Sziasztok
Honnan tudom meg egy memóriáról, hogy az szerverbe való ram ?
Üdv
Heno

Sziasztok
Honnan tudom meg egy memóriáról, hogy az szerverbe való ram ?
Üdv
Heno
Attól függ, hogy milyen szerverbe/alaplapba kell a ram. Ha szerver ram kell, akkor REG ECC-s kell neked, viszont van olyan szerverlap, amibe sima ram megy.
Eladó cuccok : http://href.hu/x/9ech \_/ Megbízhatóságom : http://href.hu/x/efq0

Már kérdeztem itt, de most már vásárlás előtt vagyok, ezért megint újra (egyben utoljára
) megkérdezem, hogy melyik a jobb megvalósítás egy olyan gépnél amit tuningra is használni fogok:
4x 1Gbyte 1066-os modul, vagy
2X 2Gbyte 1066-os modul?
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
2*2
Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

Szia
Nem szerverlapba kell, hanem van egy pár memóriám és nem indultak el egy sima PIII - as lapban és arra gondoltam, hogy hátha szerver ramok...
Annyi van ráírva az egyikre, hogy: 64m×72 SDRAM zöme siemens nyákon van, Samsung, SEC és Elpida modulokkal...
Ha valakinek lenne ötlete, annak örülnék...
Üdv
[ Szerkesztve ]
Heno

üdv
Hogyan tudnám megnézni a memóriám márkáját? Everest-be nem látom sehol
[ Szerkesztve ]

CPU-Z progi,SPD menüpontja alatt,vagy van egy egyszerűbb megoldás is,ha a fejeden lévő érzékszerveddel,amit az egyszerűség kedvéért nevezzünk csak a "szemednek" megnézheted mi van a memóriára írva,és ha mást nem is,de egy sororozatszámot csak találsz rajta,amit pedig a barátod a GOOGLE segítségével le nyomozhatsz. 
* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

Kösz, de ez valami hülyeséget ír ki :[link]
Na megyek szétszedem akkor 

Szamszung lesz biztos SAM1G/667/1284 ez van ráírva
Amúgy ha akarok még + 2 gigát akkor ugyan úgy 667Mhz-eket vegyek vagy mindegy? meg + 1db 2 gigás modult inkább vagy 2db 1 gigás jobb lenne? (A mostaniak dual channelbe mennek) Amúgy nem akarok venni csak érdeklődök 
[ Szerkesztve ]
CSX Diablo 1150-et rendeltem 20k-ért. Abból a szempontból, hogy adott gyártón belül a 12k-s CEC és a 20k-s Diablo közül valószínűleg nem hiába drágább az a ram.
Kíváncsi lezsek miylen eredményeket érek el vele, mert tesztet-tapasztalatot nem találtam róla a neten nagyon. Utólag olvasgatva az 1200-as verzióhoz mellékelt brutális feszeket, rettenetesen félek.
Ráadásul olyan szerencsés vagyok minden téren, hogy dobtam már le cuccot a boltban vásárlás után. A videókártya azon nyomban k.o. Előre tudom ezt a ramot még egy Kingmax is leveri, az e8400-am c0-s, 1,4 fesztől felfele fogja menni a 3,8ghz-et. Az alaplapon meg sercegni fog (p45-ds4)a hangchip. A házam utólagos méricskélés után enm fér be az íróasztalba szal azt is szétbarmolhatom -.-
UI: sorry a sok offért, csak már annyira idegesít ez a memó:S Remélem a jóslásom nem fog beteljesülni
PC alkatrészek (P3-P4) stb. ---> http://href.hu/x/hpft "A hollók rajban repülnek, a sas egymagában."

Hi!
Van 1 gondom. újraindugatott a gépem, néha néha. Megmocorogtattam a ramokat, ezután már csak az egyik modullal volt hajlandó elindulni, ha bent volt mindketttő. De még most is újraindul néha. Létezik h egyszerre döglött meg mindkét memória modulom? Vagy az alaplap slot is rossz?
A.
Ne hagyd ki a ziccert, mert bánni fogod!!!

