már azóta vettem HD képes erősítőt
meg hangfalakat is, sőt, asztali gépbe HD 5000 -es szériájú Ati vidkarit is, de még azzal sem sikerült összehozni a HD hangokat.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
De ha van Radeon 5000 kártyád +HD erősítő akkor mennie kéne a cuccnak
Arcoft TMT megy
utóbbim van, de sehogy sem sikerült még kihozni HD hangokat..
mpc hc legújabb+legújabb catalyst ott DTS-HD menni kéne

vegyszer
(fanatikus tag)
az új ionokról van valakinek testközeli tapasztalata?
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

M0rph3u$
(újonc)
Pár napja vettem egy új ionos lapot (ZOTAC NM10-A-E-ION) Még nem igazán győzött meg, bár az is igaz, hogy nem volt időm megkeresni a megfelelő programot / drivert hozzá.
Videókártya driver nélkül: win média player: a sima dvd film is akad.
A laphoz kapott driverrel már simán vitte a dvd és a 4 gigás 720p-s filmeket.
A 8 gigás 720p-s film már akadozott, sőt néha szét is esett a kép -> valószínűleg driver vagy lejátszó probléma (mkv win7 + vlc1.1) Az 1080p-st még nem próbáltam.
De a kis ventilátor szinte hangtalan. Az egész rendszer kb 30-35W-ot eszik!

muxi-muxi
(fanatikus tag)
Hali!
Konkrétan ilyen lapom van (szükségmegoldás). Amit el tudok mondani róla, az a következő:
Sajnos nem olcsóbb, mit egy mATX + dualCeleron kombó, 32 ezerbe fájt, és még ramot iskellett venni hozzá, ami szintén nem volt olcsó, 13 ezer forint, de vigasztalom magam azzal, hogy legalább már DDR3-ast eszik.
Előnyök:
-marha kicsi, miniITX-es (a legtöbb házba belemegy, mert az ATX furatokkal kompatibilis.
-iszonyat jól fel van szerelve kimenetekkel, és ez most nem vicc. DVI, D-SUB, HDMI (!), négy USB2 integrálva (+4 darab kivezethető!), két venticsatlakozó, 5.1-es hang, a 16X PCI-E már csak hab a tortán
-nagyon okosan van kialakítva, és betáplálásból csak a minimumot igényli. Nem kell hozzá P4 aljat sem a tápról! Csak egy régi, bontott ATX 1.0-ás táp, és mehet a móka.
-a kondik szilárdelektrolitosak, tehát némi tartósság i van a cuccban.
-a ventije ugyan kicsi, de egyáltalán nem zajos, és még szabályozható is! (a saját ASRockOC nevű proggi tényleg működik)
-Az egész cucc amúgy harmatgyenge az asztali PC-kkel szemben, ám a BIOS-a kiváló! Jó biossal találkoztam már, de ilyennel az integráltak közül még sohasem. Nagy alaplapoknál ugyan alap, de ilyen finomságok is megtalálhatóak benne, mint a tuning, és feszültségopciók (VCore, Vmem, VNorthBridge), az FSB egy MHz-ként állítható, és működik is (elég egy timedemo-t indítani Quake 3-ban, mindjárt látszik is.)
-A grafikusmag-sokkal, de sokkal jobb a hókamóka Intel megoldásoktól, és kapaszkodjatok meg, még tuningolható is! (Az eddigiekből úgy tűnik, mintha orálisan elégíteném ki az ASROCK-ot, holott van még slusszpoén. A GPU BIOS-ból tuningolható, méghozzá aszinkron módon - CUDA magok vs. shader frekvencia!!! A gyári 450MHz-t egészen 600-ig feltornázhatjuk, a shadereket 1350-ig - a 600 erőlködés nélkül megy is, a GPU-Z-ben leellenőriztem, és a játékokban is meglátszott.)
-a régebbi játékokat erős kompromisszumokkal, de elviszi, méghozzá játszható FPS-ekkel. Itt konkrétan a CoD2-re gondolok, ami tuninggal még füstben sem megy 40 frame alá másodpercenként. (a beállítások: 800X600, anizo, minden textúra extra, no AA, soften shadows world only, DX7)
-Raktam alá egy GF7600 GT-t is, hogy megnézzem, mit tud. Hát így még többet. A régebbi játékoknál (szintén COD2, Most Wanted) már a szűrőkkel is babrálhatunk, 4XAA-val is lehet tolni 1280X720-ban is, és most nem kamuzok!!!
-Szinte semmit nem melegszik még erős tuning alatt sem. DUAL-Prime-val meghajtva sem ment 60 fok felé, pedig olyan terhelést a moha életben nem kap majd.
Szóval majd elpukkant tőle a brém, de azért jöjjenek a negatívumok is, bár túl sok nincsen, ezek:
-A lap alig hallhatóan, de sípol. Engem spec. nagyon idegesít. Mondjuk most nyitott házban van, és a fülemtől 50 centire, de azért mégis...
-A DVI elég szerencsétlen, mert a D-SUB-DVI átalakító nem megy rá, ugyanis az alaplapra integrált aljzatból hiányzik négy darab érintkező-fogadó hüvely. (Wikipédia, az ottani ábrán C1-C2-C3-C4-nek jelölve, [link]). Gondolom ez a négy hüvely az átalakító miatt van, a natív DVI-os monitorok csatlakozóján nincsen.
-az 1080p-s filmeket (egyelőre, mondom én) nem viszi. A 720-al természetesen röhögve megbirkózik.
Hát ennyi az evangélium, amit mondani tudok róla. Nem fényezem túl, mert a régi konfigomhoz képest a fasorban sincs a teljesítménye (C2D 7200, GeForce 8800GT), de kategóriájában messze a legjobb megoldás. A többiek (Asus, Zotac) DDR2-ővel mennek, ami manapság már kifutó memóriatípus, és ehhez képest ultrabrutál drágák, igaz, szerintem ez sem olcsó (az ASUS 40-től felfelé, WiFi-vel 53k magasságában, Zotac dettó - 129 font a WiFis verzió).
Amikor pedig azt hinnéd, hogy kifogytam a dicsérő szavakból, álljontt végszóra még egy jó feature: két, E-SATA, melyek a gép kikapcsolt állapotában IS (nem áramtalanított, vigyázat, csak kikapcsolt) is töltik az USB-s cuccokat (mobiltelefon, mp3-lejátszó)!!!
-Azt hiszem, elég jó vásár ez a lap, punktum.
[ Szerkesztve ]
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

