Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#30001) jericho69

jericho69
(tag)

Hello!

Jelenleg 2x2GB geil value 1333MHz cl7 ddr3-as memória pár van a gépemben és a kérdésem, hogy mi érné meg jobban? Venni még 2x2GB ugyan ilyen ramot, vagy lecserélni a mostanit egy 2x2GB alacsony időzítésű, 2000MHz+-os kit-re? Tehát mi számít jobban? A több GB vagy a magasabb MHz? Legfőképp játékra használom a gépem.

(#30002) 04ahgy válasza jericho69 (#30001) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel 4GHz+ UCLK-t nem nagyon visznek még az 1156-os procik sem, elegendő 8GB, alacsony késleltetésű kit.

Megj.: 4+ GHz UCLK kell a 2+ GHz MEMCLK-hoz...

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#30003) andras888

andras888
(tag)

Üdv!
2*1 gb kingmax 1333 ram van a gépembe, szeretnék 4 gigát arra gondoltam hogy veszek 1 db 4 gigás modult mert olcsó :DD , vagy inkább 2*2 gb nézzek?

"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."

(#30004) xigris

xigris
(tag)

Sziasztok!
Mivel kezdő vagyok a témában kérnék egy kis segítséget jelenleg a gépemben 2x2gb 1066mhz kingmax ram van,ha ezt lecselélném 2x2gb 1600mhz-re azt lehetne érezni a müködésben vagy csak a lelkemnek jobb?
Köszönettel egy lelkes kezdő.
Üdv :R :R :R

(#30005) daa-raa válasza xigris (#30004) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Maximum akkor éreznél lényegi különbséget ha integrált videovezérlőt használnál. Egyébként csak a lelkednek jó. (És a szintetikus programoknak, mint pl Everest/Aida64.)

Si vis pacem, para bellum.

(#30006) xigris válasza daa-raa (#30005) üzenetére

xigris
(tag)

Szia!
Köszönöm a segítséget akkor nem váltok semerre.
Még egyszer köszi
:R :R :R

(#30007) fgordon válasza andras888 (#30003) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Csak párban vegyed a memóriát, különben elveszik a DDR előnye, tehát a Te esetedben akkor 2x2 gb. Kivéve, ha direkt szívatni akarod magad... ;]

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#30008) hmiki28

hmiki28
(kvázi-tag)

Sziasztok
tervezek 1 ilyen [link] lapot venni ,és egy core i5 750-est bele.A procit tuningolom majd,ezt figyelembe véve tudtok ajánlani bele memot?Gondolom 1600mhz körül érdemes választani.Ja és 4gb-ot raknák bele.

[ Szerkesztve ]

(#30009) daa-raa válasza fgordon (#30007) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A DDR-nek ehhez mi köze van?

hmiki28: Milyen RAM-ot vegyek?

[ Szerkesztve ]

(#30010) hmiki28 válasza daa-raa (#30009) üzenetére

hmiki28
(kvázi-tag)

:R

(#30011) jericho69 válasza andras888 (#30003) üzenetére

jericho69
(tag)

Egy db 4GB-os modul esetén elveszik a DC, tehát szvsz. jobban járnál a 2x2-vel.

(#30012) daa-raa válasza jericho69 (#30011) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Na nem mintha a DC olyan sokat dobna a teljesítményen...

(#30013) IzI

IzI
(kvázi-tag)

hi

Megtudja mondani vki hogy ha vennék még +2gb memoriát 2gb mellé akkor az mekkora fps növekedést fog eredményezni már ha nő egyáltalán tőle ?:D

(#30014) jericho69 válasza daa-raa (#30012) üzenetére

jericho69
(tag)

Nekem anno a 4400+, g80 gts 320 és 2GB ddr2-n azért akadtak a játékok, mert SC-ben voltak a memóriák. Amint át tettem őket DC-be egyből hasítottak. Emlékszem még jer1cho segített nekem, hogy mi lehet a baj

(#30015) 04ahgy válasza jericho69 (#30011) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem pont az 1db 4GB-os modullal járna jobban. Később egyszerű mozdulattal bővíthatő, nem kell a 2GB-os modulok eladásával bajlódnia. Persze csak akkor ha kezeli a gépe a 4GB-os modulokat...

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#30016) 04ahgy válasza IzI (#30013) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A RAM bővítéstől közvetlenül nem fog növekedni az FPS. Annyiban jó, hogy beakadások nem lesznek, mert kevesebbet fog a gép a lapozófájlhoz nyúlni. Érezhető lesz.

jericho69: daa-raa-val értek egyet. Modern rendszereknél alig dob a teljesítményen a DC. Nálad a meglevő tapasztalatok ellenére történt ez, amit leírtál, és elég egyedi eset, más részről nem igazán erősítették meg a jelenséget, és több gyakorlati tapasztalat is az ellenkezőjét mutatja.

HGyu

(#30017) 04ahgy válasza fgordon (#30007) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha csak egy modult veszek, legyen akár DDR / DDR2 / DDR3, akkor az megszűnik DualDataRate lenni, és az órajel fel, valamint lefutó élén történt atatátvitel helyett hirtelen valamelyik élet hanyagolni kezdi? Automatikusan SD RAM-má degradálódik?

Azt hittem, ha a boltban DDR-t adtak, akkor az már csak DDR lehet. :D

HGyu

(#30018) IzI válasza 04ahgy (#30016) üzenetére

IzI
(kvázi-tag)

Köszönöm

(#30019) MiNiM

MiNiM
(tag)
LOGOUT blog

sziasztok!
A-data vitexta extreme edition 1066mhz 2gb ramjaim voltak, de egyszer csak meghaltak a lapomba. az egyik utána ment haveromnál, majd megállt. levettem 445MHz-re, és akkor szemetelt képpel a az asus logóig bejött. valahogy javítható/használható? esetleg ha megsütöm?

Anyámmal élek, babettával járok, és ne legyek kemény?

(#30020) Qru válasza MiNiM (#30019) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, az kukás. Sütéssel esetleg ideig-óráig jó lehet de tartósan úgy sem gyógyítható.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#30021) laca500

laca500
(kvázi-tag)

Udv mindenkinek.
Gyors segitseg kellene.
Ezek a kingston hyperx 2gb 1600mhz-es ddr3-mas KHX1600C9D3/2G memoria modulok mennek dualban egy Asrock 880G Extreme3 lapban?

[ Szerkesztve ]

(#30022) TBone

TBone
(tag)

sziasztok!
Corsair Twin2X1024-6400C4 es rampárom 5-5-5-18as időzítéssel fut, de ugye tudja a 4-4-4-13at is. Kérdés egyszerű: mit állítsak be ahhoz h ezzel az alacsonyabb időzítéssel fusson? alaplap:gb p35-ds3
amugy ez nincs igazán kihatással az élettartamra?
előre is köszi

(#30023) Qru válasza laca500 (#30021) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen.

mod:

TBone: Nem, nem csökken tőle az élettartam. A bios-ban tudod beállítani. Miután belépsz a bios-ba nyomj egy Ctr + F1-et akkor elő jön pár rejtett bios beállítás, majd belépsz az M.I.T menübe és ott tudod a memória időzítést átállítani.

[ Szerkesztve ]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#30024) TBone válasza Qru (#30023) üzenetére

TBone
(tag)

jólvan megtörtént. akkor elvileg most ennek stabilnak kell lennie ugye?
van ahol azt olvastam h 4-4-4-12,az everest viszont 4-4-4-13at írt neki. igazából nincs ennek már jelentősége?

(#30025) daa-raa válasza TBone (#30024) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Igen, stabilnak kell lennie ha megkapja az ezen időzítésekhez specifikált feszültséget is.

A Tras nem akkor a legjobb, ha a legalacsonyabb. Annak optimális értéke van. Mondjuk a teljesítményre nem sok befolyással van.

Egyébként a Corsair a modulokra is ráírja az időzítési értékeket.

(#30026) laca500 válasza Qru (#30023) üzenetére

laca500
(kvázi-tag)

Koszi.

(#30027) andras888 válasza andras888 (#30003) üzenetére

andras888
(tag)

magamnak válaszolok, mert sok mindenki hozzászólt sokszor, és köszönöm a válaszokat! :R
Én is így gondoltam, a dc nem ad annyi pluszt mint amennyivel drágább a 2*2 gb.

"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."

(#30028) MiNiM válasza Qru (#30020) üzenetére

MiNiM
(tag)
LOGOUT blog

és hány fokon, meddig?:D

(#30029) fgordon válasza 04ahgy (#30017) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Én úgy tudom, ha nem párban vannak a DDR memóriák, akkor single channel üzemmódban tudnak csak menni, nem dula channel-ben.
Ez okozhatnak lassulást, de bizonyos esetben akár nem érzékelhető, DDR2 esetén biztosan lehetséges, ha nem párban vannak.

Én azt javaslom, ha teheted, párban használjad a memóriát.

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#30030) Qru válasza MiNiM (#30028) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez ugyan vga-ról szól pl de 10 perc 200 fokon elég lesz a ramnak is sztem.

(#30031) MiNiM válasza Qru (#30030) üzenetére

MiNiM
(tag)
LOGOUT blog

bordát hagyjam?

(#30032) daa-raa válasza fgordon (#30029) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Továbbra sem értjük, hogy a DC meglétének mi köze a DDR-hez...

Egyébként meg a DC szinte semmiféle teljesítménytöbbletet nem ad (ahogy a TC sem). A NetBurst volt az egyetlen, ami valóban profitát belőle, de az az architektúra egy elbaltázott valami volt, ami még a szélirányra is érzékeny volt.

