Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#18001) heno68

heno68
(tag)

Sziasztok

Honnan tudom meg egy memóriáról, hogy az szerverbe való ram ?

Üdv

Heno

(#18002) Daemon09 válasza heno68 (#18001) üzenetére

Daemon09
(őstag)
LOGOUT blog

Attól függ, hogy milyen szerverbe/alaplapba kell a ram. Ha szerver ram kell, akkor REG ECC-s kell neked, viszont van olyan szerverlap, amibe sima ram megy.

Eladó cuccok : http://href.hu/x/9ech \_/ Megbízhatóságom : http://href.hu/x/efq0

(#18003) PAtr0n

PAtr0n
(senior tag)

Már kérdeztem itt, de most már vásárlás előtt vagyok, ezért megint újra (egyben utoljára ;)) megkérdezem, hogy melyik a jobb megvalósítás egy olyan gépnél amit tuningra is használni fogok:
4x 1Gbyte 1066-os modul, vagy
2X 2Gbyte 1066-os modul?

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#18004) KaiotEch válasza PAtr0n (#18003) üzenetére

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2*2

Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

(#18005) heno68 válasza Daemon09 (#18002) üzenetére

heno68
(tag)

Szia

Nem szerverlapba kell, hanem van egy pár memóriám és nem indultak el egy sima PIII - as lapban és arra gondoltam, hogy hátha szerver ramok...

Annyi van ráírva az egyikre, hogy: 64m×72 SDRAM zöme siemens nyákon van, Samsung, SEC és Elpida modulokkal...
Ha valakinek lenne ötlete, annak örülnék...

Üdv

[ Szerkesztve ]

Heno

(#18006) Red_Bull

Red_Bull
(tag)

üdv

Hogyan tudnám megnézni a memóriám márkáját? Everest-be nem látom sehol

[ Szerkesztve ]

(#18007) Hawk1979 válasza Red_Bull (#18006) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

CPU-Z progi,SPD menüpontja alatt,vagy van egy egyszerűbb megoldás is,ha a fejeden lévő érzékszerveddel,amit az egyszerűség kedvéért nevezzünk csak a "szemednek" megnézheted mi van a memóriára írva,és ha mást nem is,de egy sororozatszámot csak találsz rajta,amit pedig a barátod a GOOGLE segítségével le nyomozhatsz. :D

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#18008) Red_Bull válasza Hawk1979 (#18007) üzenetére

Red_Bull
(tag)

Kösz, de ez valami hülyeséget ír ki :[link]
Na megyek szétszedem akkor :D

(#18009) Red_Bull válasza Red_Bull (#18008) üzenetére

Red_Bull
(tag)

Szamszung lesz biztos SAM1G/667/1284 ez van ráírva
Amúgy ha akarok még + 2 gigát akkor ugyan úgy 667Mhz-eket vegyek vagy mindegy? meg + 1db 2 gigás modult inkább vagy 2db 1 gigás jobb lenne? (A mostaniak dual channelbe mennek) Amúgy nem akarok venni csak érdeklődök :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18010) malwy

malwy
(senior tag)
LOGOUT blog

CSX Diablo 1150-et rendeltem 20k-ért. Abból a szempontból, hogy adott gyártón belül a 12k-s CEC és a 20k-s Diablo közül valószínűleg nem hiába drágább az a ram.
Kíváncsi lezsek miylen eredményeket érek el vele, mert tesztet-tapasztalatot nem találtam róla a neten nagyon. Utólag olvasgatva az 1200-as verzióhoz mellékelt brutális feszeket, rettenetesen félek.
Ráadásul olyan szerencsés vagyok minden téren, hogy dobtam már le cuccot a boltban vásárlás után. A videókártya azon nyomban k.o. Előre tudom ezt a ramot még egy Kingmax is leveri, az e8400-am c0-s, 1,4 fesztől felfele fogja menni a 3,8ghz-et. Az alaplapon meg sercegni fog (p45-ds4)a hangchip. A házam utólagos méricskélés után enm fér be az íróasztalba szal azt is szétbarmolhatom -.-

UI: sorry a sok offért, csak már annyira idegesít ez a memó:S Remélem a jóslásom nem fog beteljesülni

PC alkatrészek (P3-P4) stb. ---> http://href.hu/x/hpft "A hollók rajban repülnek, a sas egymagában."

(#18011) Aaalbi

Aaalbi
(tag)

Hi!
Van 1 gondom. újraindugatott a gépem, néha néha. Megmocorogtattam a ramokat, ezután már csak az egyik modullal volt hajlandó elindulni, ha bent volt mindketttő. De még most is újraindul néha. Létezik h egyszerre döglött meg mindkét memória modulom? Vagy az alaplap slot is rossz?
A.

Ne hagyd ki a ziccert, mert bánni fogod!!!

(#18012) heno68

heno68
(tag)

Valakinek ötlete, hogy milyen Ram lehet ez:

Siemens 64m×72 SDRAM - Ennyi van ráírva...

Üdv

Heno

(#18013) PAtr0n válasza KaiotEch (#18004) üzenetére

PAtr0n
(senior tag)

Köszönöm a gyors és velős választ! ;)

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#18014) bolvar

bolvar
(fanatikus tag)

üdv
egy nagy memóriaszakértőt keresek.
kb 1 éve nem volt beüzemelve a gépem de most újra van időm odaülni elé.
de érdekes hibákkal bombáz.újraindulgat legtöbbször.
4*512 a-data drr600.memtest86-ot futtatam rajtuk.
ha egyesével futtatom őket semmi gond.de ha már 2 teszek be mind1 hova milyen sorrenben egy ilyen hibaüzit dob a memtest:[link]
a 4-dik modulra pedig ezt írja:[link]
a 4-dik memó minden slotban meghal ezzel az üzivel.
ha valaki esetleg tudna segíteni hogy a memók a hibásak vagy a lappal van a gond azt kérem írjon elég fontos lenne:)
előre is köszönöm a fáradozását!:)
üdv bolvar

A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

(#18015) lsc válasza heno68 (#18012) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gugli ezt dobta, amit Te is megtehettél volna .

Az élet kegyetlen .

(#18016) lecterdoctor

lecterdoctor
(lelkes újonc)

Hello!

létezik olyan program amivel PWM-es hűtők fordulatszámát lehet emelni? Mivel a BIOS-ban muszáj volt kikapcsolni a szabályozását, mert mindig kékhalált okozott.

Köszi!

(#18017) KaiotEch

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki ki tudna okítani, hogy mi is a különbség a tuning ramok között? Corsair Dominator, Geil Ultra, Geil Evo...

Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

(#18018) gtamate2

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
melyik memóriát ajánlanátok ebből az árlistából 4giga kellene Gigabyte GA-P35C-DS3R, vagy Asus p5k lenne az alap!
én a 2*2giga csx 800mhz-et tenném bele, úgyis lenne kis tuning, ezek a lapok meg úgyse nagyon bírják az 1066-os fölöttit (azt meg már hova tuningoljam). 14-15nél többet nem szeretnék rá áldozni

mert ugye ha tuingolom a procit akkor a memória mhz-e is tolódik arányosan felfelé ha nem tévedek.

előre is köszönöm a válaszokat!

Live with Xperia ;)

(#18019) Gyuri27 válasza lecterdoctor (#18016) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link] nem a témához tartozik, de itt a link. Ill a lapod totyikjában nézz szét.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#18020) vakimaki

vakimaki
(újonc)

Hello!Elég amatőr vagyok.Azt szeretném megtudni érdemes-e mégegy giga ramot vennem a meglévő 1 mellé,vagy semmit nem számít,nem veszem észre a gépen.
egy asrock alaplapom van 2 giga 400-as memoriát támogat(1 van bent ugye),
sempron 2600+proci meg egy 512-es 7300gt videokártya,de agp-s
jelenleg nem tudom kicserélni a gépet komolyabbra,de feleslegesen költeni sem akarok rá.
Bocs,ha hülyeséget kérdeztem és kössz,ha válaszol valaki valami hasznosat.