muxi-muxi
(fanatikus tag)
Update: immáron (Media Player Classic Home Cinema-val) az 1080p is megy (a CPU terhelés pedig 6%-ra csökkent) 
[ Szerkesztve ]
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
épp ezt akartam írni, linux alatt, meg XBMC-vel a nem DXVA-s HD-k is röhögve mennek.

vegyszer
(fanatikus tag)
kihaltunk?
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

Shape
(fanatikus tag)
Hello mindenki.
Olyan kérdésem lenne hogy valaki ismer olyan ION-os alaplapot amin nem PCI-x van hanem sima PCI.
Azért lenne nekem fontos mert nem szeretnék vga kártyát rakni a gépbe hanem egy régi PCI-os DVB-s tunert szeretnék használni ion-al.
Ha valaki tud mondani egy olyan típust amit még most is lehet kapni akkor azt nagyon megköszönném.

kbhuinfo
(lelkes újonc)
Esetleg van olyan ion2 lap, ami nem pci x1?

Bird
(fanatikus tag)
nincs, de nem is probléma az 1x PCI... A ZOTAC NM10-A-E+ION2 kombó tökéletes arra amire szánták... akár 1080p HD multimédiára! 
Egy kis segítség:
TEL: 30/2170-512!!! És Mi a TE történed? ™® Xbox- Xbox360 rulez 4EVER! *****XBOX- XBOX360 szervíz******
Sziasztok.
Fontolgatom egy letoltős/netezős filmezös kisgépecske beszerzését. A fogyasztás nem nagyon számít, az egyedi ház mellé egyedi hűtés se jelent gondot, így a teljesítmény és az ár a sarkalatos pont. A gép 24/7 menne, míg el nem avul. Legkomolyabb igénybevételnek a fullHD filmeket jelölném meg, Win7 és letöltés mellett.
Láttam, hoyg már vannak Pentium és Celeron procival szerelt IONITX-ek is, valamint nézegettem a zotac nettopokat. Itt találtam AMDset is, ami kifejezetten tetszik, de erről még kevesebbet tudok, mint az ION-ról magáról... 
Sajnos nekem is itt cseng a fülemben a "több jobb" elv, ami ellen nehéz harcolni megfelelő tudás híján. Simán megvenném 300$-ért a 1.3 GHz-es SU4100-al szerelt ION1-es nettopot, és valszeg a teljesítményével nem is lenne gondom, de könnyen lehet, hogy a 240$-os ATI/AMD-vel szerelt gép is elég lenne.
Ezért kérem segítségeteket, hogy lámpásim legyetek az adatok sűrű, fekete ködében.
Előre is köszönöm.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

