Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• justaview

senior tag

Segítséget kérnék.

Az IE9-et használva sima egyszerű oldalakon borzasztó mértékben akad, a böngésző, félelmetes késéssel követi az egér kattintásokat, vagy a görgetést. Egy Youtube oldallal ez még rosszabbá válik. A legaggasztóbb viszont, hogy az IE9 használata közben rendszeresen (néha 5 percenként, néha fél óránként) lefagy a gép, elsötétül a képernyő, majd visszajön és kiírja, hogy a “grafikus chip nem válaszolt, majd újraindult”. Nagyon idegesít, hogy nem stabil a gép.

A Laptop egy Sony VAIO VPC-F21Z1E
    Gyári telepítésű Win7 Home Premium 64bit -el is produkálja a jelenséget és külső Win7 clean installal is, amire a Sony drivereket feltettem, de minden egyéb Sony programtól mentes.
    A processzor Core i7 2630QM, a belső grafikus processzor letiltva (hogy ez a letiltás hardveres, vagy szoftveres, azt nem tudom, de nem jelenik meg sehol)
    A grafikus chip NVIDIA Geforce GT540M -- Sony oldaláról letöltött driverrel és a legfrissebbel is ugyanaz a jelenség

Az IE9-ben letiltva a hardveres gyorsítást, a lefagyás megszűnik, a szaggatás akadozás látványosan enyhébb lesz, de még mindig zavaróan lassú.

Ugyanezt a 64bites Win7 Home Premiumot a desktop gépemre felrakva (ATI kártyás) tökéletesen működik minden, hasít az IE9, mint a szél.

Van valakinek hasonló gondja? Úgy érzem, a GT 540M körül van a gond, de mi lehet a megoldás? Úgy vettem észre, a probléma nem korlátozódik a Sony-ra, mert a neten több 540M-es laptop esetében panaszkodnak ugyanerre.

U.I.: 4 éve a desktop gépemmel volt ugyanez(!) a gondom. Akkor csak az NVIDIA kártya ATI-ra cserélése oldotta meg a problémát végleg. Azóta nem vettem Nvidia kártyát. El is felejtettem már az akkori problémámat, azt hittem ez egy múltbeli Nvidia driver gond volt csupán. És most, 4 év után megint ezzel nézek szembe, csak a Laptopban nem tudom kicserélni a grafikus kártyát... :(

Új hozzászólás Aktív témák