Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#35001) Gazsi00

Gazsi00
(őstag)

4 GB Kingmax FLFF65F-C8KF9 van a gépemben és még szertnék hozzá venni plusz 4 GB-ot.
Ilyet tudok szerezni: 4 GB Kingmax FLFF65F-C8KL9 NEFS

Ezek menni fognak dualban, mert a típuszámuk nem ugyanaz?

Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

(#35002) euzsolt válasza Gazsi00 (#35001) üzenetére

euzsolt
(tag)

Sokat számít, hogy egyforma e a két ram. Azért árulnak dual channelre kit-et, mert ott teljesen egyforma két ram van összecsomagolva.

Szerintetek ezek az értékek mennyire komolyak ma?

AIDA mem test read
AIDA mem test write

(#35003) daa-raa válasza euzsolt (#35002) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szerinted mit számít, hogy mit "mér" az AIDA?

Si vis pacem, para bellum.

(#35004) euzsolt válasza daa-raa (#35003) üzenetére

euzsolt
(tag)

Talán meghatározó lehet.

(#35005) daa-raa válasza euzsolt (#35004) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Semennyire sem az. A Te rendszeredben biztosan nem. Csak az AMD Llano-s gépek érzékenyek rá, mert azokban egy értelmes teljesítményű IGP van.

(#35006) euzsolt válasza daa-raa (#35005) üzenetére

euzsolt
(tag)

De azért mégis megmutatja a ram írási olvasási sebességét, vagy nem? Pl ismerősömnek gyengébb konfiggal, gyengébb értékeket kaptunk.

grrr... eddig azt hittem az intel összeszedettebb

(#35007) Mákdaráló

Mákdaráló
(kvázi-tag)

Üdv,

Ugyebár 2*4GB Ramot keresek. Nézegettem apróhirdetéseket, így egy darabot olcsóbban tudnék venni, másik (ugyanolyan) ugye kicsit drágább, de még így is jobban járok.

Melyik a jobb?
Geil Value Plus
Kingmax 5 év garanciával
Kingston Hyper-X?

Érdekesség, hogy a PCX-nél a Geil Value Plus drágább, mint a Geil Enhance Corsa (kb 100 forint) ami elvileg egy tuningolható, erősebb darab.

Ha ezekből 1-1 darabot veszek, mindig olcsóbb, mintha kitben venném. Két ugyanolyan specifikációval rendelkező memória nem tud dual channelben futni, csak ha kitben árulják?

A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, a processzor elromlik.

(#35008) freaghill válasza Qru (#35000) üzenetére

freaghill
(fanatikus tag)

Na az miért lehet, hogy nekem az írja az everest, az SPD Memória modul tulajdonságai alatt azt, hogy:
Memória sebessége:DDR2-533 (266 MHz)
DDR2 1GB 800Mhz-es van nekem benn.
Legalábbis nekem ezt mondták, de akkor lehet, hogy csak 500as és abból csak 266at használ ki? Akkor se használja ki teljesen.

[ Szerkesztve ]

Nyári diákmunka érdekelne Németbe illetve Ausztriába.

(#35009) sg22

sg22
(fanatikus tag)

sziasztok!

a gyári memória időzitéseket hol tudom megnézni? kingston 8gb dual kit 1333

húzni akarom a procit és azt olvastam, hogy le kell fixálni gyári értékekre hogy jo legyen

kosz

(#35010) tonnoka

tonnoka
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Lehet én vagyok hülye, de az alaplapom leírása szerint akkor mennek a ramok dualban, ha 1-es és 2-es slotba (tehát elvileg az egyik azonos színűbe) teszem a 2 modult. Viszont elvileg a channel 0 a solot 1és slot 3, a channel 1 pedig a 2 és 4. Nekem 2 kitem van, 2x1 és 2x2, hogy kell betennem hogy dualban menjen? Ill. windowsban hol tudom megnézni hogy dual-e?
Gigabyte ma790xt lapról van szó amúgy.
Köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

Ha hirdetésem után érdeklődsz, írd oda melyikkel kapcsolatban írsz...

