Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#651) quby válasza DenverX (#645) üzenetére

quby
(senior tag)

Nna ha már Ion:

Közben én is öszeraktam mindent. f@sza kis lap. GSEJT-t is használok, bár az szerver lesz (arra elég) a 2 maggal sokkal jobb netezni is. Közben sikerült beizzitsam HD-re is minden OK. Az asus lap gyári hütéséröl csak annyit hogy:

A kis 4-es venti valoban nem olyan hangos mint amilyenre elsöre számitottam, de a GSEJT után nagyon hangos volt igy is (mert ugye a jót könnyü megszokni.) de: alapjáraton 48-50 fok közt volt a borda, ezt műszerel mértem a borda felületén nyitott háznál. Zárt háznál 5-8 fokkal több, HD alatt 70-ig is elment. Próba képp tettem rá egy 8-as ventit 5V-on Ez pont olyan magas lett hogy a ház tetjéhez pont hozzáér a venti, ráadásul nem is a szellözö alá esik (csak félig). Tehát semmiképp sem nevezhetö idálisnak a megoldásom, mellesleg nem is lett halkabb. A 21 fokos szobában 48ról igy is 23 :Y fokra esett a hömérséklet amit asszem nevezhetünk jelentösnek. :K Most egy 7x7-es régi AM2-es gyári procihütöröl leszerelt venti megy 3,5V-on (mert enyi minimum kell hogy elinduljon) Igy 33-35 fokos terhelve sem megy 45 fölé és halk.
Szal a lényeg hogy a gyári venti mátol a fiókban lakik :DDD

Jaaa, természetesen a AT3N7A-i-ról van szó

[ Szerkesztve ]

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#652) vtechun válasza quby (#651) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jaja, nálam egy 8 centis lehel á 5V-on. Gyári venti nagyon vicces, le is fogom szedni, mert ugye az is felfogja a levegőt. XBMC is alakul, nagyon állat lesz.

(#653) quby válasza vtechun (#652) üzenetére

quby
(senior tag)

XMBC-t mivel távirányitod?

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#654) vtechun válasza quby (#653) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pinnacle MCE távirányítóval :) Nagy nehezen sikerült belőnöm, de ezek után már mennie kell.

(#655) DenverX

DenverX
(kvázi-tag)

Egy érdekességet véltem felfedezni. Az mitől van hogy az egyik mag az hűvösebb 15 fokkal :Y mint a másik?

cinemassacre.com | http://www.youtube.com/user/denverx | "*@[=g3,8d]\&fbb=-q]/hk%fg"

(#656) kingabo válasza DenverX (#655) üzenetére

kingabo
(őstag)

Ennyire pontos a "hőmérő" a prociban... Nálam "csak " 10 fok az eltérés gclf2-nél

(#657) DenverX válasza kingabo (#656) üzenetére

DenverX
(kvázi-tag)

Na sebaj, azhittem tuningra vezethető vissza. Most 2ghz-en szépen muzsikál a gép. :))

cinemassacre.com | http://www.youtube.com/user/denverx | "*@[=g3,8d]\&fbb=-q]/hk%fg"

(#658) quby válasza vtechun (#654) üzenetére

quby
(senior tag)

Hááát akkor van még egy pár kérdésem az XMBC-vel kapolatban de azt inkább itt

(#659) DenverX

DenverX
(kvázi-tag)

Vga tuningot próbált már valaki, nekem nemnagyon akar működni, csak pár mhz-et tok húzni ha meg feljebb tolom akkor fagy a cucc. :W

(#660) Palika71

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekesség:

Az NVidia volt olyan kedves, és olyan driverrel hozta forgalomba az Ion -t, aminek problémája van a HDMI hang részével. Sok TV -től lefagyna a Win, ezért több készülék esetében letiltotta a hangot.
Ezt onnan tudtam meg, hogy vettem egy Asus 1201n-t, és sehogyan sem tudtam összehozni a Philips készülékemmel. Kép volt, hang nem.
Az Asus support tanácstalan volt (ennyit róluk), de az üzlet dolgozója, ahol vettem, kinyomozta.
Állítólag a következő hivatalos driver megoldja a gondot.
Szép volt NV! :W

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#661) v2izzy

v2izzy
(tag)

üdv
karácsonyra vettem egy ilyen netbookot és egy 8gigás 1080p-t akarok lejátszani rajta kmplayerrel vagy vlcvel de mindegyikkel akad. mit rontottam el, mert az nem lehet hogy ezen akadjon az 1080p hiszen ionos, nem :F
a választ előre is kösznöm! :R :R

http://flic.kr/ps/MuuJU SC2: Izzy 957 Twitter: @gerhard_berger

(#662) vtechun válasza v2izzy (#661) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lejátszó sem mindegy. Támogatnia kell a DXVA-t. pl. Media Player Classic Homecinema -t tudom ajánlani kezdetnek.

