Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pópa
senior tag
És is leadtam, de azóta is tanulom.... Terveim között szerepel kimenni az Usába (letelepedni is), ezért szökségem lesz az angolra..
-
Tithian
őstag
Sok múlik azon, ki milyen viszonyban van a nyelvvel, mennyire lexikális a tudása, milyen módon tanulta a nyelvet...
Sokan leadtuk a nyelvórát, van, akin nagyon meglátszik (főleg azokon, akik úgy álltak hozzá, mint mondjuk a kémiához vagy a fizikához - na, még egy tantárgy, tudjuk le gyorsan), van, akin kevésbé. -
válasz
corlagon #192 üzenetére
haha én 2-es se lettem volna mert megcsináltam azt nemérdekelt. nameg ugye a tanár kedvence voltam. bazz azér adott beírást mert rágóztam. akkor rosszul írtam le a házi egy szót elrontottam és dákó. akkor inéztem az ablakon akkor üvöltözött velem. akkor nem vicc! egy srácc kinyitotta a köny hátulján a könyvét és meggyanusította ,hogy bűzönő!
lol na ez a lol!
ja most meg csak akkor köszön ha 100db köszönök neki.
-
chicken
senior tag
Régi Rigó utcás nyelvvizsga hány évig érvényes?
-
corlagon
senior tag
Jobban jársz, ha nem adod le - bejársz órára és negyedikre meglehet a felső. Középiskolában azt szép elérni.
Én leadtam az egyiket asszem másodikban, mondjuk jó volt, a lyukas órában mindig Golden Axe-ztunk a haverommal. Azért hosszú távon jobb, ha nem követed a példámat -
Pópa
senior tag
Jól gondolkodsz!
-
Pópa
senior tag
Mármint a ''lelki világukkal'' nem szabad foglalkozni
-
Pópa
senior tag
-
_Volkovy_
nagyúr
Jövő hét pénteken-szombaton megyek angol szóbelire,meg írásbelire.
Van valami trükkje a sikeres vizsgának? -
becso13
aktív tag
Komoly dillemám van
: 1. gimnazista vagyok és van egy német kf. nyelvvizsgám, akkor ezt be tudom adni és megkapom az érettségit és utána nem kell bemennem német órára ha ez így van
. De én felsőfokút szeretnék 4-re, szal nemtom mit csináljak
. Nem tudom, mennyire venném komolyan, ha nem osztályoznak belőle...
-
Tithian
őstag
Középfok vagy felsőfok?
A Pitman emlékeim szerint sokkal drágább (36K volt két éve a felsőfokú, most nem tudom, mennyi), nehezebb, az okmány kézhezvétele és a vizsga között 2-3 hónap (vagy több) is eltelhet. C-re mentem, de kaptam külön A és B bizonyítványt is.
A magnós feladat szerencsefüggő, tudnak beadni olyan akcentusú úriembert, akinek szinte egy szavát sem érteni, de nem ez a jellemző.
A TELC lényegesen könnyebb, olcsóbb, ráadásul sokkal gyorsabban fogsz papírt kapni róla. A középfokút olyan ismerőseim is letették, akikből senki sem nézte volna ki (előbb-utóbb).
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
Én jártam tanfolyamra... hát.... eszméletélen szar volt... halálra untam magam... sose csináltam meg semmilyen feladott ''lapot'', és nem írogattam hülye leveleket sem otthon...
Gyűlöltem az egészet, semmi kedvem nem volt hozzá... mindig szombatra rakták.. nem tudtam megnézni a Csillagkaput sem.
Ennek ellenére írásbelim 80, a szóbelim meg 97%-os lett. -
erdeya
senior tag
Üdv! Kérdeznék valamit!
Pitman vagy TiT???
Szerintetek? Érvek pro és kontra lécci!
Árban midegy kb. ugyanaz. Szóval?
ÉS amúgy ha mondjuk pimanon csak a szóbeli megy, akkor is kapok róla papírt, vagy ismételni kell? Nem akarok sokat parázni vele, met elég lenne az egyik is. Persze ha adják külön. (annak ellenére hogy egyben jelentkeztem) -
Szisu
csendes tag
Azért én picit izgulok. Az államvizsga előtt alig tudtam enni, de szerencsére kívülről nem látszik rajtam soha, hogy izgulnék. Aztán mikor ki kellett menni előadni a tételt, elmúlt minden bajom.