(#35011) freaghill válasza sg22 (#35009) üzenetére

freaghill
(fanatikus tag)

Everest, Alaplap, SPD, Memória időzítések ha nem tévedek

Bocs, nem olvastam, hogy gyári, illetve nem tudom, hogy ott a húzottat mutatja-e már.

[ Szerkesztve ]

(#35012) sg22 válasza freaghill (#35011) üzenetére

sg22
(fanatikus tag)

nem is mutatja az én mhz-emre. (everest)

457
533
609

mhzeket ir ki, 667et nem ami az enyém volna

(#35013) daa-raa válasza euzsolt (#35006) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mutat valamit, amit annak hív. De semmit nem számít, a rendszer sebességét szinte egyáltalán nem befolyásolja (csak a már említett Llano-s rendszerekben).

sg22: Pl a gyártó oldalán. De szokás ráírni a modulokra is.

tonnoka: Akkor mi a kérdés? Ha egy csatornába rakod mind a kettőt, akkor nem is fog működni dual-ban. Ahhoz legalább egyet-egyet kell raknod mind a két csatornába.

(#35014) tonnoka válasza daa-raa (#35013) üzenetére

tonnoka
(lelkes újonc)

Tehát elvileg egy csatornában kell lennie egy 2gb és 1gb modulnak, a másikban pedig a másik kettőnek?

Ha hirdetésem után érdeklődsz, írd oda melyikkel kapcsolatban írsz...

(#35015) sg22 válasza daa-raa (#35013) üzenetére

sg22
(fanatikus tag)

néztem már a kingston oldalán de nem találtam

(#35016) daa-raa válasza tonnoka (#35014) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Igen.

sg22: Pontos típusjel alapján meg lehet találni.

(#35017) sg22 válasza daa-raa (#35016) üzenetére

sg22
(fanatikus tag)

valahol megvan a pontos tipusjel, majd kibogarászom. de hol tudok rákeresni?

(#35018) daa-raa válasza sg22 (#35017) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Kérdés pontosan milyen. Ha HyperX Blu, akkor pl itt. Bár a Kingston ott sem ereszti bő lére.

(#35019) Gaborka30 válasza lotto (#34980) üzenetére

Gaborka30
(kvázi-tag)

Örülj neki, hogy Neked mennek 1066-on :D:D
Mázlista :D

(#35020) euzsolt válasza daa-raa (#35005) üzenetére

euzsolt
(tag)

Azt nem értem daa-raa, hogy miért csak a processzor IGP-je profitál a ramsebességből? Nekem például nincs is integrált vga, akkor most nálam tökmindegy, hogy a ramjaim milyen sebességgel olvassák és írják a biteket?

(#35021) Qru válasza euzsolt (#35020) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mert máshol nem a ram sávszélessége lesz a szűkkeresztmetszet, hanem a cpu maga vagy a vga, vagy a háttértár, stb.

Ezért tesztporgikon kívül (ahol ugye mesterségesen lesz a ram a szűkkeresztmetszet) egyedül tömörítésnél meg esetleg konvertálásnál van némi előnye a gyorsabb ramnak, de pl játékokban szinte semmi.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#35022) euzsolt válasza Qru (#35021) üzenetére

euzsolt
(tag)

Most már világos, mint a nap :R

(#35023) freaghill

freaghill
(fanatikus tag)

Na erre valaki valami okosat? (Memória sebessége)
http://kepfeltoltes.hu/view/120116/3631803471111_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(#35024) Qru válasza freaghill (#35023) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez csak az SPD, amit gyárilag beleprogramoztak a modulba. Memória fülön mit mutat?

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#35025) freaghill válasza Qru (#35024) üzenetére

freaghill
(fanatikus tag)

Ezt.
Alaplap alatt pedig:
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR2 SDRAM
Busz szélessége 64 bit
DRAM:FSB arány 8:4
Valódi órajel 267 MHz (DDR)
Effektív órajel 533 MHz
Sávszélesség 4266 MB/mp

(#35026) Qru válasza freaghill (#35025) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát igen, 533-on megy a ramod, mert ennyi van az SPD-jébe programozva. Ha 800-on akarod küldeni akkor bizony a bios-ban kell a Dram : FSB arányt növelned.

(#35027) freaghill válasza Qru (#35026) üzenetére

freaghill
(fanatikus tag)

És mi az a 267?
Simán húzhatom, nem lesz gond?

(#35028) Qru válasza freaghill (#35027) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az a valós órajele. Mivel DDR ramod van (Double Data Rate) ezért az effektív órajel a valós órajel duplája. A gyártók ezt szokták megadni nem a valós értéket (mert ugye jobban mutat a nagyobb szám).

Igen, esetleg kellhet neki egy kicsivel több feszültség ha nem lenne stabil.

(#35029) freaghill válasza Qru (#35028) üzenetére

freaghill
(fanatikus tag)

Ezt nem értem, hogy lehet DDR ramom amikor DDR2-es az alaplapom:S DDR2 alapba megy a sima DDR is? Nem értem ezt:D :U

(#35030) Aquarius15 válasza Gazsi00 (#35001) üzenetére

Aquarius15
(újonc)

Hello,

Régebbi gépem van,de valamilyen szinten fejlesztettem.
Vettem bele 512-es HD 3650-es kártyát azzal minden stimmel.

De mert 1 Giga ram volt benne,raktam bele még egy gigát.
Ezzel meg olyan baj van,hogy mikor bekapcsolom a gépet a Memory Testing előtt megáll a töltés és nem megy tovább. Aztán várok valamennyi időt,nyomok egy gépresetet akkor egyből kiírja,hogy Memory Testing 2 GB és akkor betölt a gép.

Ez mitől lehet? Mindig resetelnem kell a gépem,hogy menjen. Amikor belépek a Windowsba akkor érzékeli mind a 2 Giga ramot.

2x512 MB Ram volt benne és ehhez csaptam hozzá egy 1 GB-osat. 3 RAM slotom van,most mindbe van.

(#35031) Qru válasza freaghill (#35029) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

DDR után a 2 a generációt jelüli de a sebbeségre vonatkozóan ez nem befolyásolja, minden DDR ramnál (DDR 3-nál is) az effektív órajel fele a valós.

Itt elég jól leírják a dolgot, érdemes átfutni: [link]

(#35032) Aquarius15 válasza Aquarius15 (#35030) üzenetére

Aquarius15
(újonc)

Fejlemények: Valszeg nem a ram a rossz. Ha csak az 1 gigás van benne szimplán vagy dupla 512-es akkor beindul rendesen. Mi lehet a baj?!

(#35033) Qru válasza Aquarius15 (#35032) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Adni kéne egy kis feszültséget a memóriavezérlőnek. Ramok amúgy hány V-ot kapnak?

(#35034) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali.
Valakinek van ilyen RAM-ja?
Erről szeretnék véleményt, főleg felhasználóit, hátha van valakinek.
Gyár oldalán nem nagyon találok.
Itt 1.6V-ot írnak, ez jó lenne Ivy Bridge processzorhoz?
Ha valakinek van ilyen, jó lenne róla minél több információ. :K

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#35035) Mákdaráló

Mákdaráló
(kvázi-tag)

Üdv,

Nem szeretek nyomulni, de hálás lennék, ha erre valaki írna valami okosat.

Köszi

(#35036) Qru válasza Mákdaráló (#35007) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tudnak de nincs rá garancia (már mint a DC-re) csak ha KIT-ben veszed. De az esetek 90%-ban mennek együtt DC-ben ha azonos a szériaszámuk.

A gari maitt a Kingamxot venném mindenképpen.

(#35037) Mákdaráló válasza Qru (#35036) üzenetére

Mákdaráló
(kvázi-tag)

Nagyon köszi a választ!

(#35038) jochen

jochen
(lelkes újonc)

Kérdésem volna.. sziasztok. Thinkpad notebookba szeretnék memóriát bőviteni. A gond z, hogy hiába bővithető 4 gigáig, csak 3gb-t tud használni.Egy T 60-asról van szó.Ha tehát veszek bele egy 2gb +1gb , azonos órajelű ram-ot, tud futni dual channel-ben? Vagy vegyek bele 2x2 gb-t?

A mértéktartás abból áll,hogyha valamiből elegem van, abbahagyom.