(#663) Palika71 válasza v2izzy (#661) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

[Ezt lesd meg!]

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#664) v2izzy válasza vtechun (#662) üzenetére

v2izzy
(tag)

Nagyon köszönöm a segítséget, végre élvezhetem a hd nyujtotta élményt! :DD :R :R

http://flic.kr/ps/MuuJU SC2: Izzy 957 Twitter: @gerhard_berger

(#665) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv.
Nagy hülyeség lenne, ha egy egybegépre(vagy általam építettre) ráépítenék egy 10-12"-os kis kijelzőt? Ilyen kis(1024x600 vagy kisebb) felbontással még talán a játékokban is megbirkózna az ion+atom 330, de a filmekkel simán. A hordozhatóság fontos, de úgyis csak 220 vagy 12V mellett használnám.
Valaki nem tudja, hol lehet venni ilyen kis kijelzőt D-Sub bemenettel? Esetleg meg lehetne oldani a monitor a tápról való üzemeltetését?

[ Szerkesztve ]

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#666) DenverX válasza CHIPman (#665) üzenetére

DenverX
(kvázi-tag)

Hmm érdekes elképzelés :DDD Egy srác itt a hardveraprón árul 10"-os tft-t amit meg lehet buherálni hogy menjen a gép tápjáról de egyetlen "baj" van vele sztem, hogy csak 640x480-at tud max. De ha hordozható gép kell, akkor ennyi erővel veszel egy EEE PC 1201n-t vagy egy HP Mini 311-est. :))

(#667) CHIPman válasza DenverX (#666) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 1201N rohadt drága, a HP 311 szintén és ráadásul csak 1 magos. Felejtős ötlet. :DDD
A linket meg köszi, de 15k-t egy VGA monitorért kicsit soknak találok. :B 24k-ért már ViewSonic 17"-os wide van, maximum nem megy majd a tápról(de egy ilyen külső táppal nem is menne a kicsi sem szerintem).

[ Szerkesztve ]

(#668) DenverX válasza CHIPman (#667) üzenetére

DenverX
(kvázi-tag)

Ez a kis moncsi 12-voltos, vígan elfut a számítógép tápjáról, csak azért mondom mert már hekkeltem ilyet. Mondjuk szerintem is sok érte a 15k :DD

(#669) CHIPman válasza DenverX (#668) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Külső tápos rendszerrel csináltál ilyet, vagy normál belsőssel? Kicsit nagyobb felbontással nem tudsz? Sajna árgépen nincs semmi biztató.

(#670) DenverX válasza CHIPman (#669) üzenetére

DenverX
(kvázi-tag)

Rendesen belső tápról vettem le a 12voltot. Hát igen, énse találtam ehhez hasonló monitort nagyobb felbontással. :(

(#671) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valaki valamit nem tud mondani a fenti beszélgetésre?

(#672) actival63

actival63
(lelkes újonc)

Hello!

Ezt láttátok már?[Asrock A330ION]
Honlap

[ Szerkesztve ]

(#673) Immy

Immy
(senior tag)

Üdv

Közeljövőben tervezek otthoni lakásomba 2 webkamerát beszerelni és egy ilyen ion-os (Atom330) gépre gondoltam.
Mivel 24/7-ben mennének ezért nagyon fontos számomra a fogyasztás.

Van lehetőség arra, hogy az integrált nvidia9400 órajeleit csökkentsük --> ezáltal akár 1-2 wattot is nyerjünk?

Üdv: Immy

Mail!

(#674) Palika71 válasza Immy (#673) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

:(
Még a proci sem támogatja a Speedsteppet.

(#675) DBob válasza Immy (#673) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Természetesen van, ne hallgass palikára :P

Sőt, meglépi helyetted automatán, terheléstől függően. 200 és 450mhz közt 4 lépésben állít órajelet.