Remélem most is ez lesz!
Akkor én a TiT-re fogok jelentkezni.
Kérdés: a TiT honlapon (www.telc.hu) az áll, hogy van a vizsga előtt egy 2x5 órás ''felkészítő''. Vajon ez elég vagy célszerű beiratkozni tanfolyamra is? Az a bajom, hogy sokáig dolgozom minden nap s nagyon nem lenne kedvem angolra is menni. -
Pópa
senior tag
nafene.. nagy most a pangás... igaz a Rigón márciusban lesz vizsga.
-
woodpaul
őstag
Sziasztok!
Hol tudnám megnézni, mikor lesz legközelebb felsőfokú angol nyelvvizsga?
Köszi előre is! -
CuKoR
senior tag
Nah és most megyek és letuszkolom magamba a németet némi folyadékkal
holnap visszanézek bye !
-
Szisu
csendes tag
Kicsit határozatlan és tanácstalan vagyok. Ki ajánlja a TiT-et és ki valami mást?
Angol középfok, C. -
pweisz
senior tag
én zmp-n voltam, de én voltam 1vagy2napos előkészítőn vagy min is. Nagyon rendesek voltak a szóbelin a vizsgáztatok, irásbeli se volt gáz, nagyon rossz a helyesírásom, de az előkészítőn mondták az se gáz, mert voltak már diszlexiások is akik levizsgáztak. Összesítetbe megkaptam a bestanden mit: GUT -ot. Persze lehet ez az 1-2napos előkészítő is bejátszott hogy jól sikerült, a fene tudja. Egyébbként mióta én voltam lehet tök megváltozott az egész, én kb 5-6 ével ezelött voltam.
-
Szisu
csendes tag
Megtaláltam, a jelentkezési lapon van rajta az összeg+ felkészítő időpontja.
-
Szisu
csendes tag
Én is arra szeretnék menni, de nem tudom mennibe kerül.
Valahol láttam, hogy 23.000 a komplex középfokú vizsga, és 7.000 a felkészítő, ami kétszer 5 óra reggel 9-től. Te tudnál erről mondani valamit? Hol van a tanfolyam és nagyjából mit tanulnánk? Mindent, ami a vizsgán előfordulhat? Válaszod előre is köszönöm! -
Pópa
senior tag
Aham.. ilyen 100-ből 2 darab van.
A többikek készülnek a vizsgára mint az állat....
szvsz a TiT felkészítőn csak én voltam az, akinek soha nem volt kész az otthoni fogalmazási feladat, meg a ''lapok'', amiket úgy osztottak, mint a WC papírt... és láss csodát... 90%-os lett a közép C-m -
tildy
nagyúr
Megy valaki januárban goethere?
Infó kéne. -
arpi001
csendes tag
jah
nem kell félreérteni...nem parázok a nyelvi érettségitől! a töritől parázok!!!
és úgy gondolom hogy a németet már elég jól tudom, és ha sikerülne akkor egy gonddal kevesebb és akkor azt az időt amikor a németet tanulnám, tanulhatok törit.... nah de akkor most mindent egybevéve azt mondjátok h rigó????
-
Szisu
csendes tag
Most hülye vagyok? Tegnap még láttam, hogy 7e a tanfolyam és 2 x 5 óra, de most sehol nem találom...Vagy az nem is a tit?
Kezdek belebonyolódni... -
Szisu
csendes tag
Elhatároztam magam! Asszem...
1. ha a TiT - re megyek az ugyan drágább, de előtte van egy 2 x 5 órás felkészítő is. Ismerem magam, fogok tanulni. 23e + 7e a felkészítő. Január 20-ig lehet jelentkezni, de azt nemtom, hogy milyen módon kell befizetni a díjat...utalás vagy ott helyben kapok csekket?
2. Ha a BME-re megyek,. mindent megtanulok, ami valaha is kelleni fog, de nem járok ''előkészítőre''.
Akkor szerintem 1. ! Nem ? Mit gondolsz? -
Pópa
senior tag
jah, jólvan...látom már..
-
AND1
őstag
Kérdéedre válasz...
Felső fokú (C) nyelvvizsgám van. Érettségivel együtt szereztem meg egy kéttanitású nyelvű múszaki szakközépiskolában (ott van bizonyítványomban)
Érdemes (volt?) kéttanynelvű suliba iratkozni ahol megadják nyelvvizsgát érettségi vizgsa mellé, igaz megkell szenvedni érte...de megéri! (5-4 érettségi felsőfok, 2-3 középfokot kap)
Nemtom hogy így lesz e idén is... -
Side_
aktív tag
Igazábó az a fajta nyelvvizsga totál más mint a többi. Ezért ha valaki nem megy arra a k*drága tanfolyamra, akkor eleve tuti kevesebb pontot ér el, mer nem arra számít. Aki meg ment, az tudta mi lesz. Ennyi.
De télleg az megy ide, akinek a papír a lényeg. Németül úgyse a suliban tanulsz meg. Meg semmilyen nyelven SE! -
Side_
aktív tag
Ha valakit a német érdekel, akkor Oszták Intézet. Igen egyszerű, de elfogadják mindenhol. Egyetlen hátrány: van ára rendesen(már nem emléxem mennyi).
Az egész cucc az operánál van (nem a Goethe)... ha érdekel keress rá!!!
-
WarPriest
csendes tag
Én is most szereztem meg az angol középfok C-t és most nekem jó.
-
Pópa
senior tag
Igen-igen.... A rigót mindenképpen érdemes megpróbálni.
Az ára is korrekt, és ki tudja.... lehet, hogy sikerül a vizsga. Német még könnyebb is általában, nem szőröznek annnyit.
Ha nem, akkor még mindig marad az ELC, meg a BME-s, meg esetleg a PitMan is. Bár ezek drágábbak. -
gLes
őstag
Ajánlom az 1000 kérdés 1000 válasz című kiadvány angol nyelvű változatát, nagyon fel lehet készülni belőle változatos témakörökből, továbbá hangolódj rá valamilyen angol nyelvű hírcsatornára (CNN, BBC), és olvass minél több könyvet, esetleg újságot!
Amit nem tudsz kiszótárazod, kiírod egy kis füzetbe, és ha legközelebb szembe találkozol vele, csak megnézed a füzetedben aztán pedig már biztosan nem felejted el
Itt rögtön reklámoznék három nagyon jó könyvet, amiket most olvastam/olvasok ki, magyarul is megjelentek, fergetegesen izgalmasak voltak, egyébként is feltétlenül olvasd el őket: Dan Brown: The Da Vinci Code, Angels & Demons, Digital Fortress. De ha vállalkozó kedvű vagy, akkor kezdhetsz rögtön a Gyűrűk Urával, vagy ha szereted Harry Pottert, akkor azt is mind kiolvashatod, nekem bevált -
gLes
őstag
Az előttem szólóknak: nem tudom, mit parázik mindenki a nyelvi érettségi miatt. Én írtam több próbát is és határozottan könnyűnek találtam, mondjuk a Rigó középhez képest. Amúgy meg itt jön a másik: mindenki szidja a Rigót, aztán meg sír mikor másodszorra fizeti be a 25ezret az istentuggya milyen nyelvvizsga központban
Szóval...én azt mondom, hogy megér egy próbát a Rigó, a lényeg, hogy mindig kedvesen mosolyogjunk, bármilyen mogorván néznek is ránk a vizsgáztató nénik
-
arpi001
csendes tag
hello emberek!! most regeztem az oldalra! végigolvastam az egész topicot, de lennének kérdéseim, illetve tanácsot szeretnék kérni! : 10 osztályba járok, és elég intenzíven tanulom a németet! a nyelvvizsga segítségével szeretném megúszni az érettségit, de nem igazán vagyok biztos magamban....abban szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik az a hely, ahol mondhatni a legkönnyebben lehet megszerezni a német középfokú vizsgát??? a szóbeli inkább megy mint az írásbeli, de végülis mind a kettő elég tűrhető, de mégis van bennem egy ''kis'' félsz... ha valaki tudna segítséget adni azért hálás lennék!!!! arpi001
-
Pópa
senior tag
Egyébként még annyit, hogy a ELC vizsgának a nagy előnye a rigó utcaihoz képes, a szóbeli résznél van!
Mert a szóbeli határozottabban könnyebb az elc vizsgán!
