Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) New Age válasza kingabo (#248) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

Mertem remélni a "40-45mm sacckb" helyett közben van pontosabb mérés lévén egyre több embernek van.

[ Szerkesztve ]

(#252) kingabo válasza New Age (#251) üzenetére

kingabo
(őstag)

Elnézést kívánok, rákerestem most én is, de máshol is csak a kérdést találtam meg, válasz meg ott sem érkezett. :W Nem tudom mivel kevertem. :( Mondjuk fura, hogy egy csomó embernek van, de senki sem mérte meg pedig hányszor volt már kérdezve...

(#253) szabi__memo

szabi__memo
(senior tag)

Megérkezett a Samsung N510

(#254) szabi__memo

szabi__memo
(senior tag)

(#255) New Age válasza kingabo (#252) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

Itt van feljebb a kérdés és a válasz a borda tetejéig mekkora. Alatta pár sorral van a saccckb 40-45mm írva a ventivel együttre. Persze tényleg jó lenne egy pontos mérés. :O

[ Szerkesztve ]

(#256) New Age

New Age
(lelkes újonc)

Asus ION MiniITX
Ha olcsóbb lesz jóval mint a zotac, akkor akár még kellemes alternatíva is lehet.

(#257) szabi__memo válasza New Age (#256) üzenetére

szabi__memo
(senior tag)

Már csak a wifi hiánya miatt is olcsóbbnak kéne lennie, hogy megérje.

[ Szerkesztve ]

(#258) Fercsa

Fercsa
(senior tag)

Velemeny? fit-PC2
Olyan mint a VIA pico-ja csak ionnal.
Hasonlorol nem hallodt valaki? hatha mas is gyart.. mert beszerezni nem konnyu..

Szerk.: meg tobb kep, info: [link]

[ Szerkesztve ]

[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]

(#259) DBob válasza Fercsa (#258) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

...Hát ha van rá pénzed....

btw ezt az avatart én akartam :D

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#260) DBob

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Mi a franc? Visszavonták a zotac ion a-t? Eltűnt a boltokból. Argep is már csak pixmanian mutatja, de ott köszönöm nem vásárlok most alaplapot. Iponban vettem volna, ott pár hete még 46k volt, és lassan meglett volna a cash :S

(#261) szabi__memo válasza DBob (#260) üzenetére

szabi__memo
(senior tag)

Csaknem :((
Amúgy lassan jönnek az intel új atom procijai gpuval (szeptember vége), bár ki tudja ide mikor érnek, de lehet azok jobban megérik majd az árukat. Szerintem jó eséllyel, s elvileg még kevesebbet fognak fogyasztani.

(#262) DBob válasza szabi__memo (#261) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Aztán mint a 330-as atomnál egy év mire készül rá tetszetős alaplap. Noh meg nekem nem kéne az integrált gpu, köszönöm. Épp emiatt akarok (vagy akartam volna?) ionra váltani. Linux alá az intel gpu driverei egy kalap szart se érnek sajnos, hiába opensource.

Jah és persze tényleg kevesebbet fog fogyasztani, de csak amiatt mert mindent amit beleraknak gma950, már 45nm-en dobják bele. Azt hiszem mostani chipset 130nm-es. De technológiailag semmi új nem lesz benne (szinte semmivel nem gyorsabb most az 1.66-os atom) + elvágja intel az ion elől az utat (inkább emiatt jön).

[ Szerkesztve ]

(#263) szabi__memo válasza DBob (#262) üzenetére

szabi__memo
(senior tag)

Ez azért igy nem igaz. Nem 950 lesz benne hanem gma500

(#264) DBob válasza szabi__memo (#263) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Hmm..tényleg. Rosszul emlékeztem.

Ettől még a "nagyon kellemetlenből" kibillent a "még mindig kellemetlenbe" a helyzet. Ugyanis ettől a driverek nem javulnak meg hozzá (ha már vannak egyáltalán linuxos driverek hozzá), és a gma500 gyorsításának támogatottsága nem túl rózsás, és nem tudom mennyit fog ez javulni.