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#676) Palika71 válasza DBob (#675) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Intel szerint nem támogatja.
A CPU-Z-t hiába figyelem, ha nem megy semmi a gépen, akkor is 1630MHz-en megy a CPU, és a feszültség sem változik.
Próbáltam belesni a BIOS-ba, de ott sem lehet beállítani.
Végül is nem annyira meglepő, mert egy magasabb kategóriájú Dual Core Celeron sem tudja ezt megcsinálni.

(#677) DBob válasza Palika71 (#676) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Miért, mit mondd intel a gef9400 órajelének csökkentéséről, és mit figyeltél ezzel kapcsolatosan cpuz-vel? ;]

Ugyanis az eredetileg feltett kérdésre nem válasz az hogy milyen energiatakarékossági funkciókkal nem bír az atom proci, hanem hogy mivel bír az integrált geforce vga. :C

(#678) Palika71 válasza DBob (#677) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

:B

(#679) Iginotus

Iginotus
(őstag)

Tudtok segíteni, hogy jelenleg milyen ion-os netbookokat lehet MO-n kapni?
Esetleg valaki elmondaná, hogy mi a különbség az nVidia GeForce 9400GS (ez ugye elméletben az ion) és az nVidia GeForce 9300G közt?

[ Szerkesztve ]

Plug and Pray...

(#680) Iginotus

Iginotus
(őstag)

Eddig ezeket találtam:
Toshiba Satellite A300
Inkább notebook mint netbook, ezé drága is :)
Lenovo IdeaPad S12 ION
Minőségi még tetszik is :)
HP Presario Mini 311c
Ocsó kicsi :)
DELL Studio XPS 1340
Drága nagy!
ASUS EEEPC 1201N
Ezt a végére.
Valaki ezen kívül? Msi-nek is kellene lennie Acernek is...

Plug and Pray...

(#681) Iginotus

Iginotus
(őstag)

MSI Wind U210
Bár nem ion de összehasonlításnak jó lesz.
Mindjárt körbe is nézek, hogy mennyivel gyorsabb az ion, ha gyorsabb mint ez.

Plug and Pray...

(#682) DenverX válasza Iginotus (#679) üzenetére

DenverX
(kvázi-tag)

9400m g (ez az ion) 16StreamProcessor
9300gs 8StreamProcessor

(#683) Palika71 válasza Iginotus (#680) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Az MSI-nek meg az Acer szerintem még nincs Ion-ja. A amsungnak van még, de az nem itthon.
Az a Dell meg nem annyira Ion-os.

(#684) Iginotus válasza Palika71 (#683) üzenetére

Iginotus
(őstag)

Ja benéztem
nVidia GeForce 9500GS van benne...

Plug and Pray...

(#685) totoka2

totoka2
(lelkes újonc)

Sziasztok !
Volt itt már aki említette, hogy bizonyos TVkkel nem megy a HDMI kimenet hangja. Egyéb fórumokon is emlitették ezt a hibát. Én egy Samsung TVvel próbálkozom, de nálam sem van hang. Próbáltam az nVidia oldaláról letölteni a legújabb HDMI drivert ...de a hang beállításnál nekem nem is jelenik meg a HDMI opció, csak az analóg, előlapi, SPDIF, és ennyi... sehol HDMI ... hol lehet ezt bekapcsolni egyáltalán ?

(#686) Palika71 válasza totoka2 (#685) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
Szedd le mind a kettő drivert és telepítsd fel.
Aztán a jobb alsó hangszóró jelre jobb-klikk, majd a "lejátszó eszközök"-ben, a HDMI-t alapértelmezettre állít.
Persze csak akkor, ha be van dugva a kábel.
A Samsung TV-ket szeretnie kellene. De ha nem szereti, akkor is rácsatlakozik a TV-re, csak hang nélkül (na meg a 25-30 fps-ből jó ha a fele átmegy).