(#18021) Badman 4ever válasza vakimaki (#18020) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Annyira azért nem vészes ez a konfig, és a DDR400 memória ára se egetrengető, tehát vásárolj bátran. A játékoknál lesz érezhető a különbség.

(#18022) gtamate2 válasza Badman 4ever (#18021) üzenetére

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

felseleges.. a konfig elég így is nem tapasztalna játékoknál változást, inkább gépre kellene gyűjteni!

Live with Xperia ;)

(#18023) jorden06

jorden06
(senior tag)

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni a meglévő 2x1GB Kingmax 800Mhz-es ramok mellé (tudom, sokan gagyizzák, de csak erre volt 1 éve pénzem :B ) még 2GB-ot. Érdemes "beruházni" azt a ~6000ft-ot érte, vagy semmit sem fog dobni teljesítményben?

mod.: hamarosan vga-t is cserélni szeretnék, nem tudom ez számít e abban, mennyi ram van a gépben, hogy kihasznál e többet a saját dedikáltján kivül a jobb gpu vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#18024) gtamate2 válasza jorden06 (#18023) üzenetére

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

énis így vagyok ezzel, csak csx-et vennék te is vehetnél bele csx-et ugyan olyan árú!

Live with Xperia ;)

(#18025) jorden06 válasza gtamate2 (#18024) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Ez a csx mennyivel jobb mint a kingmax? Bocsi, kicsit (egyáltalán) nem vagyok otthon ramokban.

De akkor már kellene vennem 4x1 vagy 2x2GB-ot, nem? Vagy ha veszek csx-et az megy a Kingmax-szal együtt? (2GB kingmax & 2GB csx?)

(#18026) gtamate2 válasza jorden06 (#18025) üzenetére

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

megy együtt a 2 igen!

Live with Xperia ;)

(#18027) veber

veber
(tag)

HI

A ramjaim memtest alatt 250 pass-ból egyszer hibáztak, viszont tegnap egy másik tesztnél nem, mi lehet?

toki

(#18028) vakimaki

vakimaki
(újonc)

:) na.... -most ugyanolyan tanácstalan vagyok ,mint eddig :W
ki a nagyobb szaki?

(#18029) jorden06 válasza gtamate2 (#18026) üzenetére

jorden06
(senior tag)

és a két legfontosabb dolog: 1: mennyivel és miben jobb a csx, 2: valamint mennyit jelent +2GB teljesítményben? (játékokban pl.)

[ Szerkesztve ]

(#18030) FehérHolló válasza vakimaki (#18028) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha esetleg megmondanád, hogy milyen programokat használsz, akkor nem csak okoskodásokat olvashatnál válaszként.

Ember embernek farkasa.

(#18031) Ayg0

Ayg0
(senior tag)

Erre valaki? :F

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#18032) FehérHolló válasza Ayg0 (#18031) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lletve a program nem jölöli meg hibának az 'Errors' részen holott mégis az, így elbizonytalanodtam és a szakikhoz fordulnék
A test 5 mellett ott van, hogy 2 hibát talált...

Ember embernek farkasa.

(#18033) Daniel

Daniel
(tag)

Sziasztok!

Szeretnem a segitsegeteket kerni "kevert" memoriaval kapcsolatban.

Adott a kovetkezo szituacio:

2x1GB Corsair XMS2 DHX CL4 (800Mhz)
2x1GB Kingston Hyper-X CL4 (szinten 800Mhz)

A memoriak eggyutt vannak egy Gigabyte GA-MA770-DS3 Ver. 1.0.

Bootnal csak 667Mhz-en futtottak a ramok.

Mondvan hogy nem tuningolok, minden processzor es memoria beallitas automatara volt allitva a BIOS-ban.