Pl. nvidia kártyák már talán már a 6ezres széria óta támogatják a gpus gyorsítás valamilyen formáját. Ennek ellenére se az mplayer-hc se a coreavc nem támogatja olyan régóta ezeket. Ati dolgait nem ismerem. Linux alá ez a kettő sincs mint tudjuk (bár coreavc beüzemelhető különböző emulálások kapcsán, de így elveszíti a sebességéből adódó fölényének többségét). Külön kell forgatni vpaut minden alá egyelőre, de legalább van rendes nvidia driver, és vlc 1.1 (amit nemsokára ígérnek) már alapból vinni fogja.

Lehet anyám gépét majd lecserélem egy ilyenre, sőt idővel valószínű...de ő windowst használ, és megfelel neki.

(#265) EmThor

EmThor
(őstag)

melegedés és zaj tekintetében írhatna valaki az asrock ion 330-ról

legjobb vétel, ki is dobom htpc-met (e8400, 4gb ram, stb.) amire kell elég ez a kis gép is

[ Szerkesztve ]

(#266) Cyrin válasza EmThor (#265) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Meleg és zajos.

Egyéb kérdés? :D

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#267) szabi__memo

szabi__memo
(senior tag)

Érdemes lecserélni a ventijét állitólag a zaj miatt, de állitólag passzivban azért elmegy és nem füstöl el, csak baromi meleg.

[ Szerkesztve ]

(#268) grandtour2 válasza Cyrin (#266) üzenetére

grandtour2
(tag)

"Meleg és zajos."

persze..

3 honapja van nettop 330-on, bios frissites utan a legkisebb fordulaton van a hutes, annyi hangja van max mint a thinkpademnek.

(T: XBMCLive)root@XBMCLive:~# sensors
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0: +28.0°C (crit = +95.0°C)

coretemp-isa-0001
Core 1: +34.0°C (crit = +95.0°C)

coretemp-isa-0002
Core 2: +27.0°C (crit = +95.0°C)

coretemp-isa-0003
Core 3: +34.0°C (crit = +95.0°C)

Meleg mi? :DD

[ Szerkesztve ]

(#269) EmThor válasza grandtour2 (#268) üzenetére

EmThor
(őstag)

Isten áldjon, végre egy normális válasz, köszönöm!

(#270) Cyrin válasza grandtour2 (#268) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Ez nem meleg, de nem is igaz.

Ismerősömnél mért értékek internetezés alatt, auto ventiszabályzásnál
Proci: 45C, 51C
GPU:73C
HDD:50C

És mások is hasonlóakat mérnek a neten.

A 3 centis venti az elég gáz, bár sokat javítottak rajta az új firmware-ek.

Szóval inkább egy Zotac Ion 330 egy M350-es házban, és nincs semmi gond. (Bár ez se szabályozza a ventit, de nem is 3 centis :D )

(#271) EmThor válasza Cyrin (#270) üzenetére

EmThor
(őstag)

most e8400-at egy passzív mini ninja hűt, táp ventije + egy 8cm-es szól, szóval viszonylag csönd van...

Jó és ezek az értékek annyira melegek? nem lesz mellette semmi és nem fogom fogdosni, ennyitől meg bőven nem megy tönkre, nem értem akkor mi a gondotok vele.

iponban asrock ion 330 71e ft, zotac ion 42 körül indul és ez még csak a lap....

(#272) Cyrin válasza EmThor (#271) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Ja, azt akartam is írni, hogy ettől persze nem megy tönkre, tehát aggódni nem kell, csak ez akkor sem hűvös.

Persze a Zotac drágának tűnik, de többet is nyújt, ill. azt raksz össze belőle amit akarsz.

71-ért is lehet működő gépet csinálni belőle, sőt kevesebbért is. Lgfeljebb nem lesz benne DVD író, na bumm.

(#273) dabadab válasza EmThor (#271) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"és ez még csak a lap...."

...meg a CPU meg a tap meg a komplett hutes.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#274) Cyrin válasza dabadab (#273) üzenetére

Cyrin
(őstag)

meg az n-es wifi.

(#275) grandtour2 válasza Cyrin (#270) üzenetére

grandtour2
(tag)

"Ez nem meleg, de nem is igaz."
Az a lényeg, h TE tudod.

bazz....