(#687) totoka2 válasza Palika71 (#686) üzenetére

totoka2
(lelkes újonc)

Egy picit részletesebben leírnád mikor hová kell kattintani ? ... mert nálam nincs "lejátszó eszközök"...vagy csak nem jó helyen keresem.
Kép volt, csak hang nem volt a TV-n ...ez idegesített.
(múlt időben, mert egyik rokonomnak vettem, megbízásból, és csak néhány napig volt nálam a Samu, de a hang beállítása a későbbiekben is fontos lesz majd a saját TV-vel)

(#688) totoka2

totoka2
(lelkes újonc)

ehhh... csak sikerült rájönnöm. Köszi a segítséget!
Akkor ezek szerint vagy HDMI-n ...vagy a normál kimeneteken (elöl/hátul/SPDIF) van hang , de egyszerre mindkettőn nem lehet ?

(#689) Palika71 válasza totoka2 (#688) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt nem tudom, mert az Asuson nem volt SPDIF.
De érdekességképpen jelzem, hogy az új csodámon (XPS 13) ugyanez a probléma, mivel ugyanolyan VGA-val működik.
A hangot muszáj audió kimenetről az erősítőre tennem. Mondjuk ezen van SPDIF is.
És még az is érdekes, hogy Dell kézikönyve azt írja, hogy a képet a HDMI-n kell kivinni a TV-re, és a hangot meg vagy a füles kimenetről.

MOD: Mégsincs rajta SPDIF. Az DisplayPort, amire én gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#690) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok, ASUS AT3N7A lapom van, linux, xbmc, valakinek sikerült már hdmi-n kivezetni a hangot? LG TV-m nem akar sehogy sem megszólalni HDMI-n keresztül. hazimozi erositot tervezek venni, de ha nem muszik a hdmi-n a hang, akkor sok ertelme egyelore nem lenne szamomra.

(#691) balage25 válasza vtechun (#690) üzenetére

balage25
(tag)

Tegnap én is felraktam a lucid xbmc párost. Nekem alsamixerrel sikerült engedélyezni a hdmi kimenetet.

(#692) vtechun válasza balage25 (#691) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

közben nagy tortúra árán sikerült belőnöm. írnál pár szót miket kellett csinálnod?

én itt a Step1 és Step2-t is végignyomtam. Utólag belegondolva, lehet nem is lett volna rá szükség, de fene tudja :)

(#693) balage25 válasza vtechun (#692) üzenetére

balage25
(tag)

Nekem gigabyte lapom van, de az is ion-os.
Terminalban elindítottam az alsamixer progit, itt az spdif az spdif kimenetet engedélyeztem.

[ Szerkesztve ]

(#694) vtechun válasza balage25 (#693) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az SPDIF-eket? Analógra ilyenkor be tudod állítani, mert nekem azótanincs analógon hang sehogysem :D

(#695) balage25 válasza vtechun (#694) üzenetére

balage25
(tag)

Egy kicsit másként néz ki az alsamixer nálam, de csak ezt a képet találtam. Azt hiszem (most nincs elöttem)lennie kell még front, side, lfe és rear csúszkáknak is.

[ Szerkesztve ]

(#696) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ION vagy ION2 alkalmas HD audió kivezetésére? DTS-HD, Dolby TrueHD ?

nem nagyon találtam róla infót.

(#697) vtechun válasza vtechun (#692) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezóta viszont hdmi-n is csak sztereó PCM-etnyom ki, passthrough nem megy...

bocsi a dupláért...

[ Szerkesztve ]

(#698) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Érdekelne, hogy van-e Pico-ITX méretű alaplappal szerelt ION-os gép.

Köszönöm!

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#699) DBob válasza TESCO-Zsömle (#698) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Olyat csak via gyárt tudtommal

(#700) quby válasza vtechun (#697) üzenetére

quby
(senior tag)

Sztem a TV-d amugy sem nagyon tud mit kezdeni a TrueHD ,DTS-HD-vel Esetleg lemuxolja sztereóra. Arra meg a PCM is több mint tökéletes. Ha meg veszel erösitöt akkor azon lesz optika vs coax. Én is görcsöltem rajta egy ideig hogy kipaszirozzam a hdmi-n de csak kiváncsiság kedvéért. Nekem egy Harman Kardon Erösitöm van amin van opt is meg koax is. Szerintem nem érdemes vele szivni ha sztereóban megy. A DTS-HD vs DTS különbség pedig csak igen drága (erösitö+ hangfalak>400k) cuccon jön ki. És asszem ha aktiv a digitális kimenet akkor nincs analóg, csak mégegy hangkarival.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.