- Hogy is néznek ki a gépeink?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Vezetékes FEJhallgatók
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
justaview
senior tag
Segítséget kérnék.
Az IE9-et használva sima egyszerű oldalakon borzasztó mértékben akad, a böngésző, félelmetes késéssel követi az egér kattintásokat, vagy a görgetést. Egy Youtube oldallal ez még rosszabbá válik. A legaggasztóbb viszont, hogy az IE9 használata közben rendszeresen (néha 5 percenként, néha fél óránként) lefagy a gép, elsötétül a képernyő, majd visszajön és kiírja, hogy a “grafikus chip nem válaszolt, majd újraindult”. Nagyon idegesít, hogy nem stabil a gép.
A Laptop egy Sony VAIO VPC-F21Z1E
Gyári telepítésű Win7 Home Premium 64bit -el is produkálja a jelenséget és külső Win7 clean installal is, amire a Sony drivereket feltettem, de minden egyéb Sony programtól mentes.
A processzor Core i7 2630QM, a belső grafikus processzor letiltva (hogy ez a letiltás hardveres, vagy szoftveres, azt nem tudom, de nem jelenik meg sehol)
A grafikus chip NVIDIA Geforce GT540M -- Sony oldaláról letöltött driverrel és a legfrissebbel is ugyanaz a jelenségAz IE9-ben letiltva a hardveres gyorsítást, a lefagyás megszűnik, a szaggatás akadozás látványosan enyhébb lesz, de még mindig zavaróan lassú.
Ugyanezt a 64bites Win7 Home Premiumot a desktop gépemre felrakva (ATI kártyás) tökéletesen működik minden, hasít az IE9, mint a szél.
Van valakinek hasonló gondja? Úgy érzem, a GT 540M körül van a gond, de mi lehet a megoldás? Úgy vettem észre, a probléma nem korlátozódik a Sony-ra, mert a neten több 540M-es laptop esetében panaszkodnak ugyanerre.
U.I.: 4 éve a desktop gépemmel volt ugyanez(!) a gondom. Akkor csak az NVIDIA kártya ATI-ra cserélése oldotta meg a problémát végleg. Azóta nem vettem Nvidia kártyát. El is felejtettem már az akkori problémámat, azt hittem ez egy múltbeli Nvidia driver gond volt csupán. És most, 4 év után megint ezzel nézek szembe, csak a Laptopban nem tudom kicserélni a grafikus kártyát...
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Medence topik
- Automata kávégépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Aspire A515-58M 15.6" FHD matt i7-13620H 32GB 512GB NVMe ujjolv új akku gar
- HP OMEN 17.3/ 240Hz / I7-13700HX / RTX 4070 / 32 GB DDR5 / 1 TB SSD Gamer Notebook !
- Nitro AN515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyarított vbill gar
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP ProBook 450 G6, 15,6" FHD IPS, I5-8265U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest