Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • biker

    nagyúr

    válasz mike1334 #9519 üzenetére

    Ezzel csak egy baj van:
    NEFMI állásfoglalásból idézek

    A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) szerint 2013. szeptember 1-jétől több olyan v{ltoz{s történik, amely alapvetően befoly{solja a pedagógusok mindennapjait. Ilyen az előző t{jékoztatóban ismertetett előmeneteli rendszer és új bért{bla, és a jelen t{jékoztató tém{j{t képező új munkaidő-beoszt{si rendszer is.
    I. Új megközelítés és fogalmak
    Az új törvény egységben szemléli a pedagógus munk{j{t, ezért a 40 ór{s teljes heti munkaidő felől közelíti meg, és ezt alapvetően h{rom részre bontja: kötetlen, kötött, és ezen belül ór{kkal, foglalkoz{sokkal lekötött részre. A 62.§ (5)-(6) bekezdései vezetik be a két legfontosabb új fogalmat:
    Kötött munkaidő: Ez a kötelező munkaidő 80%-a, vagyis heti 32 óra. Ezt az időt az intézményvezető {ltal meghat{rozott feladatokkal köteles tölteni a pedagógus, vagyis tulajdonképpen ez munkaidejének azon része, amellyel el kell sz{molnia. A fennmaradó 20% felett teljesen szabadon rendelkezhet a pedagógus.

    a 32 óra és a 40 óra közötti 8 órát eze alapján nem kérheti számon.
    A 22-24-26 óra és a 32 óra közti részt pedig kiadhatja, mivel töltsd el.
    De most a jelzett 8 órát kell naplózni.

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Új hozzászólás Aktív témák