Bird
(fanatikus tag)
Üdv!
Mivel a gép multimédiára, letöltésre, internetezésre lenne szánva szerintem bőven elég lenne neked az Atomos rendszer egy ION1/ ION2 GPU-val. Én a helyedben magam raknám össze a konfigot, ZOTAC MAG-ot biztosan nem vennék. Mivel letöltésre is használod majd- gondolom fontos lehet az archiválás is, ezekbe a cuccokban nincs DVD író, ami egy HTPC gépnél elengedhetetlen legalábbis szerintem.
Multimédia oldalról megközelítve a dolgot az NVIDIA ION megoldásai a legjobbak, más alternatívát - amennyiben az alacsony fogyasztás is valamennyire fontos (bár az ár/érték arány lehet nagyon is kérdéses
) nem igen tudok elképzelni... Egy XBMC Dherma-val ami a DXVA2-őt is támogatja nem lesz gondod a nagyfelbontású filmekkel sem. Egy profibb távirányító, esetleg kisméretű vezetéknélküli billentyűzet csak fokozza az élményt.
Egy SSD-vel megtámogatva, valamint egy nagyobb HDD-vel (a letöltéseknek) megspékelve valóban egy klassz kis géped lehetne
Persze biztos vannak akik másképp látják, én a saját tapasztalatomból indultam ki, tehát mondhatni elfogult is lehetek az egyik irányban
Mondjuk a kényszerűség vitt rá, de útólag nem bántam meg semmit 
A saját koncepcióm képekben pedig itt található.
[ Szerkesztve ]
TEL: 30/2170-512!!! És Mi a TE történed? ™® Xbox- Xbox360 rulez 4EVER! *****XBOX- XBOX360 szervíz******
Hi!
Először is köszönöm a választ.
Azt tudtam, hogy ezt 'erre' találták ki, de annyiféle procival árulják, fene tudja melyik a jobb, és szükségem van-e rá... 
Az archiválás nem gond, az 100% vinyóra megy. Úgy használom a vinyókat, mint más a DVD-t. Egyszer teleírom, és kész. XBMC, távirányító szintén nem érint, mivel monitoron tolom.
Azért kéne a cucc, mert a 'nagy gépet' nem lehet éjszaka járatni (hangos), és netezni, zenére, filmre amúgy is pazarlás.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

Bird
(fanatikus tag)
Hmmm...Ez a ZOTAC NM10-A-E-ION Kit Dual Core D510 1,66 Mhz (cache: 1Mb) sebességű, ami az általad leírtakhoz abszolút ideális... Hangja szinte semmi, szóval egy halk multimédiás gépnek ideális!
Azért nehéz, mert HD-s filmeket is akarsz nézni - legalábbis úgy emlékszem írtad... Ha csak letöltő, netes gép lenne, akkor nyugodt szívvel ajánlanám a sima NM10-et 0 hanggal... de mivel kell a multimédia is, ezért írtam az ION2-t.
[ Szerkesztve ]
Na igen... Csak letöltésre elég lenne az a régi P3-as noti is, ami itt van...

Bird
(fanatikus tag)
akkor pedig a szerény véleményem ismertetésre került! 
Való igaz.
Bár engem inkább a processzorok témaköre érdekelt, mert a VGA kb ugyanaz...
Ugye ebben egy mobil proci dübörög az ION alatt DDR3 rammal.

