Köszi, nem semmi amit kihoztak a hoc.hu-n ebből a ramból 1219Mhz 2.1V

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » Nagy RAM-os topic (RAM-vásárlással kapcsolatos kérdéseknek külön topic nyílt!) (kiemelt téma)Hozzászólások

Cadal
(őstag)

nygma
(PH! kedvence)
Ha húzod a procit,akkor gond nélkül... 
Alacsonyabb frekin, és ehhez tartozó alacsonyabb késleltetéssel.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy megéri -e befektetni DDR3 -as alaplapba, vagy még inkább a DDR2 a nyerő. Mert nem valami olcsók ezek az X48 -as lapok, és a DDR2 és DDR3 -as között alig van árkülönbség. 
MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!
Azonos tudású (sebességű) DDR3-as modul azért jelentősen drágább, mint ugynaz DDR2-ben. Egy DDR3-as 1600MHz-es cl7-es kit 40k, ami durván egy DDR2-es 1066MHz-es cl4-es kit sebességét hozza, ez utóbbi azonban csak 20k. Ne az 1333-as cl9-es kiteket vedd alapul az összehasonlításhoz.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Devdi
(senior tag)
Sziasztok. Mért nincsen sehol se a csx-ből 2048 mbos 1066mhz cec fan kit?? 
I'm here I'm there I'm fuc*ing everywhere!

nygma
(PH! kedvence)
Valószínű kifogytak belőle...
800 MHZ-es viszont van... 

nygma
(PH! kedvence)
Szvsz jövőre ráér a DDR3... 
Oks, akkor maradok DDR2 -es lapnál, az úgyis 10k -val olcsóbb átlagban. 
MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

gyiku
(PH! kedvence)
2x1gb 800as geilben mennyi van 1.94en? 

gyiku
(PH! kedvence)
mashogy kerdezem, lapom 1.94-et ad ramoknak, tudnek szerezni geil ultrat a mostani kingmaxok helyett. erdemes lenne?

nygma
(PH! kedvence)
Szvsz egy ilyen KIT-el jobban járnál... 

gyiku
(PH! kedvence)
igen, de most a lenyeg az elcserelesen van, tehat kb 0 ft-ban lenne 

nygma
(PH! kedvence)
Ha nem kell ráfizetni,akkor mindenképpen megéri... 

gyiku
(PH! kedvence)
akkor rajtam mar nem mulik 

mgoogyi
(tag)
Sziasztok!
Nemrég bővítettem a gépem 2x1G kingmax 800-as ramról duplaennyire, csakhogy a 2 db új modul másfajta kingmax (a régiek vmi A8K..., az újak pedig B8K... kódúak, az egyik egy oldalú, a másik két oldalú). (+ Vettem még egy 500-as samsung vinyót is)
És azóta néha fagy a gép, ill. csak másodjára indul a winxp ( első menetben a töltő képernyő -ahol a csík szaladgál- után fekete képernyő fogad, ezután reset, és másodjára mindig bejön a win). Két napja kivettem az új memóriákat, a windows hasonlóan csak másodjára indul, de fagyás egyenlőre nem volt (de csak 5-6 órát ment a gép azóta). A problémák lehetnek a memóriák különbözősége miatt?
Előre is kösz a válaszokat!
"nem baj, hogy lassan haladunk, mert nem biztos, hogy jófelé"

nygma
(PH! kedvence)
Azért mert különböző a memória fagyás stb,nem szokott lenni...
Ui.: Egyoldalas ramokat Én bizotsan nem raktam volna össze kétoldalasakkal... 
Vedd ki a régi ramokat és az újakkal használd a gépet egy pár napig...
Ha semmi gond nem lesz,akkor szerintem add el a régi ramokat,csak a teljesítményt fogják vissza... 
[ Szerkesztve ]

mgoogyi
(tag)
Kösz a gyors választ!
Egyoldalas ram vs kétoldalas ram miért jelent problémát?
[ Szerkesztve ]
Kétoldalas ramok jobban tuningolhatók.
Eladó cuccok : http://href.hu/x/9ech \_/ Megbízhatóságom : http://href.hu/x/efq0

nygma
(PH! kedvence)
Kétoldalas ramok jobban tuningolhatók...
Ha támogatja az alaplapod a Dual channelt,akkor a 4db 1 Gb-os modul nem megy Dual channelbe...(mert nem egyformák)
Ezért is érdemes lenne teljesen egyforma ramokat vásárolni... 

Quan-Chi
(őstag)
kösz mindenkinek, akkor a lehető leggyorsabb ramot veszem, megy majd 800on jól CL3-ba 
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

mgoogyi
(tag)
Az nem tűnt fel, hogy nem megy dual channelben.Majd este megnézem.
+ Olyat is hallottam mástól, hogy mégcsak márkára se egyeztek a ramok, mégis mentek dual channelben.

nygma
(PH! kedvence)
Olyat is hallottam mástól, hogy mégcsak márkára se egyeztek a ramok, mégis mentek dual channelben.
Ezt kitől hallottad? 
simán működhet... nem értem mi ezen a meglepő.
Mehetnek dualban, még ha különböző márkájúak is. Haveromnak is megy dual-ban a 512/400-as kingmax meg az ugyanilyen samsung.
Eladó cuccok : http://href.hu/x/9ech \_/ Megbízhatóságom : http://href.hu/x/efq0

nygma
(PH! kedvence)
Igen,de nem egyoldalas és kétoldalasak... 