Valakinek ötlete, hogy milyen Ram lehet ez:
Siemens 64m×72 SDRAM - Ennyi van ráírva...
Üdv
Heno

Köszönöm a gyors és velős választ! 
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

üdv
egy nagy memóriaszakértőt keresek.
kb 1 éve nem volt beüzemelve a gépem de most újra van időm odaülni elé.
de érdekes hibákkal bombáz.újraindulgat legtöbbször.
4*512 a-data drr600.memtest86-ot futtatam rajtuk.
ha egyesével futtatom őket semmi gond.de ha már 2 teszek be mind1 hova milyen sorrenben egy ilyen hibaüzit dob a memtest:[link]
a 4-dik modulra pedig ezt írja:[link]
a 4-dik memó minden slotban meghal ezzel az üzivel.
ha valaki esetleg tudna segíteni hogy a memók a hibásak vagy a lappal van a gond azt kérem írjon elég fontos lenne
előre is köszönöm a fáradozását!
üdv bolvar
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
Gugli ezt dobta, amit Te is megtehettél volna .
Az élet kegyetlen .

Hello!
létezik olyan program amivel PWM-es hűtők fordulatszámát lehet emelni? Mivel a BIOS-ban muszáj volt kikapcsolni a szabályozását, mert mindig kékhalált okozott.
Köszi!
Valaki ki tudna okítani, hogy mi is a különbség a tuning ramok között? Corsair Dominator, Geil Ultra, Geil Evo...
Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\
Sziasztok!
melyik memóriát ajánlanátok ebből az árlistából 4giga kellene Gigabyte GA-P35C-DS3R, vagy Asus p5k lenne az alap!
én a 2*2giga csx 800mhz-et tenném bele, úgyis lenne kis tuning, ezek a lapok meg úgyse nagyon bírják az 1066-os fölöttit (azt meg már hova tuningoljam). 14-15nél többet nem szeretnék rá áldozni
mert ugye ha tuingolom a procit akkor a memória mhz-e is tolódik arányosan felfelé ha nem tévedek.
előre is köszönöm a válaszokat!
Live with Xperia ;)

[link] nem a témához tartozik, de itt a link. Ill a lapod totyikjában nézz szét.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

Hello!Elég amatőr vagyok.Azt szeretném megtudni érdemes-e mégegy giga ramot vennem a meglévő 1 mellé,vagy semmit nem számít,nem veszem észre a gépen.
egy asrock alaplapom van 2 giga 400-as memoriát támogat(1 van bent ugye),
sempron 2600+proci meg egy 512-es 7300gt videokártya,de agp-s
jelenleg nem tudom kicserélni a gépet komolyabbra,de feleslegesen költeni sem akarok rá.
Bocs,ha hülyeséget kérdeztem és kössz,ha válaszol valaki valami hasznosat.
Annyira azért nem vészes ez a konfig, és a DDR400 memória ára se egetrengető, tehát vásárolj bátran. A játékoknál lesz érezhető a különbség.
felseleges.. a konfig elég így is nem tapasztalna játékoknál változást, inkább gépre kellene gyűjteni!
Live with Xperia ;)

Sziasztok!
Szeretnék vásárolni a meglévő 2x1GB Kingmax 800Mhz-es ramok mellé (tudom, sokan gagyizzák, de csak erre volt 1 éve pénzem
) még 2GB-ot. Érdemes "beruházni" azt a ~6000ft-ot érte, vagy semmit sem fog dobni teljesítményben?
mod.: hamarosan vga-t is cserélni szeretnék, nem tudom ez számít e abban, mennyi ram van a gépben, hogy kihasznál e többet a saját dedikáltján kivül a jobb gpu vagy sem.
[ Szerkesztve ]
énis így vagyok ezzel, csak csx-et vennék te is vehetnél bele csx-et ugyan olyan árú!
Live with Xperia ;)

Ez a csx mennyivel jobb mint a kingmax? Bocsi, kicsit (egyáltalán) nem vagyok otthon ramokban.
De akkor már kellene vennem 4x1 vagy 2x2GB-ot, nem? Vagy ha veszek csx-et az megy a Kingmax-szal együtt? (2GB kingmax & 2GB csx?)
megy együtt a 2 igen!
Live with Xperia ;)

HI
A ramjaim memtest alatt 250 pass-ból egyszer hibáztak, viszont tegnap egy másik tesztnél nem, mi lehet?
toki

na.... -most ugyanolyan tanácstalan vagyok ,mint eddig
ki a nagyobb szaki?

