Összefűzni sehogy. Maximum gányolással, vagy minden darab mögé odaraksz egy switchet, ami értelmetlen. Inkább vegyél 35méter kábelt és, ha a falba húzod akkor falit vegyél, ne lengőt.
[ Szerkesztve ]

Összefűzni sehogy. Maximum gányolással, vagy minden darab mögé odaraksz egy switchet, ami értelmetlen. Inkább vegyél 35méter kábelt és, ha a falba húzod akkor falit vegyél, ne lengőt.
[ Szerkesztve ]
thx 

Nincs "egyszerre" két dhcp. Nem egy szinten vannak. Szeró az a router WAN oldalára van kötve. Ha esetleg ez nem lett volna egyértelmű...
Hmm, ez elgondolkkodtató. Mi lenne, ha átraknám LAN oldalra? Akkor a router csak LAN-útválasztóként üzemelne? (ami praktikusabb lenne, mint így, h van még egy NAT-olás) Lényegében switch szerepkörben. Ez eszembe se jutott eddig. 
Vhogy olyan "természet ellenes", h a netes forgalom nem WAN oldalon keresztül jönne. 
Esetleg vmi konfigurációs ötlet a szerón?
Eladó Samsung Monte S5620, egy 25€-t érő max cover Invisible Shield fóliával!

Nem volt egyértelmű. 
Szerintem tedd az utóbbit. Szerver configra, passz. Én is szoptam már win2k3-on a netmegosztással, de ott nem volt router. De aztán végül valahogy jó lett, de már nem emlékszem mit állítottam. 

Lan útválasztóként gondolom ugrott a QoS, meg ilyen szolgáltatások, ugye?
...és én még azt hittem itt nagyságrenddel egyszerűbb lesz az élet, mint debian alatt ugyanezt összehozni!
(ott is már csak a tűzfal nem volt életképes élesben, meg ugye upnp-re ott se volt ötletem)

A QoS-t a net felé priorizálja csak, nem a LANon. Tehát ilyenkor szerintem igen. QoSnek tegyél fel a szerverre egy cFosspeedet, vagy a gépekre.
Heló!
Az lenne a kérdésem, hogy t-mobil w'n'w netet, hogyan tudnék wifin (akár kábelen) keresztül megosztani? 
Köszi 

Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy van egy modemem és beállítok mindent rajta, megy az internet normálisan, aztán pár nappal később mindig elkezd megszakadni. Ilyenkor resetelnem kell a modemet, megint mindent beállítani és utána megint pár napig jó. Ez miért van?

Helo kéne egy kis segítség
adott 2 gép az egyik amelyikre router fel van rakva a másik amelyikkel fogni szeretném a netet de mindig ezt írja ki amikor csatlakozni szeretnék
'nem sikerült a hálózati címet lekérni'
Amúgy a router egy di-524-es
előre is kösz annak ki tud segíteni
engedélyezd a Rouerben a DHCP-t, add meg neki a címtartományt!
Wifin szeretnél csatlakozni a másik géppel?
Üdv: Csabee.

wifin szeretnék
a dhcp-és dolgot megtaláltam de nem tom mit kell oda írni milyen címtartományt adjak meg ??
[ Szerkesztve ]
DHCP-t ha látsz azt rakd Enable-dre és a cím alapból kivan osztva azt hiszem 100gépre.. attól függ milyen a router!
olvasd el a kézikönyvet és abból is sokat tanulsz! amúgy a wifi-t meg kódold le hogy más ne tudja "lopni" tőled a netet.
Udv!
TP-Link TL-R460 router haszna'lok, e's az a proble'ma'm, hogy FTP szerverre valo' feltolte'skor egyszeruen keptelen ~1400kB/s-nel gyorsabban feltolteni. A letoltes megy 100Mbit-el, csak a feltoltessel van gond. Tobb ftp szerver / kliens programmal probalkoztunk, de vegul maradtunk a guildftpd-nel mert mindegyik ftp-szerver programnal fennallt ez a problema. Mellesleg ezt otthon is tapasztaltam a KTI routeremmel.
Ha esetleg valakinek van valami remek otlete a proble'ma'ra, hogy mie'rt lehet, ill. hogy meg lehet e oldani, es ha igen hogyan, azt szivesen fogadna'm.
A va'laszt elore is koszonom 
NEM "Kingstone" hanem "Kingston" és NEM "Blue-Ray" hanem "Blu-Ray" !!! Dropbox regisztráció +500 MB ajándék tárhellyel -> http://db.tt/gstlfucl
fizettek az ftp-ér? az ingyenesek közül nekem is 1,4mbit a max amivel fellehet tölteni az extra.hu-ra.. 
speedtest.net mit mutat net sebességre? szerintem az ftp lekorlátozza az uploadot.
ooo local-ba gondoltam az FTP-re valo feltoltest, nem netre. Tehat 1-es szamu gepen fut guildftpd, 2-es szamu gepen pl total commander, a 2 gep kozott pedig az emlitett tp-link router. 2-es szamu gepen total commanderrel csatlakozok 1-es szamu gepen futtatott guildftpd-re, es elkezdek feltolteni, es 1400 kByte/s a max amivel megy fel. Lefele meg jon 100Mbit-el.
Mellesleg 1400kB/s NEM = 1,4mbit/s (1400kB/s = ~11,2Mbit) 
NEM "Kingstone" hanem "Kingston" és NEM "Blue-Ray" hanem "Blu-Ray" !!! Dropbox regisztráció +500 MB ajándék tárhellyel -> http://db.tt/gstlfucl