(#30033) Qru válasza MiNiM (#30031) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Maradhat, 200-250 fokon már semmit nem ér egy ilyen borda, szóval nem kell leszedni.

mod:

daa-raa: "...ami még a szélirányra is érzékeny volt" :DDD

[ Szerkesztve ]

(#30034) MiNiM válasza Qru (#30033) üzenetére

MiNiM
(tag)
LOGOUT blog

oké:D

(#30035) 04ahgy válasza fgordon (#30029) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A DDR az dual data rate. Az a működés velejárója.

Az megint más kérdés, hogy dual channel üzemmódban működteted-e, vagy nem. Az nem csak a RAM-tól önmagától függ.

A dual data rate azt jelenti, hogy felfutó él és lefutó él is mozgat adatot egy órajelcikluson belül. Míg a dual channel az adatbusz szélességét duplázza (legtöbbször) 64 bitől 128 bitre. Ez utóbbihoz megfelelő alaplap és memóriavezérlő szükségeltetik az egyéb kritériumokon felül.

HGyu

(#30036) Qru válasza MiNiM (#30034) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért majd írd meg, hogy mi sült ki belőle. :D

(#30037) Kispotter

Kispotter
(lelkes újonc)

Na sziasztok!
Most van a gépembe 2 DDR2-es 800 Mhz-s RAM az egyik Melco a másik Kingmax. A paraméterek meg adatok teljesen megegyeznek de nem mennek dualba. Most akarok venni egy csomagolásban lévő Kingsot RAM-okat és azokat szeretném dual channelben hajtani. Most szerintetek megéri eladni ebből a Kingmax meg Melco RAM-okat, és venni még egy csomagolásban lévő Kingstont, hogy azok is mehessenek dualban vagy nemér annyit az egész mert nem lenne gyorsabb annyival úgy..?

Köszi előre is!!
Csabi!

Egy férfi bemegy az óvodába, és azt mondja: -jöttem a gyerekemért. -Hogy hívják? -Nem mindeggy?! Holnap úgyis visszahozom...

(#30038) MiNiM válasza Qru (#30036) üzenetére

MiNiM
(tag)
LOGOUT blog

mást nem csinálok csokis muffint:D

(#30039) daa-raa válasza Kispotter (#30037) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mi az a "csomagolásban lévő"? Úgy kell érteni, hogy gyári csomagolású, bontatlan?

Egyébként meg add el a mostani RAM-jaid, és vegyél kitben RAM-ot, ha ragaszkodsz a két modulos kiépítéshez.

(#30040) MiNiM válasza MiNiM (#30038) üzenetére

MiNiM
(tag)
LOGOUT blog

betettem őket:DDD

(#30041) MiNiM válasza MiNiM (#30040) üzenetére

MiNiM
(tag)
LOGOUT blog

háát őő izéé. az egyikről lefőttek bordástól a memok az egyik oldalon, a másikról nem. be mertjem utóbbit tenni?:D

(#30042) Kispotter válasza daa-raa (#30039) üzenetére

Kispotter
(lelkes újonc)

Bocs a Kit-re gondoltam.. Szóval úgy gondoltam hogy most jobban járnék ha ez maradna így ahogy van és vennék egy kitben lévő 2*1 gigát vagy ezeket eladnám és akkor kitben lévő 2*2 gigát vennék vagy 2 db 2*1 gigát?

Egy férfi bemegy az óvodába, és azt mondja: -jöttem a gyerekemért. -Hogy hívják? -Nem mindeggy?! Holnap úgyis visszahozom...

(#30043) MiNiM válasza MiNiM (#30041) üzenetére

MiNiM
(tag)
LOGOUT blog

a másikon is lefőttek. :(((

(#30044) fess

fess
(fanatikus tag)

sziasztok
az nagy baj,ha a gép bekapcsolása után,a ram 60°C-ra melegedik fel.igaz ezután már terhelésnél se sokat melegedik.a feszt már visszavettem a legkisebbre amit engedett. kingston 1gb 1066mhz

(#30045) 04ahgy válasza MiNiM (#30043) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már csak találni kell valakit aki megeszi a speciálisan, nagy gondossággal elkészített "sültet"... :DDD

HGyu

(#30046) Qru válasza MiNiM (#30043) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egy próbát megért, mivel eleve halott volt sok veszteni valód nem volt.

(#30047) MiNiM válasza Qru (#30046) üzenetére

MiNiM
(tag)
LOGOUT blog

pontosan, bár lehet árott neki a +4perc:B

(#30048) Qru válasza MiNiM (#30047) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Legközelebb inkább akkor csak felidőre engedd be a pályára. :D

(#30049) Kispotter válasza Kispotter (#30042) üzenetére

Kispotter
(lelkes újonc)

Valaki? :(

(#30050) Jorus válasza Kispotter (#30049) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2*2GB-os dual kit javasolt, ha ragaszkodsz a garantált DC-hez.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.