Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Nézted a kommenteket? Állítólag nem ION-os. 
[ Szerkesztve ]
[ Módosította: BioNiCMaN ]
Vagy éppen te írtad somakb néven? ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Módosította: BioNiCMaN ]

szemisun
(újonc)
Ez a ViewSonic gép nagyon tetszetős... ennyi pénzből jönnék ki kb ha darabokból építenék össze egyet, bár abba 1TB os hdd lenne, erről a W7et meg úgyis letolnám 

szemisun
(újonc)
leszedték a ZOTAC lapokat az iponról?

kingabo
(őstag)
Vagy eladták mindet ami raktáron volt és nem tudnak többet beszerezni és nem hagyták fenn a listában. Bárcsak minden bolt így csinálná...
iponnak nincs raktárkészlete. mindent rendelnek. így tuti a disztribútor nem tud / akar hozni vagy kifogytak
DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p
A ASUS AT3N7A -ról mik a vélemények? Árban sem rossz, meg sok csatlakozó is van rajta 

kingabo
(őstag)
végülis bele tudnám magyarázni, hogy ez is ott van a hsz-emben
, de igazad van.

vfeco
(tag)
Én azért Zotacot választottam és nem ASUS-t, mert ATX táp kell neki és többet fogyasztott, mint a Zotac táppal kapható lapja. Amúgy rendben van a cucc, de a venti az hangos rajta állítólag. A Zotacra sem tettem fel a hozzá adottat, hanem egy nagyobb került rá.
[ Szerkesztve ]
xfire: vfeco | mail: vfeco@vipmail.hu | BFBC2/BF3: vfeco

vfeco
(tag)
Ki tud valami bővebbet erről a házról?
Egész szimpatikus, de jó lenne látni belülről.
és ezeknél a saját kis 2 pólusu táppal ellátott alaplapoknál, hogyan megoldott a a winyó tápellátása pl? Van valahol olyan adapter? vagy, hogyan működik ez ?

kingabo
(őstag)
Van a lapon egy molex csatlakozó amihez csatlakoztatni kell a laphoz adott kábelt amin van vagy 2 sata vagy 1 pata, 1 sata vagy... tápcsatlakozó

Zenty
(őstag)
jó az ára is
Guild Wars - Zenty a survivor

vfeco
(tag)
Nekem is bejön a cucc, csak semmit nem találok róla a neten.
Esetleg valaki tud róla bővebbet?

Zenty
(őstag)
én se találok...
lehet a cucc nevét, rosszul írták le. A magyar mercury hirdeti, de annak a honlapja most nem jön be.
Egyébként ránézésre szerintem a ház nem lehet rossz, amin esetleg spóroltak az a táp lehet. Gondolom nem atom biztost adnak hozzá, bár kitudja nem ártana tényleg egy teszt.
[ Szerkesztve ]
na, nekem ilyen kell!!!

szabi__memo
(senior tag)
Remélhetőleg jól árasitják! És sajna ezekben sincs wifi, de legyen ez a legnagyobb probléma.
gigabit lan powwa, nem mobileszkoz igy semmi ertelme wlannak szamomra, de mintha a neten n-es wifit lattam volna a leirasaban.
Itt Asrock ION 330HT úgy olvasom mintha N-es wifi lenne benne. Ami nem egy rossz dolog, csak kiváncsi leszek az árára 

Zenty
(őstag)
A hűtésen javítottak akkor jó lesz. Nem sok különbség van a régihez képest, és annál drágább lesz szerintem.

vfeco
(tag)
Tápom van, amit a Zotachoz adtak, külső.
Ezért ez annyira nem érdekes számomra. 
Amúgy megrendeltem. Hétfőn megyek érte, azt lesz ami lesz. Remélem beleférek magasságban.
Szereintetek ennek : Asrock ION 330HT kb mennyi lehet a realis ára? Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
Ehhez add hozzá a távirányító meg a WiFi árát 
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Dacsu1
(újonc)
Nekem is van egy ASROCK ION 330 - as gépem.
Pár hete tesztelem. Most nemrég sikerült elérnem eredményeket. HD minőségű filmek
lejátszásánál sokkal jobb teljesítményt kihozni a gépből minimális processzor terhelésnél.
XP alatt telepítettem fel a K-Lite Codec Pack 5.3.0 FULL codecot.
A processzor teljesítménye rögtön leugrott 46-52 % -ról 4-8 %-ra, ami már magában brutális,
és egyáltalán nem szaggat nagyobb bitrátán sem.
Így most jobb eredményt értem el mint Linuxal.

vfeco
(tag)
Nekem Zotac deszkám van ION + 330 Atom + 2*1GB DDR2. (Lényegében hasonló cucc, mint az ASROCK komplett megoldása)
Windows 7-et tettem fel. (lehet hiba volt még)
A K-Lite_Codec_Pack_533_Full_beta verziót telepítettem és egy 720p mkv állományt lejátszva Media Player Classical a proci terhelésem 60% körüli.
Gondolom, ez nem túl rózsás.
Valakinek van tippje Win7 alatt megoldásra?
A BSPlayer Pro v2.37+CoreAVC v1.9.5.0 kombináció nem működött sajnos. (valószínűleg a CoreAVC nem megy Win7 alatt)

Dacsu1
(újonc)
Próbáld letölteni az általam megadott linkről az 5.3.0 , de nem beta verziót.
Ennek működni kell!

vfeco
(tag)
Szerintem a Win7 lesz a gond, de meg fogom próbálni azt is.
Köszi!
a megoldás az, hogy nem kell semmiféle kodekpakkot használni. MPCHC simán játssza hardveresen a videókat a beepitett kodekjével. DXVA a kulcsszó. Win7 alatt meg pláne.

Dacsu1
(újonc)
Nos a Media Player Classic Home Cinema lejátszót már magába foglalja az általam
próbált K-Lite Codec , csak a pláne benne, hogy bármilyen laikus simán feltelepíti,
és már be van állítva minden szükséges paraméter, hogy akadálytalanul játszon le minden
HD vagy Full HD médiát. Nekem mint említettem atomos gépem van, és íme az eredmények
film lejátszása közben, ami egy mkv formátum.![]()
Ez xp alatt fut, de próbáltam Win 7-es alatt is, és ott is hasonló eredmények vannak, valamivel magasabb proc. teljesítménnyel ,de azt a renszer használja a többletet.
[ Szerkesztve ]

vfeco
(tag)
Megpróbálom a fent linkelt nem beta K-Lite packot.
Azt még had kérdezzem meg, hogy melyik Chipset drivert használod? Esetleg link.
jah, ennek igy kell mennie, viszont mint mondtam, egyetlen exe is elég lenne ehhez, nem kell kodekpakk
Csak, ha esetleg külön igényeid lennének
de mkv-k hw-es gyorsításához eleg.

vfeco
(tag)
feltettem a nem beta K-lite-t + nvidia lapjáról a legfrissebb display drivert.
720p-s mkv lejátszása Media Player Classiccal 10-16% CPU terhelés Win7 alatt.
Ez jó?
Nem az a kérdés hogy a processzor terhelés jó-e (gondolom filmnézés közben nem azt fogod feszülten figyelni kólával a kezedben) hanem hogy a film folyamatos-e.
Nekem ubuntu+vdpau+mplayer alól...hát érdekes.
Megy a gyorsítás, tény. Megy az 1080p-s film, de nem feltétlenül folyamatos. Mintha framedroppolna. Közben az atom úgy 20% körül van terhelve. Így nekem olyan, mintha a gpu amit elvállal feladat a procitól, nem tudja elvállalni....vagy valami.

vfeco
(tag)
Szedek le valami 1080p mkv-t is. A 720p nálam teljesen "higany", nem dob el framet.

Dacsu1
(újonc)
Ahogy az elején is említettem nemcsak a terhelés lett kisebb, hanem folyamatossá vált a lejátszás is, és még a GPU sem melegszik 70 fok fölé, ami egyébként eddig 80 körül mozgott.