Localban minek FTPzel? Miért nem jó a windowsos fájlmegosztás? Egy pöttyet gyorsabb lenne.

olcsó, 5-10k-s gigabites switchekkel van valakinek tapasztalata? milyet érdemes venni? upc féle 120mbit net osztásához kellene, ha ennyi átmegy rajta az elég nekem...
**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

Van egy szervered? Mert switchel önmagában nem tudsz netet osztani, ahhoz kell egy router.

nem lesz lag. nálam is 4megás van, és ha a torrentet nem engedem mndjuk 200-250k/sec fölé, feltöltést meg 12-20k/sec fölé, akkor mellette simán játszok a megszokott 50-70-es pingekkel német szervereken.
gigabit-es routert szeretnél te nem switchet 

miután 3 IP jár ahhoz, így elég a switch 
**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

sziasztok. Lenne nekem egy olyan problémám, hogy a firefoxom több oldal címe után oda biggyeszti a "null" végződést. Pl így : www.sat.hu lenne a helyes és a .hu helyén .hunull-t ír és irja, hogy a kért oldal nem elérhető. Először a FF-re gyanakodtam de az IE és az Opera is megcsinálja velem ugyan ezt. Azért fordultam hozzátok, mert egy Edimax router segítségével osztom a nettet 2 gép között és hugomnál ugyan eza gond. Sütiket, böngészési előzményeket, gyorsítótárat kitöröltem a FF segítségével a router resetelve. Nekem Win7 RC 7100-as rendszer van fent minden frissítéssel, húgomnál Win XP SP2. tegnap estére jött elő eza gond de hugomnál rendszer visszaállításnál is megmaradt eza probléma. Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.

Samsung LE40C650 + Pioneer VSX-520 + Jamo S506 HCS3, TP-LINK TL-WR841N,LENOVO Ideapad S205 + 1TB WD HDD

Cfos-olok már évek óta.
(régen occsóé lehetett licencelni)
Nem tudnék élni nélküle.
Net még mindig nincs. Mindjárt nézek vmi specifikus topicot...

megnéztem és már engedélyezve volt de még így sem jó

Óóóó én ezt pár napja tapasztalom iwiw felé. Google-ből keresem mindig az oldalt, és az első találatra rágerjed az opendns, h nincs ilyen oldal...
A találatban még iwiw.hu-nak írja, de követve a linket nekem is ez a hunull izé jön be.
Rejtélyes.
Szvsz nincs köze se routerhez, se böngészőhöz. Egyszerűen szarok a linkek valszeg.
miiért nem jó? elovlastad a kezelési útmutatóját a routerednek?