Valahol olvastam hogy alap beallitsban a Hyper-X csak 667Mhz-en fut, es a BIOS-ban kell utana allitani 800-ra.

Ez tenyleg igy van?

Ha igen, akkor annyi eleg hogy manualisan beallitom 800Mhz-re, vagy kene allitgatom az idoziteseket/feszt?

Elore is koszonom a hsz-t!

U.I.: Eredetileg meg egy par Corsair-t szerettem volna venni, de mondvan hogy nem volt es nem tudtak mikor lesz, a Kingston mellett dontottem.

| Apple iPad 32GB WiFi | Apple iPhone 3GS 16GB | Apple iPod Shuffle 4th Gen |

(#18034) gtamate2

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

na a kérdésem még mindig
viszont most melyiket érné meg joban ha tuningolom a memóriát
2*1gb csx 800mhz
2*1gb kingmax 1066 mhz
alap:p45-ös giga

Live with Xperia ;)

(#18035) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Adott egy MSI P35 NEO Combo alaplap, 2*1Gb/800 CSX, és egy E52000.
Mire számíthatok? Mekkora fesszel és mennyit fog menni benne ez a ram?
A tuningra kb 1 órám lenne beállítani, ha azalatt nem megy stabilra, akkor marad alapon.

(#18036) Oliii

Oliii
(tag)

üdv,

válaszoljatok előbb az előttem szóló kérdésére.

Az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet a GEIL memóriákkal?
Nem vagyok egy őrült tuningos alkat, de azért jó lenne ha a lehetőségekhez képest gyors memóriák lennének a P5q e lapomba?

Tudtok ajánlani valamit? Mondom a tuning nem az elsődleges szempont.

Köszönöm
üdv Oliii

I'll be back!

(#18037) Tibord

Tibord
(senior tag)
LOGOUT blog

Helló

Véleményt szeretnék kérni a következő termékről.

KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT

Őt néztem ki mivel ez talán még meg is tudom venni.
Legalábbis ha elpasszolom a jelenlegi ramokat. (4x1GB geil ultra)

Kb az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalatok ezzel a rammal.
Pl.:
-AMD-s rendszert mennyire szereti (cuccok az adatlapon)
-Mekkora a stabil elérhető órajel (a mostani ramom 2,3V-ot kap, úgyhogy feszemeléstől nem riadok meg)

A lényeg hogy a jelenlegi geil-eket túlszárnyalja.

Arra is gondoltam hogy akor egy olcsóbb 1066-os ram is jó lenne, de esetleges procicserénél (valami BE-re) meg jó lenne egy olyan ram ami azért nem riad meg az 1100MHz-től sem.

Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

(#18038) HarryPotter

HarryPotter
(senior tag)

Sziasztok, a következő ügyben keresem a segítségeteket:

A gépemben alaplapcsere volt, és az összerakás során a 2 db 1 GB-os Geil ramom a 2-es és 4-es slotokba került (azért, mert azok voltak sötétebb színűek, és azt hittük, hogy azok vannak párban - most már látom, hogy nem). A másik két slot üresen maradt. A kérdésem: nem jelent ez problémát?

Az mondjuk tény, hogy simán mennek 1066-ot, unganged módban, everest szerint elég gyorsak is. Mégis zavar, hogy nem a megfelelő helyen vannak.

Dulce bellum inexpertis

(#18039) Pubszon válasza HarryPotter (#18038) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem jelent problémát. :)

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#18040) joey7 válasza Geri Bátyó (#17638) üzenetére

joey7
(őstag)

Köszönöm! :R

(#18041) HarryPotter válasza Pubszon (#18039) üzenetére

HarryPotter
(senior tag)

THX, megnyugodtam... :R

Dulce bellum inexpertis

(#18042) Lazarus911

Lazarus911
(tag)
LOGOUT blog

Üdv!!