Ha van egy kis szókincse és kommunikatív készsége valakinek, akkor simán-lazán megcsinálja a szóbelit. Ha pedig elég elszánt, akkor nem lesz gond az írásbelivel sem.
-ha ügyes az illető, akkor még puskázni is lehet, mert egy teremben csak kb 15-20 ember ül, (minden második padban egy-egy egyén). Tehát ha köbenéz a vizsgázó maga körül, akkor 4 ember papírját látja erölködés nélkül. Nem beszélve arról, hogy vizsga előtt megbeszélik, hogy a válaszlapot hagyják egymásnak látható helyen.
A konklúziót mindenki levonhatja
Megj.: TiT = ELC = Telc
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
Nem.!.
A TiT, az a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat. Ez is akkreditált, 25 ezer pénzbe kerül a két modul.
Ha nem sikerül az egyik, akkor újra csengetni kell a lecsót, ha újra akarsz menni.
Egyébként én jártam a TiT vizsga előtt ''felkészítő tréningre''.... hát.... én gyűlöltem, de állítólag hatásos.
Semmi újat nem mondtak, de volt egy-két feladat, amivel a vizsgán 100%-os formában újra találkoztamÉS ez komoly! Volt olyan feladat, ami egy-az egyben ugyanaz volt.
-
Szisu
csendes tag
Sajnos már nem tanulok, nyáron diplomáztam.
Az a tervem, hogy otthon tanulok angolt, könyvből (Dohár), netes tesztsorokból + kidolgozom a főbb témaköröket. DC++ - on letöltöttem egy csomó szövegértési feladatot + hangoszótárt...stb. Szerintetek, ha nem járok előkészítőre, akkor lesz esélyem? Nem beszélek rosszul, írni is tudok, csak fel kellene pörgetnem. Azé' 1 éve lehúztam pár hónapot a Tower-ben, de nagyon uncsi volt, semmi újat nem mutatott nekem. -
Sziasztok!
Segítségeteket kérném melyik nyelvvizsgát,a legkönnyebb lerakni,+melyik a legolcsóbb, és mennyi idő alatt érkezik meg az adott helyről a papír?
Sürgős lenne,mert kellene a +7pont az érettségihez,már nem sok időm van.(jún 30)
Most épp a Dohárt Péter féle kis angol nyelvtant bújom.
Légyszi adjatok tanácsot,különben szenvedhetek érettségin!!!
Írásban jobb vagyok mint szóban
Of course középfokú C kellene, és a nemzetközileg elismerttel többet érek?? -
Pópa
senior tag
Hm... észnél kell lenni ott is.
- A magnóhallgatás egyenesen förtelem, a tempója szinte követhetetlen.
- speciális feladatok vannak
- a nyelvtani ''behelyettesítős'' nagyon szivatós feladat (szerintem)
De meglett, úgyhogy meg lehet csinálni.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Viszont ha tényleg arra megy az illető, akkor időt kell szánni arra, hogy a (- mint minden vizsga - ) speciális feladattipusaival megismerkedjen. -
Szisu
csendes tag
Sziasztok! Ma reggel találtam ki, hogy végre leteszem a középfokú angol nyelvvizsgát. Kinéztem a BME-t, de fogalmam sincs, hogy mit, merre, miért, hogyan! Esetleg tudjátok, hogy mik lesznek a fő témakörök, miből érdemes felkészülni? Stb...Előre is köszönöm!
-
gLes
őstag
Nem jutottam tovább OKTV-n jeeeeee!
88 pontom volt és mit ad isten, pont 89 volt a küszöb
[Szerkesztve] -
pweisz
senior tag
Ja azt elfelejtettem írni hogy honosításon voltam, nem írásbelin. De egyébbként már le vannak tójva, nem kell a honosításuk
Egyébbként ilyen 34%-volt egymásután kétszer, de pont ugyanannyi, na ne mondják már hogy kétszer egymás után ugyanannyi lessz, jó hogy nem a lottó ötöst is én nyerem meg
Na jó mindenestre már tárgytalan a dolog -
gLes
őstag
Na miwan? Letaglóztalak?