(#276) hbooo

hbooo
(újonc)

Szerintetek egy ilyen [link] mukodik egy zotac ion c -ben?

(#277) DBob válasza hbooo (#276) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Kellene. Feltéve ha az asus féle "rakjunk ssd-t minipcie portra" eszközök szabványosak.

(#278) New Age válasza DBob (#277) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

Ha vki valaha kipróbálja ossz meg a tapasztalatait, mert szerintem (is) jó ötlet lenne ilyenen rendszert üzemeltetni. Kérdés, hogy egy XP telepítőt hogyan vszek rá meglássa ezt és erre telepdjen fel.

(#279) hbooo válasza New Age (#278) üzenetére

hbooo
(újonc)

Kulfoldi forumon rakerdeztem es allitolag nem megy, mert a bios nem kinalja fel mint boot lehetoseget. :((

(#280) DBob válasza hbooo (#279) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

:-|

Kéne keresni olcsón alaplapi usb portra dugható mini-ssdt / pendriveot. Szomszédos topicban pár post elejéig volt róla szó, de itthon nem nagyon van, meg drága.

(#281) hbooo válasza DBob (#280) üzenetére

hbooo
(újonc)

nalam most pendriverol megy a linux (jffs2 containerbe)...arrol is bootol. ezt szerettem volna egy ssdvel kivaltani, de hat ha nem megy akkor nem megy.

(#282) dabadab válasza hbooo (#281) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sata/e-sata SSD? Az OCZ Throttle-t probaltam ki, az ment szepen (mondjuk a hatso e-sata porton eleg hulyen nezett ki egy ilyen bumszli ize es a DVI portot is hasznalhatatlanna tette, mert belelogott). Meg mondjuk az is igaz, hogy a bootidot levitte 55 masodpercrol 35-re (XBMC Live), de utana abszolut semmi kulonbseget nem vettem eszre, mivel az USB-rol is villamgyorsan ment minden.

[ Szerkesztve ]

(#283) EmThor

EmThor
(őstag)

100e ft blu-ray meghajtóval

asrock ion 330 még mindig, ez a c330 a duálmagos atom ugye?

(#284) vegyszer válasza EmThor (#283) üzenetére

vegyszer
(fanatikus tag)

IGEN! :R

Nagy kár, hogy a Vista csak Home basic. Így valószínűleg nem adnak hozzá Win7 kupont... :W
Pedig úgy, ennyiért egy feltűnően jó ajánlat lenne :Y
Bár a Blu-ray olvasó 26 nagyforintos felárért, egy home vistával, nem is egy rossz ajánlat. csak...

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#285) EmThor válasza vegyszer (#284) üzenetére

EmThor
(őstag)

nekem a sima is jó lenne :) még 1-2 hónap és meglesz a lé, mit nekem core 2 duo meg 4giga ram :D

ionon battle for middle earth 1-2 remélem elfut

[ Szerkesztve ]

(#286) greg863

greg863
(újonc)

Saját tápos ION rendszerhez ModeCom Feel 202 miniITX számítógépház eladó táp nélkül. Érdeklődni a publikus mailcímen lehet!
Ára 6500 Ft.

(#287) vegyszer

vegyszer
(fanatikus tag)

Látom, haldoklunk...
valaki látott valamit (esetleg tapasztalt is) az Asus AT3N7A-I lapjával kapcsolatban?
tetszik a beépített kékfog, nem mintha egy vagyon lenne, de mégis :-) .
és 36 nagyforinttért elég korrekt dolodnak tűnik...

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#288) szabi__memo válasza vegyszer (#287) üzenetére

szabi__memo
(senior tag)

Hát amúgy tényleg döglödik a topic.. :(

Az Asus-os kérdésre: kinek mi....

De ez egy egész jó kis leirás, nem tudomláttad-e
link

(#289) Honkydoo válasza szabi__memo (#288) üzenetére

Honkydoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jol nézem, az Asus lap néhol tényleg 15W-al többet eszik, mint a többi?
Ez nem vet rá túl jó fényt... :(((
Hogy lehet ez?

http://music.myaudioworld.com

(#290) szabi__memo válasza Honkydoo (#289) üzenetére

szabi__memo
(senior tag)

Jó kérdés! De én már csak a tudása alapján sem azt venném. A Zotac pedig garancia arra, hogy jó minőség..

(#291) dabadab válasza Honkydoo (#289) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Jol nézem, az Asus lap néhol tényleg 15W-al többet eszik, mint a többi?"

Nem, rosszul nezed. Az a lap pont ugyanannyit eszik, mint a tobbi, viszont a rakotott sima ATX tap ekkora fogyasztasnal rettenetesen alacsony hatasfokon uzemel. Szoval az a plusz 15 wattot a tap futi el, nem a lap hibaja (a PH-s Zotac tesztben, ahol szinten sima ATX tapot hasznaltak, szinten hasonlo eredmenyek szulettek).

szabi__memo: Zotac, mint garancia? ROTFL. Az IONITX elso kiadasaban (ebbol Mo-ra szerencsere nem kerult) nem mukodott az USB-s wake, mert elfelejtettek suspend alatt feszultseget adni az USB portra, a PWM-es venticsatlakozon meg nem mukodik a PWM, fixen max fordulatszamot ad.

[ Szerkesztve ]

(#292) Honkydoo válasza dabadab (#291) üzenetére

Honkydoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ebben lehet valami... :R
A zotacnál meg az asrocknál meg van oldva a táp kérdés gyárilag, egyedül az Asus lapjánál kellett ATX tápot használni.

http://music.myaudioworld.com

(#293) szabi__memo válasza dabadab (#291) üzenetére

szabi__memo
(senior tag)

Ez lehet, de szerintem ettől még komolyabb szintet képvisel. Olyan cuccokat raknak össze legtöbbször elsőként, amit a többiek csak próbálnak utánozni, általában nem túl nagy sikerrel.
Asus lapjánál a ventis is fos, amire azért illene figyelni egy főleg htpc-be, de még ha nem is abba, hanem csak egy kis gépbe szánt alaplapnál.

Amúgy tényleg biztos, az atx táp miatt lehet ez a brutál különbség.

[ Szerkesztve ]

(#294) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

Aki tud, legyen szives segítsen!

Tegnap vettem egy Ion-os gépet, amit itt az aprón találtam. Funtwist Fiono a drágám, nem hajlandó normálisan lejátszani a nagyfelbontású .mkv-kat.

Mindent a leírás alapján csináltam, a notimon már rendesen be is állítottam anno, de itt nem tudom miért de nem jön össze.
Hiába írja a Media Player Classic - Homecinema hogy most éppen DXVA támogatás folyik, a videó akkor is élvezhetetlenül beszaggat. nVidia gpu driver a legújabb (190.38) és az alaplapi nForce driverek is a honlapon levő legfrissebbek. Közben 1080p-nél a prociterhelés végig 90-95% körül van...
Nem tudom hogy mennyire pontos, de lejátszás közben néztem a GPU órajelét, és nem igazán kapcsol fel 100MHz-ről, de ez lehet auz everest hibája is.

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#295) DBob válasza rankesz (#294) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Én azt mondanám neked felejtsd el az mpc home balhé-t, és próbáld meg legújabb coreavc-vel, és ne overlay meg egyéb, mára már "elavult" kimenetet használj. Ha azzal nem megy...akkor 1. dunsztom sincs 2. bajban vagy

(#296) rankesz válasza DBob (#295) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Kipróbálatam a KMPlayer+ CUDÁ-s CoreAVC kombót és sokat javult a helyzet, de még nem tökéletes.

KMPlayernél hol kell a kimenetet beállítani?
Lehet WinXP próba lesz ebből...

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#297) DBob válasza rankesz (#296) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom, én bsplayert használok win alól, és sok mást linux alól.

(#298) szabi__memo

szabi__memo
(senior tag)

DFI Hybrid P45-ION-T2A2 alaplap Érdekes egy jószág!

(#299) actival63

actival63
(lelkes újonc)

POINT OF VIEW Mobii ION miniPC Belülről.

[ Szerkesztve ]

(#300) szabi__memo

szabi__memo
(senior tag)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.