Az lenne a kérdésem hogy most lehetőségem nulszával beszerezni egy Corsair Dominator TWIN2X 2x2GB 1066Mhz CL5 KIT ramot!!
A bajom hogy Asus m2n32 sli deluxe lapom van; ami 800-ig nyomja a ramot!!
Ki tudom csikarni a 1066 ot vagy marad 800on a ram?
A proci ha húzódik nem gáz.. Phemon 9950black..

(#18043) vakimaki

vakimaki
(újonc)

Hi!Vissszatérve a tegnapira,nem várok csodát a géptől,elsősorban az a cél,hogy kicsit
több játék eldöcögjön.

(#18044) Badman 4ever válasza vakimaki (#18043) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

A több memóriától pont ugyanannyi játék fog eldöcögni, legföljebb gyorsabban. :)

(#18045) vakimaki

vakimaki
(újonc)

köcce!
komplett gépcsere lesz...
...majd...

(#18046) Ayg0 válasza FehérHolló (#18032) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

Speciel az összesítő részen (Walltime, Cached stb) lévő 'Errors'-ra gondoltam.
Illetve arra, hogy nekem így még soha nem hibázott(?). Ha volt valami, akkor minden egyes rontást külön sorban, pirossal kiemelve jelölt meg és a fent említett helyen is mutatta, hogy gixer van.
De ha azt mondod, hogy rossz valamelyik modul, akkor természetesen megköszönöm és elállok az üzlettől. :R

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#18047) KaiotEch

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

#18017-re valaki?

(#18048) Dexar007

Dexar007
(senior tag)

Sziasztok!
Leírom inkább az egész történetet...
szóval kezdjük a gépemnél: Asus p5b lap, E4300 @ 2.9-en , 2gb kingmax 800mhz.

Ma vettem plusz 2gb ramot (2*1gb) ..így lett 4 ( szal 4*1gb, mind a 4 slot fulllon) , ugyancsak kingmax és 800mhz-es...beraktam , windows indításnál kékhalál, gondoltam hát akkor visszaveszem a procit egy kis időre...visszaraktam most 1.8-on ketyeg, elindul a windows fejem örül .. csak 3gb-ot kezel nembaj win 32bit , vissza biosba 2.8-ra a procit kékhalál na mondom mivan most megint vissza alapra akkor mondom legyen 2.5 akkor is kékhalál na mondom akkor menjünk szépen lassan 1.9ghz ..na bebootol az xp , 2ghz kékhalál...ilyenkor mivan ez a fő kérdés.. :DDD 2x 1gb al 2.93-at bír a proci alap feszen gyári hűtéssel így megy már több mint egy éve kb..
Vmi olyasmit hallottam hogy a lapom nem igazán tudja kezelni a 4slotot és inkább vegyek
2*2gb-ot vmi ötlet? Mert ez így nem állapot hogy a proci alapon van.. :U

Aki nem tud úszni, ne másszon fára, mert elüti a villamos.

(#18049) Pyttam5

Pyttam5
(újonc)

Sziasztok!

Véleményetekre lennék kíváncsi az alábbi ramok terén, igazából nem nagyon tudom melyik lenne a jobb választás:

http://ipon.hu/webshop/product/geil_evo_one_4096mb_ddr2_800mhz_kit/19077

http://ipon.hu/webshop/product/geil_ultra_4096mb_ddr2_800mhz_kit/24104

vagy Geil Black Dragon 4096mb ddr2 800mhz cl4 kit

Jelenleg egy Geil Black Dragon 2x1gb cl4 es kit van a gépembe 5-5-5-18ban 1014 stabilan futnak. Meg vagyok elégedve velük, de szeretnék duplázni :)

Előre is köszi!

Üdv

(#18050) gtamate2 válasza Pyttam5 (#18049) üzenetére

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT picit jobb de igazából maximum 15%-al lehet nagyobb telljesítmény 2gigával szemben 4 gigának, jövőben egyre jobban használják a játékok is ki! (gta 4 ,far cry 2..) most amúgyis lennt vannak az árak most érdemes venni.

Live with Xperia ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.