Egy barátom vett egy TP LINK TL-R460 típusú routert externet adsl kapcsolathoz. Náluk nem sikerült a routerral a netre kapcsolódni, áthozva hozzám a T-Home-os nettel működött. Windowsos beállítások nélkül is a routernek kellene a netre kapcsolódni nemde? Valakinek valami tipje? Szolgáltató tilthatja a megosztást?
[ Szerkesztve ]
Macbook Pro 13" i5 early 2011 || Samsung Galaxy 3 Android Froyo 2.2
Nem tiltja! rosszul lett konfogurálva a router! de ha a szolgáltatót felhívjátok és jó szívű akkor segít hogy melyik beállítás kell a routerbe! de azthiszem bekell írni az extrenetnél a felhnevet meg jelszót is. azt hiszem PPPOe kell beállítani a routeren.
[ Szerkesztve ]

Köszi, de ez mind megvolt, TÉ-nél jó Externetnél nemjó, pedig ha router nélkül kötöm akkor userrel és pw-vel megy

Es mind a ket esetben a haver gepe volt a router masik oldalara kotve?
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Nem, nálam itthon az ő routerével jól működött, míg nála nem. Arra gondolsz, hogy a windowsos beállítások rosszak? Ha igaz is lenne, attól függetlenül a routernak connectelnie kéne
Holnap hívjátok fel a szolgáltatót!

Itt Debrecenben EXTERNET ADSL-em van, routerrel. Szolgáltató nem tiltja a routert, Login Name/Password kell a PPPOE kapcsolathoz. Korábban T-Online ADSL működött ugyanezzel a routerrel, semmit nem kellett átállítani.
A szolgáltató az ADSL modem típusát kérdezte (T-Online is, EXTERNET is), állítólag típushoz tudnak valamit állítani a központban. Állítgatás előtt is ment az internet.
mezis

Az erdekes, ha a gep magaban csatlakozik, a router meg nem... A router nem tud connectalni?
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Nos a helyzet a következő, áthoztam a saját routerem, azzal macklónozással ment, viszont a tplinkes routeren ígysem jó. Valakinek valami tipp?

ha mas eszkozt csatlakoztatsz a modemre szereti ha kozben o is ujra van inditva. (marmint a modem)
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Volt próbálva azis, mostmár teljesen tanácstalan vagyok.
Dlink DSL-360R modemmel és TP-LINK R402 Routerrel nem működik
Dlink DSL-360R modemmel és Dlink DIR 100 routerrel működik
érdekes...

Sziasztok.
Valaki segítsen nekem. Vettem egy USB-s hálókártyát, amivel belső hálózaton akartam megosztani a netet az aztali gép és a notebook között. Megcsináltam a belső hálózatot, mindkét gép látja a másikat, adatot tudnak cserélni, kipróbáltam. A gond ott kezdődik, hogy az internetet nem osztja át a másik gépre, azzal nem lehet felmenni a netre. Mindent kipróbáltam, engedélyeztem és semmi. Pls. segítsen valaki, mert az erőm és tudásom végére értem. Windows 7 Rc van mindkét gépen, a net az asztali gép saját hálókártyáján jön be, az USB-s osztaná tovább a másiknak.
Előre is köszi
Nem vagyok egy hülyegyerek, anyám is mindig ezt mondta ha hülyeséget csináltam.

esetleg nekem valaki tudna segíteni??? 
http://totesz.myminicity.com/

Hali!
Valaki segítsen! Két gép összekötve crosslink kábellel, mindegyiken megosztva egy-egy partíció. Viszont nem látja egyik gép sem a másik megosztását. Pingelés oda-vissza jó, munkacsoport ua., próbálva fix IP-vel a helyzet változatlan. Most routeren van mindkét gép, de így sem jó. A távoli asztali kapcsolat viszont működik. Az egyik gép nagy ritkán látja a másik megosztását! (De nagyon ritkán) Köszi előre is!

tűzfal?
[ Szerkesztve ]

Kikapcsolva mindkét gépen.

és a gépek ip-címét közvetlenül beírva? mivel próbálod elérni a megosztott könyvtárakat?
[ Szerkesztve ]

Este próbálom.
Total Commanderrel, meg a Win-es Hálózati helyek-Teljes hálózat-Windows hálozat.
(Este jövök vissza)

már nincs gong
totál beadta a kulcsot a net ezért felhívtam a szolgáltató és megcsinálta
de azért kösz a segítséget 

állítólag típushoz tudnak valamit állítani a központban
Heh?? Mit csinálnak...?
Ez új. Szvsz semmit. Minden szabványba van foglalva. Csak a hálózatot tudják ellenőrizni, a technológia az adott.
És mégis mit lehet állítani? És egy routerhez?? Modemhez talán a vonali kapcsolaton... De routerhez?! 

Hali!
Kicsit pontosítsunk:hová írom be az ip címet, és hogyan?

Ez volt nálam is!
Véletlenül nem ESS4-ed van?
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun