router beállításával tudnál jobban elkülönülni a többi lakótársadtól. Vagy ha egy másik szolgáltatót választasz.

mezis

(#11026) Stalker-2572 válasza mezis (#11025) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Nincs lakótársam.
Olcsó a szolgáltató :DDD
Meg kell osztanom az egyik meghajtót, mert alkalomadtán rákötök a gépre egy laptopot....
:F

All Black...

(#11027) Tosee válasza Stalker-2572 (#11024) üzenetére

Tosee
(őstag)

Szia!

Vezérlőpult -> Hálózati és megosztási központ
1. Ha nem használod a nyilvános mappát, akkor kapcsold ki a megosztását
2. Nyomtató megosztást is ha nincs rá szükség
3. Megosztás jelszavas védelemmel vagy ilyesmi... itt adj meg valami jelszót
4. Media megosztást is kikapcsolhatod ha nincs ár szükség

Ezekkel a beállításokkal csak a gépnevet fogja látni a hálózaton, de belépni csak a felhasználónév és jelszó megadása után tud!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#11028) KicsiUbul válasza Tosee (#11027) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Esetleg egy router a bejövő madzsag és a gép közé.

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#11029) Tosee válasza KicsiUbul (#11028) üzenetére

Tosee
(őstag)

az is megoldás lehet... :K

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#11030) mezis válasza Stalker-2572 (#11026) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

A megosztás csak a szükséges időre szóljon vagy iktass be egy routert alkalmas NAT-al.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#11031) szabifotos

szabifotos
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy vennék egy TP-LINK TL-WR941ND routert aminek 3 antennája van. Az antennák közül az egyik helyére egy erősebbet csavarnék (TP-LINK TL-ANT2408C ) + 5 méteres kábellal megtoldanám az működni fog attól, hogy nem egyeznek az antennák típusai?

Asus P5QL Pro, Intel E5400 2,7Ghz, 2GB Kingmax 1066Mhz, 250GB WD, OCZ 500W, GF 9600GT 1GB, Superlux HD662B

(#11032) dzsambo válasza szabifotos (#11031) üzenetére

dzsambo
(kvázi-tag)

Attól, hogy másik antennát teszel rá a router semmit nem fog észre venni, csak te a nagyobb hatótávolsággal. Egy N-es routerhez minek nagy teljesítményű antenna, 2-3 szorosát tudja a G-s hatótávolságának.

(#11033) 64b0r

64b0r
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne: be lehet azt állítani, hogy a gép mindig a gyorsabb hálózatot használja?
Konkrétan van otthon egy wifi router, nagyszerűen megy rajta a net, viszont a két gép közti másolásra alkalmatlan (csak 1500-1700 kb/s). Viszont mindkét gépen van gigabites alaplapi hálókártya, azon a hdd-k írási sebességével lehet másolni (25-30000 kb/s) Ha ki van kapcsolva a router, akkor gyors a másolás, ha be van kapcsolva, akkor lassú. :( :W
Nem lehetne ezt kapcsolgatás nélkül megoldani? Valami olyasmire gondolok, mint a symbianos mobilokon a célok prioritása. Köszi előre is!

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#11034) zsommi válasza szabifotos (#11031) üzenetére

zsommi
(senior tag)

Elvileg ha N-es eszközzel csatlakozol a router-hez, akkor nem, mert annak kell mind a 3 antenna, ha csak G-sként akarod használni, akkor meg minek veszel N-es routert?
3 antennát meg ugye gondolom nem akarsz venni hozzá.
Amugy mi a cél ezzel? Mért nem próbálod meg a routert máshová rakni?

WiFi antenna, szerelési anyagok - http://hardverapro.hu/apro/2_4_ghz-re_panel_antenna_20-22_dbi_uj_sajat_gyartm/friss.html

(#11035) localhost válasza szabifotos (#11031) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#11036) flash- válasza flash- (#10959) üzenetére

flash-
(őstag)

megjavult a dolog!
Múlt héten lecseréltem a modemet egy dlink dsl 360t re,azóta nincs ilyen baj!

(#11037) Stalker-2572 válasza Tosee (#11027) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Köszi! :)

All Black...

(#11038) And válasza dzsambo (#11032) üzenetére

And
(PH! addikt)

"Attól, hogy másik antennát teszel rá a router semmit nem fog észre venni [..]"
Már hogy a pékbe' ne venne észre semmit? Mondjuk érzékenyebb lehet ettől a vétele. (Az már más kérdés, hogy 802.11n-es routernél egy darabot tényleg nem érdemes cserélni, pláne nem 5 méter kábellel megtoldva.)
"Egy N-es routerhez minek nagy teljesítményű antenna, 2-3 szorosát tudja a G-s hatótávolságának."
Szép dolog az elmélet, de a gyakorlat néha nem ennyire precíz ;).

(#11039) dzsambo válasza And (#11038) üzenetére

dzsambo
(kvázi-tag)

:R A wlan-os dolgokban annyira nem vagyok otthon, a kábeles hálózatokkal sokkal jobb barátságban vagyok.

(#11040) whitel

whitel
(újonc)

Üdv Mindenkinek!