Bird
(fanatikus tag)
Igen, megtaláltad az Atom maggal szerelt tutit...
Ezzel a lappal tutira nem fogsz csalódni...
A legolcsóbban raktárról itt juthatsz hozzá: Digitaltrend
Én is tőlük vettem az NM-10-A-E-ION-t, akkor nem volt raktáron Zotac IONITX-A-E. Ez kell neked... 
[ Szerkesztve ]
Őőőő....
Én IONITX-O-E-t linkeltem, ami intel CULV-al van szerelve és nem kapható a linkelt boltban, úgyhogy nem értem miről beszélsz...

Bird
(fanatikus tag)
azért ezt linkeltem, mert az IONITX-O-E-t lapot MO-n nem lehet kapni...Arra amire használni szeretnéd az IONITX-A-E is tökéletesen megfelel 
Üdv!
Új kérdés!
ION vagy ION2? Grafikailag melyik az erősebb? Vagy miért (volna?!?) jobb az új verzió?
Köszönöm. 

kbhuinfo
(lelkes újonc)
Ezt latta mar valaki? Tapasztalat? Az ara mindenesetre teljesen barati!

kbhuinfo
(lelkes újonc)
Errol mar nem is beszelve...
Ez mitol olyan jo vetel? Sokkal dragabb, raadasul Ion2 van benne, ami - egyebkent mindenfele jozan elvarassal szemben - gyengebb cucc, mint az elso Ion.
A Foxconnrol azt irjak, hogy hangosabb, mint a Revo, amugy teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
Falsus in uno, falsus in omnibus.

kbhuinfo
(lelkes újonc)
Varom a felsorolast a "mindenfele elvarasrol".... 
Amirol tudok, az az 1x-es PCIex kapcsolat. Mi is a tobbi?

kbhuinfo
(lelkes újonc)
Termeszetesen a legnagyobb tisztelettel 
Az elvárás ugye az lenne, hogy a következő generáció jobb, mint az előző, mint ahogy az lenni szokott, itt meg ez pont nem sikerült. Az Ion2 nem jobb, mint az első Ion, a 1x PCI-E miatt viszont rosszabb.
Falsus in uno, falsus in omnibus.

kbhuinfo
(lelkes újonc)
Ahogy a teszteket elnezem, azert van teljesitmenynovekedes (1-10%). A fogyasztason tudtak nemileg javitani az nm10-es vezerlo hasznalataval, ami ugye szolgaltatasait tekintve eleg karcsu, de a htpc celokat kiszolgalja! A kerdes inkabb: miert lett dragabb, ha nem sokkal jobb, viszont hatekonyabb? Ezt nem tudom megvalaszolni...

LeGo89
(újonc)
Hi all!Lenne egy kérdésem mert itt megakadtam..van egy Asrock ION 330 Pro gépezetem,win7-t volt fent ,de most lecseréltem xp sp3-ra,a gondom a következő:
youtube-on nem megy a hardveres gyorsítás,tehát 720p és 1080p nagyon szaggat...Frissitettem drivert,divx-et,ha megnézem jobb klikkel a flash-t bevan állítvahogy hardware acceleration,de mégis szaggat.Google Chrome-ot használok.Windows 7-en ez működött...Valaki esetleg tudja a választ?vagy valamit még nem tettem meg?Előre is köszönöm a választ!
..

Tucsokfej
(újonc)
Sziasztok!
Asrock ion 330 HT-m van és a you tube-ot nem bírja, megáll a kép és a hang baromira lelassul. Másnál sem szereti a flasht? Mitől lehet?
Windows ultimate 64bit, directx 11 a legújabb NVidia driverem van.
Köszi!
[ Szerkesztve ]

_seth_
(PH! kedvence)
Nálam csak éppen szaggat a 720p hd, minden más megy szépen, friss win 7 hp, mpc-hc 64 bit + legújabb nvidia driver, nem tudom mitől lehet, pedig vinnie kellene szépen.
|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

szaszabee
(fanatikus tag)
Én is befürödtem egy ilyen Asrock ION 330 Pro Nekem az 1080p filmeket nem birja Ennyi pénzért egy kalap sz@rt nem ér az egész cucc Aki ilyen gép vásárlását tervezi felejtse el!!!!!!
Ács tetőfedő munkák Bútorasztalos munkák Konyhabútorok,Ajtó,ablak készités Telefonszámom az adataimnál