Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szilu7

    senior tag

    válasz Throme #20066 üzenetére

    Ebben a kategóriában minden zoom életlenedik a sarkoknál, még az enyém is.:) Ez egyén függő, hogy kit mennyire zavar. Én családi portrékra, kutyafotózásra használom hobbi szinten, így általában a sarkokban nem sok minden figyelemre méltó dolog van (a képszéleken még előfordul), de engem ez a gyakorlatban nem zavar. A sarkokból meg nem vágok ki egy-egyben semmit.:) Az én tapasztalataim szerint nehéz ezt tesztek alapján eldönteni. Általánosságban látszik, hogy a Sigma 17-70 egy nagyon korrekt objektív az áráért, de ennek is vannak hibái természetesen.
    Szembesülsz ezekkel a hibákkal a tesztekben, végül nagy nehezen döntesz, aztán a saját fotóidon is keresed a hibákat. Mennyire életlen 70-mm-en? Megy a pixelkukkolás, pedig komoly gyakorlat nélkül, ha nem olvasod el a teszteket, lehet, hogy az életben nem tűnik fel, hogy mennyivel életlenebb, mint mondjuk 50-en. Arról nem is beszélve, hogy az életlen képek egy jó része user error.
    Szerintem nézegesd a tesztfotókat, vagy méginkább vegyél használt objektívet, töröld ki a teszteredményeket a fejedből, fotózz sokat, tapasztalj. Jobb, mint tesztek, meg MTF diagramok előtt görnyedni.:) Majd kiderül, hogy mennyire válik be, és add el, ha nem tetszik. (Egyébként én is szoktam teszteket olvasni, de a saját tapasztalat és a gyakorlat jobban bevált.) Szerintem az átfogás is addig érdekes, amíg úgy mész el pl. nyaralni, hogy mindent le akarsz fotózni, pedig micsoda fotók születtek a zoomok előtt is. Na ez kicsit messzire vezetett, elnézést. :B
    Egyébként végül mit vettél helyette?

Új hozzászólás Aktív témák