(#35039) bajnokpityu

bajnokpityu
(PH! kedvence)

proci feloli 1-2 vagy attol tavolabbi slotokba rakjam a ramokat?nem talalom a dual chanelt sem.
hyperx, asrock z68, ext3,gen3.
fagy, mint a rosseb. vagy driver, vagy ram.
memtest dosbol nem jelez hibat.

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#35040) jim_raynor70 válasza bajnokpityu (#35039) üzenetére

jim_raynor70
(fanatikus tag)

A processzorhoz legkozelebb, majd kifele (jobbra) haladva, az ATX Power Connector fele: DDR3_A1; DDR3_A2; DDR3_B1; DDR3_B2. Ahhoz, hogy menjen a DC, az A1-B1 vagy az A2-B2 parosba kell raknod a memoriakat.
Meddig futott az a Memtest? Minden default, minden alaporajelen, Load Optimal Settings megvolt? Esetleg a legfrissebb BIOS fel lett teve a legfrissebb driverekkel egyetemben?

(#35041) jim_raynor70 válasza jochen (#35038) üzenetére

jim_raynor70
(fanatikus tag)

Vehetsz bele 2x2 gigat, mert biza szerintem, az az operacios rendszer miatt tud csak 3 gigat hasznalni, ami tippre egy 32 bites Windows XP. A 2+1 gigaval az a gond, hogy ha a meretuk kulonbozik, a tipusuk is. Es ket kulonbozo tipusu RAM-nal sokkal nagyobb az esely, hogy nem megy DC-ben, mint ket azonosnal, plane, nem is beszeltunk arrol, hogy egy laptopban meg kenyesebb ez a tema.

(#35042) 04ahgy válasza Pubszon (#35034) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Black Dragonokra elég szutyok chipek kerültek, újabb szériás Geil ajánlott csak, mert összekapták magukat (Evo Corsa, Enhance Corsa).

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#35043) jochen válasza jim_raynor70 (#35041) üzenetére

jochen
(lelkes újonc)

Tehát egy 2GB ÉS 1GB azonos órajelű ram nem megy dualban?

(#35044) jochen válasza jochen (#35043) üzenetére

jochen
(lelkes újonc)

OK. Akkor lesz 4gb benne, legfeljebb nem használja ki. Egyébként Linux van a gépen, nem Win.

(#35045) Qru válasza jochen (#35043) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem.

(#35046) cvn69

cvn69
(fanatikus tag)

Üdvözletem!

Egy kis segítségre lenne szükségem a hozzáértőbbektől.

Gigabyte EP35C-DS3R alaplapom van, ami a DDR2 és a DDR3 memóriákat is kezeli. Jelenleg 4x1GB GEIL Ultra PC2-8500 DDR2-1066 C5 van benne.
A kérdésem az lenne, hogy megérné-e DDR3-as RAM-okra áttérni?
Tudnék 10.000.-ért 2x2GB OCZ DDR3 PC3-12800 Reaper CL7-es RAM-ot. Jelentene-e teljesítménynövekedést?

Előre is köszi a választ!

Üdv, cvn69

"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"

(#35047) 04ahgy válasza cvn69 (#35046) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Teljesítménynövekedés nem lenne (de csökkenés sem, nem a RAM sávszélesség a szűk keresztmetszet), így ha anyagilag, vagy gari szempontjából pluszosan jössz ki a dologból, akkor vágj csak bele, amúgy maradhat a mostani felállás.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#35048) cvn69 válasza 04ahgy (#35047) üzenetére

cvn69
(fanatikus tag)

Köszönöm a válaszod!

Néztem 4 magos procikat is, de nagyon horror árban vannak még mindig. Akkor, ha jól gondolom, kb. elértem a konfigom határát. Fejlesztés helyett egy új összerakása lesz az észszerűbb megoldás.

Garival nincs gond, még van néhány év. Egy kis pénzforrás szempontjából talán megérné, de nem tudom, mennyit nyerhetnék vele.

[ Szerkesztve ]

"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"

(#35049) 04ahgy válasza cvn69 (#35048) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Minden lényeges információt összefoglaltál. :D

HGyu

(#35050) BK87

BK87
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ehhez [link] a laphoz megfelelnek-e ezek a memóriák (2x4GB) [link] ?
Előre is köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.