UP -
gLes
őstag
Jó, most hogy hol íratja az írásbelit az egy más kérdés, a közép nekem az ELTE-n volt, a felső meg ugye a BME-nél, sztem móka egy olyan nagy terembe írogatni aztán mikor már unod mert kész vagy nézheted, ahogy a többi szenved
Najó ez gonosz volt
Inkább a szóbelinél necces, hogy milyen a vizsgaközpont és eddigi tapasztalataim alapján a Rigó veri mindet (erről a Pannon-mittoménmiről még csak nem is hallottam
Egyébként még az is gáz ezekben az Euro meg mittomén milyen vizsgáknál, hogy egyrészt egy napon van az írásbeli meg a szóbeli is, ami sztem nem olyan korrekt, nameg a Rigóban, ha elbukod az egyik felét, akkor külön pontozzák és talán megadják a C-ből az A-t vagy a B-t ha nem sikerült az egyik, és akkor nem kell újracsinálnod az egészet, mint Eurón, mert itt az egészből jön ki egy darab %, szal...ezeket most úgy mondtam, hogy csak a Rigót meg az Eurót ismerem, a többi lehet hogy teljesen másJavítsatok ki ha nem így van...
''Rigó utcával nekem csak rosz tapasztalatom van.''
Mint mondottam, ha elérsz egy bizonyos szintet, akkor már ők sem buktathatnak megÉs ez a szint náluk 60%
Szal 59-cel ne csodálkozz, ha megbuktatnak, már nemazér
-
Pópa
senior tag
Ismerőseim közül, akik a Rigó utca vizsgára elmentek, 1-2 alaklomra tuti buktát könyvelhettek el maguknak. Ráadásul megalázó ponzszámokat kaptak.
Szerintem most ami fel fog lendülni, az a Pannon-nyelvvizsga. Egész jó, kicsit megtévesztő szerkezete van, de alapjában véve korrekt.
Jah, és az ára pár forinttal alatta van a Rigó utcainak. -
pweisz
senior tag
Rigónál mikor én voltam honsítani, akkor asszem BME,meg ilyen helyeken volt. Egyébbként meg szerintem nagy szemétség ami ott megy voltam vagy rohadt sokszor, de nem sikerült,nem mintha lényeges lenne,mer végülis elvesztette a jelentőségét a honísitás mostanra, de akkor még nem így volt. Volt olyan hogy kétszer ugyanakkora százalékot kaptam, micsoda véletlen, biztos nagyon megnézhették
Rigó utcával nekem csak rosz tapasztalatom van.
-
gLes
őstag
A Rigót nem fejlesztik nagyon (minek?
), mivel nincs rá külön píz, államilag nyomott árak vannak, viszont kell egy ilyen vizsgaközpont, hogy akinek egyszerűen csak egy nyelvvizsga kell és nem akar gizdulni a mindenféle nemzetközi bizbaszokkal, annak is legyen lehetősége boldogulni, méghozzá relative ócsóér
Megjegyzem, ma benéztem az Euro vizsgaközpontba, ahol Shim is vizsgázott és meg kell mondjam, hogy nevetséges szvsz, hogy egy belvárosi ház ötödik emeletén berendeznek egy lakást vizsgaközpontnak, hát mondhatom LOL
, a bejáratnál kiszúrják a szemedet a képeslap árusok (nem vetté semmit Shim, vagy te csak freecardra mész?
), majdnem elmentem mellette, Rigónak legalább van egy rendes vizsgaközpontja, ott sztem sokkal kellemesebb volt vizsgázni, mint odafönt
, ahova mire fölérsz már nem kapsz levegőt és beszélni sem tucc majd
-
Pópa
senior tag
Engem az lepett meg, hogy a Rigó utcai vizsga semmivel sem követel többet tudásban, mint a TiT féle ELC vizsga. Mégis az ELC 25E forintba kerül, míg egy Rigó utcai vizsgát (írásbeli+szóbeli) meg lehet úszni 9 rongyból.
A vizsgák között tényleg látványos az eltérés. Teljesen más az ELC felépítése. A szóbelié is. -
gLes
őstag
Na igen, de a Rigóban nem kell szinkrontolmácsolni, és ha szépen kiöltözöl öltönybe és a lehető legudvariasabb vagy, akkor nem lehet gáz a Rigóban sem
Ja és az sem árt ha tudsz egy kicsit angolul is
(Vagy más nyelven amiből vizsgázol épp ugyebár
)
Egyébként ez sehol sem úgy megy, hogy szegény gyerek biztos majd belerokkan a család a drága nyelvvizsgába adjuk már meg neki...ha nem tudsz egy bizonyos szinten, akkor kivágnak mint a macskát, khmEzt be kell látni
-
Pópa
senior tag
A ''Rigó utca mókás kispajtásokat'' csak a lóvé érdekli, a vizsgázókat lesz@rják.