Grófnő
(újonc)
Sziasztok!
Nem vagyok egy lángelme, ezért gondoltam kérdezősködöm. Gép vásárlás előtt állok és szeretnék tudakolódni erről az Ionos dologról.
Olvastam már róla teszteket, véleményeket, és az érdekelne a legjobban, hogy ez az Ion+Atom páros mennyire stabil és megbizható? csak általános dolgokra kéne gép (netezés, msn...stb.), érdekelne még az op rendeszerek futtatása (sebessége), meg hogy szerintetek az Atom proci mennyire életképes stb.
sorry, ha valami nem érthető, próbáltam rendesen megfogalmazni.Tulajdonképpen saját tapasztalatok,vélemények érdekelnek. 
Választ előre is köszönöm!

vfeco
(tag)
Win7 1080p mkv teljesen folyamatos lejátszás 15% CPU terhelés.
Gondolom ez teljesen jó.
Akármit is említettél az elején, olvasd el amit írtam légyszíves, ne csak write-only módban postoljál.
Úgy is mondhatnám picit durvábban, hogy én a te "klite vírus packoddal" nem vagyok kisegítve linux alól. 

Zenty
(őstag)
XBMC [link] próbáltad már? Mert az támogatja a hardveres gyorsítást, linux alatt. Lehet folyamatosabb.
Egyébként nem biztos, hogy a sima mplayer támogatja a gpu gyorsítást( lehet bug stb). Próbálkozni kéne más lejátszókkal esetleg.
[ Szerkesztve ]

vfeco
(tag)
K-lite nagyon jó kis pack. Évek óta használom.

Dacsu1
(újonc)
Nos DBobnak válaszolva természetesen próbáltam az ubuntut is meg az XBMC linuxos live változatát is, tényleg meggyőző.
De most a windows alatt szerettem volna elérni eredményeket, ami most sikerült.
Ha meg a K-Lite vírusos is , akkor sem vettem észre néhány év alatt, hogy valamit zavarna,
vagy erre utaló jeleket.
Különben nyitott vagyok bármely vitás tárgy megbeszélésére.
Próbálom megosztani a tapasztalataimat, meg szeretnék tapasztalatokat gyűjteni is.
Furcsa, mert nálam meg teljesen jól megy.
Vagy csak vaksi vagyok.
Hm, lehet, hogy kéne csinálni tesztvideókat.
Falsus in uno, falsus in omnibus.

vfeco
(tag)
Remek kis cikket írtál!
Gratula hozzá!
A deszka majdnem ugyanaz, mint az enyém. Nekem 330-as Atom van rajta + Wi-Fi.
Nekem sincs még házam, bár holnap megyek érte. Végre megrendeltem.
Beugrik egy Samu F2 1TB EcoGreen HDD is mellé. Úgy saccolom, hogy 30W fölé nem nagyon megy a fogyasztás.
Nem próbáltam a dedikált frontendeket / rendszereket, mert számomra az ion alapvetően desktop célokat szolgál. Azért cseréltem ionra gclf2-ről hogy menjenek jól az 1080p-s videók linux alól. Így én teljesértékű rendszeren akarom alkalmazni a hw-es gyorsítást.
Az hogy az mplayer támogatja a vdpau gyorsítást meg biztos (előbb tessék a honlapot elolvasni).
Épp más lejátszók nem támogatják a vdpaut. Xine állítólag amiből van pre-release, illetve majd vlc 1.1 fogja támogatni. Kár hogy a nem pre-release xineal se vagyok megelégedve. Viszont ha vlc elkészül vele, nagyon jó lesz.
Érdekes módon ha 1080p-s animét játszok le, az tökéletesen megy. Még egy techdemo jellegű opening is.
Viszont az 1080p-s Memoirs of a Geisha sokszor szó szerint akad. Leginkább annál a jelenetnél amikor Csijo a színházban főszerepet játszik. De legtöbb esetben apróbb akadások / frame dobások vannak csak.
De ezt megfigyeltem a 720p-s Zatoichinél is, elég sokszor.
Nem igazán tudom mire vélni a dolgokat.