SOAD19
(senior tag)
Kösz akkor CSX lesz.
Különben ennyire s*arok az OCZ-k+Corsair?! 
nygma: Neked is
.

nygma
(PH! kedvence)
Nem rosszak,csak átálltak más chip gyártására és nem olyanok mint korábban... 

Oliii
(tag)
Sziasztok,
ismételten lenne egy kérdésem. Az nem probléma ha 4 db DDRII es 1066mhz es 1 gigás ramot teszek egymás mellé? Kingmaxok lennének, vagy esetleg Kingstonok.
Mindenképpen kellene a dual-chanel is azért kérdezem. Mert ott ahol veszek ramot nem lehet kapni 2gigás 1066 ost, csak kit-ben 2x1gigát.
Köszönöm
Oliii
I'll be back!

Oliii
(tag)
...én kérek elnézést olvasok vissza
!
I'll be back!
Nem lesz azokkal semmi gond. De akkor inkább kingmax.

Oliii
(tag)
Köszönöm a választ, először 800 as ramokat néztem de ha már nem szerzek ddr3 at akkor megpróbálok viszonylag közel kerülni a szinthez 
Köszi
I'll be back!

hossszú
(őstag)
Ajánlok én neked olyan 800-as 2gb-os ramot ami csuklóból viszi a 1066-ot
Szerintem nem szerencsés a 4x1GB 
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

nygma
(PH! kedvence)
CSX 2*1 GB 800 MHZ Fan Kit... 

hossszú
(őstag)
erre gondoltam, az aláirásomban szereplő ramokat 1100-on használom CL5-ben, az SPD-be belevan csikarva az 1000-es érték is 
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

nygma
(PH! kedvence)
BallistiX-ek jó ramok... 

FÖNÖK
(tag)
Hi!
tegnap vettem 2x512 kingmax hardcore500-at a jelenlegi szintén ilyen ramjaim mellé.
a problémám az hogy míg a saját ramjaim vígan szaladtak 500 mhzn 2,5 3 3 7 1T-ben 2,6v addig ezek csak 3 5 5 10 2 T-ben 2,75v is hibát produkálnak az orthos szerint. Ha mind a 4 modult beteszem a gépbe akkor ugye a a gyengéb modulok hoz kell igazodnom, játék alatt fagyást nem produkált, de az orthos 40 perc után kilökte.
pedig az új ram valószínüleg jó mivel ugyan olyan tünetet produkál mint amit 2 hete próbáltam és hibásnak véltem, de mostmár gyanús a dolog.
Mit kell tennem hogy legalább a gyári időzítésekkel (3 5 5 10 2T) hiba nékül fusson emelni a feszt??vagy a biosban bütyköljek valamit? segítsetek!!! (a gépem leírása nevmre katintva)
ha valaki tud segíteni az kérem írjon pár sort!!
''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
s939 4memória modul+tuning ez van, ezt kell szeretni.

mgoogyi
(tag)
A helyzet az , hogy az újabbik az egyoldalas és mennek dualban a régebbi kétoldalassal.

cleverke
(tag)
Hi!
800Mhz-es 2gb-s ramot tudnátok ajánlani?Lehet 4gb-os kiszerelésbe is.Csak tájékozódásképp érdeklődöm,hogy mit érdemes venni.Esetleg milyen Mhz érdemes gondolkodnom?
Üdv.

nygma
(PH! kedvence)
Akkor minden rendben,de nagy volt a kavarodás... 

nygma
(PH! kedvence)
CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT... 
1100 MHZ-et biztosan mennek 24/7-ben... 

cleverke
(tag)
Köszönöm ismét.Most készülök kicsit tuningolni a gépet,szóval ezért érdeklődöm a topikokba

nygma
(PH! kedvence)
Csak nyugodtan... 

Harti
(őstag)
Sziasztok!
Vettem egy 2x1 GB-os Crucial Ballistix 800Mhz-es kit-et, beraktam a gépbe, de eléggé antituningnak tűnik...
800Mhz 4-4-4-12 +0,3 fesszel hibátlanul megy, de a 4-4-4-10 már nem megy neki, be se boot-ol a rendszer. Én rontok el vmit? Kéne neki a +0,4 fesz?

nygma
(PH! kedvence)
Szépen lassan adagoljad neki a feszeket... 
Megvannak az új HxperX DDR1 400 (2x1GB) ramjaim.
A régi 2x512 RamBo/Samusung ramok csak 320mhz-t és 2.5-3-3-7et tudtak dualba, az új HyperX-ek pedig produkálják a 440et dualba (10% OC), és stabilak 2,5-3-3-7 időzítésen, viszont a 2-3-2-6 már nem tetszett az alaplapnak, nem tudom, hogy az OC vagy a lap miatt (MSI 865PE Neo2). De a tények azért magukért beszélnek: Everest mem.olv. 4200MB/s -> 5300MB/s! Most újratelepítem a Vistát a gépem, aztán majd kipróbálom, hogy mit produkál AutoCAD 2009 alatt. 
CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT
1100 MHZ?
Egy jó barátom ezt ajánlotta nekem 11k pénzért:
G-Skill F2-6400CL5D-2GBNQ
spec.: 2x1GB 800 5-5-5-15 1.8-2.0v
erről van valakinek tapasztalata? vagy jobb a CSX?
[ Szerkesztve ]
~ userstyles.org/users/94870 ~

nygma
(PH! kedvence)
Jobb mint a CSX... 
Ősembertől meg főleg... 
Nekem is mentek a régi RamBo/Samsung DDR1 400mhz 512mb ramjaim egymással eészen tegnapig, ugyanis ma nyugdíjaztam őket, de csak 320mhz-t tudtak társosan.