Aki tud kérem segitsen. Probléma. Tarr kft., uj kabelmodem, uj konfigolás kellene, mert akinek segitenem kellene, nem tudja D-Link DI-524 wireless routerrel megosztani a lakasaban a netet. Sok helyen láttam megoldásokra tanácsokat, most mégis kérem ha lehetőség nyilik vagy ide hogy mások is okuljanak belőle, tehát vagy ide vagy a cimemre kérném tisztelettel a megoldát. Köszönettel. Egy uj tag. whitel@freemail.hu

(#11041) mezis válasza whitel (#11040) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Üdv.!

Egy PC-vel (lehetőleg azzal, amelyikkel egyébként működik az internetkapcsolat) UTP kábellel csatlakozás valamelyik LAN portba.
PC-ről bejelentkezés a routerhez (192.168.0.1)
WAN config: bizonyára Dynamic IP (kábelnethez általában ez kell).
Clone MAC address (sok esetben MAC address-el azonosít a kábeles szolgáltató)

Ezek után a drótos PC-ről az internetnek működnie kellene.

A többit majd ezután, mert van amikor eddig sem sikerül eljutni egy "újszülöttnek". :)

mezis

(#11042) chatran

chatran
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A problémám a következő: összekötöttem egy Xp-s és egy Vista-s gépet egy egyszerű SMC7004 routerrel. A net (adsl) mindkét gépen tökéletesen működik. De nincs hálózat a két gép között. Xp-ről tudom pingelni a Vista-t, de fordítva nem. Miután XP-re feltettem azt a topológiai javítást azóta a Vista látja a hálózati térképen az XP-s gépet. De ping továbbra sincsen.
Mit tehetnék?

Mintha késekne szurkodna. Na gátá!

(#11043) Athlon64+ válasza chatran (#11042) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Tűzfal? :U

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#11044) chatran válasza Athlon64+ (#11043) üzenetére

chatran
(fanatikus tag)

Mindkét gépen Windows tűzfal van, azokban nem állítgattam semmit. Még annyi, hogy a routerben A NAT menü alatt Virtual server beállításoknál megadtam a gépek IP-jét meg a portokat. De ez szerintem nem befolyásolja, ez a torrent miatt kellett.
Vistaról tudom pingelni a routert csak az XP-s gépet nem.
A win tűzfalban kellene állítgatni valamit?

(#11045) Athlon64+ válasza chatran (#11044) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Segítség Windows-os hálózathoz

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#11046) chatran válasza Athlon64+ (#11045) üzenetére

chatran
(fanatikus tag)

Kösz, kösz, kösz. :) Ez alapján sikerült. Az XP-s gépen a tűzfalnál kellett hozzáadni a kivételekhez a fájl és nyomtatómegosztást.

(#11047) Nordic

Nordic
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valaki erre? Win7 fórumba nem kaptam választ.

Legfrissebb firmware, illesztőprogram van fenn. Amikor működik a hálózat az ipconfig/all ezt hozza fel:[link]. Amikor megszakad csak annyi a különbség, hogy az utolsó 4 sor hiányzik. Gondoltam ezt is belinkelem, hátha segít...

[ Szerkesztve ]

"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom --- {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}

(#11048) norbi0401

norbi0401
(kvázi-tag)

Sziasztok

Pannonos mobilnetet szeretnék hálózaton(két gépen) keresztül megosztani.
Ez alapján próbáltam:
[link]
Windows 7 van mindkét gépen.
A hálózat müködik(otthoni csoport), de a netet nem tudom müködésre bírni a másik gépen.
Próbáltam a pannon saját programjával és MDMA-val is indítani a netet,de egyik módszerrel sem látja a másik gép a netet.
Sajnos nem tudom mit kellene még beállítani, aki tud kérem segítsen.
Köszi előre is.

Szerk.:A hálózat switch-el és közvetlenül is össze volt kötve, de az eredmény ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

Üdv.: Norbi

(#11049) dzsambo válasza norbi0401 (#11048) üzenetére

dzsambo
(kvázi-tag)

Win 7-hez nem értek, de itt van egy cikk XP-hez. Kiinduló pontnak remélem jó lesz.

(#11050) kombi

kombi
(újonc)

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék, ha nem gond.
Most váltottam szolgáltatót (upc 15m) és továbbra is 3 gépen szeretnék netet. A modem után jön a router (edimax Br-6204wlg), innen egy gép kábelről, másik kettő wifivel van összekötve. Működik is a dolog, de valami botrány milyen lassan. Visszaolvastam a korábbi hozzászólásokat, de hasonlót sem láttam. Ha kihagyom a routert, és egy gép kap közvetlen kapcsolatot a modemmel, akkor minden okés, viszont a router után mindennek vége. Oldalakat sem hajlandó csak hosszú percek után beadni. Ellenben érdekes, hogy egy letöltést indítva a router melletti kábelről táplált gépen az átvitel kb. 1mb/s,a wifiseken 200k/s.
Tehát van kapcsolat, de valamilyen oknál fogva vissza van folytva. :F
Beállításbeli a probléma, esetleg a router nem megfelelő a célra??

Légyszi segítsetek!!
Kösssz

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.