és a két legfontosabb dolog: 1: mennyivel és miben jobb a csx, 2: valamint mennyit jelent +2GB teljesítményben? (játékokban pl.)
[ Szerkesztve ]
Ha esetleg megmondanád, hogy milyen programokat használsz, akkor nem csak okoskodásokat olvashatnál válaszként.
Ember embernek farkasa.

Erre valaki? 
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
lletve a program nem jölöli meg hibának az 'Errors' részen holott mégis az, így elbizonytalanodtam és a szakikhoz fordulnék
A test 5 mellett ott van, hogy 2 hibát talált...
Ember embernek farkasa.

Sziasztok!
Szeretnem a segitsegeteket kerni "kevert" memoriaval kapcsolatban.
Adott a kovetkezo szituacio:
2x1GB Corsair XMS2 DHX CL4 (800Mhz)
2x1GB Kingston Hyper-X CL4 (szinten 800Mhz)
A memoriak eggyutt vannak egy Gigabyte GA-MA770-DS3 Ver. 1.0.
Bootnal csak 667Mhz-en futtottak a ramok.
Mondvan hogy nem tuningolok, minden processzor es memoria beallitas automatara volt allitva a BIOS-ban.
Valahol olvastam hogy alap beallitsban a Hyper-X csak 667Mhz-en fut, es a BIOS-ban kell utana allitani 800-ra.
Ez tenyleg igy van?
Ha igen, akkor annyi eleg hogy manualisan beallitom 800Mhz-re, vagy kene allitgatom az idoziteseket/feszt?
Elore is koszonom a hsz-t!
U.I.: Eredetileg meg egy par Corsair-t szerettem volna venni, de mondvan hogy nem volt es nem tudtak mikor lesz, a Kingston mellett dontottem.
| Apple iPad 32GB WiFi | Apple iPhone 3GS 16GB | Apple iPod Shuffle 4th Gen |
na a kérdésem még mindig
viszont most melyiket érné meg joban ha tuningolom a memóriát
2*1gb csx 800mhz
2*1gb kingmax 1066 mhz
alap:p45-ös giga
Live with Xperia ;)
Sziasztok!
Adott egy MSI P35 NEO Combo alaplap, 2*1Gb/800 CSX, és egy E52000.
Mire számíthatok? Mekkora fesszel és mennyit fog menni benne ez a ram?
A tuningra kb 1 órám lenne beállítani, ha azalatt nem megy stabilra, akkor marad alapon.

üdv,
válaszoljatok előbb az előttem szóló kérdésére.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet a GEIL memóriákkal?
Nem vagyok egy őrült tuningos alkat, de azért jó lenne ha a lehetőségekhez képest gyors memóriák lennének a P5q e lapomba?
Tudtok ajánlani valamit? Mondom a tuning nem az elsődleges szempont.
Köszönöm
üdv Oliii
I'll be back!
Helló
Véleményt szeretnék kérni a következő termékről.
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT
Őt néztem ki mivel ez talán még meg is tudom venni.
Legalábbis ha elpasszolom a jelenlegi ramokat. (4x1GB geil ultra)
Kb az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalatok ezzel a rammal.
Pl.:
-AMD-s rendszert mennyire szereti (cuccok az adatlapon)
-Mekkora a stabil elérhető órajel (a mostani ramom 2,3V-ot kap, úgyhogy feszemeléstől nem riadok meg)
A lényeg hogy a jelenlegi geil-eket túlszárnyalja.
Arra is gondoltam hogy akor egy olcsóbb 1066-os ram is jó lenne, de esetleges procicserénél (valami BE-re) meg jó lenne egy olyan ram ami azért nem riad meg az 1100MHz-től sem.
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

Sziasztok, a következő ügyben keresem a segítségeteket:
A gépemben alaplapcsere volt, és az összerakás során a 2 db 1 GB-os Geil ramom a 2-es és 4-es slotokba került (azért, mert azok voltak sötétebb színűek, és azt hittük, hogy azok vannak párban - most már látom, hogy nem). A másik két slot üresen maradt. A kérdésem: nem jelent ez problémát?
Az mondjuk tény, hogy simán mennek 1066-ot, unganged módban, everest szerint elég gyorsak is. Mégis zavar, hogy nem a megfelelő helyen vannak.
Dulce bellum inexpertis
Nem jelent problémát. 
http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

Köszönöm! 