Nekik az a jó, hogy egy-egy egyén legalább 2x, vagy 3x elmegy viszgázni. Annyiszor 4-5 rongy.
Ráadásul nem is egy nagy szám.
De ugyanez elmondható a TiT-ről is...
Náluk meg az egész mindenség egy napon van...Szóbeli, +írásbeli ugyanazon a napon.
-
Drizzt
nagyúr
Főkukacnak sikerült vajon? Vagy nem is ő ment nyelvvizsgázni múlt vasárnap?
-
Shim
őstag
ebből a hírből úgy veszem ki, h csak az idén végzők kapják vissza a pénzt:
Bővebben: link -
corm
senior tag
Most láttam a topicot. Kérdés: ha én már régebben vizsgáztam(3 éva, akkor középiskolásként) akkor vissza tudom még valahogy igényelni a zs-t vagy at csak azok tudják akik abban az évben visszaigénylik?
-
Shim
őstag
ARRRGHHHHH
ez nagyon nagyon szemét egy vizsga volt grrrr
alig volt vmire idő, a vizsgaközponttól vásárolt példák 28x könnyebbek voltak, azt hittem h már anyanyelvi szintre jötem véletlen, olyan rohadt nehéz volt...
volt egy ilyen ''mediation'' rész, ahol szinkronfordítás volt, há' vazmeg ilyen kacifátnos körmondatokat még életembe nem hallottam ráadásul vagy hat sorosak voltak tele phrasal verbökkel meg egyéb finomságokkal, és erre volt 15 másodperc...grrrr
a többi feladat is ilyen szintű volt.
remélem meglesz azért a vizsga....40% kell feladatonként és összesen 65%.
hátravan még a szóbeli, az ötkor lesz, de muszáj volt hazajönnöm kicsit PHzni mert különben megőrültem volna. -
poopaZ
csendes tag
Üdv!
Nekem is megvan az angol közép C.
A TiT-en keresztül raktam le. A vizsgám idén október 25-én volt.
A vizsga végeredménye (szóbeli+írásbeli) 89% lett. A szóbelim 97%-osra sikerült. Igaz ehhez a kiemelkedő eredményehez egy éven keresztül többet beszéltem angulul, mint magyarul.Örök hála a felkészítő tanárnak. Nagyon sokat számított a segítsége .
-
Shim
őstag
szombaton megyek angol felsőre és totál elfelejtettem és nem készültem semmit. nem is fogok mondjuk
-
bdav
őstag
angol és spanyol középC-m van Rigós. az az igazság hogy jo ha van, mert diplomához kell meg ilyesmi, de sok gyakorlati jelentősége nincs. jól mutat önéletrajzban
nemzetközinek meg végképp nem látom értelmét, ha egyszer kimegyek külföldre, akkor vagy tudok kommunikálni az ottaniakkal vagy nem, nem az az érdekes hogy van-e papírom
annyiból jó hogy amikor nyelvet tanulsz van egy konkrét cél, amit kitűzöl magad elé, ugy könynebb talán egy picivel
viszont ha tul vagy rajta, akkor felejteni fogsz, pl. angolt nem tanulok már 3 éve, az a fura, hogy egész jól értem (feliratos filmek, vagy babylon5öt angolul néztem angol felirattal mert ninsc más hozzá
) beszélni is jobban tudok mint régebben, de sok minden kiesett.
-
TOM!K@
tag
SIKERÜLT!!!!
Szombaton estére hulla fáradt voltam
De megérte
Annyira nem is volt para... -
mkbla
senior tag
jajajajaj.... én nov. 30.-án szóbelizek angolból (középfok, szóbeli).... jajajajaj... semmit se tudok.. pedig nemzetközileg elismert trinity nyelvizsga....
tanulni kellene
-
Hani
aktív tag
Ha nem tudsz magadtól sokat beszélni, akkor jót tesz, ha megtanulsz egy-két bónuszmondatot, ha mód van rá, olyanokat, amiket tudsz is majd használni. Ilyeneket ~Német szófordulatok A-tól Z-ig, v. hasonló címen találhatsz.
Nem kell túl gyorsan beszélni, így többet tudsz gondolkozni, vajon helyes-e, amit mondani szeretnél éppen.
A hogyan tanuljunk szavakat: régebben minden új szóval mondtunk/írtunk egy mondatot, ha egy mód van rá, minél hülyébbet, hogy könnyebben megtanuljuk. Pl. Ich habe Gestern Gehirnhautentzündung gehabt, so habe ich, leider, keine Hausaufgabe gemacht.
Aztán lehet ezekkel egy kisebb történetet írni... és elmesélni. -
Razor1
aktív tag
Én 3 hét múlva megyek IH szakmai angolra
-
hungeek
senior tag
-
TOM!K@
tag
németül? vagy magyarul?
németül hogy van? -
TOM!K@
tag
válasz
TrollBalint #35 üzenetére
és sikerült ?
Nekem is azt mondták hogy laza de mégis parázok
kösz az infót -
TrollBalint
addikt
én zertifikalt-on voltam.
szóbeli az tök laza volt3 feladat volt, az első, hogy bezsélj magadról, volt ott pár kérdés, de ha nem azok alapján mentél az sem baj. Az a lényeg, hogy beszélj magadról folyamatosan. Nekem pl. nem jutott eszembe a szemüveg
azt úgy mutogattam el, de már ők is nevettek
a második egy grafikon volt, de ott is kérdezgetett összevissza, nem is a témáról beszéltünk, a 3.nál meg egy szülinapi bulit kellett szerveznem, de az is laza volt...
csak az a lényeg, hgoy folyamatosan beszélj, és vonalakban érintsd a témát -
Shim
őstag
Vkinek van tapasztalata IH Euro felső C nyelvvizsgával? Egyáltalán nem parázok és ez a baj, úgy érzem nagyot fogok koppani a végén a túl sok önbizalomtól
-
TOM!K@
tag
Helló mindenki!
Nekem már csak 11nypom van hátra: Zertifikat Deutsch : középfok
Az írásbeli még megy is vhogy, de a szóbeli....
Most az 1000kérdés 1000választ bújom.
Annyi sok szóv van még
Az a baj hogy magyarul sem tudom mit mondjak
Az a lényeg hogy totál egyszerű dolgokat mondjak, ,mármint ami alapvető de mégis jo ha tom?
Szóbelin mi kell a nyelvvizsgánál, pontosabban ennél a zertifikat-osnál?
témák vagy csak ugy összevissza.
Komolyan nem tom
Köszike.
Van vkinek vmi jó ''hogyan tanuljunk szavakat'' módszere?
Hilft mir bitte! -
-
fokukac
nagyúr
én is ezzel sz*pok...
már lediplomáztam, meg minden, de kéne még egy nyelvvizsga, merthogy nekünk is kettő gazdasági közép kell.
ez a k... német nyelv meg magától csak nem akar a fejembe menni...
így hát jövő hét szombaton próbálkozom belőle a közgázon. illetve már corvinus egyetemnek hívják... -
Hani
aktív tag
Helló.
Angol közepet, német felsőfokút hol érdemes megcsinálni?
Sokan ajánlják a BME-t, a nyelvtanárok (már akiket ismerek) tényleg jó arcok.
Viszont a német közepet mégis a Rigóban csináltam.
A Pitman-hoz, Goethe-hez, nem túl sok kedvem lenne, pénzem meg... ehh.
Mellesleg csupán technikai kérdés: miben különbözik egy felsőfokú német nyelvvizsga-feladatsor egy középfokútól? Jó lenne készülni rá, még a vizsga előtt... -
nah megvan az angol középfokúm végre!
valaki másnak?
-
TOM!K@
tag
Néztem, de nem találtam meg.
Lehet én vok vak
up -
Agostino
addikt
Gőte nyelvvizsga rulez
Ahova jártam suliba, ott lett lebonyolítva de nagyon ííizi volt. Írásbeli unalmas volt, szóbelin csevegtünk egy jót, meg fizettem mint a katona...