THX, megnyugodtam... 
Dulce bellum inexpertis
Üdv!!
Az lenne a kérdésem hogy most lehetőségem nulszával beszerezni egy Corsair Dominator TWIN2X 2x2GB 1066Mhz CL5 KIT ramot!!
A bajom hogy Asus m2n32 sli deluxe lapom van; ami 800-ig nyomja a ramot!!
Ki tudom csikarni a 1066 ot vagy marad 800on a ram?
A proci ha húzódik nem gáz.. Phemon 9950black..

Hi!Vissszatérve a tegnapira,nem várok csodát a géptől,elsősorban az a cél,hogy kicsit
több játék eldöcögjön.
A több memóriától pont ugyanannyi játék fog eldöcögni, legföljebb gyorsabban. 

köcce!
komplett gépcsere lesz...
...majd...

Speciel az összesítő részen (Walltime, Cached stb) lévő 'Errors'-ra gondoltam.
Illetve arra, hogy nekem így még soha nem hibázott(?). Ha volt valami, akkor minden egyes rontást külön sorban, pirossal kiemelve jelölt meg és a fent említett helyen is mutatta, hogy gixer van.
De ha azt mondod, hogy rossz valamelyik modul, akkor természetesen megköszönöm és elállok az üzlettől. 
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
#18017-re valaki?

Sziasztok!
Leírom inkább az egész történetet...
szóval kezdjük a gépemnél: Asus p5b lap, E4300 @ 2.9-en , 2gb kingmax 800mhz.
Ma vettem plusz 2gb ramot (2*1gb) ..így lett 4 ( szal 4*1gb, mind a 4 slot fulllon) , ugyancsak kingmax és 800mhz-es...beraktam , windows indításnál kékhalál, gondoltam hát akkor visszaveszem a procit egy kis időre...visszaraktam most 1.8-on ketyeg, elindul a windows fejem örül .. csak 3gb-ot kezel nembaj win 32bit , vissza biosba 2.8-ra a procit kékhalál na mondom mivan most megint vissza alapra akkor mondom legyen 2.5 akkor is kékhalál na mondom akkor menjünk szépen lassan 1.9ghz ..na bebootol az xp , 2ghz kékhalál...ilyenkor mivan ez a fő kérdés..
2x 1gb al 2.93-at bír a proci alap feszen gyári hűtéssel így megy már több mint egy éve kb..
Vmi olyasmit hallottam hogy a lapom nem igazán tudja kezelni a 4slotot és inkább vegyek
2*2gb-ot vmi ötlet? Mert ez így nem állapot hogy a proci alapon van.. 
Aki nem tud úszni, ne másszon fára, mert elüti a villamos.

Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi az alábbi ramok terén, igazából nem nagyon tudom melyik lenne a jobb választás:
http://ipon.hu/webshop/product/geil_evo_one_4096mb_ddr2_800mhz_kit/19077
http://ipon.hu/webshop/product/geil_ultra_4096mb_ddr2_800mhz_kit/24104
vagy Geil Black Dragon 4096mb ddr2 800mhz cl4 kit
Jelenleg egy Geil Black Dragon 2x1gb cl4 es kit van a gépembe 5-5-5-18ban 1014 stabilan futnak. Meg vagyok elégedve velük, de szeretnék duplázni 
Előre is köszi!
Üdv
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT picit jobb de igazából maximum 15%-al lehet nagyobb telljesítmény 2gigával szemben 4 gigának, jövőben egyre jobban használják a játékok is ki! (gta 4 ,far cry 2..) most amúgyis lennt vannak az árak most érdemes venni.
Live with Xperia ;)