Viszon most bekeményítettek. Egyik volt osztálytársamat kétszer megbuktatták, mindkétszer 3-4 pont kellett volna. Könyörgöm : 300 pont az egész asszem, hol nem lehet ott csicska 3-4 pontot összeszedni?Ehhh.... -
gLes
őstag
Angol felső (o)Rigó
Már csak egy német közepet kéne kiszenvedni, de semmi kedvem hozzá -
törölt tag
nekem van angol közép és ha felvettek, akkor is ráérsz még jún. 30ig bemutatni a suliban
-
hcstuning
tag
Hi!
Nem tudom ide tudom-e írni ezt a kérdést de sztem ide tartozik.
Szval van az a kis papír amit kaptam a nyelvvizsga időpontjával.
Az egyik 11.06. a másik 11.13. Nah most azt mondták muternak, hogy az egész nyelvviszga 13-án lesz. Egyébkénr szóbeliről van szó és a 11.06.-án elvileg a Listening lett volna. 11.13-án meg a speaking. Nem mentem 11.06.án és most akkor mi van????
Muternak azhonta a csaj, hogy 13-án lesz az egész lebonyolítva.Vki találkozott ilyennel? Illetve aki lerakta az mondja el, hogy neki hogy volt?
Remélem érthető volt és sürgősen kellene a válasz!!!
Thx
hcs
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
diplomának alapkövetelménye a nyelvvizsga - ezt még derítsd ki előtte, hogy milyen nyelvvizsga kell
én is bebuktam...egyetemre úgy mentem hogy megcsinálok még egy középfokút vagy angol felsőt, és az elég mert ugye így reklámozták hosszú ideig, és mikor közölték hogy 2 középfokú gazdasági szaknyelvvizsga kell, néztem nagyokat
-
Kobe
veterán
nekem személy szerint máfél éve van Pitman em, és nem volt nehéz...mondjuk tudni kell megválogatni, én először Higher Intermediate re mentem, abból csak a szóbeli lett meg...írásbelit bebuktam mert hivatalos szövegeket raktak bele...utána elmentem Intermediate re írásbeliből és meglett
és tény hogy Pitman t sok helyen (mondhatni 85országban) számon tartják
-
BLiNk3r
senior tag
Nekem középfokú angol meg német van, Rigós mind a kettő
Gondolkoztam rajta, hogy meg kellene csinálni a nemetközit is (pl Pitman), de sokkal nem vinne előre.
Diplomának alapkövetelménye a nyelvvizsga, ha ezt teljesítetted, már ok. -
nah tegnap megvolt a nyelvvizsga. remélem meglesz.
-
Tithian
őstag
Már volt pár nyelvvizsgázós élményem (ÖSD, Pitman), németből az ÖSD felsőfokot mindenkinek tudom ajánlani, 50%-tól középfokút ad, 75%-tól felsőfoknak számít, s nem is olyan nehéz. Az eredményt már következő munkanapon megmondták (ez jellemő pl. a Goethe nyelvvizsgára is) , a papírokat egy hónap múlva kaptam kézhez.
A Pitman szerintem nehéz egyes konkurens angol nyelvvizsgákhoz (pl. ELC) képest, ráadásul drága is. Nem kirívóan nehéz, de nem is egy teadélután.
Az eredményére bő három hónapot kellett várnom, júniusban mentem, s szeptmber közepén kaptam meg a papírokat.
Mindkettő ad állami és nemzetközi okmányt is (minden további eljárás nélkül). -
zfarkas
senior tag
Van itt valakinek felsőfokú informatikai szakmai nyelvvizsgája?
Gondolkodom egyen, és a tematika érdekelne. -
joe69
senior tag
elmeletileg az irasbeli erettsegi kezdeteig kell bemutatni hogy van nyelvvizsgad
-
bbazsy
őstag
Én majd tavasszal.
Augusztusig elfogadják, mint előrehozott érettségit.
Pitmanre meek sztem -
Hi' affelől szeretnék érdeklődni ,hogy közületek kinek van nyelvvizsgája és milyen? Én szombaton (okt.30) megyek másodjára TiT angol középfok. Csak írásbeli szerencsére de akkoris van para
. Minden más nyelvvizsgázó társamnak sok szerencsét szeretnék kívánni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- Kompakt vízhűtés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest